30 Ocak 2009, Cuma 14:32:34

THY uçağında ilginç rötar!

Türk Hava Yolları'nın dün gerçekleştirdiği seferde uçuş ekibinin geç gelmesi sonucu rötar yaşandığı iddia edildi.
  • ağzı olan konuşuyor yorum yapıyor uçuş ekiplerinin mesai saatleri sivil havacılık genel müdürlüğü tarafından belirlenmiştir ve ekibin muhtemelen izmirden dış hat uçuşu yapacağı için mesaileri tutmamış stand by hostes kalmamış gibi muhtemel olasılıklar olmuştur sizlerin ve kendilerinin güvenliği içindir yolcu-2 teşekkürler gerçek bir yolcu olduğunuz için bilen bilmeyen saçma sapan yorum yapmasın
  • sayın yazar.yada okuryazar arkadasım ya pilotun da bundan haberi yoksa ona da soylemedilerse niye beklediklerini belki oda yolcu bekledigini sanıyordur.belki yer gorevlileri herseyi pilotlara soylemiyorlardır.gerci sunuda merak ediyorum anons olunca rotar kısalıyor mu ? bence THY bundan sonra guzel sesli anons pilot ları işe alsın:) gecikme olunca hemen anons pilotları yolcu bolumune girsin şarkılar eşliginde gecikme sebebini anons etsin.yada yolculara puantorler verilsin ucus boyunca ucus ekibine puan versin inişe 5 kalkışa 4 anonsa 3 rotar a 10 gibi ay sonunda pilotlar buna gore maaş alsın :)
  • bu yazanında, bu yazıyı buraya koyanında ne kadar havacılıkla ilgili olduğu belli!!!...olay ortada: kaptan geçikmeyi önlemek için nöbetçi ekip almış,geçikmeyi asgariye indirmiş.dhmi atatürk h.limanı kalkış borduna bakarsanız geçikme sadece 15dk. bunun içinde bu kadar ortalığı kaldırmak !!! bende yolcuyum, ama biliyorum ki hayatta herşey mükemmel olmuyor. hatta amerikada,avrupada bile... eğer herşeyi mükemmel istiyorsanız kendinize uçak kiralayın,kafanıza göre takılın.
  • Koçum sen yorumları gözünle okuyorsunda beynin kavrama görevini yapamıyor galiba.Algılarında problem olmalı eğer pilotsan vay halimize.Yok eğer kabinsen sen bu sinirle baş tacın yolcularına her şeyi yapabilirsin.
  • bu ne yaa yazdıgınla okudugun ne alaka allah askına adam neden bahsetmıs sen ne dıyosun yok thy ye gırmek ısteyıpte gıremeyenlerdenmısın..bı kere ucak rotar yapmıssa acıklama yapılmaz zorundadır nedemek ucucagın yere kadar sorun cıkarma varmı boyle bı mantık herkez fıkırlerını soyleme ozgırlugune sahıptır...ayrıca su thy ye gırmek ısteyenler konusunda her yolcu thy ye basvurcak dıye bı kural yok thy eskıden thy dı sımdı hıccc bır ozellıgı yok ıscı gozuyle her tarafa satıldı kapandı kapancak gırsen nee gırmsen neee gırenler ne olcak bellımı?
  • Sevgili küçük co, pilotlar gerekli yerlerde anonslarını yaparlar, sizler sadece yerlerinize oturup, gideceğiniz yere kadar kimseye sorun çıkartmayın.Bu thy düşmanlığına da bakılırsa bir şekilde THY ye başvurup giremeyen profili oluşturuyorsunuz.yoksa öyle mi.Yok değilse beğenmediğiniz takdirde başka havayolları ile uçup, AYNI KAPRİSLERİ YAPIN BİR DAHA DA SİZLERİ O UÇAKLARA YOLCU DİYE ALMASINLAR.TABİİ O KAPRİSLERİ YABANCI HAVAYOLLARINDA YAPMAK TA YÜREK İSTER.UÇUP GÖRÜN...
  • Gecikme olan uçuşlarda, üzerinden geçilen ülkelerde, göllerde, dağlarda, saat dilimlerinde, uçak hafif sallandığında hemen hemen herşeyde pilotlardan ANONS BEKLENİR.Her yolcunun bir anons ve merak konusu vardır.150 yolculu bir uçakta da herşey için özür dilenip anons yapılsa uçuş süresinin tamamı yetmez.Ayrıca pilotlar hep başkalarının yerine özür dilerler, 'pistteki uçak için kule adına, geç gelen yolcu için yolcu adına, yerini begenmeyen yolcu adına, hava durumu yüzünden tanrı adına...bundan böyle yanlış yazı yazan bilmeden yazan gazetecilerde sürekli özür dilesin, YOLCULARDA HEPSİ TEK TEK ÖZÜR DİLESİNLER, YERLERİNE YERLEŞEMEDİKLERİ İÇİN, GEÇ GELDİKLERİ İÇİN, AĞIR VALİZLERİ İÇİN, TELEFONLA KONUŞTUKLARI İÇİN, TACİZDE BULUNDUKLARI İÇİN...
  • SEVGİLİ BETHELEM YORUMUNUZ GOLGEDE KALINCA DİGER YORUMLARA DUZELTME GETİRMEYE BASLAMIŞSINIZ.BIR DUZELTME DE BEN SİZE YAPAYIM...COK UCTUGUNUZ VE HERSEYİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNİZ BELLİ AMA İZMİRİN KODU ICAO IATA YA GORE ADB DİR İZM DEĞİL MUHTEMELEN O UÇYUĞUNUZU SANDIĞINIZ YERİN KODUNU DA BÖYLECE ÖĞRENMİŞ OLDUNUZ SAYGILARIMLA.(herşeyi bildiğini sanan yolcu profilini gördükce tüylerim ürperiyor)
  • ya yolcuza binme diyen vaqr slot diyen var ucus saati diyen var iide olayin aslinin esas ucus ekibinin gec kalmasi ki bu dogal ve ucagi sefere stand by da bekleyen diger ekip arkadaslarinin hazirladigi ve diger ekip gelince yer degistirmesi oldugunu neden soylemiyorsunuz?alana gec kalabilir ama adam bi anons yapilmadi demis bu denli kapali olmayin elestirilere.hicmi guzellik yok var tabi ama olumsuzluklarda var yapmayin herkezi bilmiyo zannetmeyin.......
  • Sevgili yorumcular zırvalamayın.Kaptanın ve kabin amirinin görevlerinden biriside anonslarla yolcuları standart dışı gelişen durumlara karşı bilgilendirmektir.Eşya ya da hayvan taşımıyorsunuz.Tüm müşterilerinize özel davranmak zorundasınız.Duygularınızı işinize katamazsınız.UNUTMAYIN HİZMET SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYORSUNUZ.KİMSE UÇUŞ EKİPLERİNİ YALVARARAK İŞE ALMIYOR.İŞİNİZE GELMİYORSA ÇALIŞMAZSINIZ.ELEŞTİRİLERE AÇIK OLUNKİ GELİŞEBİLESİNİZ.THY NİN BU YÖNLERDENDE KOKPİTKABİN EKİPLERİNİ EĞİTMESİ KESİNLİKLE LAZIM

Türk Hava Yolları'nın dün akşam saat 20:00'da gerçekleştirmesi gereken İstanbul-İzmir seferinin kabin ekiplerinin beklenmesi sonucu rötar yaptığı iddia edildi. TC-JFY kuyruk tescilli TK0340 sefer sayılı İstanbul-İzmir uçağında bulunan bir yolcunun anlattığı olay şu şekilde gerçekleşti:

Dün, bir iş toplantısı nedeniyle günübirlik İstanbul’a gittim. Akşam dönüş uçağım, Türk Hava Yolları’nın, saat 20.00’da havalanması gereken, TK0340 sefer sayılı İzmir uçağıydı.

Diyeceksiniz ki sakın bize yeni bir rötar hikayesi anlatma bunlar son derece olağan şeylerdir havaalanlarında. Bu sefer durum biraz farklı galiba. Öyle hava trafiği, apron yoğunluğu, olumsuz hava şartları bilmem ne hikayeleri değil yani. Anladığım kadarıyla tabi.

Konunun uzmanı değilim. Ama havayolu şirketlerinin performanslarının değerlendirilmesindeki en önemli kriterlerden birinin zamanında kalkış/varış oranları olduğunu bilirim. Sadece havayolu firmalarının değil, aynı zamanda hava meydanlarının da tabi.

Gelelim dün akşam yaşananlara. Türk Hava Yolları’nın, “Elazığ” isimli uçağına, olması gerektiğince, yani kalkıştan yarım saat önce, 19.30 gibi alındık. Ve kalkış saatini beklemeye başladık. Buraya kadar her şey normal.

Ancak kabin ekibi içerisinde bana çok da normal gelmeyen hareketlilikler sezmeye başladım. Bu arada kalkış saati gelmiş, geçmeye de başlamıştı. Erkek kabin görevlilerinden biri, arka taraftan küçük bavulu elinde olduğu halde ön kısma doğru geçti yanımdan. Hemen yanımda bulunan bayan görevli arkadaşına geçerken gülerek bir şeyler söyledi. O da ona.

Ön sıralarda olduğum için, pencereden uçağın ön kapısına dayanmış olan merdiveni görebiliyordum. Neredeyse yarım saat geçmişti kalkış saatini ama en ufak bir hareket yoktu. Tam hosteslerden birine gecikmenin nedenini, neden hiçbir açıklama yapılmadığını soracaktım ki arka sıralardaki yolculardan biri benden önce davrandı.

Hostes, gecikmeyle ilgili olarak birazdan kaptanın anons/açıklama yapacağını ifade etti. Merakla beklemeye başladım. Bu arada gözüm dışarıdaydı.

Yaklaşık 20.35 gibi bir meydan içi ulaşım aracı, uçağın merdivenlerine yanaştı. İki tane hostes içinden indi. Ve onların yerine de daha önce bizim uçakta gördüğüm biri erkek diğeri bayan iki kabin görevlisi gülerek bindiler. Gecikmenin nedeni anlaşılmıştı. Bir uçak dolusu yolcu, iki kabin görevlisinin uçağımıza teşrif etmelerini beklemiştik.

Yine de iyi niyetimi koruyarak ve elzem bir durum olabilir düşüncesiyle kaptanın yapacağı açıklamayı bekledim.

Hosteslerimizin uçağa binmesiyle merdiven alındı, uçak hareket etti, kalkış pistine geldi ve hiç sıra beklemeden havalandı.

Uçuş boyunca kaptandan ne gecikme ile ilgili bir açıklama, ne de özür duyamadık. Ve ben bu durumu Türk Hava Yolları gibi bir kurumun, kurumsal kimliğine ve kültürüne yakıştıramadım. Şaşırdım.

Hadi eskiden iç hat uçuşlarında tek tabancaydınız ve sizi tercih ettiğimiz için -sanki başka şansımız varmış gibi- her seferinde anlamsız bir teşekkür ediyordunuz. Ama bir süredir iç hatlarda da rekabet dönemi başladı. Reklamlar falan vermeye başladınız mesela. Ve bu tip durumlara daha çok dikkat ettiğinizi düşünüyordum.

Ne dersiniz, yanılıyor muyum?

Aydın SEVİNÇ

THY uçağında ilginç rötar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

b727-200 ~ 15 yıl önce
ağzı olan konuşuyor yorum yapıyor uçuş ekiplerinin mesai saatleri sivil havacılık genel müdürlüğü tarafından belirlenmiştir ve ekibin muhtemelen izmirden dış hat uçuşu yapacağı için mesaileri tutmamış stand by hostes kalmamış gibi muhtemel olasılıklar olmuştur sizlerin ve kendilerinin güvenliği içindir yolcu-2 teşekkürler gerçek bir yolcu olduğunuz için bilen bilmeyen saçma sapan yorum yapmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadri ~ 15 yıl önce
sayın yazar.yada okuryazar arkadasım ya pilotun da bundan haberi yoksa ona da soylemedilerse niye beklediklerini belki oda yolcu bekledigini sanıyordur.belki yer gorevlileri herseyi pilotlara soylemiyorlardır.gerci sunuda merak ediyorum anons olunca rotar kısalıyor mu ? bence THY bundan sonra guzel sesli anons pilot ları işe alsın:) gecikme olunca hemen anons pilotları yolcu bolumune girsin şarkılar eşliginde gecikme sebebini anons etsin.yada yolculara puantorler verilsin ucus boyunca ucus ekibine puan versin inişe 5 kalkışa 4 anonsa 3 rotar a 10 gibi ay sonunda pilotlar buna gore maaş alsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu-2 ~ 15 yıl önce
bu yazanında, bu yazıyı buraya koyanında ne kadar havacılıkla ilgili olduğu belli!!!...olay ortada: kaptan geçikmeyi önlemek için nöbetçi ekip almış,geçikmeyi asgariye indirmiş.dhmi atatürk h.limanı kalkış borduna bakarsanız geçikme sadece 15dk. bunun içinde bu kadar ortalığı kaldırmak !!! bende yolcuyum, ama biliyorum ki hayatta herşey mükemmel olmuyor. hatta amerikada,avrupada bile... eğer herşeyi mükemmel istiyorsanız kendinize uçak kiralayın,kafanıza göre takılın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bonanza ~ 15 yıl önce
Koçum sen yorumları gözünle okuyorsunda beynin kavrama görevini yapamıyor galiba.Algılarında problem olmalı eğer pilotsan vay halimize.Yok eğer kabinsen sen bu sinirle baş tacın yolcularına her şeyi yapabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 15 yıl önce
bu ne yaa yazdıgınla okudugun ne alaka allah askına adam neden bahsetmıs sen ne dıyosun yok thy ye gırmek ısteyıpte gıremeyenlerdenmısın..bı kere ucak rotar yapmıssa acıklama yapılmaz zorundadır nedemek ucucagın yere kadar sorun cıkarma varmı boyle bı mantık herkez fıkırlerını soyleme ozgırlugune sahıptır...ayrıca su thy ye gırmek ısteyenler konusunda her yolcu thy ye basvurcak dıye bı kural yok thy eskıden thy dı sımdı hıccc bır ozellıgı yok ıscı gozuyle her tarafa satıldı kapandı kapancak gırsen nee gırmsen neee gırenler ne olcak bellımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GLIDE SLOPE ~ 15 yıl önce
Sevgili küçük co, pilotlar gerekli yerlerde anonslarını yaparlar, sizler sadece yerlerinize oturup, gideceğiniz yere kadar kimseye sorun çıkartmayın.Bu thy düşmanlığına da bakılırsa bir şekilde THY ye başvurup giremeyen profili oluşturuyorsunuz.yoksa öyle mi.Yok değilse beğenmediğiniz takdirde başka havayolları ile uçup, AYNI KAPRİSLERİ YAPIN BİR DAHA DA SİZLERİ O UÇAKLARA YOLCU DİYE ALMASINLAR.TABİİ O KAPRİSLERİ YABANCI HAVAYOLLARINDA YAPMAK TA YÜREK İSTER.UÇUP GÖRÜN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZÜRCÜ ~ 15 yıl önce
Gecikme olan uçuşlarda, üzerinden geçilen ülkelerde, göllerde, dağlarda, saat dilimlerinde, uçak hafif sallandığında hemen hemen herşeyde pilotlardan ANONS BEKLENİR.Her yolcunun bir anons ve merak konusu vardır.150 yolculu bir uçakta da herşey için özür dilenip anons yapılsa uçuş süresinin tamamı yetmez.Ayrıca pilotlar hep başkalarının yerine özür dilerler, 'pistteki uçak için kule adına, geç gelen yolcu için yolcu adına, yerini begenmeyen yolcu adına, hava durumu yüzünden tanrı adına...bundan böyle yanlış yazı yazan bilmeden yazan gazetecilerde sürekli özür dilesin, YOLCULARDA HEPSİ TEK TEK ÖZÜR DİLESİNLER, YERLERİNE YERLEŞEMEDİKLERİ İÇİN, GEÇ GELDİKLERİ İÇİN, AĞIR VALİZLERİ İÇİN, TELEFONLA KONUŞTUKLARI İÇİN, TACİZDE BULUNDUKLARI İÇİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EDIT ~ 15 yıl önce
SEVGİLİ BETHELEM YORUMUNUZ GOLGEDE KALINCA DİGER YORUMLARA DUZELTME GETİRMEYE BASLAMIŞSINIZ.BIR DUZELTME DE BEN SİZE YAPAYIM...COK UCTUGUNUZ VE HERSEYİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNİZ BELLİ AMA İZMİRİN KODU ICAO IATA YA GORE ADB DİR İZM DEĞİL MUHTEMELEN O UÇYUĞUNUZU SANDIĞINIZ YERİN KODUNU DA BÖYLECE ÖĞRENMİŞ OLDUNUZ SAYGILARIMLA.(herşeyi bildiğini sanan yolcu profilini gördükce tüylerim ürperiyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
localizer ~ 15 yıl önce
ya yolcuza binme diyen vaqr slot diyen var ucus saati diyen var iide olayin aslinin esas ucus ekibinin gec kalmasi ki bu dogal ve ucagi sefere stand by da bekleyen diger ekip arkadaslarinin hazirladigi ve diger ekip gelince yer degistirmesi oldugunu neden soylemiyorsunuz?alana gec kalabilir ama adam bi anons yapilmadi demis bu denli kapali olmayin elestirilere.hicmi guzellik yok var tabi ama olumsuzluklarda var yapmayin herkezi bilmiyo zannetmeyin.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bonanza ~ 15 yıl önce
Sevgili yorumcular zırvalamayın.Kaptanın ve kabin amirinin görevlerinden biriside anonslarla yolcuları standart dışı gelişen durumlara karşı bilgilendirmektir.Eşya ya da hayvan taşımıyorsunuz.Tüm müşterilerinize özel davranmak zorundasınız.Duygularınızı işinize katamazsınız.UNUTMAYIN HİZMET SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYORSUNUZ.KİMSE UÇUŞ EKİPLERİNİ YALVARARAK İŞE ALMIYOR.İŞİNİZE GELMİYORSA ÇALIŞMAZSINIZ.ELEŞTİRİLERE AÇIK OLUNKİ GELİŞEBİLESİNİZ.THY NİN BU YÖNLERDENDE KOKPİTKABİN EKİPLERİNİ EĞİTMESİ KESİNLİKLE LAZIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000