02 Ekim 2016, Pazar 17:20:47

THY uçağında hidrolik arıza

Türk Hava Yolları'nın Washington-İstanbul seferini yapan uçağı hidrolik arızası nedeniyle öncelikli iniş gerçekleştirdi.
  • THY sürekli ikinci el A 330 getiriyor. Filodaki 330'lar Jet Airways ve TAM'ın eski ve hurdaya ayırdığı uçaklar. Ayrıca yeni gelecek 7 tane A 330'da başka firmaların eskileri. Milli havayolumuzun bu eski filo yerine modern 787 ve 350 uçakları ile uçması lazım. Lufthansa kimsenin hurdaya ayırdığı uçakalrı alıp boyayıp yeniden uçurmuyor mesela.
  • Çok sıradan bir sorun büyütülecek bişey değil 3 hidrolik sistemi olan emniyet açısından rüştünü ispatlamış uçakdan bahsediyoruz herkes rahat olsun.
  • Şimdi bu yazıyı okuyunca aklıma ne geldi biliyor musunuz arkadaşlar? zamanında 90'ların başında Technotronic diye bir grup vardı, belçikalı. hatta, "this beat is, this beat is technotronic" diye şarkıları vardı. meraklısı da hatırlar, "get up get up busy do it" falan da vardı. geçenlerde, bir gün brüksel'den thy uçağına bindim... bir baktım, bunlar uçakta. dedim, ne var ne yok? ne dediler biliyor musunuz? mr, thy is magnificient! super! bravo! bravo benim nasıl göğsüm kabardı biliyor musunuz? o gazla, atladım koridora "get up" eşliğinde break dansa başladım. hostesler sağolsun pek laf etmediler. neyse, bütün bunları neden anlattım? keşke thy uçağında hidrolik arıza olacağına, technotronic eşliğinde ben gibi dans edenler olsa...
  • başımızda akp varken göklerden gelen kararlar hep iyi olacaktır.
  • Bu gibi arizalar olur tabi olmasa cok daha iyi ucaklarin tek bir sisteme sahip degil Hidrolik Ve elektriki sistem mekaniki sistem bu ucaklarda yokmu? Bu kadarda hava yolumuzu Hor gormeyin. Allah. Hava yolumuzu korusun her hava yolunda bu gibi arizalar olur
  • canımızı kime emanet ediyoruz... bakım yok uçaklar kiralık yarısı fetöcü ve halen fetöcüler çıkarılmadı. hükümet derhal önlem almalı
  • Yağ eksilmiş normal olaydır
  • Yedeğin yedeğini boşuna koymamış oraya KUL.. İmzayı attın kalktın indin mesele değil. Rutin meseleler bunlar. Kul yapımı, cartladı işte bir yerde, gereği yapılmış. Asıl mesele Emergency durum içinde ne yaptığındır. Namı diğer "Sully" dual engine failure sebebiyle Hudson'a ditching yaptı ve bir kişi bile yaralanmadı. Bu gibi adamlar mütevaziliğini koruyorsa astronotluğun alemi yok diyor, emekçi herkesi sevgiyle selamlıyorum. Sosyal medya gövde gösterileriniz de geçici gençler. Ben gibi yaşınız 60lara geldiğinde elleriniz suratınız buruştuğunda çok sevdiğiniz tayyarelerden adeta koparılıyorsunuz. Tevazu ve sevgi içinde bu güzel günlerinizi geçirmenizi ve çok okuyarak, öğrendiğinizi düşündüğünüz havacılığı hiç bir zaman tamamen öğrenilmesi imkansızmışcasına öğrenmeye çalışmanız kendi zenginliğinize en güzel katkı olacaktır.. 95'de kimsede olmayan mercedesi ben almıştım herkes ooooo diyordu. Neye yaradı, koca bir hiç.
  • Blue Elektrikli pompa ariza yapmis
  • Bu guzel ucakla Amman'a gitmistim, keyifli bir yolculuktu. Umarim ciddi bir sorun yoktur ve o kirmizi kuyrugunun guzelligini en kisa surede yeniden gosterir.

Türk Hava Yolları'nın Washington-İstanbul seferini yapan uçağı hidrolik arızası nedeniyle öncelikli iniş gerçekleştirdi.

TK8 sefer sayısıyla Washington'dan kalkan TC-LNC kuyruk tescilli Airbus A330 tipi yolcu uçağı inişinden kısa bir süre önce hidrolik bir arıza yaşadı. Kuleye durumu bildiren kokpit ekibi öncelikli iniş talep etti.

Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştiren THY uçağı yolcularının tahliyesinin ardından bakıma alındı.

©AirportHaber

THY uçağında hidrolik arıza

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Modern filo ~ 8 yıl önce
THY sürekli ikinci el A 330 getiriyor. Filodaki 330'lar Jet Airways ve TAM'ın eski ve hurdaya ayırdığı uçaklar. Ayrıca yeni gelecek 7 tane A 330'da başka firmaların eskileri. Milli havayolumuzun bu eski filo yerine modern 787 ve 350 uçakları ile uçması lazım. Lufthansa kimsenin hurdaya ayırdığı uçakalrı alıp boyayıp yeniden uçurmuyor mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
filoya laf yok ~ 8 yıl önce
Şu dediğini TC-LNC ile ilgili bir haberin altına yazmasaydın belki ciddiye alınabilirdi
Yetkili teknisyen ~ 8 yıl önce
Çok sıradan bir sorun büyütülecek bişey değil 3 hidrolik sistemi olan emniyet açısından rüştünü ispatlamış uçakdan bahsediyoruz herkes rahat olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazi ~ 8 yıl önce
Şimdi bu yazıyı okuyunca aklıma ne geldi biliyor musunuz arkadaşlar? zamanında 90'ların başında Technotronic diye bir grup vardı, belçikalı. hatta, "this beat is, this beat is technotronic" diye şarkıları vardı. meraklısı da hatırlar, "get up get up busy do it" falan da vardı. geçenlerde, bir gün brüksel'den thy uçağına bindim... bir baktım, bunlar uçakta. dedim, ne var ne yok? ne dediler biliyor musunuz? mr, thy is magnificient! super! bravo! bravo benim nasıl göğsüm kabardı biliyor musunuz? o gazla, atladım koridora "get up" eşliğinde break dansa başladım. hostesler sağolsun pek laf etmediler. neyse, bütün bunları neden anlattım? keşke thy uçağında hidrolik arıza olacağına, technotronic eşliğinde ben gibi dans edenler olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yes be annem ~ 8 yıl önce
oh yea...
Pump up the jam ? ~ 8 yıl önce
E sen en önemli şarkıyı unutmuşsun be ya. Ayrıca o da bir şey mi, ben Londra uçağında Prodigy'i gördüm ve yanlarına gidip "you're the fire starter" dedim. Şaşırdı güldü herifler. Bu da böyle bir anımdır. Gelelim konumuza, uçağımız en azından divert etmemiş sağ salim inmiştir bu da ne güzeldir.
allah ~ 8 yıl önce
başımızda akp varken göklerden gelen kararlar hep iyi olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rio ~ 8 yıl önce
Bu gibi arizalar olur tabi olmasa cok daha iyi ucaklarin tek bir sisteme sahip degil Hidrolik Ve elektriki sistem mekaniki sistem bu ucaklarda yokmu? Bu kadarda hava yolumuzu Hor gormeyin. Allah. Hava yolumuzu korusun her hava yolunda bu gibi arizalar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun thy ~ 8 yıl önce
canımızı kime emanet ediyoruz... bakım yok uçaklar kiralık yarısı fetöcü ve halen fetöcüler çıkarılmadı. hükümet derhal önlem almalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağ ~ 8 yıl önce
Yağ eksilmiş normal olaydır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Kaptan.. ~ 8 yıl önce
Yedeğin yedeğini boşuna koymamış oraya KUL.. İmzayı attın kalktın indin mesele değil. Rutin meseleler bunlar. Kul yapımı, cartladı işte bir yerde, gereği yapılmış. Asıl mesele Emergency durum içinde ne yaptığındır. Namı diğer "Sully" dual engine failure sebebiyle Hudson'a ditching yaptı ve bir kişi bile yaralanmadı. Bu gibi adamlar mütevaziliğini koruyorsa astronotluğun alemi yok diyor, emekçi herkesi sevgiyle selamlıyorum. Sosyal medya gövde gösterileriniz de geçici gençler. Ben gibi yaşınız 60lara geldiğinde elleriniz suratınız buruştuğunda çok sevdiğiniz tayyarelerden adeta koparılıyorsunuz. Tevazu ve sevgi içinde bu güzel günlerinizi geçirmenizi ve çok okuyarak, öğrendiğinizi düşündüğünüz havacılığı hiç bir zaman tamamen öğrenilmesi imkansızmışcasına öğrenmeye çalışmanız kendi zenginliğinize en güzel katkı olacaktır.. 95'de kimsede olmayan mercedesi ben almıştım herkes ooooo diyordu. Neye yaradı, koca bir hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyimisin ~ 8 yıl önce
Birsey cekmedin degilmi
:) ~ 8 yıl önce
Cansın eski toprak. Gençsin daha bu arada,takma.
Ariza ~ 8 yıl önce
Blue Elektrikli pompa ariza yapmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrt ~ 8 yıl önce
Bu guzel ucakla Amman'a gitmistim, keyifli bir yolculuktu. Umarim ciddi bir sorun yoktur ve o kirmizi kuyrugunun guzelligini en kisa surede yeniden gosterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000