07 Nisan 2017, Cuma 15:10:37

THY uçağında sürpriz yolcu!

Türk Hava Yolları'nın Konakri-Burkina Faso-İstanbul seferi sırasında doğum sancısı başlayan hamile yolcu, hava doğum yaptı.
  • Boş yorum yapmayı ne çok sevenler varmış yok efendim koltuk kirlenirmişmiş de yok o pis battaniyeyi de başka yolcuya verirler bi sonraki uçuşta... Her uçuş öncesi uçaktaki kirli battaniyeler değiştirilir kirlileri ayırıp yerdeki temsilci firmaya verirler temizlerini de yine onlardan temin ederler. Kaldı ki koltukkk... Her uçuş sonrası temizlenir o uçak! Her gün ne kusanlar ne altına edenler oluyo o uçaklarda siz gelmiş doğum yapandan tiksiniyosunuz..
  • Durum su ki, hic tatli gozukmuyor. Simdi o battaniyeyi baska yolcuya verirler
  • Kabin ekibine bu mükemmel ve sağlıklı müdahale için çok teşekkür etmek lazım. Bir yandan da, bunu hemen bir reklam kampanyası haline getiren THY'yi de tebrik etmek lazım, nasıl reklam yapılacağını iyi biliyorlar, hangi şirket olsa böyle yapardı (!). Ama şunu da unutmayalım ki; hemen 'THY kabin ekibi çok başarılı, çok eğitimli' gibi yorumlara girmeyelim, unutmayalım ki 'uçak korkusundan dolayi dili boğazına kaçan usta Kemal Sunal'a doğru müdahale yapamayan da THY kabin ekibi idi.
  • Tam bir kepazelik rezillik.
  • ay kiyamam bebise cok tatli. melek gibi masum. allah annali ve babali buyutsun insallah hayirli evlat olur.
  • Benim sevgilim de hostes her konu da çok deneyimli canlarım benim helal olsun size. Çok güzel hostesler yerim hepinizi oyyyyy
  • Aaaa garson doğum yaptırmış. Böyle emek verip bu kadar stresli bir iş yapıp gecesi gündüzü birbirine giren ama her an teyakkuzda olması gereken bizlere garson diyen şoförlere elektrikçilere genel müdürlükte çay içenlere ego tatmini olan ama yere inince çay içmeye bile parası olmayan bodrum İzmir ankara yüksek ego hattına sahip yolculara kapak olsun. He gülüm evet garsonuz
  • Zenciler 2 dk dogum yapip ikinci bebege is basindalar. Bizimkiler aylardir aglayarak buram suram fln sisti, sikayet ederler.
  • Ayni ucakta ucan bu hatti iki uc ayda bir ucan yolcu olarak yolcu gorunus olarak zayif bir tipti. Karninida kapadiktan sonra hamile oldugunu anlamak imkansiz. Bu tarz ulke vatandaslari yurt disi vatandasligi ici baska ulkelerde dogum yapmaya gidiyor duyduguma gore yolcu parise gidiyormus zaten. Ucmasi engellenir diye muhtemelen soylemedi sakladi. Cunku ayni ucakta baska bir hamile yolcu vardi,kendini saklamayan raporuna alindiginu gordum. O yuzden hata yolcuda kendini riske atmis
  • Öncelikle sorunsuz bir şekilde bu süreci yöneten ekibimizi kutlarım, bebeğe de sağlıklı bir ömür dilerim. Hasta/hamile yolcununun raporu check in esnasında kontrol edilir, yolcunun uçuşa kabul edilmesinde sorumluluk istasyonda olup bu tür bir yolcu kabul edildiğinde ekibe bilgi verilir. Hamile yolcularda tek bebeğe hamile olan yolcularda 28-35 hafta için son 7 gün içinde branşında uzman doktordan alınan rapor ile uçuşa kabul edilir. 36. haftadan gün almışsa raporu olsa dahi uçuşa kabul edilmez. İki veya daha fazla bebek bekleniyorsa o zaman 28-31 hafta için raporla kabul edilebilinir ve 32. haftadan gün almışsa uçuşa raporu olsa dahi kabul edilmez. Bu kurallar TK için GOM da bu şekilde belirtilmiştir, diğer hava yollarında uygulamalar farklı olabilir. Yolcu kontuarda ben 26 haftalık hamileyim derse yolcu beyanı esas alınır fakat şüpheli bir durum fark edilirse (sancı gibi) uçuş emniyetini riske atmamak adına hamilelik haftasını teyit ettirecek sorular sorularak havalimanı doktoru ile irtibata geçmekte fayda olacaktır. Adını yazmak istemeyen bir istasyon şefi...

Türk Hava Yolları'nın (THY) Konakri-Burkina Faso-İstanbul seferi sırasında doğum sancısı başlayan hamile yolcu, hava doğum yaptı. 

TK538 sefer sayısı ile Gine'n,in başkenti Konakri'den havalanan THY'nin TC-JYP kuyruk tescilli Boeing B737-900ER tipi uçağı, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou aktarmalı olarak İstanbul'a hareket etti.

Uçak Konakri'den havalandıktan yaklaşık 50 dakika sonra Gine asıllı Fransız vatandaşı Nafi Diaby isimli yolcunun doğum sancıları başladı. Hamileliğinin 28'inci haftasında olduğu belirtilen yolcuya THY kabin ekibi ve bazı yolcular yardımcı oldu. 

THY kabin ekibi, yolcuya müdahale ederken aldıkları eğitimleri uyguladıklarını belirtti. Annenin ve bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi edinen kaptan pilot, Burkina Faso'ya devam etme kararı aldı. Uçağın Ouagadougou'ya inmesinin ardından havalimanında hazır bekleyen sağlık ekipleri bebeğin kordonunu keserek uçaktan indirdi. 

THY uçağı ise yolcunun ve bebeğin inmesinin ardından İstanbul'a hareket etti. Uçağın kaptan pilotu, diğer uçaklardan da tebrikler aldıklarını belirtti.

Bebeğe ise Kadiju ismi verildiği öğrenildi.

Nafi Diaby’nin doğumuna yardımcı olan ve gözyaşlarını tutamayan THY kabin memuru Bothnaya İnanır, “İki tane uçuşumuz vardı. Biz tam servisi bitirmiştik. Arkadaşımı ön tarafa gönderdim bir şeyler alması için. Sonra geldi. 'Bir hanımefendi doğum yapıyor' dedi. Hemen elimdekileri bıraktım. Hanımefendiye doğru gittim. Doğum başlamıştı zaten. Yardımcı oldum. Biz görev bölümü yaptık. Birimiz CM okuduk. Birimiz ebeveyne destek verdik. Birisi malzemeleri getirdi. Diğeri insanları sakinleştirdi. Görevleri değiştirdik aramızda” dedi.

Bu konularda eğitim aldıklarını söyleyen Demet Hocaoğlu ise, ”Bunun eğitimini aldık. Tatbikatta uyguladıklarımızın birebir aynısıydı zaten. O yüzden zorlanmadık, sanki tatbikattaymışız gibiydik. Hiç zorlanmadık. Çok zayıftı. Orada hamile bir bayan oturduğunu biliyorduk. Sesleri duyup oraya doğru yöneldiğimizde fark ettim. Kimse 9 aylık hamile olduğunu anlayamazdı. Normalde aldığımız eğitimlerde doğum normal olarak gelişmeseydi de acil durumlarda da müdahale edecek bilgimiz vardı” diye konuştu.

THY uçağında doğum yapan Nafi Diaby’nin kendine geldiğinde ilk olarak su istediğini söyleyen kabin memuru Bothnaya İnanır, "Susamıştı. Zaten doğum ayakta olmuştu. Ben gördüğümde ayağa kalkmış zıplıyordu. Biz ona elimizle destekleyerek, Fransızca bildiğim için destek olduk. Bazı yolculardan destek aldık. Ondan sonra bebek koltuğun üzerindeydi. Aldım onu kucağıma. Ben anne olduğum için. Bebeğin sağlık durumu çok iyiydi” dedi.

Nafi Diaby’nin doğumunun ardından bir yolcunun çocuğun kulağına ezan okuyarak adını söylediğini anlatan Ayşe Evrim Fidan ise, “Bebek kız oldu. Kadiju ismi. Biz ona Hatice dedik. Daha sonrasında ezan okundu. Bir yolcumuz vardı. Oranın adetiymiş. Bizden izin istedi. Kulağına ezan okudu. Kulağına ismini okudu. Birçok yolcu para verdiler. Ödül verdiler. Biz kordon bağını hiç ellemedik. Sadece kliplerimizi taktık. Hiç ellemedik eğitimlerde gördüğümüz gibi. Daha sonra sağlık görevlileri geldi. Onlar kesti" dedi.























THY uçağında sürpriz yolcu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (156)

Harekatçı ~ 7 yıl önce
Boş yorum yapmayı ne çok sevenler varmış yok efendim koltuk kirlenirmişmiş de yok o pis battaniyeyi de başka yolcuya verirler bi sonraki uçuşta... Her uçuş öncesi uçaktaki kirli battaniyeler değiştirilir kirlileri ayırıp yerdeki temsilci firmaya verirler temizlerini de yine onlardan temin ederler. Kaldı ki koltukkk... Her uçuş sonrası temizlenir o uçak! Her gün ne kusanlar ne altına edenler oluyo o uçaklarda siz gelmiş doğum yapandan tiksiniyosunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 7 yıl önce
Durum su ki, hic tatli gozukmuyor. Simdi o battaniyeyi baska yolcuya verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okydoky ~ 7 yıl önce
Allah Islah etsin seni insallah, nasil bir ruh hastasinin.
inflight depo ~ 7 yıl önce
uçaga verilen malzeme toplandıgı gibi ayrıştırılıp yıkamaya gider egerki yıkamanın hallemediği birşey varsa imha edilir..
Kemal Sunal ~ 7 yıl önce
Kabin ekibine bu mükemmel ve sağlıklı müdahale için çok teşekkür etmek lazım. Bir yandan da, bunu hemen bir reklam kampanyası haline getiren THY'yi de tebrik etmek lazım, nasıl reklam yapılacağını iyi biliyorlar, hangi şirket olsa böyle yapardı (!). Ama şunu da unutmayalım ki; hemen 'THY kabin ekibi çok başarılı, çok eğitimli' gibi yorumlara girmeyelim, unutmayalım ki 'uçak korkusundan dolayi dili boğazına kaçan usta Kemal Sunal'a doğru müdahale yapamayan da THY kabin ekibi idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kepazelik ~ 7 yıl önce
Tam bir kepazelik rezillik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 7 yıl önce
rezillik olan senin yaklaşımın..
başvuru ~ 7 yıl önce
neden başvuru yaptın da elendin mi o yüzden mi :D:D:D:D
p ~ 7 yıl önce
ay kiyamam bebise cok tatli. melek gibi masum. allah annali ve babali buyutsun insallah hayirli evlat olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgilim ~ 7 yıl önce
Benim sevgilim de hostes her konu da çok deneyimli canlarım benim helal olsun size. Çok güzel hostesler yerim hepinizi oyyyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaaaa ~ 7 yıl önce
Aaaa garson doğum yaptırmış. Böyle emek verip bu kadar stresli bir iş yapıp gecesi gündüzü birbirine giren ama her an teyakkuzda olması gereken bizlere garson diyen şoförlere elektrikçilere genel müdürlükte çay içenlere ego tatmini olan ama yere inince çay içmeye bile parası olmayan bodrum İzmir ankara yüksek ego hattına sahip yolculara kapak olsun. He gülüm evet garsonuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 7 yıl önce
Zenciler 2 dk dogum yapip ikinci bebege is basindalar. Bizimkiler aylardir aglayarak buram suram fln sisti, sikayet ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ve... ~ 7 yıl önce
...bizimkiler her yere bos bos yorum yapar.. bunu ispat etmis oldun, tebrikler
Farm ~ 7 yıl önce
Sinekkk geldi yine.
Yolcu ~ 7 yıl önce
Ayni ucakta ucan bu hatti iki uc ayda bir ucan yolcu olarak yolcu gorunus olarak zayif bir tipti. Karninida kapadiktan sonra hamile oldugunu anlamak imkansiz. Bu tarz ulke vatandaslari yurt disi vatandasligi ici baska ulkelerde dogum yapmaya gidiyor duyduguma gore yolcu parise gidiyormus zaten. Ucmasi engellenir diye muhtemelen soylemedi sakladi. Cunku ayni ucakta baska bir hamile yolcu vardi,kendini saklamayan raporuna alindiginu gordum. O yuzden hata yolcuda kendini riske atmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaslik ~ 7 yıl önce
Vatandaslik icin saniyorum.
Bu işin kuralı ~ 7 yıl önce
Öncelikle sorunsuz bir şekilde bu süreci yöneten ekibimizi kutlarım, bebeğe de sağlıklı bir ömür dilerim. Hasta/hamile yolcununun raporu check in esnasında kontrol edilir, yolcunun uçuşa kabul edilmesinde sorumluluk istasyonda olup bu tür bir yolcu kabul edildiğinde ekibe bilgi verilir. Hamile yolcularda tek bebeğe hamile olan yolcularda 28-35 hafta için son 7 gün içinde branşında uzman doktordan alınan rapor ile uçuşa kabul edilir. 36. haftadan gün almışsa raporu olsa dahi uçuşa kabul edilmez. İki veya daha fazla bebek bekleniyorsa o zaman 28-31 hafta için raporla kabul edilebilinir ve 32. haftadan gün almışsa uçuşa raporu olsa dahi kabul edilmez. Bu kurallar TK için GOM da bu şekilde belirtilmiştir, diğer hava yollarında uygulamalar farklı olabilir. Yolcu kontuarda ben 26 haftalık hamileyim derse yolcu beyanı esas alınır fakat şüpheli bir durum fark edilirse (sancı gibi) uçuş emniyetini riske atmamak adına hamilelik haftasını teyit ettirecek sorular sorularak havalimanı doktoru ile irtibata geçmekte fayda olacaktır. Adını yazmak istemeyen bir istasyon şefi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000