06 Eylül 2011, Salı 08:40:57

THY UÇAĞINDA 'PENCERE' TARTIŞMASI

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Twitter’daki sayfasına işadamı Alinur Velidedeoğlu’nun uçakta olay çıkardığını yazdı.
  • meydan boş tabi dimi... bende kriptondan geldim adım süperman dünyayı kurtarcam falan filan işte...
  • Uyumak isteyen yolcu ile etrafı seyretmek isteyen yolcu ikiside haklıdır bence yada gün ışıgını görmek isteyen yolcu aynı hakka sahiptir. Bu yüzden yolculara relax set verirler ki içinde gün ışıgını engellemek için göz bandı verirler karanlıkta uyumak isteyen yolcuda karanlık korkusu olan yolcuyu rahatsız etmesin diye,burada bu haberi yazan zihniyetin kesinlikle kötü niyeti ön plandadır !!!!
  • büznüz kılas ta verilen relax setlerinden bahsetmişiniz uçuştan sonra ki kontrollerde sizin relax setlerin Tıkaç ları bulunamamış lütfen iade edin aaaa olmaz ama bu kadar da !
  • sen kısa pantolonla gezerken ben uçuyordum evlat...fazla konuşma istersen artık o yazdığın üçlemenin baş harfleri olursun.....
  • lisans derken flight similator lisansı dıyosun sanırım... daha oncede soyledıgım gıbı ..Güven Özveri Tecrübe ..
  • arkadaşım yiyosa gel benim uçağımda yap bakiim..lisansımı ortaya koyarım açtırmam o pencereyi sana...
  • adam vermıs parayı almıs kro emme para onda :) ben tasnıf etmıyorum ama kımse kımseye tek bı fıske dahı vuramaz ucagın ıcınde vurunca sonucuna katlanır...
  • Google a Özdemir Velidedeoğlu yazıp görsellerde aratın orada açık camın fotolarını görebilirsiniz, o kişi dua etsin sabırlı insanlara denk gelmiş. http://www.google.com.tr/search?tbm=isch&hl=tr&source=hp&biw=1016&bih=813&q=%C3%B6zdemir+velidedeo%C4%9Flu&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara&gbv=2&oq=%C3%B6zdemir+velidedeo%C4%9Flu&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l953l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0
  • Be adam kokpit uyuma yeri mi ki karartılsın? Kabin karartılıyor ki yolcular uyusun ve jet lag etkisi minimuma insin. Saygılı olmak lazım diğer yolculara. Ben ne adamlar gördüm üzerinde elbise yoktu, ne elbiseler gördüm içinde adam yoktu. Eş..ği business e bindirsen olmaz insan. Eşek yine eşek. Tarafını doğru seç pencerecim.
  • bıde herkes burda yazmasını bılıyor.yıyosa ucakta sesınızı cıkartsanıza adama dalsanıza bılıyosunuz ınınce polısın sızı ortamı karıstırmaktan bı kac saat ıcerde tutacagını burdan atması kolay..
Hürriyet'te yer alan habere göre; Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Los Angeles seferinde yaşadıklarını anlatan Özdemir, Velidedeoğlu’nun 15 saatlik uçuş boyunca yolcu ve hosteslerin ısrarına rağmen penceresinin gölgeliğini kapatmadığını, bu nedenle uçakta tartışma yaşandığını öne sürdü.

“Uçakta bir skandal yaşadık. Biliyorsunuz, okyanus uçuşlarında uçağın bütün pencereleri karartılır. Tüm uyarılara rağmen Alinur Velidedeoğlu adlı reklamcı bunu kabul etmedi. Alinur Bey gazetelerin magazin eklerini günışığında okumaya karar vermişti. Biz koltuk alırken o anlaşılan uçağı satın aldığını düşünüyordu. 15 saatlik uçuş boyunca hosteslerin, hamile kadınların, yolcuların ısrarına rağmen penceresini açık bıraktı. Hiç kimse uyuyamadı. Bu da yetmezmiş gibi kendisini uyaran yolcularla dalga geçti. Birkaç yolcu dövecekti ki, araya hostesler girdi. Berbat bir 15 saat geçirtti. Asıl üzüldüğüm hamile yolcuların uyuyamamasıydı. Hosteslerden bir-iki tanesi ağlamaklı ve çaresizce yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Bu şımarıklığı bir ABD uçağında yapsaydı elleri kelepçeli inerdi o uçaktan.” Özdemir, Velidedeoğlu’nun uçuş sırasında çektiği fotoğrafını da sitedeki takipçileriyle paylaştı.
 
Uzmanlar ne diyor?   
 
Uzun uçuşlarda, başlangıç ülkesinde havanın kararması zamanına yakın bir anda, perdeler kabin ekiplerinin anonsuyla kapatılır. Karanlık, yolcunun rahatça uyuması ve gittiği ülkede güne ayak uydurmasının daha rahat olması amacıyla yapılır. Kabin memuru, diğer yolcuların gün ışığından rahatsız olabileceklerini belirterek yolcudan perdeyi kapatmasını isteyebilir. Bu istekle de kabinde doğabilecek huzursuzluğu önlemeyi hedefler. Yolculara uzun uçuşlarda göz bandı da dağıtılır. Buradaki amaç, bu tip perde açılmalarında uyanmak istemeyen yolcuları rahatlatmaktır. Yani perde açılmaması kabinde bir nezakettir. Uluslararası kural koyucu ve yaptırım gücündeki havacılık kuruluşları, uçuş sırasında perdelerin tümünün kapatılmasını önermektedir. Ancak ceza uygulaması gerektiren katı bir kural da yoktur.
THY UÇAĞINDA 'PENCERE' TARTIŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Misafir ~ 13 yıl önce
meydan boş tabi dimi... bende kriptondan geldim adım süperman dünyayı kurtarcam falan filan işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uyumak isteyen yolcu ile etrafı seyretmek isteyen yolcu ikiside haklıdır bence yada gün ışıgını görmek isteyen yolcu aynı hakka sahiptir. Bu yüzden yolculara relax set verirler ki içinde gün ışıgını engellemek için göz bandı verirler karanlıkta uyumak isteyen yolcuda karanlık korkusu olan yolcuyu rahatsız etmesin diye,burada bu haberi yazan zihniyetin kesinlikle kötü niyeti ön plandadır !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
büznüz kılas ta verilen relax setlerinden bahsetmişiniz uçuştan sonra ki kontrollerde sizin relax setlerin Tıkaç ları bulunamamış lütfen iade edin aaaa olmaz ama bu kadar da !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen kısa pantolonla gezerken ben uçuyordum evlat...fazla konuşma istersen artık o yazdığın üçlemenin baş harfleri olursun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lisans derken flight similator lisansı dıyosun sanırım... daha oncede soyledıgım gıbı ..Güven Özveri Tecrübe ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım yiyosa gel benim uçağımda yap bakiim..lisansımı ortaya koyarım açtırmam o pencereyi sana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adam vermıs parayı almıs kro emme para onda :) ben tasnıf etmıyorum ama kımse kımseye tek bı fıske dahı vuramaz ucagın ıcınde vurunca sonucuna katlanır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Google a Özdemir Velidedeoğlu yazıp görsellerde aratın orada açık camın fotolarını görebilirsiniz, o kişi dua etsin sabırlı insanlara denk gelmiş. http://www.google.com.tr/search?tbm=isch&hl=tr&source=hp&biw=1016&bih=813&q=%C3%B6zdemir+velidedeo%C4%9Flu&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara&gbv=2&oq=%C3%B6zdemir+velidedeo%C4%9Flu&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l953l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Be adam kokpit uyuma yeri mi ki karartılsın? Kabin karartılıyor ki yolcular uyusun ve jet lag etkisi minimuma insin. Saygılı olmak lazım diğer yolculara. Ben ne adamlar gördüm üzerinde elbise yoktu, ne elbiseler gördüm içinde adam yoktu. Eş..ği business e bindirsen olmaz insan. Eşek yine eşek. Tarafını doğru seç pencerecim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bıde herkes burda yazmasını bılıyor.yıyosa ucakta sesınızı cıkartsanıza adama dalsanıza bılıyosunuz ınınce polısın sızı ortamı karıstırmaktan bı kac saat ıcerde tutacagını burdan atması kolay..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000