26 Kasım 2017, Pazar 12:48:12

THY uçağında kalp krizi geçirdi

Alanya Gazipaşa seferi için Atatürk Havalimanı'ndan 10.40'ta kalkan uçakta fenalaşan bir kadına ilk müdahaleyi, kabin ekibi ve uçakta bulunan sağlık memuru yaptı.
  • Nedir bu kadar insanın derdi?neyi tartışıyoruz ki burada?kabin memuru uçuş güvenliği,emniyeti ve yolcu konforundan sorumludur.çay kahve dağıtmaktan gocunduğumuzu mu düşünüyorsunuz? Evet yeri geldiğinde ben bir garsonum.bulutların üzerinde garsonluk yapmaktan büyük keyif alıyorum.ben o cay kahveyi dağıtırken arkada çıkabilecek bir yangını da düşünüyorum,lavoboda uzun süre kalmış bir yolcunun başına birsey gelip gelmediğini de...işimi çok seviyorum.kimsenin işine,gorev tanimlarina ve ALDIĞI MAAŞA göz dikmiyorum.yüzümüzün asık olduğunu yazıyorsunuz,bu kadar yıldır asık yüzle çalisan cok az arkadasımı görmüşümdür.isini sevmeyen de bir sure sonra sistemin disinda kalir zaten.cunku bu cark boyle döner..her haberin altında kabine saldırmaktan vazgeçin artık.maaşa gelince de,hepimiz son kurusuna kadar hak ediyoruz.Dilerim sizler de hak ettiğiniz karşılığı alırsınız bu ülke şartlarında.
  • Bileti almak için 500 lira öderiz tabi hostesler doktor olacak okadar para veriyoruz ki
  • Baslar sımdı kezolar doktorculuk oynamaya:) biz garson degılız
  • Yine abuk sabuk bir sürü yazı cahilce konuşmalar. Bunun yanında güzel kalpli insanların da yazıları mevcut. Yolcu teyze inşallah kurtulmuştur da güzel insanların çabaları boşa gitmemiştir. İşte o hep uçakta çay kahve dağıtıyor “uçan garson” diye tabir ettiğiniz insanların elinden bu işler de geliyor. Sığ yorum yapanlar oluyor. Dünya para kazanıyorsunuz bir de geziyorsunuz diye saçma sapan söylemler dolanıyor. Aldıkları her kuruş helal olsun.
  • Öncelikle kabin ekibinin ellerine sağlık ve kendilerini tebrik ediyorum. Bence sorun habercilikte. Öncelikle arrest olmamış hastaya cpr yapılmaz. Yani solunum sıkıntısı var diye hastaya kalp masajı olmaz. Kalbi durmuşsa kalp masajı yapılır. Şu anlattığınız şekilde müdahale yapılmış olsaydı THY kabin personeli hata yapmış olacaktı. Umarım haberlerinizi paylaşırken neyin ne anlama geldiğini araştırıp sonra paylaşırsınız.
  • Bize garson diyenler az utanirlar umarim
  • Başarılı müdahale için tebrikler. Keşke büyük usta Kemal Sunal'a da, heyecandan dolayı dili nefes borusunu tıkadığında doğru teşhis edip müdahale edebilselerdi.
  • Gökyüzü meleklerimizi çok seviyorum. Onlarla uçmak ayrıcalık. Hem yurtiçi hem yurtdışı uçtuğumuzda sizlere her daim dua ediyorum. İşiniz çok meşakatli. Yüce Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Görevleriniz size su gibi kolay gelsin. Sizleri çok seviyorum.
  • türk hava yollarının meleklerine helal olsun diyorum.
  • Kabin ekibi sinirli bilgileri ile cansiparene vakaya mudahale ederken kaptan ve fo neredeymis acaba? Ucagin oto pilotu var kimse onu bahane etmesin.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Alanya seferini yapan uçakta kalp krizi geçirdiği tahmin edilen bir yolcuya ilk müdahaleyi kabin ekibi ve uçakta bulanan sağlık memuru yaptı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul-Alanya Gazipaşa seferi için Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.40'ta kalkan TK 2592 sefer sayılı THY uçağına tekerlekli sandalyeyle bindirilen 80 yaşındaki M.A, uçak havadayken solunum sıkıntısı yaşamaya başladı.

Durumun bildirilmesi üzerine yaşlı kadına kabin ekibi ve yolcular arasında bulunan bir sağlık memuru müdahale etti.

Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen yolcuya oksijen tüpü takıldı ve kalp masajı yapıldı.

Hasta yolcuya müdahalesini sürdüren ekip, uçağın Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmesi üzerine hastayı sağlık ekibine teslim etti.

Yolcu uçaktan sağlık ekipleri tarafından alınarak ambulansla Alanya Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü.

THY uçağında kalp krizi geçirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Kabinden ~ 6 yıl önce
Nedir bu kadar insanın derdi?neyi tartışıyoruz ki burada?kabin memuru uçuş güvenliği,emniyeti ve yolcu konforundan sorumludur.çay kahve dağıtmaktan gocunduğumuzu mu düşünüyorsunuz? Evet yeri geldiğinde ben bir garsonum.bulutların üzerinde garsonluk yapmaktan büyük keyif alıyorum.ben o cay kahveyi dağıtırken arkada çıkabilecek bir yangını da düşünüyorum,lavoboda uzun süre kalmış bir yolcunun başına birsey gelip gelmediğini de...işimi çok seviyorum.kimsenin işine,gorev tanimlarina ve ALDIĞI MAAŞA göz dikmiyorum.yüzümüzün asık olduğunu yazıyorsunuz,bu kadar yıldır asık yüzle çalisan cok az arkadasımı görmüşümdür.isini sevmeyen de bir sure sonra sistemin disinda kalir zaten.cunku bu cark boyle döner..her haberin altında kabine saldırmaktan vazgeçin artık.maaşa gelince de,hepimiz son kurusuna kadar hak ediyoruz.Dilerim sizler de hak ettiğiniz karşılığı alırsınız bu ülke şartlarında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili kabin, ~ 6 yıl önce
Yolun açık, kazası belasiz uçuşların, halden anlayan insan yüreği, beyni ve vicdani taşıyan yolcuların olsun.
xx ~ 6 yıl önce
Bileti almak için 500 lira öderiz tabi hostesler doktor olacak okadar para veriyoruz ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 6 yıl önce
Baslar sımdı kezolar doktorculuk oynamaya:) biz garson degılız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kezo ~ 6 yıl önce
ne kadar da seviyeli bir yorum.tebrikler kaptanım.
MiamiBase ~ 6 yıl önce
Senin gibi bi sofore yakisan cevap bu
Şöfer ~ 6 yıl önce
Adını ya da sen kalp krizi gecirirsen biz garsonluğa devam edelim.
Cehalet ~ 6 yıl önce
Yine abuk sabuk bir sürü yazı cahilce konuşmalar. Bunun yanında güzel kalpli insanların da yazıları mevcut. Yolcu teyze inşallah kurtulmuştur da güzel insanların çabaları boşa gitmemiştir. İşte o hep uçakta çay kahve dağıtıyor “uçan garson” diye tabir ettiğiniz insanların elinden bu işler de geliyor. Sığ yorum yapanlar oluyor. Dünya para kazanıyorsunuz bir de geziyorsunuz diye saçma sapan söylemler dolanıyor. Aldıkları her kuruş helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 6 yıl önce
Öncelikle kabin ekibinin ellerine sağlık ve kendilerini tebrik ediyorum. Bence sorun habercilikte. Öncelikle arrest olmamış hastaya cpr yapılmaz. Yani solunum sıkıntısı var diye hastaya kalp masajı olmaz. Kalbi durmuşsa kalp masajı yapılır. Şu anlattığınız şekilde müdahale yapılmış olsaydı THY kabin personeli hata yapmış olacaktı. Umarım haberlerinizi paylaşırken neyin ne anlama geldiğini araştırıp sonra paylaşırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serzeniş ~ 6 yıl önce
Bize garson diyenler az utanirlar umarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 6 yıl önce
Başarılı müdahale için tebrikler. Keşke büyük usta Kemal Sunal'a da, heyecandan dolayı dili nefes borusunu tıkadığında doğru teşhis edip müdahale edebilselerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müzeyyen ~ 6 yıl önce
Gökyüzü meleklerimizi çok seviyorum. Onlarla uçmak ayrıcalık. Hem yurtiçi hem yurtdışı uçtuğumuzda sizlere her daim dua ediyorum. İşiniz çok meşakatli. Yüce Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Görevleriniz size su gibi kolay gelsin. Sizleri çok seviyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok tesekkur ederiz. ~ 6 yıl önce
Bizim icin de sizler gibi yolcularla ucmak, size hizmette bulunmak buyuk bir zevk.
cenk ~ 6 yıl önce
türk hava yollarının meleklerine helal olsun diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Kabin ekibi sinirli bilgileri ile cansiparene vakaya mudahale ederken kaptan ve fo neredeymis acaba? Ucagin oto pilotu var kimse onu bahane etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Troll ~ 6 yıl önce
Troll
Kisaca fo ~ 6 yıl önce
Evet kimse bahane etmesin ucagin otopilotu var, gitsin o ucsun, dunya kadar maas almayi biliyo. kaptan fo nerdeydiniz adam ölürken, ne isini var kokpitte? sizlere soruyorum!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000