04 Ağustos 2008, Pazartesi 08:14:28

THY uçağında bozuk et kokmuş somon

Akşam Gazetesi yazarlarından Sedat Sertoğlu, Türk Hava Yolları uçağında bozuk et kokmuş somon balığı servisi yapıldığını iddia etti. İşte Sertoğlu'nun yazısı...
  • her yocunun seyahati sonrası seyahat sırasında sorunsuz rahat seyahat etmişse içinden geliyorsa çalışanlatı teşvik için teşekkür etmek ama seyahatsırasında kendisini rahatsız eden vede milli hava yolumuz gibi sürekli dünya devleri ile yarışıyor beyanlarının yer aldığı müstesna bu kuruluşun palavra değil gerçek yönlerı dile getitrildiğinde nden hakarete varan ifadeler bu sütunda kabul görüyor çok doğaldır eleştiri alaala bu düzeya gelmiş hepimizin malı olan bu kuruluşta seyahat edip eleştirisini ihmal etmemiş yolcularımıza candan teşekkür ediyor mideleri işkembeye benzeten o kişiyede teessüflerimi gönderiyorum
  • Yorumunuz...Uçaktaki en önemli konu uçuş emniyetidir,taşınan canları sağ salim sevenlerine sevdiklerine ulaştırmaktır,ikram lokantacılar federasyonun ve özellikle mengenli aşçıların ana faaliyet alanıdır.NOT:" Normal insanlardaki uzvu biz mide diye adlandırıyoruz,hayattaki tek gayesi hep daha çok yemek olan,yemek için yaşayanlarınkıne ise işkembe." Havacılık tarihinde ikram nedeniyle kırıma uğrayan düşen uçak yoktur,uçuş emniyeti ihmal edildiği için ise onlarca...İşkembelerinin esiri olmuş insanlar yüzünden THY nin karalanmasına hayır diyorum.Allah gözünüzü doyursun.Derdiniz bedava bilet mi??? Açık açık isteyin,kendinizi bu kadar madara etmeyin.
  • Uçaktaki en önemli konu uçuş emniyetidir,taşınan canları sağ salim sevenlerine sevdiklerine ulaştırmaktır,ikram lokantacılar federasyonun ve özellikle mengenli aşçıların ana faaliyet alanıdır.NOT:" Normal insanlardaki uzvu biz mide diye adlandırıyoruz,hayattaki tek gayesi hep daha çok yemek olan,yemek için yaşayanlarınkıne ise işkembe." Havacılık tarihinde ikram nedeniyle kırıma uğrayan düşen uçak yoktur,uçuş emniyeti ihmal edildiği için ise onlarca...İşkembelerinin esiri olmuş insanlar yüzünden THY nin karalanmasına hayır diyorum.Allah gözünüzü doyursun.Derdiniz bedava bilet mi??? Açık açık isteyin,kendinizi bu kadar madara etmeyin.
  • İkram THY nin faaliyet alanıdır. Çünkü DO & CO ya ortaktır. İnsanlar uçaklardaki ikramı lokantayla karıştıracak kadar aptal değil.(Not: İnsanlarda mide bulunur. İşkembe değil)Uzakdoğu firmalarının en büyük reklamı ikramdır. Dolayısı ile ikram uçakta en fazla önem kazanan ve dikkat edilmesi gereken konulardandır.Daha önce olmayan gariplikler son yıllarda ortaya çıktığı için de gazetelere haber olmaktadır. Bundan da doğal birşey yoktur.
  • THY nin ana faaliyet alanı hava taşımacılığıdır,bolkepçe lokantasıyla karıştırmayın.İnsanlar nasıl oluyor da bu kadar işkembelerine düşkün oluyor anlamak mümkün değil,görgüsüzlük,aç gözlülük almış başını gitmiş bu insanlarda.. yiyin efendiler yiyin,aksısıncay,yıksırıncaya gözünüz doyuncaya kadar yiyin...
  • Neden suclamalarda THY isim olarak suclaniyor?! Eger bozuk et kokmus somon verildiyse bu tüm sirketin sucu degilki! O an belkide mutfak calisanlari dikkat etmedi (tabi olmamasi gerek) ama tüm sirketi suclamayi dogru bulmuyorum, hosteslere gelince.... tabiki hizmeti sonsuz vermekteler, ama aralarinda yanlis yapanlar oluyor, ya stres, sinir vs, tabiki bunlari müsteriyede yansitmak dogru degil, benim tek istemedigim tüm ismi THY ni suclamak
  • sayın yorum yapan değperli vatandaşlar.thy nin ikram şirketinin adı turkish-do-co dur ve yarısı thy ye aittir önce bunu bilelim.daha sonra,türkiyedeki her havalimanı için hem gidiş hem de geliş için ikram yüklemesi doğru değildir.bodrum havalimanında turkish do-co vardır ve ikramı da orada üretilir ve yüklenir.yiyeceğin bozuk ya da kusurlu olması dünyanın her havayolunun başına gelebilecek bir durumdur.bu almanya da da olabilir isveçte de ya da kanadada...bu durumun yolculukta telafisi de yapılabilir,yolculuk sonrasında çeşitli yöntemlerle tazmin de edilebilir.bu durumda sağlık hakkındaki olumsuz bir gelişme en korkulanıdır ki burada böyle bir durum sözkonusu olmamıştır.thy nin hukuk servisi vardır her havayolunun olduğu gibi.şikayet yazılır gerekirse mahkemeye verilir.ancak yarım yamalak bilgilerle gazetede bunu afişe etmek bilgilendirme amacından çok "zorlama haber yapmak"durumunu akla getiriyor.unutulmasın ki ülkemizdeki en yüksek hizmet kalitesini ve en büyük doluluk oranını yakalayan şirket thy dir.
  • Bir zamanlar ikramda parmakla gösterilen THY şimdi ne hallere düştü. Nerde o eski ikramlar. DO & CO yu tanımam ancak uçak ikramında tecrübeli olmadığı anlaşılıyor. Lokanta işletmeye benzemiyor bu işler...
  • do-co isimli ne idüğü belirsiz bir şirketle ikram verilmeye başlanmasından sonra olay kopmuştur. sandviçlere bir bakın...hamur bir ekmek ve zar gibi kaşar. şimdi birileri diyecek ki 45 dk lık uçuş için çok bile. hem doğru hem değil. ya verme ya da veriyorsan ADAM gibi ver. eskiden yumuşacık sütlü ekmekten yapılma içi hafif tereyağlı peynir-salam-jambon lu üçgen sandviçler olurdu. safi kuru ekmek yenmezdi. ama normal. ekmekle karın doyurmayı düşünen karbonhidrat eğilimli zekasız zekaların vereceği ikram bu kadar olur. business class ta bir ara adana köfte veriyorlardı. ya böyle birşey olabilir mi? neymiş efendim türk mutfağı imiş. allahın yabancısı senin soğanlı acılı adana yemeğini yemek zorunda mı? hem yese bile yanında ne içecek? bari rakı ile şalgam ver de olay otursun. ama o bile yok. soruyorsun " efendim şarap, viski vs.. eee yanına rakı iyi gider, maalesef miş" her işin bir raconu vardır. ya tam yap ya da yapma. uzun lafın kısası, do-co bir hiçtir. bu devirde oryantal bir lümpenlikle iş yapmakta ve star üyesi olduğunu bar bar bağıran birileri de bundan rant elde etmektedir. söz buraya kadardır. bu arada "istiyorsan evden dolma getir" diyene de bir tek lafım var. DOLMA YEMEK İSTİYORSAN "SEN" ANNENLERE GİT.!!!!!
  • Yolculuk ister 30dk sursun ister Amerikan ic hatti yada dis hatti olsun. Eger sundugunuz hizmet iyi degilse ve urunleriniz bozuksa kimsenin yolcuya bu servisi verme hakki yoktur bence. Do&Co bozuk vermis yada THY iyi saklamamis o tamamem onlarn sorunu, yolcuya boyle kotu bir hizmet vemeye haklari yoktur.Kesinlikle bu sirketleri korumayiniz kendi kotu servisleri icin. Kimse bedava ucmuyor. Herkesin guzel bir servis bekleme hakki vardir THY ucuslarinda!

Bir öğretim üyesi arkadaşım 9 Temmuz günü THY’nin 21 40 uçağı ile günübirlik geldiği İstanbul’dan Bodrum’a geri dönüş yaptı. Çünkü o gün, dekan olarak görev yaptığı Maltepe Üniversitesi’nde mezuniyet töreni vardı. O yüzden gelmişti İstanbul’a.

Uçağa bindi, koltuğuna oturdu. Havalandırma çalışıyordu ve hafif bir koku vardı... Alerjisi olduğundan rahatsız oldu ve öksürmeye başladı. Hostesi çağrı düğmesine bastı ve biraz geciken hostesten “su istedi...” Ve bakın nasıl bir cevap aldı:

“Uçak kalktıktan sonra yemek servisi yapacağız, o zaman su vereceğiz...”

Arkadaşım “Suyu şimdi istiyorum” diye zorlukla konuştu. Hostes yine cevap verdi: “Siz ilaç mı kullanıyorsunuz? O yüzden mi şimdi su istiyorsunuz?”

Yalnız o değil, diğer müşteriler de hostese öyle bir baktılar ki, hostes hanım mecburen suyu getirdi... Böyle bir havayolu şirketi, birinci ligde bir havayolu şirketi olabilir mi?

Erman Yerdelen ve Tezcan Yaramancı ikilisinin, ardından gelen Cem Kozlu döneminin, o yıllar dünyada kimsenin haberi bile olmadığı THY’yi zirvelere taşıdığı, dünyanın dev şirketlerini geçtiği dönemlerden beri, THY kalite açısından sürekli aşağı gidiyor... İkinci lige düşüyor Sayın Bakan Binali Yıldırım... Ama farkında bile değilsiniz.. Kral çıplak beyler, kral çıplak...

Bakın, sadece benim yakınlarımdan THY ile “uçma hatasında bulunan” kimlerin başına neler geldi şu yakınlarda?

Örneğin, Paris ve Madrid uçaklarında Business Class’ta, birinde verilen et bozuktu, diğerinde verilen somon. Kokmuştu resmen. Kimse yemeden iade etti. Hostesler de “haklısınız efendim” dediler o kadar...

Merkezi Avusturya’da olan Do ve Co isimli bir Türk şirketine ihale edilmiş yemek işleri. Bakın neler oluyor bu işlerde:

Temmuz ayında Türkiye’nin önemli bir gayrimenkul danışmanı, bir arkadaşı ile birlikte Amsterdam’dan İstanbul’a THY ile uçuyor. Bilin bakalım ne oluyor? “Yedikleri köfteden zehirleniyorlar...” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bunlardan haberi var mı? Varsa ne yapıyor?

Kokmuş et ve balık servisi yapılan THY’yi görünce, aklıma Erman Yerdelen, Tezcan Yaramancı ve Cem Kozlu’nun THY’si geliyor. Gururla uçtuğumuz, bütün yabancı dostlarımıza aynı gururla önerdiğimiz Türk Hava Yolları ne hallere düştü.

Sayın Bakan Binali Yıldırım; İstanbul-Amsterdam uçağı 3 saat rötar yaptı. Hacıları bekledi. Hacılar bindi. Uçakta yabancılar da vardı. Hacılardan biri mikrofonu eline aldı. Ne pilot engelledi, ne hostesler. Adam yabancıları dehşet içinde bırakıp Kur’an okudu o mikrofondan. Adamlar korku içindeydiler. Çünkü ne olduğunu anlamamışlardı. Uluslararası kurallara göre bu suçtur. Şimdi soruyorum size “Ne gibi bir işlem yaptınız?”

Peki, hiç mi iyi bir şey yok? Var. Bir dönem nedense (!) sadece Cola Turka vardı THY uçaklarında, Kimse içmeyince ve şikayetler ayyuka çıkınca şimdi dengelediler. Bilinen Cola markaları da var artık. Hatta Light’ı bile...

Önce şu Avusturya’daki şirketi değiştirin. Kim bilir kimin nesi? Sayın Bakan Yıldırım bir uçuşunuzda vişne reçeli isteyin de rezaleti gözlerinizle görün. Herkese verdikleri o “garip markalı” vişne reçelinden... Bir zahmet Erman Yerdelen’i de arayın vaktiniz varsa.

Son not: Mart ayında THY’nin Paris-İstanbul uçağında olup bitenleri şikayet eden bir yolcunuza, ağustos ayına geldik daha cevap bile vermediniz. Ne biçim havayolu oldunuz siz ey THY yönetimi ve Bakan Yıldırım?

Sedat Sertoğlu / Akşam

THY uçağında bozuk et kokmuş somon

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

faiksabri ~ 16 yıl önce
her yocunun seyahati sonrası seyahat sırasında sorunsuz rahat seyahat etmişse içinden geliyorsa çalışanlatı teşvik için teşekkür etmek ama seyahatsırasında kendisini rahatsız eden vede milli hava yolumuz gibi sürekli dünya devleri ile yarışıyor beyanlarının yer aldığı müstesna bu kuruluşun palavra değil gerçek yönlerı dile getitrildiğinde nden hakarete varan ifadeler bu sütunda kabul görüyor çok doğaldır eleştiri alaala bu düzeya gelmiş hepimizin malı olan bu kuruluşta seyahat edip eleştirisini ihmal etmemiş yolcularımıza candan teşekkür ediyor mideleri işkembeye benzeten o kişiyede teessüflerimi gönderiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v1ctory ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Uçaktaki en önemli konu uçuş emniyetidir,taşınan canları sağ salim sevenlerine sevdiklerine ulaştırmaktır,ikram lokantacılar federasyonun ve özellikle mengenli aşçıların ana faaliyet alanıdır.NOT:" Normal insanlardaki uzvu biz mide diye adlandırıyoruz,hayattaki tek gayesi hep daha çok yemek olan,yemek için yaşayanlarınkıne ise işkembe." Havacılık tarihinde ikram nedeniyle kırıma uğrayan düşen uçak yoktur,uçuş emniyeti ihmal edildiği için ise onlarca...İşkembelerinin esiri olmuş insanlar yüzünden THY nin karalanmasına hayır diyorum.Allah gözünüzü doyursun.Derdiniz bedava bilet mi??? Açık açık isteyin,kendinizi bu kadar madara etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v1ctory ~ 16 yıl önce
Uçaktaki en önemli konu uçuş emniyetidir,taşınan canları sağ salim sevenlerine sevdiklerine ulaştırmaktır,ikram lokantacılar federasyonun ve özellikle mengenli aşçıların ana faaliyet alanıdır.NOT:" Normal insanlardaki uzvu biz mide diye adlandırıyoruz,hayattaki tek gayesi hep daha çok yemek olan,yemek için yaşayanlarınkıne ise işkembe." Havacılık tarihinde ikram nedeniyle kırıma uğrayan düşen uçak yoktur,uçuş emniyeti ihmal edildiği için ise onlarca...İşkembelerinin esiri olmuş insanlar yüzünden THY nin karalanmasına hayır diyorum.Allah gözünüzü doyursun.Derdiniz bedava bilet mi??? Açık açık isteyin,kendinizi bu kadar madara etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 16 yıl önce
İkram THY nin faaliyet alanıdır. Çünkü DO & CO ya ortaktır. İnsanlar uçaklardaki ikramı lokantayla karıştıracak kadar aptal değil.(Not: İnsanlarda mide bulunur. İşkembe değil)Uzakdoğu firmalarının en büyük reklamı ikramdır. Dolayısı ile ikram uçakta en fazla önem kazanan ve dikkat edilmesi gereken konulardandır.Daha önce olmayan gariplikler son yıllarda ortaya çıktığı için de gazetelere haber olmaktadır. Bundan da doğal birşey yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V1ctory ~ 16 yıl önce
THY nin ana faaliyet alanı hava taşımacılığıdır,bolkepçe lokantasıyla karıştırmayın.İnsanlar nasıl oluyor da bu kadar işkembelerine düşkün oluyor anlamak mümkün değil,görgüsüzlük,aç gözlülük almış başını gitmiş bu insanlarda.. yiyin efendiler yiyin,aksısıncay,yıksırıncaya gözünüz doyuncaya kadar yiyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hülya ~ 16 yıl önce
Neden suclamalarda THY isim olarak suclaniyor?! Eger bozuk et kokmus somon verildiyse bu tüm sirketin sucu degilki! O an belkide mutfak calisanlari dikkat etmedi (tabi olmamasi gerek) ama tüm sirketi suclamayi dogru bulmuyorum, hosteslere gelince.... tabiki hizmeti sonsuz vermekteler, ama aralarinda yanlis yapanlar oluyor, ya stres, sinir vs, tabiki bunlari müsteriyede yansitmak dogru degil, benim tek istemedigim tüm ismi THY ni suclamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leroy ~ 16 yıl önce
sayın yorum yapan değperli vatandaşlar.thy nin ikram şirketinin adı turkish-do-co dur ve yarısı thy ye aittir önce bunu bilelim.daha sonra,türkiyedeki her havalimanı için hem gidiş hem de geliş için ikram yüklemesi doğru değildir.bodrum havalimanında turkish do-co vardır ve ikramı da orada üretilir ve yüklenir.yiyeceğin bozuk ya da kusurlu olması dünyanın her havayolunun başına gelebilecek bir durumdur.bu almanya da da olabilir isveçte de ya da kanadada...bu durumun yolculukta telafisi de yapılabilir,yolculuk sonrasında çeşitli yöntemlerle tazmin de edilebilir.bu durumda sağlık hakkındaki olumsuz bir gelişme en korkulanıdır ki burada böyle bir durum sözkonusu olmamıştır.thy nin hukuk servisi vardır her havayolunun olduğu gibi.şikayet yazılır gerekirse mahkemeye verilir.ancak yarım yamalak bilgilerle gazetede bunu afişe etmek bilgilendirme amacından çok "zorlama haber yapmak"durumunu akla getiriyor.unutulmasın ki ülkemizdeki en yüksek hizmet kalitesini ve en büyük doluluk oranını yakalayan şirket thy dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Editor ~ 16 yıl önce
Bir zamanlar ikramda parmakla gösterilen THY şimdi ne hallere düştü. Nerde o eski ikramlar. DO & CO yu tanımam ancak uçak ikramında tecrübeli olmadığı anlaşılıyor. Lokanta işletmeye benzemiyor bu işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kızıl baron ~ 16 yıl önce
do-co isimli ne idüğü belirsiz bir şirketle ikram verilmeye başlanmasından sonra olay kopmuştur. sandviçlere bir bakın...hamur bir ekmek ve zar gibi kaşar. şimdi birileri diyecek ki 45 dk lık uçuş için çok bile. hem doğru hem değil. ya verme ya da veriyorsan ADAM gibi ver. eskiden yumuşacık sütlü ekmekten yapılma içi hafif tereyağlı peynir-salam-jambon lu üçgen sandviçler olurdu. safi kuru ekmek yenmezdi. ama normal. ekmekle karın doyurmayı düşünen karbonhidrat eğilimli zekasız zekaların vereceği ikram bu kadar olur. business class ta bir ara adana köfte veriyorlardı. ya böyle birşey olabilir mi? neymiş efendim türk mutfağı imiş. allahın yabancısı senin soğanlı acılı adana yemeğini yemek zorunda mı? hem yese bile yanında ne içecek? bari rakı ile şalgam ver de olay otursun. ama o bile yok. soruyorsun " efendim şarap, viski vs.. eee yanına rakı iyi gider, maalesef miş" her işin bir raconu vardır. ya tam yap ya da yapma. uzun lafın kısası, do-co bir hiçtir. bu devirde oryantal bir lümpenlikle iş yapmakta ve star üyesi olduğunu bar bar bağıran birileri de bundan rant elde etmektedir. söz buraya kadardır. bu arada "istiyorsan evden dolma getir" diyene de bir tek lafım var. DOLMA YEMEK İSTİYORSAN "SEN" ANNENLERE GİT.!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yolculuk ister 30dk sursun ister Amerikan ic hatti yada dis hatti olsun. Eger sundugunuz hizmet iyi degilse ve urunleriniz bozuksa kimsenin yolcuya bu servisi verme hakki yoktur bence. Do&Co bozuk vermis yada THY iyi saklamamis o tamamem onlarn sorunu, yolcuya boyle kotu bir hizmet vemeye haklari yoktur.Kesinlikle bu sirketleri korumayiniz kendi kotu servisleri icin. Kimse bedava ucmuyor. Herkesin guzel bir servis bekleme hakki vardir THY ucuslarinda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000