22 Şubat 2018, Perşembe 11:20:08

THY uçağında verem paniği

THY'ye ait uçakla Kolombiya’nın Bogota kentinden İstanbul’a gelen ve rahatsızlanan Recep A. isimli yolcuya tedavi için gittiği hastanede tüberküloz (verem) teşhisi konuldu.
  • Uçaklarda öksüren yolculara kağıt maske vermeli, takmayı kabul etmeyen yolcu kara listeye alınmalıdır. Saygılarımla.
  • 10-15 saatlik uçuşla kimseye tüberküloz bulaşmaz. Bunun için aylarca aynı evde yaşamak gerekir.
  • Bunlar uçağa binerken de aynı düzende mi binmişler? niye sadece yanında ve arkasındaki ? Köprüde , salonda yanına oturanlar ne olacak? Bu adam öksürdüğü zaman es kaza ağzını kapatmaz ise, o mikrop uçakta 3 tur atıyor. Bana kalırsa bu haber tamamen, bak bunları ben çağırıyorum ama geri kalanlar da kendi kontrolünü yaptırsın uyarısı.
  • Bu habere göre Rusya'dan gelen tüm uçaklardan verem bulaşır insana. Çünkü Rusya hala veremle uğraşıyor bitiremedi. Sebebi ise sağlıksız hapisaneleri. Rusya'da hapse girenlerin çoğu veremli olarak çıkıyor ve bunun halk sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi var. Bu mantıkla bakarsanız Rusya'dan uçağa binip gelen veremlilerin bizi hasta etmesi gerekir zaten. Böyle saçmalık olur mu?
  • Kimbilir hergun kac bilinmeyen veremliyi tasiyor ucak sirketleri.
  • Bence Aycı o yolcudan para istemeli şirketin itibarını zedeledi
  • Kabin ve Kokpit te de haber gitmeli. Bir birlerinin uçtuğu diğer ekiplerde tesbit edilmeli. En azından mail atılıp ‘nasılsın’ bile denmesi insanı veremden kurtarır be yav
  • Bayrak taşıyıcımız aynı zamanda hastalık taşıyıcımızmış da haberimiz yokmuş la?!?!?!?
  • Sağım,solum,önüm,arkam sobe.

THY'ye ait uçakla Kolombiya’nın Bogota kentinden İstanbul’a gelen ve rahatsızlanan Recep A. isimli yolcuya tedavi için gittiği hastanede tüberküloz (verem) teşhisi konuldu.

Hastalığın teşhisinden sonra İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri THY’ye bir yazı göndererek o gün Türk yolcuyla birlikte aynı uçakta bulunan yolcuların bilgilerini istedi.

Recep A. isimli Türk yolcu, Kolombiya’nın Bogota kentinden İstanbul’a gelmek için Türk Hava Yolları (THY) TK 800 sefer sayılı uçağına bindi. Yaklaşık 15 saatlik bir uçuşun ardından İstanbul’a gelen Recep A. daha sonra rahatsızlığının artması üzerine hastaneye gitti. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Türk yolcuya tiberküloz (verem) teşhisi konularak tedavi altına alındı.

Recep A.’nın uçakla İstanbul’a geldiği bilgisine ulaşan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Hava Yolları’na bir yazı göndererek 7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen Bogota-İstanbul seferinde Recep A., sağında solunda ve arkasında oturan yolculara da hastalığın bulaşabileceği düşüncesiyle yolcuların isimlerini istedi. İsimleri tespit edilen yolcular sağlık kuruluşlarına davet edilerek gerekli tetkiklerin yapılması istenecek.

THY uçağında verem paniği

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Dr.S.Sami İlker ~ 6 yıl önce
Uçaklarda öksüren yolculara kağıt maske vermeli, takmayı kabul etmeyen yolcu kara listeye alınmalıdır. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
10-15 saatlik uçuşla kimseye tüberküloz bulaşmaz. Bunun için aylarca aynı evde yaşamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir® ~ 6 yıl önce
Bunlar uçağa binerken de aynı düzende mi binmişler? niye sadece yanında ve arkasındaki ? Köprüde , salonda yanına oturanlar ne olacak? Bu adam öksürdüğü zaman es kaza ağzını kapatmaz ise, o mikrop uçakta 3 tur atıyor. Bana kalırsa bu haber tamamen, bak bunları ben çağırıyorum ama geri kalanlar da kendi kontrolünü yaptırsın uyarısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 6 yıl önce
Bu habere göre Rusya'dan gelen tüm uçaklardan verem bulaşır insana. Çünkü Rusya hala veremle uğraşıyor bitiremedi. Sebebi ise sağlıksız hapisaneleri. Rusya'da hapse girenlerin çoğu veremli olarak çıkıyor ve bunun halk sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi var. Bu mantıkla bakarsanız Rusya'dan uçağa binip gelen veremlilerin bizi hasta etmesi gerekir zaten. Böyle saçmalık olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 6 yıl önce
Kimbilir hergun kac bilinmeyen veremliyi tasiyor ucak sirketleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 6 yıl önce
Bence Aycı o yolcudan para istemeli şirketin itibarını zedeledi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin- Kokpit ~ 6 yıl önce
Kabin ve Kokpit te de haber gitmeli. Bir birlerinin uçtuğu diğer ekiplerde tesbit edilmeli. En azından mail atılıp ‘nasılsın’ bile denmesi insanı veremden kurtarır be yav

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 6 yıl önce
Bayrak taşıyıcımız aynı zamanda hastalık taşıyıcımızmış da haberimiz yokmuş la?!?!?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne nitelikli bir yorum! ~ 6 yıl önce
Laf olsun diye yapılan,içi boş bu ve benzer yorumlar,akıl tutulması ile bir adım ileriye gidebilmek!?
Öhhöö ~ 6 yıl önce
Sağım,solum,önüm,arkam sobe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000