26 Aralık 2015, Cumartesi 14:02:02

THY uçağı Ulan Batur'a inemedi

İstanbul-Bişkek-Ulan Batur seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının Rusya’nın Sibirya kentlerinden Irkutsk’a acil iniş yaptı.
  • ulan.... komik oluyo hehee
  • ulan bidur ulan batur.
  • ah ulan batur.
  • Otopilot. Inislerde ve kakislarda otopilota guvenmek yanlis. Her zaman otopilota Guvenmekde dogru degil
  • Yahu bu adaletsizlik daha ne kadar devam edecek? Ulan Batur denilen yer uçulabilecek en kötü,en riskli yerlerden birtanesi. Sadece Ulan Batur mu? 737 filosunun uçtuğu yerlere bir bakın ve Airbus filosu ile kıyaslayın. Akıl almaz adaletsizliği gözlerinizle göreceksiniz. Afrika'nın en kötü,en riskli yerleri 737'de. Ortadoğu'daki en kötü yerler yine 737'de. Avrupa dersen 737'nin uçtuğu yerler belli: 20 knot'un altında rüzgarın hiç esmediği windshear'ları ile meşhur meydanlar: Birmingham,Dublin,Edinburgh,Lizbon.. Yani resmen özenle seçilmiş. Biz buralara uçmayalım,37'cileri gönderin gitsin denmiş. Yahu Avrupa'da yıllardır,yatı yapabilmiş olan bir tane 737'ci var mı? Münih,Amsterdam,Paris vs gibi meydanlara uçmuş tek bir 737'ci var mı? Filodaki çalışma şartları o kadar kötü ki bu ay THY tarihinde ilk defa 10 Kaptan kendi isteğiyle istifa edip Pegasus'a geçti. Daha da bir dünya istifa edecek var. Yahu THY'den ayrılıp özele geçen bir pilot olmuş mu yıllardır? Bu kadar durum kötü 737 filosunda
  • TC-JYL ek yakit tankina sahip 739 lardan degildir. Bahsedilen ucaklar teslim edilen ilk 10 739 olup tescilleri TC-JYA / TC-JYI arasidir. Son teslim edilen 5 ucaksa normal menzile sahiptir ve yolcu kapasitesi ilk 10 ucaga gore daha fazladir.
  • vakası. Neyseki başka bir yere inebilmişler. Bu kaçıncı.
  • Pilot ya asker ya asker cocugu;))
  • Oto pilot ile her yere inersin
  • o uçakların kabin irtifasının 7000 feet üzeri olduğunu ve bunun 4 saat sonunda yol açtığı yorgunluğu, dünya üzerinde 739 ile tek ER uçan şirket olduğumuzu bilmeyen kişiler tarafından yapılan planlama var evet doğru. Bu uçak bir short-range uçaktır, hem kabin irtifası ve benzeri parametreler buna göre tasarlanmıştır. Bu yüzdendir ki aft tanklar seattle da takılmaz. Çünkü boeing dizaynı değildir. Not: airporthaber olarak biraz daha düzgün habercilik yapın lütfen, bir uçağın hava muhalefeti sebebiyle bir yere inmeyip divert etmesi acil durum değil operasyonel doğal bir durumdur.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Bişkek- Ulan Batur seferini gerçekleştiren uçağı, Rusya'nın Irkutsk kentine iniş yaptı.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; dün saat 18.00 sularında Atatürk Havalimanı'ndan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gitmek üzere havalandı. TC-JYL kuyruk tescilli Boeing B737-90ER tipi uçakla gerçekleştirilen seferde, THY uçağı sorunsuz bir şekilde Bişkek Manas Havalimanı'na iniş yaptı.

Bişkek'ten Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a gitmek üzere havalanan THY uçağı, Ulan Batur'da bulunan Cengiz Han Havalimanı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Rusya'nın İrkutsk kentine divert etti.

TC-JYL tescilli THY uçağı, Ulan Batur'a gitmek üzere yaklaşık yarım saat önce İrkutsk'tan havalandı.

THY uçağı Ulan Batur'a inemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
ulan.... komik oluyo hehee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birdur ~ 8 yıl önce
ulan bidur ulan batur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah ~ 8 yıl önce
ah ulan batur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hawaii ~ 8 yıl önce
Otopilot. Inislerde ve kakislarda otopilota guvenmek yanlis. Her zaman otopilota Guvenmekde dogru degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletsizlik ~ 8 yıl önce
Yahu bu adaletsizlik daha ne kadar devam edecek? Ulan Batur denilen yer uçulabilecek en kötü,en riskli yerlerden birtanesi. Sadece Ulan Batur mu? 737 filosunun uçtuğu yerlere bir bakın ve Airbus filosu ile kıyaslayın. Akıl almaz adaletsizliği gözlerinizle göreceksiniz. Afrika'nın en kötü,en riskli yerleri 737'de. Ortadoğu'daki en kötü yerler yine 737'de. Avrupa dersen 737'nin uçtuğu yerler belli: 20 knot'un altında rüzgarın hiç esmediği windshear'ları ile meşhur meydanlar: Birmingham,Dublin,Edinburgh,Lizbon.. Yani resmen özenle seçilmiş. Biz buralara uçmayalım,37'cileri gönderin gitsin denmiş. Yahu Avrupa'da yıllardır,yatı yapabilmiş olan bir tane 737'ci var mı? Münih,Amsterdam,Paris vs gibi meydanlara uçmuş tek bir 737'ci var mı? Filodaki çalışma şartları o kadar kötü ki bu ay THY tarihinde ilk defa 10 Kaptan kendi isteğiyle istifa edip Pegasus'a geçti. Daha da bir dünya istifa edecek var. Yahu THY'den ayrılıp özele geçen bir pilot olmuş mu yıllardır? Bu kadar durum kötü 737 filosunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet 737ye ~ 8 yıl önce
Eski yönetimde Airbus 320 filosundaki kaptanlara güvenmiyorlardı malesef.Eski yönetim zamanı bu karar alınmıştı.737 filosundaki kaptanlar daha zor yetiştiği için daha güvenilir diyerek bu bahsettiğiniz zorlu yerleri planladılar. Bu durumu ortaya çıkaran eski yönetimdi, öylede kaldı sonra.Ama değişmeli bu...
Sakin ~ 8 yıl önce
Airbus filo kaptanlari buralara inebilecek kadar yeterli gorunmuyorlardir belki ;) Ayrica sabredene 777 kapisi aciliyor. Bu kadar endiselenecek bir durum olsa, 737 filonun tamami basar gecerdi istifayi. Abartmayin. Ayrica TK'nin akillara zarar eleme surecinden gecmis hicbir mantik sahibi sikayet edip ayrilmaz. Bence bu aglayanlar daha cok "kabin"den.
737 ~ 8 yıl önce
Sen Airbus taşın sanırım bence durum içler açısı
320fo_fo ~ 8 yıl önce
yalniz 737 gitmesinin bir deger sebebi de performans hesaplarinin yalnizca 37 filosu icin yapilmis olmasi diye biliyorum ki tekrar hesaplamak ne kadar zor olabilir. diger gerekce ise bizim bulk kargo avantajimizdan dolayi avrupaya ucmus olmamiz ama buna ben bile inanmadim. umarim hepimiz icin daha guvenli ucusar olur.
TC-JYL ~ 8 yıl önce
TC-JYL ek yakit tankina sahip 739 lardan degildir. Bahsedilen ucaklar teslim edilen ilk 10 739 olup tescilleri TC-JYA / TC-JYI arasidir. Son teslim edilen 5 ucaksa normal menzile sahiptir ve yolcu kapasitesi ilk 10 ucaga gore daha fazladir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine bayan pilot ~ 8 yıl önce
vakası. Neyseki başka bir yere inebilmişler. Bu kaçıncı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Pilot ya asker ya asker cocugu;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duygu ~ 8 yıl önce
Oto pilot ile her yere inersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut'a'a ~ 8 yıl önce
o uçakların kabin irtifasının 7000 feet üzeri olduğunu ve bunun 4 saat sonunda yol açtığı yorgunluğu, dünya üzerinde 739 ile tek ER uçan şirket olduğumuzu bilmeyen kişiler tarafından yapılan planlama var evet doğru. Bu uçak bir short-range uçaktır, hem kabin irtifası ve benzeri parametreler buna göre tasarlanmıştır. Bu yüzdendir ki aft tanklar seattle da takılmaz. Çünkü boeing dizaynı değildir. Not: airporthaber olarak biraz daha düzgün habercilik yapın lütfen, bir uçağın hava muhalefeti sebebiyle bir yere inmeyip divert etmesi acil durum değil operasyonel doğal bir durumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000