20 Kasım 2008, Perşembe 16:46:27

THY UÇAĞINDA CEP TELEFONU TARTIŞMASI

Türk Hava Yolları'nın (THY) Adana-İstanbul seferini yapan uçağındaki yolcular arasında, cep telefopnu tartışması yaşandı...
  • Türkiye de faaliyette bulunan havayolu şirketleri’nin ruhsatı bulması gerekmektedir bildiğiniz kadar ile…. İstanbul ve Ankara da faaliyette bulunan Afgan Havayolları nın herhangi bir ruhsatı olmadan NEDEN FAALİYETTE BULUNMAKTADIR.BU ŞİRKETİN NE AYRICALIĞI BULUN- MAKTADIR.KİMLER TARAFINDAN KORUNMAKTADIR. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz. 27/11/2008 Saygılarımızla, Mesude Eraylar Yorumunuz...
  • Cep tlf nu hayatımıza girmeden önce bu insanlar ne yapıyorlardı çok merak ediyorum.Farzı misal, allah korusun uçak ,böyle bir ihmal neticesinde düşerse;(Türk'e bir şey olmaz ya)içinde yabancılarında bulunduğu uçakta ,sadece türkler herhalde öldüklerini bile kabul etmezler(!).Uçakta cep tlf sistemi kurulması taraftarı değilim.Zaten adabı muhaşeret kurallarından bi haberiz(görgülü insanları tenzi ederim)birde cep tlf'nu serbest olursa o uçağın içini düşünemiyorum bile. sokaktaki insanların dahi ses tonunu ayarlamadan konuşmalarından bile rahatsızlık duyarken, bari ''UÇAKTA SUKUNET''diyorum.tkş'ler huzurlu uçuşlar.
  • Bravo arkadaslar ben de her kalkis ve iniste ayni seyi dusunuyorum.Hele iner inmez; daha ikaz isiklari sonmeden nokia larin falan açilis sesi duyuluyor. Dur iki dakika ya!Nereye?Ayrica konusmaya baslayan herkesin ne isi oldugunu, ne yapmayi planladigini vb. kisaca hayatini iki dakikada dinlemek zorunda kaliyorsunuz. Baska ulkeleri bilmem ama; biz kiiim, uçakta cep kullanmayi saglayan sistemler kim. Bence cep telefonu ureticileri kullanim klavuzuna kullanim kurallari ve adap bolumu koymali.
  • CEP TELEFONUNUn Zararları 1.ILS sistemi ni etkiler2.Lokalayzır denen cıhazı etkiler 3 FMS denen cihazı etkiler sonunda ne olur pilota bilgiler yanlış gelir eğer pilot bunu farkederse hepsi yeteri kadar tecrübelidir boşu boşuna sol iskemleye herkezi oturtmazlar aynı şey kara vasıtaları içinde geçerli anti skeed frenin beyin sistemini yer arıza nezaman olacak bilemezsiniz .Düşünün cep telefonu ile uçakta kouşmaya mani olamazsınız nasılmı 'uçak inişe 3.4dakikalık mesafede ''koltuğa gömülüpSEVGİLİM 3dakika sonra yerdeyiz veya kulaklıkla ANNECim şimdi iniyoruz konuşmalarına nasıl mani olcaksınız ancak ve ancak bu iş eğitimle olabilir eğitim yollarıda çeşitli şekillerde yapılır ONADA ŞİRKETLER YÖNETİCİLER Bakanlıklar karar vresi yapamzlar ie bize sorsunlar öğreteli: mesela buroşür?
  • her ne olursa olsun asla türkiyede cep telefonlarına izin verilmemeli uçakta. O kadar görgüsüz bir toplumuz ki bazen. Uçağa binerken on kere telefon görüşmesi yok biniyorum yok körükteyim yok içeri adım attım. daha kemer ikazları sönmeden telefon açmalar... salih arkadaşıma katılıyorum. "kendini bişey sanma hastalığı" tedavisi yok malasef. iki dakika sabredemiyorlar bu dilime taa tutunki en cahilinden taa en üst düzeydeki adamlar bile uymuyo kurala. birgün bişiy olucak Allah korusun anca o zaman dank eder millete. Olan biz kabin ekiplerine ve kaptanlarımıza ve diğer yolculara olucak.... Asla adam olmayız biz :(:(
  • Insanin baskasina saygisi yoksa siz ne yaparsaniz yapin ne care.Bizdede masallah herkez kendine saygili baskasina degil. Benim bu tip insanlara bir sorum var!! Sizler cep telefonu yokken ne yapiyordunuz yaaa. Kendinden baskalarina saygili olanlara saygilarimla.
  • Yorumunuz...bizim insanımız hakikatten denyo nedir be on dakika sabret ayrıca bizim insanımızda kendini bir şey sanma hastalıgı var sonuç bu insanlarla bu ülke bir adım ileri gitmez.
  • Diyelimki telefonun zararı YOK!? DÜŞÜNÜNÜN 200 KİŞİLİK BİR UÇAKTA AYNI ANDA HERKEZİN TELEFONUNUN ÇALDIĞINI VEYA KONUŞTUKLARINI AYNIŞEY BÜTÜN TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN GEÇERLİ?
  • Bu problem ancak eğitim le çözülür Eğer ilgililer mesela MİLLİ EĞİTM ULAŞTIRMA BAKANLIĞI gibi bu işle ilgilenirse dahaiyi olur müsait bir zamanda zararlarını açıklayabiliriz saygılarımla
  • Vatandaslik görevini neden yapmadin?Baskasi müdahele edince onu ihbar ediyor.Bu zavalli düsüncesiz adam.Ben,teknik olarak mümkün olsa bile ucakta ceptelefonu kullanilmasina karsiyim.Mecburmuyum baskasini konustugunu dinlemege?Insan ucus saatini bilerek havaalanina geliyor.Rötar var ise ulasacagi yere daha ucaga binmeden bilgi verme imkani var.Adana Istnabul ucusu,1,5 saatlik zamanda bu beyler ne isler cevireceklerdi de onlara mani oldular.

Uçak piste inerken başlayan gerilim, karakolda son buldu. Uçakta cep telefonlarını açan 2 yolcu emniyete götürülerek ifadeleri alındı.

Alınan bilgiye göre; önceki gece TK 471 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçak, 60 kadar yolcusuyla birlikte gece saat 24.00 sıralarında Atatürk Havalimanı pistine inişe geçti. Uçağın piste yaklaştığını gören 16 numaralı koltukta oturan erkek bir yolcu, cep telefonunu açtı. Telefon sesini duyan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bu sırada bir kadın daha da sinirlenerek şahıstan cep telefonunu kapatmasını istedi. Uçağı karıştıran yolcu, kadına çıkışıp, ''Yan koltuktaki beyin telefonu uçağa bindiğimizden beri açık. Bana niye bağırıyorsunuz?'' deyince ortam iyice gerginleşti. Yolcular birbirleriyle kavgaya tutuşacağı sırada uçaktaki sivil bir polisle kabin ekibi, yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Kaptan pilot, körüğe yanaştırdıktan sonra uçağa polis çağırdı. Telefonlarını açarak uçuş emniyetini tehlikeye atan 2 kişi, işlem yapılmak üzere karakola götürüldü.

Avrupa Birliği'nin (AB), Avrupa hava sahası üzerinde uçaklarda cep telefonuyla konuşmaya izin veriyor. THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir de yaptığı bir açıklamada, uçaklarda telefonla konuşmaya imkan veren sistemi kurabilecek donanıma sahip oldukları söylemişti. Ancak THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türkiye'de uçaklarda cep telefonuyla konuşmanın henüz mümkün olmadığını söylemişti.

 

THY UÇAĞINDA CEP TELEFONU TARTIŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

patlican ~ 15 yıl önce
Türkiye de faaliyette bulunan havayolu şirketleri’nin ruhsatı bulması gerekmektedir bildiğiniz kadar ile…. İstanbul ve Ankara da faaliyette bulunan Afgan Havayolları nın herhangi bir ruhsatı olmadan NEDEN FAALİYETTE BULUNMAKTADIR.BU ŞİRKETİN NE AYRICALIĞI BULUN- MAKTADIR.KİMLER TARAFINDAN KORUNMAKTADIR. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz. 27/11/2008 Saygılarımızla, Mesude Eraylar Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DELTA ~ 15 yıl önce
Cep tlf nu hayatımıza girmeden önce bu insanlar ne yapıyorlardı çok merak ediyorum.Farzı misal, allah korusun uçak ,böyle bir ihmal neticesinde düşerse;(Türk'e bir şey olmaz ya)içinde yabancılarında bulunduğu uçakta ,sadece türkler herhalde öldüklerini bile kabul etmezler(!).Uçakta cep tlf sistemi kurulması taraftarı değilim.Zaten adabı muhaşeret kurallarından bi haberiz(görgülü insanları tenzi ederim)birde cep tlf'nu serbest olursa o uçağın içini düşünemiyorum bile. sokaktaki insanların dahi ses tonunu ayarlamadan konuşmalarından bile rahatsızlık duyarken, bari ''UÇAKTA SUKUNET''diyorum.tkş'ler huzurlu uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 15 yıl önce
Bravo arkadaslar ben de her kalkis ve iniste ayni seyi dusunuyorum.Hele iner inmez; daha ikaz isiklari sonmeden nokia larin falan açilis sesi duyuluyor. Dur iki dakika ya!Nereye?Ayrica konusmaya baslayan herkesin ne isi oldugunu, ne yapmayi planladigini vb. kisaca hayatini iki dakikada dinlemek zorunda kaliyorsunuz. Baska ulkeleri bilmem ama; biz kiiim, uçakta cep kullanmayi saglayan sistemler kim. Bence cep telefonu ureticileri kullanim klavuzuna kullanim kurallari ve adap bolumu koymali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AE ~ 15 yıl önce
CEP TELEFONUNUn Zararları 1.ILS sistemi ni etkiler2.Lokalayzır denen cıhazı etkiler 3 FMS denen cihazı etkiler sonunda ne olur pilota bilgiler yanlış gelir eğer pilot bunu farkederse hepsi yeteri kadar tecrübelidir boşu boşuna sol iskemleye herkezi oturtmazlar aynı şey kara vasıtaları içinde geçerli anti skeed frenin beyin sistemini yer arıza nezaman olacak bilemezsiniz .Düşünün cep telefonu ile uçakta kouşmaya mani olamazsınız nasılmı 'uçak inişe 3.4dakikalık mesafede ''koltuğa gömülüpSEVGİLİM 3dakika sonra yerdeyiz veya kulaklıkla ANNECim şimdi iniyoruz konuşmalarına nasıl mani olcaksınız ancak ve ancak bu iş eğitimle olabilir eğitim yollarıda çeşitli şekillerde yapılır ONADA ŞİRKETLER YÖNETİCİLER Bakanlıklar karar vresi yapamzlar ie bize sorsunlar öğreteli: mesela buroşür?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
steward ~ 15 yıl önce
her ne olursa olsun asla türkiyede cep telefonlarına izin verilmemeli uçakta. O kadar görgüsüz bir toplumuz ki bazen. Uçağa binerken on kere telefon görüşmesi yok biniyorum yok körükteyim yok içeri adım attım. daha kemer ikazları sönmeden telefon açmalar... salih arkadaşıma katılıyorum. "kendini bişey sanma hastalığı" tedavisi yok malasef. iki dakika sabredemiyorlar bu dilime taa tutunki en cahilinden taa en üst düzeydeki adamlar bile uymuyo kurala. birgün bişiy olucak Allah korusun anca o zaman dank eder millete. Olan biz kabin ekiplerine ve kaptanlarımıza ve diğer yolculara olucak.... Asla adam olmayız biz :(:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus300 ~ 15 yıl önce
Insanin baskasina saygisi yoksa siz ne yaparsaniz yapin ne care.Bizdede masallah herkez kendine saygili baskasina degil. Benim bu tip insanlara bir sorum var!! Sizler cep telefonu yokken ne yapiyordunuz yaaa. Kendinden baskalarina saygili olanlara saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salih ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...bizim insanımız hakikatten denyo nedir be on dakika sabret ayrıca bizim insanımızda kendini bir şey sanma hastalıgı var sonuç bu insanlarla bu ülke bir adım ileri gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 15 yıl önce
Diyelimki telefonun zararı YOK!? DÜŞÜNÜNÜN 200 KİŞİLİK BİR UÇAKTA AYNI ANDA HERKEZİN TELEFONUNUN ÇALDIĞINI VEYA KONUŞTUKLARINI AYNIŞEY BÜTÜN TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN GEÇERLİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AE ~ 15 yıl önce
Bu problem ancak eğitim le çözülür Eğer ilgililer mesela MİLLİ EĞİTM ULAŞTIRMA BAKANLIĞI gibi bu işle ilgilenirse dahaiyi olur müsait bir zamanda zararlarını açıklayabiliriz saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Vatandaslik görevini neden yapmadin?Baskasi müdahele edince onu ihbar ediyor.Bu zavalli düsüncesiz adam.Ben,teknik olarak mümkün olsa bile ucakta ceptelefonu kullanilmasina karsiyim.Mecburmuyum baskasini konustugunu dinlemege?Insan ucus saatini bilerek havaalanina geliyor.Rötar var ise ulasacagi yere daha ucaga binmeden bilgi verme imkani var.Adana Istnabul ucusu,1,5 saatlik zamanda bu beyler ne isler cevireceklerdi de onlara mani oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000