24 Ağustos 2013, Cumartesi 08:21:42

THY UÇAĞINA LASTİK RÖTARI

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Hannover seferini gerçekleştiren uçağı, iniş sırasında lastiklerinde meydana gelen aşınma nedeniyle dönüş seferi 5,5 saat gecikmeli olarak yapılabildi.
  • FOD için meydan otoritesinin tazminat ödemesi gerek. Benim anlamadığım lastik için neden o kadar saat beklenmiş. Avrupa'nın göbeği yahu, sanırsın Novosibirsk'te kalmış uçak. Ayrıca burada olmuş olsaydı bu olay, o kadar saat beklenmezdi de vır vır vır da dır dır dır...
  • bu hadise İstanbul'da olsa idi uçak rötara girmeden uçuş hazırlıkları esnasında değişip sefere yetişirdi diye düşünüyorum. oradaki teknik ekibin yetersizliğinden olsa gerek..
  • Allah tan bu olay Pegasus un başına gelmedi. Yoksa burada yine suyu parayla satıyorlar muhabbeti olacaktı.esas konuya gelince, eğer uçakta birşeyler limitler dışındaysa mutlaka gereği yapılmalı. 5,5 saat gecikmeli emniyetli yolculuğu risk taşıyan her türlü yolculuğa tercih ederim.
  • Burası cahil cühela dolmuş.Teknik birim uçakta bir malzeme değişimine karar veriyorsa mecburiyetten , yazılı kurallardan dolayıdır.Yolcunun ve uçağın güvenliği senin dağıttığın meyve suyundan yada rötardan daha mı önemli.Uçağın tek iniş takımı üzerindeki 2 lastikten birinde düşük basınç görülürse 2 lastikte değişir.Eskimeden , yıpranmadan dolayı değiştirilmemiştir.
  • Bahsedilen uçakta bir lastik pistte veya lastik yolundaki FOD'den hasarlanmış, pilot da lastikteki basınç kaybını görünce teknisyeni uyarmış ve yapılan kontrolda lastiğin değişine karar verilmiş. Ayny zamanda diğer lastiğin üzerinde de yüründüğü için 2 lastik değişimi zorunlu olmuş. Her ihtimale karşı hem İstanbul'dan hemde Berlin'den 2 'şer lastik gönderildi. Yani ihmal yoktur. CREW ve yolcu rahatlamıştır umarız.
  • Herhangi birini suçlamadan önce şu soruların yanıtlarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Haberde bu soruların yanıtları yok. - Lastiklerde 1 inişlik pay mı kalmış ? Öyleyse bu uçak kalkmadan önce gidilen meydanda bu lastiklerin değişmesi gerektiğini kimse düşünmemiş mi ? Bunun sorumlusu kim ? Kaptan mı, Teknisyen mi ? Teknik mi ? - Lastiklerde aslında sorun yokmuş ama hatalı iniş nedeniyle mi aşınma olmuş ? O zaman sorumlu kaptan mı ? Hava şartları mı ? kim ? - Hannover'de lastikler aşınmış diye değişim kararını veren kim ? Kaptan mı ? THY teknisyeni mi, yoksa havaalanı yetkilileri mi ? Kim belirlemiş uçağın kalkış yapamayacağını ? - Normal şartlarda lastiklerin kaç inişten sonra değişmesi gerektiği sanırım bellidir. Yoksa değişmemiş mi ? Değişen lastiklerle kaç iniş gerçekleşmiş. Bu lastiklerle kaç kere limit dışı iniş yapılmış (ağırlık, sert iniş vs.) bunun kayıtları tutulmuş mu ? Ben sadece bir yolcuyum, teknik bilgisizliğim için lütfen kusura bakmayın, ancak kendi güvenliğimi de
  • Lastiklerin tespitini yapan kim, ekip mi yoksa alman lba`cilar mi ??? Bilgisi olan paylassin lütfen ! Tesekkürler ! !!
  • Pist basinda nokta donusu yapan arkadaslar, lutfen bunu yapmayin, lastiklere buyuk zarar veriyorsunuz
  • 5.5 saat yolcuyu bekletmeye kimsesnin hakkı yok.lastikler eskidiyse niye zamanın önceden değiştirilmedi peki öyleyse ? THY artık eskisi gibi değil tecrübeli ve donanımlı personel ya sürülüyor ya da işten saçma sapan nedenlerle atılıyor.bu yaşanan saçmalıklara,aksamalara şaşmamak lazım çünkü şirket dengesiz,kontrolsuz bir şekilde büyürken personel kalitesi aynı oranda artmıyor.ayrıca işin ehli olmayan ve işin gerektirdiği vasıflara sahip olmayan bir çok kişi torpil ile işe girerek hiç de haketmese bileçok üst makamlara kadar geliyor çünkü liyakata değil adamın var mı ona bakıyorlar.bu yaşananlar daha başlangıç daha ne rezillikler olacagını hep birlikte göreceğiz ilerleyen zamanlarda...

THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sabah saat 07.55’te kalkış yapan ve içinde 166 yolcusu bulunan TK-1553 sefer sayılı, TC-JSC kuyruk tecilli Airbus A321-200 tipi yolcu uçağı, Hannover Havalimanı’na sorunsuz şekilde inişini gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde iki lastiğinde meydana gelen aşınma nedeniyle tekrar kalkış yapamayacağı belirlenerek, uçağın lastiklerinin değiştirilmesine karar verildi.

Uçağın lastiklerinin değiştirilmesinin ardından Hannover-İstanbul seferi gecikmeli olarak yapıldı.

Saat 15.15’te İstanbul’da olması gereken uçak 5,5 saat gecikmeli olarak saat 20.30’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

THY UÇAĞINA LASTİK RÖTARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

pratt / whitney ~ 11 yıl önce
FOD için meydan otoritesinin tazminat ödemesi gerek. Benim anlamadığım lastik için neden o kadar saat beklenmiş. Avrupa'nın göbeği yahu, sanırsın Novosibirsk'te kalmış uçak. Ayrıca burada olmuş olsaydı bu olay, o kadar saat beklenmezdi de vır vır vır da dır dır dır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H. ÖZKIR ~ 11 yıl önce
bu hadise İstanbul'da olsa idi uçak rötara girmeden uçuş hazırlıkları esnasında değişip sefere yetişirdi diye düşünüyorum. oradaki teknik ekibin yetersizliğinden olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Allah tan bu olay Pegasus un başına gelmedi. Yoksa burada yine suyu parayla satıyorlar muhabbeti olacaktı.esas konuya gelince, eğer uçakta birşeyler limitler dışındaysa mutlaka gereği yapılmalı. 5,5 saat gecikmeli emniyetli yolculuğu risk taşıyan her türlü yolculuğa tercih ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CREW'e. ~ 11 yıl önce
Burası cahil cühela dolmuş.Teknik birim uçakta bir malzeme değişimine karar veriyorsa mecburiyetten , yazılı kurallardan dolayıdır.Yolcunun ve uçağın güvenliği senin dağıttığın meyve suyundan yada rötardan daha mı önemli.Uçağın tek iniş takımı üzerindeki 2 lastikten birinde düşük basınç görülürse 2 lastikte değişir.Eskimeden , yıpranmadan dolayı değiştirilmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte neden bu... ~ 11 yıl önce
Bahsedilen uçakta bir lastik pistte veya lastik yolundaki FOD'den hasarlanmış, pilot da lastikteki basınç kaybını görünce teknisyeni uyarmış ve yapılan kontrolda lastiğin değişine karar verilmiş. Ayny zamanda diğer lastiğin üzerinde de yüründüğü için 2 lastik değişimi zorunlu olmuş. Her ihtimale karşı hem İstanbul'dan hemde Berlin'den 2 'şer lastik gönderildi. Yani ihmal yoktur. CREW ve yolcu rahatlamıştır umarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1/B2 ~ 11 yıl önce
O zaman meydan otoritesi bu rötardan sorumludur, zira FOD den arındırmak onların görevi...
yolcu ~ 11 yıl önce
Herhangi birini suçlamadan önce şu soruların yanıtlarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Haberde bu soruların yanıtları yok. - Lastiklerde 1 inişlik pay mı kalmış ? Öyleyse bu uçak kalkmadan önce gidilen meydanda bu lastiklerin değişmesi gerektiğini kimse düşünmemiş mi ? Bunun sorumlusu kim ? Kaptan mı, Teknisyen mi ? Teknik mi ? - Lastiklerde aslında sorun yokmuş ama hatalı iniş nedeniyle mi aşınma olmuş ? O zaman sorumlu kaptan mı ? Hava şartları mı ? kim ? - Hannover'de lastikler aşınmış diye değişim kararını veren kim ? Kaptan mı ? THY teknisyeni mi, yoksa havaalanı yetkilileri mi ? Kim belirlemiş uçağın kalkış yapamayacağını ? - Normal şartlarda lastiklerin kaç inişten sonra değişmesi gerektiği sanırım bellidir. Yoksa değişmemiş mi ? Değişen lastiklerle kaç iniş gerçekleşmiş. Bu lastiklerle kaç kere limit dışı iniş yapılmış (ağırlık, sert iniş vs.) bunun kayıtları tutulmuş mu ? Ben sadece bir yolcuyum, teknik bilgisizliğim için lütfen kusura bakmayın, ancak kendi güvenliğimi de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacivasi ~ 11 yıl önce
Bir klip vardi,hani bir cocuk o bozulursa bu olmazsa,su kirilirsa bu ucak nasil ucar diye de anlatan sonunda basmisti kalayi.Bu kadar soruyu pespese gorunce aklima o geldi birden :-)
KIM karar vermis ~ 11 yıl önce
Lastiklerin tespitini yapan kim, ekip mi yoksa alman lba`cilar mi ??? Bilgisi olan paylassin lütfen ! Tesekkürler ! !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hişş ~ 11 yıl önce
oranın hatçıları karar verir sen kimsin bilader bilmeden öğrenmeden etmeden öğrenmek istiyosun atarlı atarlı fazla atar can yakar kardeş..
HISS... ~ 11 yıl önce
Vay biladerrrr, sen hangi dolmus garajinda yetistin cigerimmm ?? Benim NECI oldugumu bilsen bile hemen unutmaya calisirsin...cciiggeerriimm !!
Nokta Donusu ~ 11 yıl önce
Pist basinda nokta donusu yapan arkadaslar, lutfen bunu yapmayin, lastiklere buyuk zarar veriyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CREW ~ 11 yıl önce
5.5 saat yolcuyu bekletmeye kimsesnin hakkı yok.lastikler eskidiyse niye zamanın önceden değiştirilmedi peki öyleyse ? THY artık eskisi gibi değil tecrübeli ve donanımlı personel ya sürülüyor ya da işten saçma sapan nedenlerle atılıyor.bu yaşanan saçmalıklara,aksamalara şaşmamak lazım çünkü şirket dengesiz,kontrolsuz bir şekilde büyürken personel kalitesi aynı oranda artmıyor.ayrıca işin ehli olmayan ve işin gerektirdiği vasıflara sahip olmayan bir çok kişi torpil ile işe girerek hiç de haketmese bileçok üst makamlara kadar geliyor çünkü liyakata değil adamın var mı ona bakıyorlar.bu yaşananlar daha başlangıç daha ne rezillikler olacagını hep birlikte göreceğiz ilerleyen zamanlarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı! ~ 11 yıl önce
bu mesajım bılmeyenlere .... uckların lastıklerınde genellıkle ebat sayısı vardır bu ebat ayıları 12 kat buyuklugunde ınce demır uzunlarıdır.bu ucagın buyuklugne gore degısım gosterebılıyor.ancak burda bu ucagın ebat sayısı 5e dusmus kı ucak kalkısını yapamamıs.uckların lastıklerınde bırde ınıs ve kalkıs ypması ıcın belırlenmıs ebat cızgılerı vardır.
havaci olamamisin ~ 11 yıl önce
senin lastikler hakkinda daha 40 firin ekmek yemen lazim oyle yarim yamalak bilgilerle ahkam satma buralarda. 14:33 te cevap yazan arkadas sizi aydinlatmistir yeterince konu hakkinda zannedersem

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000