07 Ağustos 2014, Perşembe 09:30:30

THY UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Türk Hava Yolları'nın Münih-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'na ineceği sırada, bir yangın helikopterinin frekansı uzun süre meşgul etmesi nedeniyle iniş talimatı alamadığı için pas geçmek zorunda kaldı.
  • Sayın airport haber yazarları ve editörleri bu haberde yangın helikopteri olduğundan bahsediliyor İstanbul yangın helikopteri pilotu benim ama malesef o saatlerde ne bir uçuş vede anadolu yakasında herhangi bir yangın çıkmamıştır bilginize biraz araştırıp yazarsanız sevinirim.
  • pist ici gorunuyorsa gaurdtan cagri yapip insiyatifimle iniyorum desene.
  • It happens
  • İnen nasil iniyor kardesim bir tek bu ucak mi pas gecti ?
  • Sasirmadim, sen uluslararasi hub olan bir meydanda frekanslari bile daha ayiramiyorsun, polis konusur ambulans hlk konusur o ona selamini soyler digeri Mustafa nasilsin diye baslar, digeri devrem iyi ucuslar der, komedisiniz valla

THY'nin TC- JRN kuyruk tescilli uçağı Münih- İstanbul seferini tamamladıktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı 05-23 numaralı kısa pistine deniz üzerinden alçalmaya başladı. Ancak frekansta devamlı olarak konuşan ve Anadolu yakasında çalılık bir alanda çıkan yangına müdahale eden yangın helikopteri de aynı frekansı meşgul edince, kule ile irtibat kuramayan THY pilotu pas geçmek zorunda kaldı. THY'nin Münih-İstanbul seferini yapan uçağının pilotu tüm çabasına rağmen aynı frekansta olduğu için Atatürk Havalimanı uçuş kulesinden iniş talimatı alamadı. Bunun üzerine kurallar gereği güvenlik nedeniyle piste çok yaklaşan " Sarıyer " adlı Airbus A 321 tipi uçak 154 yolcusu ile saat 14.29'da pas geçmek zorunda kaldı.

THY uçağı pas geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinde kısa bir tur yaptı ve yangın helikopterinin frekanstaki konuşması bitince 13 dakika sonra tekrar aynı yerden saat 14.41'de Atatürk Havalimanı’na sorunsuz olarak indi.

Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü gerekli soruşturmanın yapılacağını açıkladı.

THY UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

RAIN 12 ~ 10 yıl önce
Sayın airport haber yazarları ve editörleri bu haberde yangın helikopteri olduğundan bahsediliyor İstanbul yangın helikopteri pilotu benim ama malesef o saatlerde ne bir uçuş vede anadolu yakasında herhangi bir yangın çıkmamıştır bilginize biraz araştırıp yazarsanız sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
121.5 ~ 10 yıl önce
pist ici gorunuyorsa gaurdtan cagri yapip insiyatifimle iniyorum desene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus emniyeti ~ 10 yıl önce
Usulleri uygulayan kabin ekibini tebrik ediyorum. Guard kanal kullanim usulleri bellidir.
trolleycat ~ 10 yıl önce
It happens

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnen nasil iniyor kardesim bir tek bu ucak mi pas gecti ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus emniyeti ~ 10 yıl önce
Bu yorumu yapabiliyorsan, sanirim kadikoy minibus hattinda soforluk yapiyorsunuz. Ilginc...
:))) ~ 10 yıl önce
Sasirmadim, sen uluslararasi hub olan bir meydanda frekanslari bile daha ayiramiyorsun, polis konusur ambulans hlk konusur o ona selamini soyler digeri Mustafa nasilsin diye baslar, digeri devrem iyi ucuslar der, komedisiniz valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000