06 Mayıs 2008, Salı 09:55:51

THY UÇAĞINA AMERİKAN ÇUVALI!

İstanbul-Kuveyt seferi yapan THY’nin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının önüne Musul üzerindeyken ABD jetleri çıktı.
  • Bu hem politik,hem askeri,hemde havacılık açısında çok önemli bir haber.Neden bu kadar geç duyurulmuş acaba.Bu tür olayları saklamak ve zamanında tepki vermemek tekrarına davetiye çıkarmaktır.

İstanbul-Kuveyt seferi yapan THY’nin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının önüne Musul üzerindeyken ABD jetleri çıktı. 27 Nisan’da Türkiye K.Irak’a operasyon yaparken gerçekleşen olayda ABD’li pilotların “tanker uçak” zannettiği yolcu uçağı zorla Adana’ya döndürüldü

İstanbul -Kuveyt seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Irak hava sahası içinde Amerikan savaş uçaklarının rotasının değiştirildiği belirtildi. 27 Nisan’da saat 2:45’te Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçakta bulunan yolculardan Ercan Uysal, yaşananları anlatırken, Amerikan uçaklarının THY’nin Boeing 737’sini tanker uçak sandıklarını söyledi. Uysal o geceyi şöyle anlattı:


“Rotamız gereği Irak hava sahasına girdiğimizde pilotumuz bilinmeyen bir nedenle Irak hava sahasının kapatıldığını ve Adana’ya iniş yapacağımız anonsunu yaptı. Ancak uçağımız Musul üzerinde bir saate yakın havada deyim yerindeyse alıkonuldu ve Adana’ya inişe zorlandık.

THY müdürü anlattı

Burada gerçekleşen yakıt ikmalinin ardından Kuveyt’e, Suriye ve Suudi Arabistan üzerinden ulaştık. Yolda bir açıklama yapılmadı ancak ben olayın perde arkasını Kuveyt’ten dönerken oradaki THY’nin sorumlu müdürüyle konuşarak öğrendim. Verdiği bilgiye göre Amerikalılar Musul üzerinde bizim kaptanlarımızdan kendilerini tanıtmalarını istiyor. Bizim kaptanlarımız da bunun üzerine THY’na ait yolcu uçağı açıklamasında bulunuyor. Ama Amerikalılar bizim uçağın hangi amaçla Irak hava sahasında bulunduğunu bilmediklerini belirtip Türk savaş uçaklarının K. Irak’ı bombaladığını bizim uçağın da yakıt takviye uçağı olabileceğini ifade etmiş. Bunun ardından da iki Amerikan savaş uçağı içinde bizim bulunduğumuz yolcu uçağına Irak hava sahasını terk edene kadar eskortluk yapmış.”


Kayak: Vatan

THY UÇAĞINA AMERİKAN ÇUVALI!

Yorumlar

DEMIRKUS ~ 16 yıl önce
Bu hem politik,hem askeri,hemde havacılık açısında çok önemli bir haber.Neden bu kadar geç duyurulmuş acaba.Bu tür olayları saklamak ve zamanında tepki vermemek tekrarına davetiye çıkarmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000