08 Nisan 2015, Çarşamba 14:15:21

THY UÇAĞI TRABZON'A İNEMEDİ

Trabzon Havalimanı'nda sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, THY uçağı Samsun'a indi.
  • THY 10- 12 tur bekleme yaptıktan sonra tekrar yaklaşma yapmayı denemeden Samsun Meydanı'na gidiyor. Zannediyorum buna pegasusun pas geçmesi sonucunda karar veriyorlar. Ancak pegasus ikinci defa alçalma deniyor ve iniş gerçekleştiriyor. Pegasustan hemen sonradan yabancı bir özel jet daha yaklaşma yapıyor ve iniyor. Bence THY kaptanı yakıtı kritiğe Girdiği ve pegasusun pas geçmesinde göz önüne alarak samsuna gitmiş. Pegasus ise tekrar deneyerek inmiş. Hemen sonra özel jetinde inmiş olması burada bilmeden yapılan Eleştirilerin yersiz OLDUĞUNU gösteriyor. Sonuçta 3 kaptanında aldıkları karar ve yaptıkları DOĞRU.
  • orgi olsaydı dns kurardık
  • Meydanda (11 pistinde) ILS mevcut lakin sis yüzünden görüş, minimumun altında kaldığında, risk alınmaz, pas geçilir. Türkiye'de sadece AHL 05 ve ESB 03R pistlerinde, 3B ILS mevcut yani sıfır görüşte bile inebiliyorsunuz ancak Trabzon'daki, bu sistem değil. THY pas geçip PGT indiğinde, 2.300 görüş mesafesiydi. Yani, iniş için müsait bir ortam vardı. THY için metar ne gösteriyordu, orasını bilmiyorum ama imkan olsa neden inmesin?
  • Kupa verilseydi bu olmazdı
  • İkinci pistleri olsaydı bu yaşanmayacaktı.
  • Ucağı daha teknolojik değil ama yasal olmayan sekilde autoland yapma yada minimum altına inme cahil cesaretine sahipler. Shgm bu konuyu araştırsın sadece türkiye de değil uluslararası meydanlarda da bu havayolu diğer bütün havayolları pas geçerken inme ve yolcuyu tehlikeye atma yanlışını yapıyor. Önünden gelen uçağın pas geçtiği bu şirketin indiği arkadan gelen uçağın pas geçtiği istatistiklere baksınlar. Ucuz ulaşım demek illa kelle koltukta ulaşım demek değildir
  • Öz Bafra Seyahat ile yolculuk edenler otogara girememiş bugün. Yahu hastamısınız siz? :)
  • Arkadaşlar bu iş açıkçası şans işidir. Yeri gelir 2 saat beklersiniz düzelme olmaz . Siz yedek meydana giderken 5 dakika sonra başkası gelir sorunsuz iner. Buna kaptan şansı denir. Buradaki yorumlara bakınca yorum yapanların havacılık tecrübesine ve bilgisine şaşırıyorum. Yeri gelir zar zor inersiniz 3 dakika sonra birden hava açılır. Siz TK nın pisti minimumlarda gördüğü halde pas geçtiğini ya da pegasusun görmeden indiğinimi zannediyorsunuz.
  • Benim merak ettiğim, uçak Samsuna indikten sonra yolcular neoldu? Uçak Samsundan Istanbula döndü çünkü, radardan gördüm, ayrıca THYnin sitesindende takip ettim.
  • Globally foss çular gelsin ;)

Trabzon Havalimanı'na etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 2500 metreye kadar düştü. Türk Hava Yolları'nın TK2828 sefer sayılı İstanbul-Trabzon uçağı Samsun'a divert etti.

Sisin rüzgarın durumuna göre değişkenlik gösterdiği öğrenilirken, Samsun'a inen uçağın Trabzon'daki hava durumuna göre yeniden kalkış yapabileceği kaydedildi.

Bu arada Borajet'in de bu sabah BRJ3453 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Trabzon uçağının da Trabzon'a inemediği öğrenildi.

THY UÇAĞI TRABZON'A İNEMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY 10- 12 tur bekleme yaptıktan sonra tekrar yaklaşma yapmayı denemeden Samsun Meydanı'na gidiyor. Zannediyorum buna pegasusun pas geçmesi sonucunda karar veriyorlar. Ancak pegasus ikinci defa alçalma deniyor ve iniş gerçekleştiriyor. Pegasustan hemen sonradan yabancı bir özel jet daha yaklaşma yapıyor ve iniyor. Bence THY kaptanı yakıtı kritiğe Girdiği ve pegasusun pas geçmesinde göz önüne alarak samsuna gitmiş. Pegasus ise tekrar deneyerek inmiş. Hemen sonra özel jetinde inmiş olması burada bilmeden yapılan Eleştirilerin yersiz OLDUĞUNU gösteriyor. Sonuçta 3 kaptanında aldıkları karar ve yaptıkları DOĞRU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 9 yıl önce
orgi olsaydı dns kurardık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 9 yıl önce
Meydanda (11 pistinde) ILS mevcut lakin sis yüzünden görüş, minimumun altında kaldığında, risk alınmaz, pas geçilir. Türkiye'de sadece AHL 05 ve ESB 03R pistlerinde, 3B ILS mevcut yani sıfır görüşte bile inebiliyorsunuz ancak Trabzon'daki, bu sistem değil. THY pas geçip PGT indiğinde, 2.300 görüş mesafesiydi. Yani, iniş için müsait bir ortam vardı. THY için metar ne gösteriyordu, orasını bilmiyorum ama imkan olsa neden inmesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kupa verilseydi bu olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İkinci pistleri olsaydı bu yaşanmayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnen uçak ~ 9 yıl önce
Ucağı daha teknolojik değil ama yasal olmayan sekilde autoland yapma yada minimum altına inme cahil cesaretine sahipler. Shgm bu konuyu araştırsın sadece türkiye de değil uluslararası meydanlarda da bu havayolu diğer bütün havayolları pas geçerken inme ve yolcuyu tehlikeye atma yanlışını yapıyor. Önünden gelen uçağın pas geçtiği bu şirketin indiği arkadan gelen uçağın pas geçtiği istatistiklere baksınlar. Ucuz ulaşım demek illa kelle koltukta ulaşım demek değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rvr ~ 9 yıl önce
"Efendim ATIS'te X metre diyor biz onu kullanmak isteriz" Kulenin verdiği limit altı RVR'ye 1 saat önceki ATIS'ten bahsedip inen uçağın kaptanı. Şirket hangisi tahmin etmişsinizdir. Bunlar yüzünden ATIS'i de değiştirmemek moda oldu SAW'da kötü hava varken.
Bafra ~ 9 yıl önce
Öz Bafra Seyahat ile yolculuk edenler otogara girememiş bugün. Yahu hastamısınız siz? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bu iş açıkçası şans işidir. Yeri gelir 2 saat beklersiniz düzelme olmaz . Siz yedek meydana giderken 5 dakika sonra başkası gelir sorunsuz iner. Buna kaptan şansı denir. Buradaki yorumlara bakınca yorum yapanların havacılık tecrübesine ve bilgisine şaşırıyorum. Yeri gelir zar zor inersiniz 3 dakika sonra birden hava açılır. Siz TK nın pisti minimumlarda gördüğü halde pas geçtiğini ya da pegasusun görmeden indiğinimi zannediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFH ~ 9 yıl önce
Benim merak ettiğim, uçak Samsuna indikten sonra yolcular neoldu? Uçak Samsundan Istanbula döndü çünkü, radardan gördüm, ayrıca THYnin sitesindende takip ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Globally foss çular gelsin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000