02 Ekim 2009, Cuma 22:55:16

THY UÇAĞI SABİHA GÖKÇEN'E DIVERT ETTİ

Atatürk Havalimanı'nda yaşana yoğun trafik nedeniyle Türk Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na divert etmek zorunda kaldı.
  • Yığarsan tüm uçakları A.H.Limanına birde uçtukları zaman başına para verirsen pilotlarına o da 200 mil kala düşürür süratini daha çok para almak için, zaten hava trafiğinde yoğunluk var buna birde THY'nin yavaş yaklaşmaları eklenince az beklemiş yolcumuz havada.
  • Aşağıda bir arkadaşımız otoban da otomobil deposunu doldurmaktan bahsettmiş ve farz falan demiş. Bu nasıl bir zihniyettir. Her konuya dini sokan. Farz mış... Ne farzı ? Kuranda mı yazıyor. Yobaz zihniyet yobazzzzz..
  • ANLATIN DEST HOLDİNG , ALTERNATE HOLDİNG, CONTENGENCY, ALINAN FAZLA YAKITI TAŞIMAK İÇİNDE YAKIT YAKILDIĞINI varilin 20 USD olduğu günler geride kaldı şimdi 65-75 arası geziyor.
  • Antalya İstanbul arası uçtum dün akşam.Pilotun iniyoruz anonsundan sonra yaklaşık 25 dakika kadar havada kaldık ve de son kez olimpiyat stadını görmemizle inişe başladık.Ve toplam uçuş süremiz 1 saat 21 dakika sürdü uçuşumuz.
  • Almanya'da Otoyollarda benzinim bitti yedekden doldurmanin cezasi vardir.Yani ilk Benzin istasyonuna ulasacak kadar yakitin olmak mecburiyeti var.Havaciliktada bu hemde hedefindeki alanda bir sorun olursa inebilecegin ilk alana kadar yakit almak bir kuraldan daha fazla,bana göre FARZDIR.Kaptan pilot s adece tasidiklarindan sorumlu degildir.Olasi bir olayda inecegi veya düsecegi yerdeki hasarida asgariye indirmek mecburiyeti vardir.Söforluk degildir pilotluk.Bazi yorumcular,herhalde araba ehliyetlerini rüsvet karsiligi aldiklari icin,pilotluguda ona benzetmege kalkiyorlar.
  • Dün THY ile Nürnberg'den İstanbul'a uçtum. İniş anonsundan sonra teker koyuşumuza kadar tam 55 dakika geçmişti. Yaklaşık 35dk beklemede kaldık.
  • en yakın divert edecegin meydana göre yakıt alırsın.bunun altında asla inemezsin.bunlar sivil hvacılık kurallarıyla kesinleştirilmiştir.geçenlerde bir haber vardı ver 80 milyar pilot ol.daha birşey söylemem gerek yok
  • Corumlu Sedat agabeyimiz nerede? Tam da onun uzmanlık alanında olan bir haberde onun yorumu yok. Büyük eksiklik....
  • çelişki içindesiniz pılotluk kurallar mesleğidir.uçağa ne kadar yakıt alınacağının son kararı herkesin allahtan sonra canını emanet ettiği yüce bir rütbe olan kaptandadır.işte dıvertler bundan oluyor.sevgilerimle sayın arkadaşım
  • Hocam Pilotlarımızda Kamyon ŞOföründen artık farkları kalmadı. Nerde Cahil paralı adamlar onlar pilot olmak için kuyrukta veya oldular. Yakın da dolmuş şoförleri gibi yakayı açıp elinde tespihlerle uçan pilotlar görürseniz şaşmayınız.. Unutmadan Sayın Airlines yöneticileri hosteslere stwardlara hadlerinden fazla para veriyorsunuz onlar zıvanadan çıkıyorlar. Maaşlarını biraz keselim.

Geçtiğimiz aylarda Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğun hava trafiği bu akşamda yaşandı. Uçak trafiğinin yoğun olması nedeniyle uçaklar gökyüzünde iniş sırası beklerken tur atmak zorunda kaldı.

Türk Havayolları'na ait bir yolcu uçağı yakıt kritiğine girince Sabiha Gökçen Havalimanı'na divert etmek zorunda kaldı. Şu dakikalarda yolcuların uçaktan iniş yaptığı ifade edildi.

THY UÇAĞI SABİHA GÖKÇEN'E DIVERT ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yığarsan tüm uçakları A.H.Limanına birde uçtukları zaman başına para verirsen pilotlarına o da 200 mil kala düşürür süratini daha çok para almak için, zaten hava trafiğinde yoğunluk var buna birde THY'nin yavaş yaklaşmaları eklenince az beklemiş yolcumuz havada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aşağıda bir arkadaşımız otoban da otomobil deposunu doldurmaktan bahsettmiş ve farz falan demiş. Bu nasıl bir zihniyettir. Her konuya dini sokan. Farz mış... Ne farzı ? Kuranda mı yazıyor. Yobaz zihniyet yobazzzzz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ANLATIN DEST HOLDİNG , ALTERNATE HOLDİNG, CONTENGENCY, ALINAN FAZLA YAKITI TAŞIMAK İÇİNDE YAKIT YAKILDIĞINI varilin 20 USD olduğu günler geride kaldı şimdi 65-75 arası geziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya İstanbul arası uçtum dün akşam.Pilotun iniyoruz anonsundan sonra yaklaşık 25 dakika kadar havada kaldık ve de son kez olimpiyat stadını görmemizle inişe başladık.Ve toplam uçuş süremiz 1 saat 21 dakika sürdü uçuşumuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Almanya'da Otoyollarda benzinim bitti yedekden doldurmanin cezasi vardir.Yani ilk Benzin istasyonuna ulasacak kadar yakitin olmak mecburiyeti var.Havaciliktada bu hemde hedefindeki alanda bir sorun olursa inebilecegin ilk alana kadar yakit almak bir kuraldan daha fazla,bana göre FARZDIR.Kaptan pilot s adece tasidiklarindan sorumlu degildir.Olasi bir olayda inecegi veya düsecegi yerdeki hasarida asgariye indirmek mecburiyeti vardir.Söforluk degildir pilotluk.Bazi yorumcular,herhalde araba ehliyetlerini rüsvet karsiligi aldiklari icin,pilotluguda ona benzetmege kalkiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dün THY ile Nürnberg'den İstanbul'a uçtum. İniş anonsundan sonra teker koyuşumuza kadar tam 55 dakika geçmişti. Yaklaşık 35dk beklemede kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
en yakın divert edecegin meydana göre yakıt alırsın.bunun altında asla inemezsin.bunlar sivil hvacılık kurallarıyla kesinleştirilmiştir.geçenlerde bir haber vardı ver 80 milyar pilot ol.daha birşey söylemem gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Corumlu Sedat agabeyimiz nerede? Tam da onun uzmanlık alanında olan bir haberde onun yorumu yok. Büyük eksiklik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çelişki içindesiniz pılotluk kurallar mesleğidir.uçağa ne kadar yakıt alınacağının son kararı herkesin allahtan sonra canını emanet ettiği yüce bir rütbe olan kaptandadır.işte dıvertler bundan oluyor.sevgilerimle sayın arkadaşım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hocam Pilotlarımızda Kamyon ŞOföründen artık farkları kalmadı. Nerde Cahil paralı adamlar onlar pilot olmak için kuyrukta veya oldular. Yakın da dolmuş şoförleri gibi yakayı açıp elinde tespihlerle uçan pilotlar görürseniz şaşmayınız.. Unutmadan Sayın Airlines yöneticileri hosteslere stwardlara hadlerinden fazla para veriyorsunuz onlar zıvanadan çıkıyorlar. Maaşlarını biraz keselim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000