24 Aralık 2018, Pazartesi 14:48:32

THY uçağında doğan 'Benel bebek' ABD'ye gitti

Türk Hava Yolları'nın Kinşasa-Libreville-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağında doğan ve bir süredir hastanede bulunan 'Benel' bebek, bugün Türk Hava Yolları'nın uçağı ile San Francisco aktarmalı Dallas’a gitti.
  • Yıllardır dolaşan "Uçaklarda doğan çocuklara ömür boyu bedava bilet" tarzında bir şehir efsanesi veya gercek olan bir durum var bu ne kadar doğru ?
  • Bebeğin pasapoortu ve vizesi olmadan nasıl gitti?
  • San Francisco nere Dallas nere ? Houston aktarmali Dallas olmasin? :)
  • 13,000 metre yükseklikte doğum ? THY ne zaman 787 veya 350 aldı ?
  • nereye iltica edeceklerini iyi biliyorlar bunlar. ama hesap tutmamis be:/ simdi biraz yazisma is guc cikti yine alir vatandasligi ama ugrasir.
  • 1-thy 8-9 aylık hamile yolcuyu uçuruyormu? 2-Bu durumda uçakta doğan bebeğin ve ailesinin masrafları thy tarafındanmı karşılanıyor? Transit olduğu için mi usa ya sefer tamamlanıncaya kadar masrafları karşılandı? 3-Uçarken başka bir hastalıktan istanbulda aktarma sırasında hastaneye kaldırılıp 6 ay kalsa idi gene tüm masrafları karşılanacak mıydı?
  • teyze buyuk ihtimalle green card almak için doguma abdye yetismeye calisirken turkiye ucusunda doğum beklenenden erken gerceklesti hayat iste. planlar hayaller gercekler degisiyor saglikla yasasin

Türk Hava Yolları'nın Kinşasa-Libreville-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağında doğan ve bir süredir hastanede bulunan 'Benel' bebek, bugün Türk Hava Yolları'nın uçağı ile San Francisco aktarmalı Dallas’a gitti. Türkiye’deki tedavi masrafları THY tarafından karşılanan bebeğin ailesi, yetkililere teşekkür etti.

Türk Hava Yolları'nın 13 Aralık'taki Kinşasa-Libreville-İstanbul seferi sırasında yolculardan Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu Musuamba Mıchoukayembe, Nijer hava sahası üzerinde doğum yaptı. Sağlık durumu iyi olan anne ve bebeği, uçağın İstanbul’a inişinin ardından hastaneye götürüldü. 13 bin metre yükseklikte dünyaya gözlerini açan erkek bebeğe ’Bennel’ adı verildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçen anne Musuamba Mıchoukayembe ve Benel bebek, bugün taburcu edilerek Turkish Ground Services (TGS) personeli eşliğinde Atatürk Havalimanı'na geldi. Bennel bebek, annesi ve babası ile birlikte THY'ye ait uçakla San Francisco aktarmalı olarak Dallas’a gitti.

Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Kayoka Renemukadi, “Ben doktorum, uçakta doğumunu gerçekleştirdik. Biz transit olarak ABD’ye gidecektik. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’den ayrılırken neşeli oldukları gözlenen aile ile Türk Hava Yolları ve TGS personeli uçağa binene kadar ilgilendi. Pasaporttan geçerken gazetecilere el sallayan aile, daha sonra uçağa gitti. 



THY uçağında doğan 'Benel bebek' ABD'ye gitti

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Şehır efsanesi mi ? ~ 5 yıl önce
Yıllardır dolaşan "Uçaklarda doğan çocuklara ömür boyu bedava bilet" tarzında bir şehir efsanesi veya gercek olan bir durum var bu ne kadar doğru ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground ~ 5 yıl önce
Bebeğin pasapoortu ve vizesi olmadan nasıl gitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tradder Joe's ~ 5 yıl önce
San Francisco nere Dallas nere ? Houston aktarmali Dallas olmasin? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 5 yıl önce
13,000 metre yükseklikte doğum ? THY ne zaman 787 veya 350 aldı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 5 yıl önce
nereye iltica edeceklerini iyi biliyorlar bunlar. ama hesap tutmamis be:/ simdi biraz yazisma is guc cikti yine alir vatandasligi ama ugrasir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prosedür ~ 5 yıl önce
1-thy 8-9 aylık hamile yolcuyu uçuruyormu? 2-Bu durumda uçakta doğan bebeğin ve ailesinin masrafları thy tarafındanmı karşılanıyor? Transit olduğu için mi usa ya sefer tamamlanıncaya kadar masrafları karşılandı? 3-Uçarken başka bir hastalıktan istanbulda aktarma sırasında hastaneye kaldırılıp 6 ay kalsa idi gene tüm masrafları karşılanacak mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayaller abd gercekler thy ~ 5 yıl önce
teyze buyuk ihtimalle green card almak için doguma abdye yetismeye calisirken turkiye ucusunda doğum beklenenden erken gerceklesti hayat iste. planlar hayaller gercekler degisiyor saglikla yasasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000