18 Eylül 2010, Cumartesi 00:27:01

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

İstanbul'dan Hatay'a giden THY ait uçak Konya'ya zorunlu iniş yaptı
  • hayır ark.lar 1numaralı motor fazla yakıt yalıyormustu ondan dolayı yakıt almak ıcın ınıyor hemde arıza gıderılmeye calısılıyor
  • oh-haaa... IST kalkış 15:45... KYA varış 17:30... naaptın abi ayya 2 saat havada?? IST-KYA 1h:05min.... lütfen yaniiii
  • a be kızancık uçakta yakıt problemi versa yakıt göstergelerinde yada akısında sorun varsa kaptan en azından kanatlara yaktı full alırki buda ona yeter. daha sonra ana üsse dönünce arızaya tekrar baktırır. taha detaylı anlatırım ama neden böyle yapılıt kanatta neden yakıtı fuller vede dahaneler neler. sayfalar yetmez. rumuz wings
  • ucakta yolcu ver isle itfaye ve iki merdevine eşlinde yolculAR ayakta olamdan yakıt alınır
  • ne diyor bu konuda?Ayrıca alınan yakıt - fuel used =tanktaktaki yakıt
  • Uçak yeterli yakıtı almamışmı ki Konyada yakıt ikmali yapılıyor..Anladığım kadarıyla sadece göstergede problem varmış..Anlamdım bu işi !
  • Yolcu uçaktayken itfaiye ekipleri ile tedbir alındığı takdirde yakıt takviyesi yapılması normaldir diye biliyorum... Yanılıyor muyum?
  • haber pek açıklayacı değil . olay nedir anlayamadık ama , pek sıradan birşey olmadığı kesin . kamuoyundan saklayarak güzel geçiştirmişiniz .
  • uçakta yolcu varken yakıt alımı belli prosedürler yerine getirilerek yapılır. bunlardan birisi de kemer ikaz ışıklarının söndürülerek yolculara anons yapılması ve acil duruma hazırlıklı hale getirilmeleridir. ilave olarak hazırda yangın aracı bekletilmesi, arka çıkışta merdiven bulunması vs. vs bir sürü tedbir vardır. bu iş türk işi değil tüm dünyada uygulanan usuldür. bıyıkla ilgisi de yoktur. TK'daki meslektaşlarımıza geçmiş olsun.
  • Bu aralar bu iş sıklaştı. Yakıt takviyesi yapabilirsiniz ama bu işi uçakta yolcu varken yapmak tam Türk işi. THY bir de yakıt takviyesi yapacağız kemerlerinizi çözün ama yerinizde oturmaya devam edşn anonsu yapıyor. Bu işler tehlikeli işler.Bıyıkla olmuyor.
İstanbul'dan Hatay’a gitmekte olan Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi tarifeli uçak yakıt göstergesindeki teknik arızadan dolayı Konya Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. İstanbul'dan saat 15.45'te hareket eden ve saat 17.30 sıralarında Konya'ya iniş yapan uçağa, yakıt takviyesi yapıldığı öğrenilirken yolcuların da uçaktan indirilmediği belirtildi. Teknik arıza giderildikten sonra uçağın Hatay'a hareket edeceği belirtildi.

Yakıt göstergesindeki arıza nedeniyle Konya Havaalanı'na saat 17.30 sıralarında zorunlu iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi tarifeli uçak, yaklaşık 2,5 saat rötarın ardından, arıza giderildekten sonra tekrar havalanarak Hatay'a hareket etti.
THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
hayır ark.lar 1numaralı motor fazla yakıt yalıyormustu ondan dolayı yakıt almak ıcın ınıyor hemde arıza gıderılmeye calısılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oh-haaa... IST kalkış 15:45... KYA varış 17:30... naaptın abi ayya 2 saat havada?? IST-KYA 1h:05min.... lütfen yaniiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a be kızancık uçakta yakıt problemi versa yakıt göstergelerinde yada akısında sorun varsa kaptan en azından kanatlara yaktı full alırki buda ona yeter. daha sonra ana üsse dönünce arızaya tekrar baktırır. taha detaylı anlatırım ama neden böyle yapılıt kanatta neden yakıtı fuller vede dahaneler neler. sayfalar yetmez. rumuz wings

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucakta yolcu ver isle itfaye ve iki merdevine eşlinde yolculAR ayakta olamdan yakıt alınır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne diyor bu konuda?Ayrıca alınan yakıt - fuel used =tanktaktaki yakıt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak yeterli yakıtı almamışmı ki Konyada yakıt ikmali yapılıyor..Anladığım kadarıyla sadece göstergede problem varmış..Anlamdım bu işi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolcu uçaktayken itfaiye ekipleri ile tedbir alındığı takdirde yakıt takviyesi yapılması normaldir diye biliyorum... Yanılıyor muyum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haber pek açıklayacı değil . olay nedir anlayamadık ama , pek sıradan birşey olmadığı kesin . kamuoyundan saklayarak güzel geçiştirmişiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta yolcu varken yakıt alımı belli prosedürler yerine getirilerek yapılır. bunlardan birisi de kemer ikaz ışıklarının söndürülerek yolculara anons yapılması ve acil duruma hazırlıklı hale getirilmeleridir. ilave olarak hazırda yangın aracı bekletilmesi, arka çıkışta merdiven bulunması vs. vs bir sürü tedbir vardır. bu iş türk işi değil tüm dünyada uygulanan usuldür. bıyıkla ilgisi de yoktur. TK'daki meslektaşlarımıza geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu aralar bu iş sıklaştı. Yakıt takviyesi yapabilirsiniz ama bu işi uçakta yolcu varken yapmak tam Türk işi. THY bir de yakıt takviyesi yapacağız kemerlerinizi çözün ama yerinizde oturmaya devam edşn anonsu yapıyor. Bu işler tehlikeli işler.Bıyıkla olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000