26 Ekim 2014, Pazar 16:45:07

THY UÇAĞI YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ!

Akra seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, olumsuz hava şartları nedeniyle yakıt kritiğine girdi ve Batı Afrika'da Benin'de bulunan Cotonou Cadjehoun Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.
  • Len alayınız uçakçı olmuşsunuz beee..sallamayınnn
  • Siz Kimsiniz bilmiyorum siz havaciliktan Anlamadiginiz. Yorumunuzdan belli. Ucak. Gittigi. Mesafeye gore Yakit almistir ani bir hava. Sartlari. Icine girerse. Ne. Yapsin Rabimiz. THY. Korusun Benim. Gozumun nurudur. O ucaklar. Benim. Cocuklarim. Gibidir.
  • hemen deve kesin muhahaha yazan arkadasa, hangi ormandan kovaladilar seni? uygulanan dini ritüelleri sevmek zorunda degilsin ama saygi duymayi ögrenmen lazim.
  • hemen deve kesin mu ha ha ha ha
  • yakıt kritiğne giren uçakta doluluk oranı tartışması.. salakça
  • Olay sıra dışı, ancak senaryosu hazırdır. B 739 180 yolcu kapasitelidir. 106 iyi bir doluluk oranı değil, stratejik olarak bazen düşük doluluk oranı olan yerlere de sefer konulur. Muhtemelen bu hat yazın çok doluyor, uçak 739 çünkü. Emirates bedava yakıtı nereden buluyormuş ki? Ayrıca bizim ülkemizde de uçak yakıtı vergiden muaf ve yeterince ucuz.
  • Dünkü gün boyu METAR'larında hava hep CAVOK,rüzgar neredeyse sakin.. Olayın yakıt kritiği ile alakası yok çünkü destination alternate'e divert etmiş gibi duruyor. Hava sakinse neden divert etmiş bilinmez ama farklı bir sebebi olduğu kesin. Yol boyu CB'den kaçınsa ve yakıt kritiğine girse dest alternate'e neden insin? Olayda farklı durumlar var gibi duruyor. Operasyonel başka sebeplerden divert etmiş olabilir. Ama bu sitenin duyurduğu gibi "yakıt kritiği" mantıklı değil.
  • Allah c.c. korumuş. Büyük geçmiş olsun.
  • 106 yolcuyla zarar etmezsin, hele bunun 16sı business ise hiç etmezsin. Hemen salla, at çamuru, gören de maliyet analizi uzmanı sanır, klavye kabadayısı...
  • Hani Afrika uçuşları full gidip geliyordu.Uçağın yarısı boş.

Akra seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, olumsuz hava şartları nedeniyle yakıt kritiğine girdi ve Batı Afrika'da Benin'de bulunan Cotonou Cadjehoun Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre; THY ait TK-629 sefer sayılı TC-JYC kuyruk tescilli Boeing 737-900ER tipi uçak, 106 yolcusuyla Gana'nın Akra kentine gitmek için dün saat 15.25'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. THY uçağı Gana Hava Sahası'na girdikten sonra Akra Kotoka Havalimanı'ndaki olumsuz hava şartlarından dolayı iniş yapamadı. Yakıt kritiğine giren THY uçağı, TSİ ile 23.07'de Benin'de bulunan Cotonou Cadjehoun Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı. Burada yakıt alan uçak daha sonra TSİ ile 00.10'da Akra Kotoka Havalimanı'na seferini tamamlamak üzere havalandı. Olumsuz hava şartları nedeniyle yakıt kritiğine giren THY uçağının İstanbul'a dönüş seferi ise 3.5 saat rötarlı gerçekleşti. (Hürriyet)

THY UÇAĞI YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Len alayınız uçakçı olmuşsunuz beee..sallamayınnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Siz Kimsiniz bilmiyorum siz havaciliktan Anlamadiginiz. Yorumunuzdan belli. Ucak. Gittigi. Mesafeye gore Yakit almistir ani bir hava. Sartlari. Icine girerse. Ne. Yapsin Rabimiz. THY. Korusun Benim. Gozumun nurudur. O ucaklar. Benim. Cocuklarim. Gibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
hemen deve kesin muhahaha yazan arkadasa, hangi ormandan kovaladilar seni? uygulanan dini ritüelleri sevmek zorunda degilsin ama saygi duymayi ögrenmen lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
dini rituellari cebinden parayla yaparsan sorun yok, yok milletin parasi ile kendi dini rituellarini yaparsan boyle senelerce madara olursun,kendini degil kurumunuda boyle kotu konumlandirirsin.. senelerdir sanki ateistler thy yi yonetiyordu,onlar bilmiyordu deve kesmeyi,sen gelipte deve kesmeyi akil ettin.. neyse her olayda deve kesme ve takunyali yuruyus,ve 220.000 dolarlik saat konusu cikacak..
klar ~ 9 yıl önce
hemen deve kesin mu ha ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
bi zahmet saygı
iPhone cvp ~ 9 yıl önce
pardon kime???????????????????
ltba ~ 9 yıl önce
yakıt kritiğne giren uçakta doluluk oranı tartışması.. salakça

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
salakça buluyorsan okuma, daha ötesi yazma, bu da bir tür salaklık değil mi? insanlar yazıyor, tartışıyor, bundan keyif alıyor. bu kadar insana salak diyeceğine git başka forumlara, burada göstermediğin olağanüstü bilgini, görgünü aktar.
meka ~ 10 yıl önce
Olay sıra dışı, ancak senaryosu hazırdır. B 739 180 yolcu kapasitelidir. 106 iyi bir doluluk oranı değil, stratejik olarak bazen düşük doluluk oranı olan yerlere de sefer konulur. Muhtemelen bu hat yazın çok doluyor, uçak 739 çünkü. Emirates bedava yakıtı nereden buluyormuş ki? Ayrıca bizim ülkemizde de uçak yakıtı vergiden muaf ve yeterince ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atttmaaaaaaa ~ 9 yıl önce
180 yolcu kapasiteli 739 thy de nerde yavrucum atmaaaa
İlginç ~ 10 yıl önce
Dünkü gün boyu METAR'larında hava hep CAVOK,rüzgar neredeyse sakin.. Olayın yakıt kritiği ile alakası yok çünkü destination alternate'e divert etmiş gibi duruyor. Hava sakinse neden divert etmiş bilinmez ama farklı bir sebebi olduğu kesin. Yol boyu CB'den kaçınsa ve yakıt kritiğine girse dest alternate'e neden insin? Olayda farklı durumlar var gibi duruyor. Operasyonel başka sebeplerden divert etmiş olabilir. Ama bu sitenin duyurduğu gibi "yakıt kritiği" mantıklı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akhavacı ~ 10 yıl önce
Allah c.c. korumuş. Büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarar ~ 10 yıl önce
106 yolcuyla zarar etmezsin, hele bunun 16sı business ise hiç etmezsin. Hemen salla, at çamuru, gören de maliyet analizi uzmanı sanır, klavye kabadayısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Hani Afrika uçuşları full gidip geliyordu.Uçağın yarısı boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MC S ~ 9 yıl önce
dönerken ucakta tek sen mi vardin ???

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000