29 Şubat 2012, Çarşamba 09:34:43

THY UÇAĞINDA BAŞINA LAPTOP DÜŞTÜ!

Türk Hava Yolları'nın dün İstanbul-Milano seferini gerçekleştiren TK-1873 sefer sayılı uçağında, İstanbul'dan havalanmadan önce ilginç bir olay yaşandı...
  • Elli türlü anons yapılıyor ama yolcu uçak durmadan yerinden fırlayıp kapağı açıyor, kabin ekibi de kemer ikaz ışıkları sonmediginden kendi kemerini acma yetkisi olmadığı halde yolculara boynu kırılarak kemerini açmadan dönüp uyarıyor. yolcu "haa, demek ki valizi alıp en öne koşup uçaktan ilk ben inemiyormuşuuum" deyip yerine oturuyor. ama kapagı kapatmadan! ( bu sahneye hanginiz sahit olmadı Allah aşkınıza!) sonra uçak körüğe yaklaşırkan laptop kayıp taak! kafaya düşüyor. Allah şifa versin tabi ki.Canla başla koşturan kabin memurlarına da bu ıftıralara gülüp geçecek sabır versin..
  • Laptop (2,5 - 3 kg) + Şarj Cihazı (350 -500 gr) + Çanta (750 gr - 1kg) + İçindeki birçok ıvır zıvır (500 gr - 750gr). Hesapla bakalım kaç kilo yapar? Siz herhalde 2,5 kg lik laptopı çantasız taşıyorsunuz? Yada o laptop çantası kabine alındığı için içine birçok malzeme koyan yolculardan değilsiniz. Neyse boş şeylere takılacağınıza konunun özüne bakın ama sizin için normal tabi yapacak birşey yok siz gülün eğlenin.
  • acıyorum yaa hakkaten acıyorum tk da calısmayı cok ıstemıs hayallerını suslemıs ama torpılı olsa bıle yetmemiş ezık arkadaslara cok acıyorum ... onemlı degılyaa valla sızde buralarda takılın ıste .. bıse solımı:) evet her bırımız 10 bın lıra kazanıyoruz catlayın:))) buna ragmen dogru durust calışmıyoruz bıle:)))
  • ayrıca burda kabin ekibi hakkında yazılan karalayıcı yorumların %99'unun, zamanında thy'de kabin memuru olmak istemiş ama olamamış, çalıştığı yerde mutsuz ve içten içe kabin memurlarını kıskanan ama bunu kendine bile itiraf edemeyen insanlar tarafından yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. bir başka konuya daha değinmek isterim. 2 yıldır uçuyorum, birgün bile bir arkadaşımın; chime yapan yolcuya, 'nooldu? neden basıyosunuz?' diyerek, azarlar gibi tepki verdiğini görmedim. burada insanları karalarken, birazcık da elinizi vicdanınıza koyun.
  • yolcu, başüstü dolabını açacağı zaman yanında hemen 'ifinim bu kapak açılmayacak!!' diyen bi kabin ekibi üyesi belirmiyor. kabin okeyi verildikten sonra, kabin ekibi de yerlerine geçer oturur. yolcunun başında zebellah gibi dikilemezsin. ha, başüstü dolabını açtığını farkedersen kibarca uyarırsın ama hiçbir yolcu seni dinlemeyeceği ve kural hatırlatmanı hiçe sayacağı için; o başüstü dolabı yine açılacak ve laptop da yolcunun başına düşecek. bu kadar basit. yolcular birazcık anonsları dinleseler iyi olacak. yolcuyu çocuk, kabin ekibini de dadı yerine koymak kadar saçma bir şey olamaz. kurallar belli ve anonslarla hatırlatılıyor.
  • Umarım laptop çanta içindedir. Aksi halde olay sorumluluk gerektirir. Kralların uçağı değil ise...fiyatlar neden kral marka Sonuç olarak çanta yoksa hem kabin/hemde laptop sahibi.... Çanta var ise doğrudan kabin ekibi kontrol noksanı nedeniyle suçludur...
  • Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına.
  • o kapak durduk yere açılmaz. Kesin birisi açmıştır o kapağı.
  • neyi tartisiyorsunuz anlamadim yaa :) Tamam iste laptop dusmus. Nedir yani? Benim oglanda milletin ustune kustu :) Kimin sucu simdi? Kabin ekibinin mi? Yolculuk anam bu yolculuk. Uzay yolcugu degil, krallarin yolculugu hic degil.
  • yolcular valiz beklememek için acaip büyüklükte el bagajlarını yanında getiriyorlar sözüm ona el bagajı, baş üstü dolabı ayrı bir valiz alanı ya el bagajı demek binicik sadece elde taşınabilen, tekerlekli çek çekler gevur ölüsü gibi bir de onu baş üstüne koyuyorsun yer kalmamasını bırak kaza anında o başüstü tepene içindeki o kütle ile inse ölürsün, bu sadece TK için değil tüm havayolları için, bununda bir limiti olmalı..
Dün sabah 08.15'te kalkması planlanan uçak, yolcu alımını tamamlayıp, havalanmak üzere pist başına hareket etti. Bu sırada 30 yaşındaki Emad Zineddin isimli yolcunun kafasına uçak içindeki baş üstü bagaj bölümünden başka bir yolcuya ait laptop düştü.

Zineddin kafasına aldığı darbe nedeniyle baygınlık geçirince, uçak park yerine geri döndü. Sağlık ekipleri tarafından uçaktan indirilen ve ilk tedavisi havalimanı sağlık merkezinde yapılan Zineddin, daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, uçak gecikmeli olarak havalandı.

(Sabah)
THY UÇAĞINDA BAŞINA LAPTOP DÜŞTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 12 yıl önce
Elli türlü anons yapılıyor ama yolcu uçak durmadan yerinden fırlayıp kapağı açıyor, kabin ekibi de kemer ikaz ışıkları sonmediginden kendi kemerini acma yetkisi olmadığı halde yolculara boynu kırılarak kemerini açmadan dönüp uyarıyor. yolcu "haa, demek ki valizi alıp en öne koşup uçaktan ilk ben inemiyormuşuuum" deyip yerine oturuyor. ama kapagı kapatmadan! ( bu sahneye hanginiz sahit olmadı Allah aşkınıza!) sonra uçak körüğe yaklaşırkan laptop kayıp taak! kafaya düşüyor. Allah şifa versin tabi ki.Canla başla koşturan kabin memurlarına da bu ıftıralara gülüp geçecek sabır versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Laptop (2,5 - 3 kg) + Şarj Cihazı (350 -500 gr) + Çanta (750 gr - 1kg) + İçindeki birçok ıvır zıvır (500 gr - 750gr). Hesapla bakalım kaç kilo yapar? Siz herhalde 2,5 kg lik laptopı çantasız taşıyorsunuz? Yada o laptop çantası kabine alındığı için içine birçok malzeme koyan yolculardan değilsiniz. Neyse boş şeylere takılacağınıza konunun özüne bakın ama sizin için normal tabi yapacak birşey yok siz gülün eğlenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
acıyorum yaa hakkaten acıyorum tk da calısmayı cok ıstemıs hayallerını suslemıs ama torpılı olsa bıle yetmemiş ezık arkadaslara cok acıyorum ... onemlı degılyaa valla sızde buralarda takılın ıste .. bıse solımı:) evet her bırımız 10 bın lıra kazanıyoruz catlayın:))) buna ragmen dogru durust calışmıyoruz bıle:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ayrıca burda kabin ekibi hakkında yazılan karalayıcı yorumların %99'unun, zamanında thy'de kabin memuru olmak istemiş ama olamamış, çalıştığı yerde mutsuz ve içten içe kabin memurlarını kıskanan ama bunu kendine bile itiraf edemeyen insanlar tarafından yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. bir başka konuya daha değinmek isterim. 2 yıldır uçuyorum, birgün bile bir arkadaşımın; chime yapan yolcuya, 'nooldu? neden basıyosunuz?' diyerek, azarlar gibi tepki verdiğini görmedim. burada insanları karalarken, birazcık da elinizi vicdanınıza koyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu, başüstü dolabını açacağı zaman yanında hemen 'ifinim bu kapak açılmayacak!!' diyen bi kabin ekibi üyesi belirmiyor. kabin okeyi verildikten sonra, kabin ekibi de yerlerine geçer oturur. yolcunun başında zebellah gibi dikilemezsin. ha, başüstü dolabını açtığını farkedersen kibarca uyarırsın ama hiçbir yolcu seni dinlemeyeceği ve kural hatırlatmanı hiçe sayacağı için; o başüstü dolabı yine açılacak ve laptop da yolcunun başına düşecek. bu kadar basit. yolcular birazcık anonsları dinleseler iyi olacak. yolcuyu çocuk, kabin ekibini de dadı yerine koymak kadar saçma bir şey olamaz. kurallar belli ve anonslarla hatırlatılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Umarım laptop çanta içindedir. Aksi halde olay sorumluluk gerektirir. Kralların uçağı değil ise...fiyatlar neden kral marka Sonuç olarak çanta yoksa hem kabin/hemde laptop sahibi.... Çanta var ise doğrudan kabin ekibi kontrol noksanı nedeniyle suçludur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o kapak durduk yere açılmaz. Kesin birisi açmıştır o kapağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neyi tartisiyorsunuz anlamadim yaa :) Tamam iste laptop dusmus. Nedir yani? Benim oglanda milletin ustune kustu :) Kimin sucu simdi? Kabin ekibinin mi? Yolculuk anam bu yolculuk. Uzay yolcugu degil, krallarin yolculugu hic degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcular valiz beklememek için acaip büyüklükte el bagajlarını yanında getiriyorlar sözüm ona el bagajı, baş üstü dolabı ayrı bir valiz alanı ya el bagajı demek binicik sadece elde taşınabilen, tekerlekli çek çekler gevur ölüsü gibi bir de onu baş üstüne koyuyorsun yer kalmamasını bırak kaza anında o başüstü tepene içindeki o kütle ile inse ölürsün, bu sadece TK için değil tüm havayolları için, bununda bir limiti olmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000