24 Ağustos 2009, Pazartesi 08:15:49

THY uçağına bomba ihbarı!

Yapılan bir ihbar üzerine emniyet güçleri havaalanında teyakkuza geçti...

Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Aşkabat seferini yapacak ve Türkmenistan Hava Yolları’nın Aşkabat-İstanbul seferlerini yapan uçağa yapılan bomba ihbarı, Atatürk Havalimanı'nda hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nü telefonla arayan kimliği belirsiz kişilerin 'Türkmenistan uçaklarında bomba var, dikkat edin' şeklinde yaptığı ihbarla, Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 1364 sefer sayılı saat 23:30'da İstanbul-Aşkabat seferini yapması planlanan Boeing 738 tipi uçağı ve Türkmenistan Hava Yolları’nın T5 409 sefer sayılı Aşkabat-İstanbul seferini yapan saat 00:30’da inmesi planlanan ve 140 yolcusu bulunan Boeing 737-300 tipi yolcu uçağı güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Yapılan ihbar üzerine Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırılarak aramalar yapıldı.

THY’nin TK 1364 sefer sayılı saat 23:30'da kalkması planlanan yolcu uçağına alınan yolcular yapılan ihbar sorasında polis tarafından aşağıya indirildi. Yolcu aramalarının yapılmasının ardından uçak apronda güvenli bölgeye çekilerek valizler ve uçakta detaylı bir arama yapıldı.

Türkmenistan Hava Yolları’nın T5 409 sefer sayılı yolcu uçağı ise, kule tarafından inişe geçtiği sırada uyarılması sonucu havada birkaç tur attıktan sonra iniş yaptı. Kule’nin tarif ettiği güvenli bölgede duran uçaktaki yolcular hızlı bir şekilde boşaltıldı. Uçaktan inen yolcular araçlara bindirilerek uçaktan uzaklaştırıldı. Terminal girişinde ise Türk yolcularına öncelik tanınmasının ardından tüm yolcular teker teker arandıktan ve X-ray cihazından geçirildikten sonra terminale alındı. İnen uçak ise bomba imha ekipleri tarafından didik didik arandı. Gelen uçaktaki yolcular ise bomba ihbarından haberinin olmadığını söylediler. Yapılan aramalar sonucunda iki uçakta da şüpheli bir bulguya rastlanmadı. Türk Hava Yolları uçağı ise, gecikmeli olarak Aşkabat’a hareket etti.

Milliyet

THY uçağına bomba ihbarı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000