15 Ekim 2009, Perşembe 07:41:34

THY uçağına kavuştu, Türk pilotlar uçuracak

Türk Hava Yolları (THY), first class uçuş gerçekleştirdiği Boeing 777-300 ER tipi uzun menzilli 4. uçağını filosuna dahil etti...
  • Ne kadar mantıksız konuşuyorsun. O zaman o uçağa binme ne demek. Havaalanına gidince ben buna binicem bunu istemem diye mi soruyorlar insana? Hangi uçak konursa sefere ona biniyorsun. Sonra banane ilk göz ağrısıymış da neymiş. Kime ne bundan. Baba kaptanları emekli yapmış, kime ne bundan? Ben paramı veriyorum ve uçuyorum, tabi ki en lüksünü arayacağım. Sen 340 lara ortak mısın? Baban mı kaptan senin?
  • 340 a laf atan birader! Sen o gecekondularaa binme ozman onlar bizim ilk göz ağrılarımız thy bugunkü konumuna getiren BU ismi yaptıran ucaklarımız ;) Daha düne kadar 77 fln yoktu .. Bütün baba kaptanlarımız 340 filosndan emekli oldular bilgilerni tecrübelerini bu filoda bıraktılar Yıllardan beri gelen bir bilgi birikimi var Sadece rahatlıga konfora bakmayn sahnenin diğer yüzünü De görün!
  • Bayram tatilinde Singapur a gittik ve Bankog dan dönüş yaptık. Gidişimiz Singapur A 340 Kaş adlı uçak idi. Uçak değil uçan bir gecekondu. Koltuklar rahatsız, film yayını yok vs. Dönüşümüz ise Boeing 777 Marmara adlı uçak. Her koltuk arkası ekranlar, rahat koltuklar ve süper bir yolculuk. Daha ne tartışılıyor anlamıyorum...
  • Turk pilotlar ucuracak diye baslik cok ilginc/uzucu geliyor bana milli havayolu hakkindaki bu baslik.........Demekki bunu ve otesinide gorebilecegiz......Milli havayolunda Turk pilotlarin ucmasi bugun baslik nedeni, yarin ne olacak acaba?......... fergie ve digerleri siz birbirinizle ivir zivir seylerle ugrasin bakalim......Elin usagi mali goturuyor....... Saygilar.... Asker........
  • marmara,akdeniz,karadeniz'den sonra EGE gelecek sandık.ANADOLU oldu ismi.olsun o da güzel.kazasın belasız uçuşlar dileriz.
  • arkadaşım uçağa çelik jant taktırır bir de filmli camlar taktık mı a340 gorunumlu b777 olur böylece sen de mutlu olursun=))
  • allah kazalardan belalardan korusun
  • dostum guzellik kralicesi secmiyoruz. Ucagin estetiginden sana ne. Islevine, menziline, yolcu, kargo kapasitesine, operasyonel maaliyetine bakacaksin. Bu ne mantik ya.
  • 777-300 ER Leri cok kaba ve estetikten uzak ayrıca gereksiz olarak görüyorum.. 33o 34o lar cok cok daha güzeel.
  • Bir yanlışı düzeltelim.Uçakların tamamı Temmuz ayından itibaren Dry lease olarak uçuyor .

Hintli Jet Airways'ten kiralanan 'Anadolu' isimli uçak, diğer 3 uçaktan farklı olarak Türk pilotları tarafından uçurulacak.  

THY filosunda wet lease (uçağın pilot ve hostesiyle birlikte kiralanması) yöntemiyle getirilen 3 adet Boeing 777-300 ER tipi uçağa bir yenisi daha eklendi. Dry lease (sadece uçağın kiralanması) yöntemiyle filoya dahil edilen 'TC-JJD' tescil işaretli uçağın bakım işlemleri devam ediyor. 25 aylığına kiralanan ve Anadolu ismi verilen uçak, hafta sonu seferlere başlayacak. THY, geçen aralıkta Singapur, Bangkok ve Londra hattında başlattığı first class uçuşlara son olarak New York hattını da eklemişti. Boeing 777-300 ER uçaklarıyla gerçekleştirilen seyahatlerde 8 first class, 30 business class, 274 economy class koltuğu olmak üzere toplam 312 koltuk bulunuyor. First class'ta yer alan koltuklar, ayrı bölümler halinde ve yatar pozisyonda yatak boyu 2,1 metre olacak şekilde kullanılabiliyor ve yolculara süit konforu sunuyor. Business kabindeki koltuklar da tam yatar özelliğe sahip bulunuyor. New York uçuşlarının Boeing 777 ile yapılması, her bir uçuşta ortalama 40 yolcu ve mevcut kargo kapasitesine sefer başına 18 tonluk ilave imkanı sağlıyor.

Mustafa GÜN
ZAMAN

THY uçağına kavuştu, Türk pilotlar uçuracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadar mantıksız konuşuyorsun. O zaman o uçağa binme ne demek. Havaalanına gidince ben buna binicem bunu istemem diye mi soruyorlar insana? Hangi uçak konursa sefere ona biniyorsun. Sonra banane ilk göz ağrısıymış da neymiş. Kime ne bundan. Baba kaptanları emekli yapmış, kime ne bundan? Ben paramı veriyorum ve uçuyorum, tabi ki en lüksünü arayacağım. Sen 340 lara ortak mısın? Baban mı kaptan senin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
340 a laf atan birader! Sen o gecekondularaa binme ozman onlar bizim ilk göz ağrılarımız thy bugunkü konumuna getiren BU ismi yaptıran ucaklarımız ;) Daha düne kadar 77 fln yoktu .. Bütün baba kaptanlarımız 340 filosndan emekli oldular bilgilerni tecrübelerini bu filoda bıraktılar Yıllardan beri gelen bir bilgi birikimi var Sadece rahatlıga konfora bakmayn sahnenin diğer yüzünü De görün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bayram tatilinde Singapur a gittik ve Bankog dan dönüş yaptık. Gidişimiz Singapur A 340 Kaş adlı uçak idi. Uçak değil uçan bir gecekondu. Koltuklar rahatsız, film yayını yok vs. Dönüşümüz ise Boeing 777 Marmara adlı uçak. Her koltuk arkası ekranlar, rahat koltuklar ve süper bir yolculuk. Daha ne tartışılıyor anlamıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turk pilotlar ucuracak diye baslik cok ilginc/uzucu geliyor bana milli havayolu hakkindaki bu baslik.........Demekki bunu ve otesinide gorebilecegiz......Milli havayolunda Turk pilotlarin ucmasi bugun baslik nedeni, yarin ne olacak acaba?......... fergie ve digerleri siz birbirinizle ivir zivir seylerle ugrasin bakalim......Elin usagi mali goturuyor....... Saygilar.... Asker........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
marmara,akdeniz,karadeniz'den sonra EGE gelecek sandık.ANADOLU oldu ismi.olsun o da güzel.kazasın belasız uçuşlar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım uçağa çelik jant taktırır bir de filmli camlar taktık mı a340 gorunumlu b777 olur böylece sen de mutlu olursun=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allah kazalardan belalardan korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dostum guzellik kralicesi secmiyoruz. Ucagin estetiginden sana ne. Islevine, menziline, yolcu, kargo kapasitesine, operasyonel maaliyetine bakacaksin. Bu ne mantik ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
777-300 ER Leri cok kaba ve estetikten uzak ayrıca gereksiz olarak görüyorum.. 33o 34o lar cok cok daha güzeel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir yanlışı düzeltelim.Uçakların tamamı Temmuz ayından itibaren Dry lease olarak uçuyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000