01 Mayıs 2013, Çarşamba 08:30:43

THY UÇAĞINA LAZER SALDIRISI

Adana seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağına Ataşehir üzerinden lazer tutuldu.
  • Bu lazer tutulma olayı kokpittekiler için gerçekten rahatsız edici oluyor, eğer şimdi önlem alınmaz ise daha güçlü lazerler piyasada satıldığında göz kırpmaya fırsat olmadan kör olma riski artacak, dalga boyu görünür bölgede olmayan bir lazer olursa da farkında olmadan retina yanabilir ve göz kırpma veya kaçırma refleksi çalışmaz... 10000 feet'de bile malesef denk getiriyor sorumsuz şahıslar, çok daha üst irtifalarda lazer tutulmasına şahit oldum. Yargılanıp cezalandırılmalı bunu yapanlar, hoşgörü gösterilmemeli tuvalette sigara içmek gibi basit bir durum değil... Havada dehşet gibi bir durum olmasa da pilotların sağlığına saldırıdır.
  • Geçmiş olsun, Allah korumuş..... Böyle saçma işlerle değil de, daha ciddi işlerle uğraşmak lazım. Orman yanıyor, biz ağaçla uğraşıyoruz. Allah vermesin bulut içinde yıldırım çarpsa nasıl bir haber çıkacak acaba? Yakalatamıyorsan bakmayacaksın arkadaş, zaten kör edici falan bir etkisi de yok. Şu Amerikan türü paranoyadan bir kurtulun bakalım.
  • keşke mantık çerçevesinde haberler yapılsa da doğru düzgün takip edebilsek. hala lazer haberleri yapılıyor. bir ara Beykoz'daki uçağa (10.000 feette yaklaşmadaki) -kapalı havada- lazer tutulduğuna dair haber çıkmıştı. ayıp.
  • Ben de Okmeydani civarindan lazer tutan dallamayi en az 5 kez rapor ettim dun yine tuttu . Gittik Medine ye ordan kalkarken de tuttular anlasmis Gibi sanki herifler.
  • Cezaların caydırıcılığı yokki o yüzden kuduran kudurana
  • Peki o sorumsuz zekasiz insanlar lazer tutmak zorundami? Bu nasil yorum ya? Konuya iliskin: Bence artik adam akilli cezalar gelmeli ve denetimler olmali. Kalkista veya yaklasmakta olan bir ucaga lazer tutmak, yolcularin ve ekibin canina kast etmektir!!! Cana kast etmekten yargilanmalilar. Bunu 150 carp. Koy iti hapse 10 15 yilligina. Medayada da yankisi olsun. Bak kac kisi yapiyor.
  • Pilotlarımız sorumsuz insanların tuttuğu lazere bakmak zorunda mı? Son yaklaşmada yakın mesafeden tutulan lazer harici, yerden tutulan lazere bakmazsan sorun olmaz.
  • şerefi olmayan insanlar bunlar

Türk Hava Yolları'nın 2474 sayılı Adana seferini yapmak için Atatürk Havalimanı'ndan saat 22.30 sıralarında havalanan uçağa lazer tutulduğu tespit edildi.

Uçağın havalanmasının ardından kısa bir süre sonra kaptan pilot Ataşehir üzerinde uçağa lazer tutulduğunu fark etti. Pilot durumu Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol merkezine bildirdi.

Yetkililer uçuş güvenliğini etkileyen durumu Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Görevli ekipler uçağı tehlikeye sokan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri bulmak için arama çalışmalarına başladı. Uçakta herhangi bir sorun yaşanmazken uçuşuna devam etti.

THY UÇAĞINA LAZER SALDIRISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu lazer tutulma olayı kokpittekiler için gerçekten rahatsız edici oluyor, eğer şimdi önlem alınmaz ise daha güçlü lazerler piyasada satıldığında göz kırpmaya fırsat olmadan kör olma riski artacak, dalga boyu görünür bölgede olmayan bir lazer olursa da farkında olmadan retina yanabilir ve göz kırpma veya kaçırma refleksi çalışmaz... 10000 feet'de bile malesef denk getiriyor sorumsuz şahıslar, çok daha üst irtifalarda lazer tutulmasına şahit oldum. Yargılanıp cezalandırılmalı bunu yapanlar, hoşgörü gösterilmemeli tuvalette sigara içmek gibi basit bir durum değil... Havada dehşet gibi bir durum olmasa da pilotların sağlığına saldırıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine THY ~ 11 yıl önce
Geçmiş olsun, Allah korumuş..... Böyle saçma işlerle değil de, daha ciddi işlerle uğraşmak lazım. Orman yanıyor, biz ağaçla uğraşıyoruz. Allah vermesin bulut içinde yıldırım çarpsa nasıl bir haber çıkacak acaba? Yakalatamıyorsan bakmayacaksın arkadaş, zaten kör edici falan bir etkisi de yok. Şu Amerikan türü paranoyadan bir kurtulun bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakma Haber ~ 11 yıl önce
keşke mantık çerçevesinde haberler yapılsa da doğru düzgün takip edebilsek. hala lazer haberleri yapılıyor. bir ara Beykoz'daki uçağa (10.000 feette yaklaşmadaki) -kapalı havada- lazer tutulduğuna dair haber çıkmıştı. ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eminim ~ 11 yıl önce
Ben de Okmeydani civarindan lazer tutan dallamayi en az 5 kez rapor ettim dun yine tuttu . Gittik Medine ye ordan kalkarken de tuttular anlasmis Gibi sanki herifler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Cezaların caydırıcılığı yokki o yüzden kuduran kudurana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazer'e ~ 11 yıl önce
Peki o sorumsuz zekasiz insanlar lazer tutmak zorundami? Bu nasil yorum ya? Konuya iliskin: Bence artik adam akilli cezalar gelmeli ve denetimler olmali. Kalkista veya yaklasmakta olan bir ucaga lazer tutmak, yolcularin ve ekibin canina kast etmektir!!! Cana kast etmekten yargilanmalilar. Bunu 150 carp. Koy iti hapse 10 15 yilligina. Medayada da yankisi olsun. Bak kac kisi yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazer ~ 11 yıl önce
Pilotlarımız sorumsuz insanların tuttuğu lazere bakmak zorunda mı? Son yaklaşmada yakın mesafeden tutulan lazer harici, yerden tutulan lazere bakmazsan sorun olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düşüncesizler ~ 11 yıl önce
şerefi olmayan insanlar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000