21 Şubat 2011, Pazartesi 09:21:55

THY UÇAĞINA İNİŞ İZNİ VERİLMEDİ

Türk vatandaşların tahliye edilmesi için Libya'da bugün gönderilen THY uçağı iniş izni verilmediğinden Türkiye'ye dönüyor.
Libya'da Muammer Kaddafi karşıtı gösterilerin merkezi olan Bingazi'den Türk vatandaşların tahliye edilmesi için bugün gönderilecek olan THY'ye ait 4 uçaktan ilki havalanmıştı. Bingazi'ye Türkler'in tahliyesi için havalanan THY uçağı Libya'ya inmeden geri dönüş yaptı.

Bu sabah saatlerinde kalkan ve 337 Türk vatandaşını Türkiye'ye getirecek olan TK-3996 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi uçağın ardından THY'ye ait 3 adet uçak gerekli izinlerin alınmasının ardından Bingazi'ye hareket etmek için hazır bekletiliyor. TK-3992 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi ikinci uçağın bir saat içinde hareket edeceği öğrenilirken, TK-3998 ve TK-3994 sefer sayılı uçuşları gerçekleştirecek olan iki adet Airbus 330 tipi yolcu uçağının da apronda hazır bekletiliyor.

Öte yandan Bingazi Benina Havalimanı'nda bekleyiş içinde olan çok sayıda Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi için büyük çaba sarfeden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Libya'lı makamlarla görüşerek daha fazla uçağın gönderilmesi için girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi. Dün Bingazi'ye giden THY'ye ait ilk uçakla akşam saatlerinde 288 kişi Türkiye'ye getirilmişti.
THY UÇAĞINA İNİŞ İZNİ VERİLMEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000