27 Ağustos 2014, Çarşamba 13:03:20

THY UÇAĞI YAKIT ALMAYI UNUTTU!

Türk Hava Yolları İstanbul-Lyon seferini yapacak olan uçağının yakıt almayı unutup pist başından geri döndüğü iddiası ile yazılan haberin aslı olmadığı ortaya çıktı. Airporthaber’e yapılan açıklamaya göre uçuş planındaki problem sebebiyle uçağın geri döndüğü belirtildi. İşte detaylar.
  • Kaptan Galleydeymis
  • FLS mesaji alinmis da olabilir. CTOT gelmeden de bu mesaj gelebiliyor.sadece routelardan birinde bir yogunluk oldugund boyle bir mesaj aliyor. plani sorunsuz ctot yok ancak yine de kule izin vermiyorç ama pist basina kadar gelmesi cok tuhaf FLS olsa bile kulenin birak push back i calistirma bile vermeden bunu haber vermesi lazim ekibe
  • Muhtemel CTOT'yi kaçırdılar, dolayısı ile yeni alınan/alınabilecek CTOT'ye göre park yerine döndüler. Eğer öyle değil de, uçuş planı hatası ise - ki o zaman push back de alamaması lazım- şirketin sistemini tekrar gözden geçirmesi, uygun prosedür ve uygun, kalifiye kişilerle çalışması lazım. Açıklama yetersiz, "biz bu işi biliriz, at arabasına binmemiş kişiler uçağa binip böyle yorumlar yapıyorlar", " O da kimmiş, otur oturduğun yerde, sesini de çıkarma" yaklaşımları hem edepsizlik, hem de terbiyesizlik. Havacılık ciddiyetine yakışmıyor. "Hava trafiğindeki zorunlu düzenlemeden" gibi bir açıklama daha doğru olurdu. Yani, sadece Dispatch, Uçuş Ekibi, TGS değil; sistemin içindeki diğer destek birimleri de, burada kast edilen Halkla İlişkiler bölümüdür, havacılık nosyonuyla çalışıyor olmalı.
  • Hikmet karaman kendine takım bulamadı herhalde? Gündeme gelme çabaları bunlar :)
  • Madem uçuş planı uyumsuz Eurocontroldan nasıl ACK alınmış?.Kule neden uyumsuz plana çalıştırma, Push-back,Taxi vermiş hatta piste giriş müsaadesi bile verilmiş,ancak pist içinde planın uyumsuzluğu fark edilmiş.Eğer bu doğruysa sistemde çok büyük problem var demektir...
  • hikmet karamandan sonrasını okumadım
  • doldurursan OCC ye-DISPATCH e badem bıyıklıyı olacağı bu hadi açıklasalar ya
  • Ortalama zeka seviyesindeki her insan şunu düşünmeli bence; Geç kalmayı yada uçağının yerde kalmasını hiçbir şirket istemez. Geç kalkmayı hiçbir kaptan istemez. Hiçbir kabin ekibi istemez. Hiçbir yolcu hizmeti veren kişi istemez.. Şirket için para ve tüm diğerleri için zaman kaybıdır. Bunu düşünecek zekaya sahip hiçbir yolcu aksi yorum yapmamalı bence. Kalkış istikametini kaplayan bir kuş sürüsü ve buna bağlı uçuşun yoğun olduğu saatte ortalama taxi süresi 30 dk olan bir meydanda taxi süresi 1 saate çıkmışsa bunu hiçbir şirket ve kişi öngörmez. Uçuş planı süresi dolduysa yada slot kaçtıysa buna kimse tedbir alamaz.Uçağa binen yolcu otobüse bindiğini yada Hikmet KARAMAN gibi at arabasına bilmediğinin farkında olsa ve ortalama bir zeka seviyesine sahip olsa bu yorumlar olmayacak.Öngörüsü Hikmet Karaman kadar yada zekası Hikmet Karaman kadar bile olmayanlar cahilce yorum yapmayacak böylece. Kalın sağlıcakla.
  • Olay benim önümde gerçekleşti pist içine girdiğinde biz 3 numaraydık ve kulenin plandaki uyumsuzluk nedeniyle geri dönmeniz gerekiyor ikazı ile uçak pisti terk etti! Plan da ki yakıt defalarca kontrol ediliyor ....element uydurmayın !
  • Muhtemelen slot'u kacirdilar, o yuzden yakilan yakita takviye yapilmistir.

Teknik direktör Hikmet Karaman’ın attığı bir twit sebebiyle bir gazetede yer alana habere göre THY Lyon uçağının yakıt almayı unuttuğu iddia edilmişti. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden Airporthaber’e verilen bilgiye göre yakıt almadığı iddiası yalanlandı.

İstanbul’dan Lyon’a gitmek üzere hareket etmeye hazırlanan uçağın yaklaşık 40 dakikada pist başına geldiği ve bu sırada uçuş planındaki bir problem nedeniyle Eurocontrol’den gelen bilgi doğrultusunda uçuş ertelendiği kaydedildi. Uçağın geri dönmesi ve taksi sırasında da yakılan yakıtın da göz önüne alınmasından dolayı uçağa tekrar yakıt takviyesi yapıldığı ifade edildi.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamaya göre bu sırada geçen zaman dikkate alınarak uçuş ekibinin de kurallara göre uçuş süresinin bitme riski bulunduğu anlaşıldığından ekiplerin de değiştirildiği belirtildi.

THY’den yapılan açıklamada uçuş planındaki sorunun ne olduğu ve Eurocontrol’ün neden “uçmayın” dediği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

©AirportHaber.com

THY UÇAĞI YAKIT ALMAYI UNUTTU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Pilot ~ 10 yıl önce
Kaptan Galleydeymis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fsb ~ 10 yıl önce
FLS mesaji alinmis da olabilir. CTOT gelmeden de bu mesaj gelebiliyor.sadece routelardan birinde bir yogunluk oldugund boyle bir mesaj aliyor. plani sorunsuz ctot yok ancak yine de kule izin vermiyorç ama pist basina kadar gelmesi cok tuhaf FLS olsa bile kulenin birak push back i calistirma bile vermeden bunu haber vermesi lazim ekibe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 10 yıl önce
Muhtemel CTOT'yi kaçırdılar, dolayısı ile yeni alınan/alınabilecek CTOT'ye göre park yerine döndüler. Eğer öyle değil de, uçuş planı hatası ise - ki o zaman push back de alamaması lazım- şirketin sistemini tekrar gözden geçirmesi, uygun prosedür ve uygun, kalifiye kişilerle çalışması lazım. Açıklama yetersiz, "biz bu işi biliriz, at arabasına binmemiş kişiler uçağa binip böyle yorumlar yapıyorlar", " O da kimmiş, otur oturduğun yerde, sesini de çıkarma" yaklaşımları hem edepsizlik, hem de terbiyesizlik. Havacılık ciddiyetine yakışmıyor. "Hava trafiğindeki zorunlu düzenlemeden" gibi bir açıklama daha doğru olurdu. Yani, sadece Dispatch, Uçuş Ekibi, TGS değil; sistemin içindeki diğer destek birimleri de, burada kast edilen Halkla İlişkiler bölümüdür, havacılık nosyonuyla çalışıyor olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hikmet karaman kendine takım bulamadı herhalde? Gündeme gelme çabaları bunlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plan Uyumsuz??? ~ 10 yıl önce
Madem uçuş planı uyumsuz Eurocontroldan nasıl ACK alınmış?.Kule neden uyumsuz plana çalıştırma, Push-back,Taxi vermiş hatta piste giriş müsaadesi bile verilmiş,ancak pist içinde planın uyumsuzluğu fark edilmiş.Eğer bu doğruysa sistemde çok büyük problem var demektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 10 yıl önce
hikmet karamandan sonrasını okumadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fahiş hata ~ 10 yıl önce
doldurursan OCC ye-DISPATCH e badem bıyıklıyı olacağı bu hadi açıklasalar ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk1807 ~ 10 yıl önce
Ortalama zeka seviyesindeki her insan şunu düşünmeli bence; Geç kalmayı yada uçağının yerde kalmasını hiçbir şirket istemez. Geç kalkmayı hiçbir kaptan istemez. Hiçbir kabin ekibi istemez. Hiçbir yolcu hizmeti veren kişi istemez.. Şirket için para ve tüm diğerleri için zaman kaybıdır. Bunu düşünecek zekaya sahip hiçbir yolcu aksi yorum yapmamalı bence. Kalkış istikametini kaplayan bir kuş sürüsü ve buna bağlı uçuşun yoğun olduğu saatte ortalama taxi süresi 30 dk olan bir meydanda taxi süresi 1 saate çıkmışsa bunu hiçbir şirket ve kişi öngörmez. Uçuş planı süresi dolduysa yada slot kaçtıysa buna kimse tedbir alamaz.Uçağa binen yolcu otobüse bindiğini yada Hikmet KARAMAN gibi at arabasına bilmediğinin farkında olsa ve ortalama bir zeka seviyesine sahip olsa bu yorumlar olmayacak.Öngörüsü Hikmet Karaman kadar yada zekası Hikmet Karaman kadar bile olmayanlar cahilce yorum yapmayacak böylece. Kalın sağlıcakla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su kaçırmayın ~ 10 yıl önce
Olay benim önümde gerçekleşti pist içine girdiğinde biz 3 numaraydık ve kulenin plandaki uyumsuzluk nedeniyle geri dönmeniz gerekiyor ikazı ile uçak pisti terk etti! Plan da ki yakıt defalarca kontrol ediliyor ....element uydurmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Muhtemelen slot'u kacirdilar, o yuzden yakilan yakita takviye yapilmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000