04 Kasım 2009, Çarşamba 12:00:19

THY UÇAĞINDAN HAVADA PARÇA DÜŞTÜ (GÜNCELLENDİ)

THY'nin İstanbul-Kahire seferini yapan uçağının sol motorundan parça düştü. Uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
  • BU REZİLLİĞİ TAMAM BİZ HATA YAPTIK DİKKATSİZLİK YUZUNDEN DEYİP DERS CIKARACAGINA HALA AMM YERİNE FETVA OKUYUP 2 DUA EDİP UCAGI GONDEREN ARKADASLAR. BIR KAYIP VERDİK BU 2.Cİ OLABİLİRDİ SIRADA 3.CU MU OLSUN. SİZ İŞİ BİLMEDEN İMAMLIKTAN GELİP BASA GECERSENİZ BİZ MİLLİ GURURUMUZU AYAKLAR ALTINA ALIP DAHA BU YAZILARI COK YAZARIZ. BİRE AKILLANMAZLAR SİZE EMANET EDİLEN CANLAR HİÇMİ HESAP SORMAZ SANIRSINIZ. AKLINIZI BASINIZA ALIN DAHA GEC OLMADAN.
  • Bahsettiğin konularda haklısın, ona bende karşıyım. Sonuna kadar yanındayım, ama mesele bir balya gazete değil, bakış açısı, sebep olunanan ahlaki anlayış, hizmeti sıfırlarcasına yapılan çalma eylemi. Sinek küçüktür ama mide bulandırır, yozlaşma azla başlar, ama boyu aşar. Gerçekler acıtsada kabul etmek lazım. Adamların bulduğu ortam buydu demek istiyorum. Heryer parsellenmişti, kayırmacılık, eş, dost, ahbap, yarenlik hat safhadaydı. O bahsettiğin ballı md lükler o zamanda vardı ve şimdikilere fırsat bile oldu. Adamlar kötü örnek bulunca vurun abalıya dediler. Hepsi bu. Biz bize benzeriz. Mükemmel işleyen ve adilane yönetilen bir şirket bulsaydılar böyle yapmaya cesaret edemezlerdi.
  • kabinden yurutulenlerden bahsediyorsun ama yurtdisindan ise girerse maasi dusuk olur deyip mahalli prensciklerini merkeze cagirip is sozlesmesi yaip yurt disina tayin cikariyorsun havacilik ve turizm sektoru ile ilgisi olmayan kisileri mudur yapiyorsun ustelik bunlarin cebine ayda minimum 10000 Eur para koyup arabasinin benzininden evinin kirasina telefonundan yemegine her seyini sirkete odetiyorsun bir balya gazete hesabiyla ugrasiyor kabinden yurtulenleri kendine dert ediyorsun gercekten torbayi dolduruyorsun.
  • tamam arkadaşım sen zaten herşeyin en iyisini bilen insansın.sana her konuda başarılar %100 herşeyi belen arkadaşım
  • Tecrübe, eğitim, sertifika, uzmanlık hepsi doğruda yazılmayanları da unutmayalım. Fazla mesai oyunları, tutulmayan veya hatalı tutulan kayıtlar, arızlı kitleri sağlam diye, sağlam kitleri arızalı diye gösterenler, başkası adına kart basmalar, haksız yurtdışı uzun süreli geçici görevler, birbirlerini yanlış bilgilendirenler, ideolojik davrananlar, makam mevki için ayak oyunları, kabinden yürütülenler, gazeteleri bile balyasıyla götürenleri gören yeni yönetimin teknisyenlere saygısı mı kalır. O zaman öyle olmaz deyip böyle olur türünden şimdi ağladığınız işler başınıza gelir. Oldu mu şimdi...Eee eden bulur, olanda garibana olur beyler...Şimdi hepiniz dünyanın en bilgili, etik, iyi niyetlileri kesildiniz. Merak etmeyin herkes herşeyi biliyor.
  • evet tamaem doğru hatta eksik
  • Bakin size bir suru hatalar zinciri.ornek mi yurt disi teknisyenlerinin nasil hangi sartlarda ve hangi mesai kosullariyla calistigina bakin.Yurtdisi teknisyeni degil adam robot sabah 06 meydanda aksam 22 meydandan ayriliyor,bazi meydanlarda da 2 hatta 3 defa mesaiye geliyor adam 24 saat icinde,nerde kaldi human factor?Ha bu arada da yaptigi hakki olan mesainin de yarisni alirsa ne ala ne ala. Sonuc olarak hatalar zincirini ortadan kaldirmak icin once insan olmak lazim insanca sartlarda calismak lazimve hakketigin gorevi yapmak lazim daha dune kadar EAT nedir bilmeyen adamlar yurtdisinda mudur hemde ilk okul mezunu adamlar sirketinde icine ettiler memleketin de.saygilar
  • Ornek mi istiyorsunuz IDG degisimi yapan iki teknisyenin yanina AKP prenslerinden biri gelir ve sorar sen bunu tek basina degistirebilirmisin?Yalaka olan teknisyen cevaplar EVET sonra bu prens gider ve basteknisyeni gorevden alir zira basteknisyen 1 kisilik ise 2 kisi tahsis etmistir.Bu prens acaba IDG yere duserse bunun fiyatini biliyormu? hayir cunku oraya siyasi iktidar ile geldi iktidar giderse o da gidecek
  • hatalar zinciri olmazsa kaza da olmaz.Teknisyen kaportayi kapatmayi unuttuysa pilotta preflight walk around check yapmazsa,head set yapan veya ucagin cevresinde calisipta gordugu halde soylemeyen kisiler olursa boyle manzaralar kacinilmaz olur dogal olarak. Kazalarin senaryosundan cok aslinda sebep-sonuc iliskilerine bakmak lazim.Yillardir teknikte human factor kurslari yapilir ancak bunlarin gercekle ortusmedigi de bir gercek maalesef
  • bilmeden konuşmak ....yanlış bilipte konuşmak lazım

Kahire'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Yolları'nın (THY) Airbus 320 tipi uçağı, kalkış esnasında motor kapağının düşmesi sonucu acil iniş yaptı. Tahliye edilen ve büyük çoğunluğu yabancı uyruklu olan yolcular, panik yaşanmadığını ifade etti.

THY'nin "Muş" adlı Airbus 320 tipi uçağı, Kahire'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Kalkış sırasında uçağın motor kapağı piste düştü. Durumu fark edemeyen kaptan yola devam ederken, pist kapağını fark eden görevliler durumu kuleye bildirdi. Kaptana bilgi verilmesinin ardından uçak Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, teknik hangara çekilirken, 103 yolcu tahliye edildi. Çoğunluğunu Japonların oluşturduğu ve aralarında Mısırlıların da bulunduğu yolcular, uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra iniş yapmak zorunda kaldığını ifade ederek, panik yaşanmadığını söyledi.

Bir Türk yolcu ise, "Yanımda oturan arkadaşım kapağın düştüğünü gördü, kabin ekibini uyardık. Çok büyük panik yaşanmadı" diye konuştu.

THY

THY UÇAĞINDAN HAVADA PARÇA DÜŞTÜ (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Misafir ~ 14 yıl önce
BU REZİLLİĞİ TAMAM BİZ HATA YAPTIK DİKKATSİZLİK YUZUNDEN DEYİP DERS CIKARACAGINA HALA AMM YERİNE FETVA OKUYUP 2 DUA EDİP UCAGI GONDEREN ARKADASLAR. BIR KAYIP VERDİK BU 2.Cİ OLABİLİRDİ SIRADA 3.CU MU OLSUN. SİZ İŞİ BİLMEDEN İMAMLIKTAN GELİP BASA GECERSENİZ BİZ MİLLİ GURURUMUZU AYAKLAR ALTINA ALIP DAHA BU YAZILARI COK YAZARIZ. BİRE AKILLANMAZLAR SİZE EMANET EDİLEN CANLAR HİÇMİ HESAP SORMAZ SANIRSINIZ. AKLINIZI BASINIZA ALIN DAHA GEC OLMADAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahsettiğin konularda haklısın, ona bende karşıyım. Sonuna kadar yanındayım, ama mesele bir balya gazete değil, bakış açısı, sebep olunanan ahlaki anlayış, hizmeti sıfırlarcasına yapılan çalma eylemi. Sinek küçüktür ama mide bulandırır, yozlaşma azla başlar, ama boyu aşar. Gerçekler acıtsada kabul etmek lazım. Adamların bulduğu ortam buydu demek istiyorum. Heryer parsellenmişti, kayırmacılık, eş, dost, ahbap, yarenlik hat safhadaydı. O bahsettiğin ballı md lükler o zamanda vardı ve şimdikilere fırsat bile oldu. Adamlar kötü örnek bulunca vurun abalıya dediler. Hepsi bu. Biz bize benzeriz. Mükemmel işleyen ve adilane yönetilen bir şirket bulsaydılar böyle yapmaya cesaret edemezlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabinden yurutulenlerden bahsediyorsun ama yurtdisindan ise girerse maasi dusuk olur deyip mahalli prensciklerini merkeze cagirip is sozlesmesi yaip yurt disina tayin cikariyorsun havacilik ve turizm sektoru ile ilgisi olmayan kisileri mudur yapiyorsun ustelik bunlarin cebine ayda minimum 10000 Eur para koyup arabasinin benzininden evinin kirasina telefonundan yemegine her seyini sirkete odetiyorsun bir balya gazete hesabiyla ugrasiyor kabinden yurtulenleri kendine dert ediyorsun gercekten torbayi dolduruyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamam arkadaşım sen zaten herşeyin en iyisini bilen insansın.sana her konuda başarılar %100 herşeyi belen arkadaşım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tecrübe, eğitim, sertifika, uzmanlık hepsi doğruda yazılmayanları da unutmayalım. Fazla mesai oyunları, tutulmayan veya hatalı tutulan kayıtlar, arızlı kitleri sağlam diye, sağlam kitleri arızalı diye gösterenler, başkası adına kart basmalar, haksız yurtdışı uzun süreli geçici görevler, birbirlerini yanlış bilgilendirenler, ideolojik davrananlar, makam mevki için ayak oyunları, kabinden yürütülenler, gazeteleri bile balyasıyla götürenleri gören yeni yönetimin teknisyenlere saygısı mı kalır. O zaman öyle olmaz deyip böyle olur türünden şimdi ağladığınız işler başınıza gelir. Oldu mu şimdi...Eee eden bulur, olanda garibana olur beyler...Şimdi hepiniz dünyanın en bilgili, etik, iyi niyetlileri kesildiniz. Merak etmeyin herkes herşeyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet tamaem doğru hatta eksik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakin size bir suru hatalar zinciri.ornek mi yurt disi teknisyenlerinin nasil hangi sartlarda ve hangi mesai kosullariyla calistigina bakin.Yurtdisi teknisyeni degil adam robot sabah 06 meydanda aksam 22 meydandan ayriliyor,bazi meydanlarda da 2 hatta 3 defa mesaiye geliyor adam 24 saat icinde,nerde kaldi human factor?Ha bu arada da yaptigi hakki olan mesainin de yarisni alirsa ne ala ne ala. Sonuc olarak hatalar zincirini ortadan kaldirmak icin once insan olmak lazim insanca sartlarda calismak lazimve hakketigin gorevi yapmak lazim daha dune kadar EAT nedir bilmeyen adamlar yurtdisinda mudur hemde ilk okul mezunu adamlar sirketinde icine ettiler memleketin de.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ornek mi istiyorsunuz IDG degisimi yapan iki teknisyenin yanina AKP prenslerinden biri gelir ve sorar sen bunu tek basina degistirebilirmisin?Yalaka olan teknisyen cevaplar EVET sonra bu prens gider ve basteknisyeni gorevden alir zira basteknisyen 1 kisilik ise 2 kisi tahsis etmistir.Bu prens acaba IDG yere duserse bunun fiyatini biliyormu? hayir cunku oraya siyasi iktidar ile geldi iktidar giderse o da gidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hatalar zinciri olmazsa kaza da olmaz.Teknisyen kaportayi kapatmayi unuttuysa pilotta preflight walk around check yapmazsa,head set yapan veya ucagin cevresinde calisipta gordugu halde soylemeyen kisiler olursa boyle manzaralar kacinilmaz olur dogal olarak. Kazalarin senaryosundan cok aslinda sebep-sonuc iliskilerine bakmak lazim.Yillardir teknikte human factor kurslari yapilir ancak bunlarin gercekle ortusmedigi de bir gercek maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilmeden konuşmak ....yanlış bilipte konuşmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000