09 Eylül 2010, Perşembe 12:51:27

THY UÇAĞINDA 232 YOLCU ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 777 tipi uçak ile özel bir jet, Londra’da çarpışma tehlikesi yaşadı. Birbirine çok yaklaşan uçaklar son anda çarpışmaktan kurtuldu.
  • Bu tip raporlar SHGM'ne diger ulke CAA tarafindan gonderilir. Peki bizim SHGM ne yapti bu konuda merak ediyorum. Her hatadan bir sey ogrenilir. Umit ediyorum SHGM yaninda THY, Ingiliz CAA ve havaalani idarecileri bundan ders cikarirlar.
  • ohhh yıne sahane yabancı pılot camdan gormus jetı ahhh su yabancılar olmasa ne yapardıkkkk
  • 25 yorumun sadece iki tanesi kayda değer çok şey bilmediğim için sadece susuyorum ama yorum kirliliğinede site yönetiminin izin vermesi çok saçma bilen bilmeyen herkes bişiler söylemiş bir de ne alakaysa yok şu uçakla uçulsun yok bu uçakla adamların var ki bi bildikleri uçuyorlar. Neyse lafı uzatmadan kayda değer yorum okumak istiyorsanız Yorumlara Yorumlar ve TCAS başlığı altındaki yazıları okumanız yeterli diğerleri yorum kirliliği
  • Kevin Costner bile ucsaydi 3 ikaz yemeden TCAS In komutlarIna cevap verirdi...hizli buyumenin yan etkileri... Guzelim sirketi ne yazIkki dunyaya yanlIs tanItIor bu tur pilotlar
  • Yorumlar yine kopmus.THY'ye nereye hangi ucakla ucmasi gerektigine dair akil verenler,bu haberi siyasete cevirenler, vs. Bu onemli bir olay ama Londra gibi yogun bir hava sahasinda olabilecek bir durum. Anladigim kadariylada yeni bir durum degil, ya yeni fark edildi abartilarak medyaya servis edildi ya da birileri tekrar pisirip masaya koydu.Sonucta bu durum gerekli birimlere rapor edilmistir, incelenmistir ve gerekeni yapilmistir.Baska gazetelerde ozel jette TCAS sistemi olmadigi yaziyor.Eger dogruysa THY'nin kacinma yapmamasi normal (karsi ucakta TCAS olmayinca sistem 'Trafik' uyarisi verir ama kacinma manevrasi uyarisi vermez). Bu durumda ucagi gorup kacinmaya calisirsin ki gunumuzun hizli jetlerinde bu kolay bir is degil.
  • TCAS da gelen Traffic Advisory (TA) ikazında çarpışma tehlikesi yaklaşık 40 saniye sonrası olabilir. Bu durumda PF "traffic i have control" diyerek kumandaları alır ama ucağa hiç bir manevra yaptırmaz. PM olarak görev yapan pilot ise görüş varsa Diğer uçak ile "Visual contact" sağlamak için dışarı bakar.TCAS da gelen Resalution Advisory (RA) sonucunda gelen CLIMB veya DESCEND komutlarıyla PF uçağı Tırmanışa veya alçalışa sokar. TCAS dan Herhangi bir CLIMB veya DESCEND komutu gelmediyse PF de uçağa manevra yaptırmamıştır. Ayrıca alçalışta 900 ft altında bütün RA ikazları INHIBIT olur.
  • kesinlikle ingilizlerin gizli MI5 eli var bu iste Türk havaciligni kötülemek icin acaba British Airways hic dönmedi mi ölümden????? Böyle seyler olsa bille yazmayin arkadaslar Lobby üretelim kendimisi elle degil.Hayirli bayramlar Tüm memlekete
  • Olay sirasinda CJ1'in TCAS sistemi calismiyormus arkadaslar.. Bu tabii ki THY pilotunun neden 3 tane pes pese gelen ikazi dinlemedigine bir aciklik getirmiyor.
  • Sehir ici nakliyatta malzeme ara sira fazla oldugundandolayi Tir kullananmaya benzemis bence. 777nin azami kalkis agirligi kac ton kerozen tükettigini göz önünde bulundurmak gerekirse bence bu hat icin bu ucak tipi cok gereksiz. Bunu söylemeden gecemiyecegim.
  • TCAs çarpışmaya 40 saniye kala sesli alarm verir. Hem de öyle böyle değil. Duymamak veya gözden kaçırmak mümkün değildir. Bu haber doğru olamaz.
Türk Hava Yolları uçağında bulunan 232 yolcu ölümden döndü. Londra hava sahasında bir Türk Hava Yolları uçağı, özel bir jet ile çarpışmaktan son anda kurtuldu.

İlginç olay 27 Temmuz günü yaşandı. Boeing 777 tipi THY uçağı Londra hava sahasında iken Londra City Havaalanı’ndan kalkan ve 3 bin feet’e tırmanan özel bir jetle çarpışma tehlikesi yaşadı.

Bir yolcu ve bir mürettebatın bulunduğu Citation 525 tipi uçak ile THY uçağı çarpışmaktan son anda kurtuldu.

Bugüne kadar ortaya çıkmayan bu olay İngiliz Kaza Soruşturma Kurulu (AAIB) tarafından da rapor edildi.

Onlarca insanın ölümle burun buruna gelmesine neden olan olayda kulenin hatalı olabileceği belirtildi.

Airporthaber.com
THY UÇAĞINDA 232 YOLCU ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tip raporlar SHGM'ne diger ulke CAA tarafindan gonderilir. Peki bizim SHGM ne yapti bu konuda merak ediyorum. Her hatadan bir sey ogrenilir. Umit ediyorum SHGM yaninda THY, Ingiliz CAA ve havaalani idarecileri bundan ders cikarirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ohhh yıne sahane yabancı pılot camdan gormus jetı ahhh su yabancılar olmasa ne yapardıkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
25 yorumun sadece iki tanesi kayda değer çok şey bilmediğim için sadece susuyorum ama yorum kirliliğinede site yönetiminin izin vermesi çok saçma bilen bilmeyen herkes bişiler söylemiş bir de ne alakaysa yok şu uçakla uçulsun yok bu uçakla adamların var ki bi bildikleri uçuyorlar. Neyse lafı uzatmadan kayda değer yorum okumak istiyorsanız Yorumlara Yorumlar ve TCAS başlığı altındaki yazıları okumanız yeterli diğerleri yorum kirliliği

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kevin Costner bile ucsaydi 3 ikaz yemeden TCAS In komutlarIna cevap verirdi...hizli buyumenin yan etkileri... Guzelim sirketi ne yazIkki dunyaya yanlIs tanItIor bu tur pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlar yine kopmus.THY'ye nereye hangi ucakla ucmasi gerektigine dair akil verenler,bu haberi siyasete cevirenler, vs. Bu onemli bir olay ama Londra gibi yogun bir hava sahasinda olabilecek bir durum. Anladigim kadariylada yeni bir durum degil, ya yeni fark edildi abartilarak medyaya servis edildi ya da birileri tekrar pisirip masaya koydu.Sonucta bu durum gerekli birimlere rapor edilmistir, incelenmistir ve gerekeni yapilmistir.Baska gazetelerde ozel jette TCAS sistemi olmadigi yaziyor.Eger dogruysa THY'nin kacinma yapmamasi normal (karsi ucakta TCAS olmayinca sistem 'Trafik' uyarisi verir ama kacinma manevrasi uyarisi vermez). Bu durumda ucagi gorup kacinmaya calisirsin ki gunumuzun hizli jetlerinde bu kolay bir is degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TCAS da gelen Traffic Advisory (TA) ikazında çarpışma tehlikesi yaklaşık 40 saniye sonrası olabilir. Bu durumda PF "traffic i have control" diyerek kumandaları alır ama ucağa hiç bir manevra yaptırmaz. PM olarak görev yapan pilot ise görüş varsa Diğer uçak ile "Visual contact" sağlamak için dışarı bakar.TCAS da gelen Resalution Advisory (RA) sonucunda gelen CLIMB veya DESCEND komutlarıyla PF uçağı Tırmanışa veya alçalışa sokar. TCAS dan Herhangi bir CLIMB veya DESCEND komutu gelmediyse PF de uçağa manevra yaptırmamıştır. Ayrıca alçalışta 900 ft altında bütün RA ikazları INHIBIT olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kesinlikle ingilizlerin gizli MI5 eli var bu iste Türk havaciligni kötülemek icin acaba British Airways hic dönmedi mi ölümden????? Böyle seyler olsa bille yazmayin arkadaslar Lobby üretelim kendimisi elle degil.Hayirli bayramlar Tüm memlekete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olay sirasinda CJ1'in TCAS sistemi calismiyormus arkadaslar.. Bu tabii ki THY pilotunun neden 3 tane pes pese gelen ikazi dinlemedigine bir aciklik getirmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sehir ici nakliyatta malzeme ara sira fazla oldugundandolayi Tir kullananmaya benzemis bence. 777nin azami kalkis agirligi kac ton kerozen tükettigini göz önünde bulundurmak gerekirse bence bu hat icin bu ucak tipi cok gereksiz. Bunu söylemeden gecemiyecegim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TCAs çarpışmaya 40 saniye kala sesli alarm verir. Hem de öyle böyle değil. Duymamak veya gözden kaçırmak mümkün değildir. Bu haber doğru olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000