19 Aralık 2014, Cuma 08:45:24

THY UÇAĞINDA EBOLA PANİĞİ

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan uçağı ebola paniği üzerine piste geri döndü. Yüksek ateş rahatsızlığı bulunan Burkina Faso vatandaşı M.D.’nin, sağlık kontrolünden geçtikten sonra faranjit olduğu anlaşıldı.
  • Bu tür bulaşıcı hastalıklara karşı uçaklar bakıma alınmadan ilaçlanıyor mu ?

Türk Hava Yolları’nın Milano-İstanbul seferini yapan uçağında İtalya’da bir yıldır yaşayan Burkina Faso vatandaşı M.D. uçuş sırasında rahatsızlandı. Transit olarak İstanbul’dan Burkina Faso’ya gidecek olan erkek yolcunun uçuş sırasında 39.5 olan yüksek ateşiyle ilgili kabin görevlileri, uçağın kaptan pilotunu bilgilendirdi. Bunun üzerine kaptan pilot da THY Uçuş Merkezi ile bağlantıya geçerek inişte doktor isteğinde bulundu. Uçağın Atatürk Havalimanı’na inişinden sonra yolcu ile ilgili sağlık ekipleri alarma geçti.

UÇAKTA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Uçağa giren Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü sağlık ekipleri yolcuyu uçakta sağlık kontrolünden geçirdi. Yapılan kontrollerde ebola belirtileri göstermeyen ve ateşi normal çıkan yolcunun transit olarak uçuşunun devamına izin verildi. Ancak aynı uçakta seyahat eden bazı yolcular ebola paniğinin etkisinden çıkamadı. Riskli bölgeden gelmeyen yolcu ile ilgili endişeye kapılan yolcular sağlık ekiplerinden Burkina Faso vatandaşı M.D.’nin ebola olmadığına dair kendilerine bilgi verilmesini istedi. 1,5 saat uçağın içinde bekleyen yolcular sağlık ekipleriyle görüştü ve yolcunun riskli bölgeden gelmediği bilgisini alınca ikna oldu.

Saat 16.00'da Atatürk Havalimanı'na inen THY uçağı apronda açık bir alana park etti. Uçak altına gelen sağlık ekipleri içeriye girerek şüpheliye müdahale etti. Yapılan kontrolde, M.D'nin boğazında faranjit olduğu ve bu nedenle ateşinin yükseldiği belirlendi.

M.D. ise yaptığı açıklamada, uçağa Milano'da zor yetiştiğini ve koşmak zorunda kaldığı için terleyip ateşinin yükseldiğini iddia ederek, ayrıca soğuk su da içtiğini söyledi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü hekimliğinden öğrenildiğine göre, ebola için kritik olan bölgeden gelmediği ve o bölgelerde aktif seyahat etmediği için, İstanbul'a transit olarak gelen M.D.'nin gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra başka bir THY uçağı ile saat 17.30'da Burkine Faso'ya uçtuğu bildirildi.

Bu arada, Milano-İstanbul seferini yapan ve M.D.'yi getiren THY uçağı da yolcular boşaltıldıktan sonra özel bir ekip tarafından ilaçlandı.

THY UÇAĞINDA EBOLA PANİĞİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu tür bulaşıcı hastalıklara karşı uçaklar bakıma alınmadan ilaçlanıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000