05 Kasım 2016, Cumartesi 11:51:10

THY uçağında kalp krizi

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hannover-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta bir yolcunun kalp krizi geçirmesi üzerine uçağın kadın pilotu kuleyle irtibata geçerek, inişin akabinde uçağa doktor talebinde bulundu.
  • O yolcuya ilk mudahalede bulunan kabin ekibinden tek kelime bahseden yok pilot herseyi krndimi yapmis acaba da bukadar reklam oldu olmayada devam ediyor.Beni en cok utandiranda kendi pilotumuzun hostes demesi.BIZ kabin memuruyuz.Teyyare soforu
  • Yine kadin ve erkek " farklari" yuh
  • O uçağın Kaptan inada iki güzel laf söyleseydiniz iyi olurdu.he bu arada sosyal medyada unuformali resim paylaştığı için hakkında işlem yapılan diğer bayan arkadaşlarımı da haklarını aramaya davet ediyorum.
  • Bir erkek olarak söyleyeceğim şudur: Alayınız şovenist,iktidarsız garibanlarsınız. Aşağılık kompleksli ve özgüven problemli erkek müsvetteleri...bir yerde görende sizi adam zannediyordur,yuh olsun
  • şu hostesler vardı 'biz dogum bile alırız, yeri gelir doktor-itfaiyeci oluruz.' diyen onlar müdahale etseymiş ya
  • pilotlar en basit ambulans çağırma işini yapabilince vatanı kurtarmış gibi haber oluyorlar. Durumları bu derece vahim yani. Capt. S.
  • Kaptan ha erkek ha kadin. Isini prof. Bi sekilde yaptiktan sonra sknti yok bence... herkese gecmis olsun
  • THY her uçağa doktor koysun en iyisi. Versin 15-20k tl. Zirvede değil mi nasılsa. Ağanın eli tutulmaz. Uçan herkes de rahat etmiş olur.
  • "Kadın Pilot"; Havacılık camiasında önemli yeri olan, doğru yada yanlış veya yanlı yada yansız havacılığın direkt olarak haber akışını buraya taşıyan bir haber sitesinin bile bu şekilde ayrım yapması ülkenin kadınlara olan bakış açısının seviyesinin göstergesi aynı zaman da maalesef ki kanıtıdır. BAYANLARIN bu sektör de erkeklere oranla daha fazla olduğunu düşünürsek, bizde ne kadar erkek hegemonyası veya IQ fazlalılığı (!) olsa da EQ yoksa empati yok ama bağnazlık çok.
  • Yolcu pilotun kadın olduğunu duyunca kalp krizi geçirmiş. Bu tip olayların önüne geçmek için uçaklarda, kadın pilotlar anons yaptığında kadın sesini erkek sesine çeviren ses converterları kullanılmalı. (Aynı şekilde erkek purserlar anons yaptığında da bayan sesine çevrilmeli.)

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hannover-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta bir yolcunun kalp krizi geçirmesi üzerine uçağın kadın pilotu kuleyle irtibata geçerek, inişin akabinde uçağa doktor talebinde bulundu.

THY'nin Almanya'nın Hannover kentinden İstanbul'a gelmek üzere dün sabah saatlerinde havalanan Airbus A321 tipi tarifeli uçağında Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaştığı sırada Türk yolculardan Hilmi Güler aniden rahatsızlandı. 45 yaşındaki Güler’in kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine kabin ekibi, durumu hemen uçağın kaptan pilotuna bildirdi. Bunun üzerine THY uçağının kadın pilotu, Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi’ndeki görevlilerle bağlantı kurarak rahatsızlanan yolcuyla ilgili bilgi verip, inişin akabinde uçağa doktor talebinde bulundu.

THY pilotu ile kule arasında yaşanan diyaloglar telsiz konuşmalarına yansıdı. Kadın pilot, "45 yaşında erkek kalp krizinden şüpheleniliyor. İndikten sonra doktor bekliyoruz efendim, arkadan gelirse seviniriz" diyerek hava trafik görevlisini bilgilendirdi. Kalp krizi geçiren yolcu nedeniyle uçağa iniş önceliği verildi ve bazı uçaklar iniş sırasından çıkarıldı.

Uçak saat 11.51'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken ambulansla uçağın altına gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıkları yolcuyu Halkalı Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

THY uçağında kalp krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Hucucu ~ 7 yıl önce
O yolcuya ilk mudahalede bulunan kabin ekibinden tek kelime bahseden yok pilot herseyi krndimi yapmis acaba da bukadar reklam oldu olmayada devam ediyor.Beni en cok utandiranda kendi pilotumuzun hostes demesi.BIZ kabin memuruyuz.Teyyare soforu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K ~ 7 yıl önce
Yine kadin ve erkek " farklari" yuh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
O uçağın Kaptan inada iki güzel laf söyleseydiniz iyi olurdu.he bu arada sosyal medyada unuformali resim paylaştığı için hakkında işlem yapılan diğer bayan arkadaşlarımı da haklarını aramaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkek ~ 7 yıl önce
Bir erkek olarak söyleyeceğim şudur: Alayınız şovenist,iktidarsız garibanlarsınız. Aşağılık kompleksli ve özgüven problemli erkek müsvetteleri...bir yerde görende sizi adam zannediyordur,yuh olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostesler ~ 7 yıl önce
şu hostesler vardı 'biz dogum bile alırız, yeri gelir doktor-itfaiyeci oluruz.' diyen onlar müdahale etseymiş ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geldi yine...... ~ 7 yıl önce
Hostes ilk yardim uygular. Vakayi tibbi kisi veya kurumlara teslim edene kadar hayatta kalmasini saglar ve durumun kotulesmesini engeller. Tedavi etmez. Her bir haltta su hostes dusmanliginiz cikmasin ortaya.
Kapakci ~ 7 yıl önce
Gerizekali ztn ilk mudahaleyi onlar yapior o esnada kokpite haber verior onlar inis onceligi istiyor ucak inene kadar yolcuya temel yasam destegi uygulanmaya devam edior.mercimek beynini yorma sen
Erkek olmayan ~ 7 yıl önce
pilotlar en basit ambulans çağırma işini yapabilince vatanı kurtarmış gibi haber oluyorlar. Durumları bu derece vahim yani. Capt. S.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne fark eder ~ 7 yıl önce
Kaptan ha erkek ha kadin. Isini prof. Bi sekilde yaptiktan sonra sknti yok bence... herkese gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 7 yıl önce
THY her uçağa doktor koysun en iyisi. Versin 15-20k tl. Zirvede değil mi nasılsa. Ağanın eli tutulmaz. Uçan herkes de rahat etmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkek pilot, qua... ~ 7 yıl önce
"Kadın Pilot"; Havacılık camiasında önemli yeri olan, doğru yada yanlış veya yanlı yada yansız havacılığın direkt olarak haber akışını buraya taşıyan bir haber sitesinin bile bu şekilde ayrım yapması ülkenin kadınlara olan bakış açısının seviyesinin göstergesi aynı zaman da maalesef ki kanıtıdır. BAYANLARIN bu sektör de erkeklere oranla daha fazla olduğunu düşünürsek, bizde ne kadar erkek hegemonyası veya IQ fazlalılığı (!) olsa da EQ yoksa empati yok ama bağnazlık çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne içtin sen ~ 7 yıl önce
Ne demek istiyorsun. İçtiğini söyle biz de içelim.
işin aslı ~ 7 yıl önce
Yolcu pilotun kadın olduğunu duyunca kalp krizi geçirmiş. Bu tip olayların önüne geçmek için uçaklarda, kadın pilotlar anons yaptığında kadın sesini erkek sesine çeviren ses converterları kullanılmalı. (Aynı şekilde erkek purserlar anons yaptığında da bayan sesine çevrilmeli.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En güzel öneri ~ 7 yıl önce
Ancak artık kadın pilot alımında da kısıntıya gidilmeli. Çok problemliler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000