09 Temmuz 2014, Çarşamba 17:00:14

THY UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Türk Hava Yolları’nın Ankara-İstanbul seferini yapan uçağı inişte pisti terketmeyen uçak bulunmasından dolayı pas geçti.
  • geçen gün inerken arka rüzgar vardı iniş takımını erken koyduk, daha önce de yolcular üşüdü kabin ısısını arttırdık. gördüğünüz gibi ne kadar bomba haberler var.
  • Biz pas geçen 737 nin 5 nm arkasındaydık.Herşey gayet normal bir şekilde uygulandı. Kule öndeki uçağa E6 dan çıkarmısınız diye sordu negatif cevabını alınca da 737 yi pas geçirdi. Late landing clearance limiti de geçilmişti. Kule de , öndeki uçak ta,pas geçen uçak ta olması gereken reaksiyonu gösterdi. Lütfen abartmayın..
  • Değil artık Türkiye' de, tüm dünyada herkes biliyor ki THY pilotları saat yazsın diye hem taksiyi, hem kalkışı, hem uçuşu, hem alçalmayı, hem yaklaşmayı, hem inişi, hemde indikten sonra pisti terk edişi ve park yerine gidişi olabildiğince yavaşlatıyorlar. İnancım o dur ki, pas geçme mecburiyetinde kalınacak her türlü girişimden THY pilotları kaçınmamıştır. Şöyle ki; değil 05 pisti, tüm pistler ve hatta Sabiha Gökçen için bile hız sınırlamaları varken, aradaki asgari 6 mil ayırmayı daraltacak hızla yaklaşırsan elbet pas geçersin. Buna zemin yaratmak için de özel gayret göstermek ve fazla uçuş ücretinin dayanılmaz cazibesine kapılmış olmak gerekir. Özetle, fazla para şahane, pistte uçak bahane..
  • Yahu Pas gecme habermi simdi?
  • Kedidir kedi...
  • 22:25 Ercan'dan gelen Atlasjet 320 TC-ATM pisti terk edemediği için arkasından gelen THY 321 TC-JRR Frankfurt uçağı pass geçmek zorunda kaldı. Gerçi kule THY pilotunu öndeki uçağa 2 mil diye inmeden önce ikaz etti ama artık çok geç. Yaklaşık 2 saattir 118.1 dinliyordum, kule 5-6 kere ancak 1 mil'den az kala "clear to land" demek zorunda kaldı. Bir go-around bekliyordum. Oldu. Ben uzman değilim ama sanırım son "arası sıkıştırılmış" iniş yöntemi tam oturmadı veya anlaşılamadı veya 05 hızlı çıkış yolları uygun değil. Bir şey var. Tabi bu konuda "ahkam" kesecek durumda değilim. Saygılar
  • Hey gidi ATC heyyy....
  • pas geçmek bu işin fıtratın da var.
  • Olur böyle seyler
  • 118.1'i dinlerseniz pilotların sık sık kuleye öndeki trafiğin çok yavaş gitmesinden dolayı pass geçmek zorunda kalabileceklerinden şikayetçi olduğunu duyarsınız. Örneğin Pazartesi günü önce bir THY B738 kaptanı önündeki yine THY A319'un hızlanması için uyarmasını istedi, 5 dakika sonra Onurair kaptanıda aynı nedenle önündeki THY A321'i kuleye şikayet etti. Aslında her iki olayda da kaptanların suçu yoktu. Önde yavaşlayan her iki uçağın önünde de A330 yani heavy uçak vardı ve her iki uçakta öndeki uçağın turbulansı nedeniyle arayı açmak için minimum speed gitmeye başlamışlardı. (Aynı zamanda FR24'ten de takip ediyorum). Bence sorun ATC'nin en baştan öndeki uçağın heavy olduğu konusunda uyarmamasından kaynaklanıyor. Arkadaki uçak bilmeden çok yaklaşıyor ve turbulansa girince de ara açmak için sürat düşürüyor. Lütfen eleştirmeden önce pazartesi akşamüstü 15 - 18 arası kule kayıtlarını dinleyin. Saygılarımla

Türk Hava Yolları’nın Ankara-İstanbul seferini yapan uçağı inişte pisti terketmeyen uçak bulunmasından dolayı pas geçti.

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi uçak, Atatürk Havalimanı’na inişte pisti pas geçti. 05-23 pistine iniş için alçalan uçak, pisti henüz terketmeyen bir uçaktan dolayı inişini gerçekleştiremedi.

Uçağın kaptan pilotu, son anda kulenin uyarısıyla inişten vazgeçerken uçakta bulunan gazeteci Hakan Çelik, 'Boeing 737- TK 2151 ile İstanbul 05 pistine inişte son anda pas geçtik. Yerdeki uçak pisti terkedememiş!' notuyla pas geçme olayını twitterda paylaştı.

Uçak bir sonraki denemesinde inişini başarıyla gerçekleştirdi.

©AirportHaber

THY UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

başka bomba haber ~ 10 yıl önce
geçen gün inerken arka rüzgar vardı iniş takımını erken koyduk, daha önce de yolcular üşüdü kabin ısısını arttırdık. gördüğünüz gibi ne kadar bomba haberler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biz pas geçen 737 nin 5 nm arkasındaydık.Herşey gayet normal bir şekilde uygulandı. Kule öndeki uçağa E6 dan çıkarmısınız diye sordu negatif cevabını alınca da 737 yi pas geçirdi. Late landing clearance limiti de geçilmişti. Kule de , öndeki uçak ta,pas geçen uçak ta olması gereken reaksiyonu gösterdi. Lütfen abartmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalamayın ~ 10 yıl önce
Değil artık Türkiye' de, tüm dünyada herkes biliyor ki THY pilotları saat yazsın diye hem taksiyi, hem kalkışı, hem uçuşu, hem alçalmayı, hem yaklaşmayı, hem inişi, hemde indikten sonra pisti terk edişi ve park yerine gidişi olabildiğince yavaşlatıyorlar. İnancım o dur ki, pas geçme mecburiyetinde kalınacak her türlü girişimden THY pilotları kaçınmamıştır. Şöyle ki; değil 05 pisti, tüm pistler ve hatta Sabiha Gökçen için bile hız sınırlamaları varken, aradaki asgari 6 mil ayırmayı daraltacak hızla yaklaşırsan elbet pas geçersin. Buna zemin yaratmak için de özel gayret göstermek ve fazla uçuş ücretinin dayanılmaz cazibesine kapılmış olmak gerekir. Özetle, fazla para şahane, pistte uçak bahane..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pas ~ 10 yıl önce
Yahu Pas gecme habermi simdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kedidir kedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
22:25 Ercan'dan gelen Atlasjet 320 TC-ATM pisti terk edemediği için arkasından gelen THY 321 TC-JRR Frankfurt uçağı pass geçmek zorunda kaldı. Gerçi kule THY pilotunu öndeki uçağa 2 mil diye inmeden önce ikaz etti ama artık çok geç. Yaklaşık 2 saattir 118.1 dinliyordum, kule 5-6 kere ancak 1 mil'den az kala "clear to land" demek zorunda kaldı. Bir go-around bekliyordum. Oldu. Ben uzman değilim ama sanırım son "arası sıkıştırılmış" iniş yöntemi tam oturmadı veya anlaşılamadı veya 05 hızlı çıkış yolları uygun değil. Bir şey var. Tabi bu konuda "ahkam" kesecek durumda değilim. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hey gidi ATC heyyy....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
pas geçmek bu işin fıtratın da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olur böyle seyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
118.1'i dinlerseniz pilotların sık sık kuleye öndeki trafiğin çok yavaş gitmesinden dolayı pass geçmek zorunda kalabileceklerinden şikayetçi olduğunu duyarsınız. Örneğin Pazartesi günü önce bir THY B738 kaptanı önündeki yine THY A319'un hızlanması için uyarmasını istedi, 5 dakika sonra Onurair kaptanıda aynı nedenle önündeki THY A321'i kuleye şikayet etti. Aslında her iki olayda da kaptanların suçu yoktu. Önde yavaşlayan her iki uçağın önünde de A330 yani heavy uçak vardı ve her iki uçakta öndeki uçağın turbulansı nedeniyle arayı açmak için minimum speed gitmeye başlamışlardı. (Aynı zamanda FR24'ten de takip ediyorum). Bence sorun ATC'nin en baştan öndeki uçağın heavy olduğu konusunda uyarmamasından kaynaklanıyor. Arkadaki uçak bilmeden çok yaklaşıyor ve turbulansa girince de ara açmak için sürat düşürüyor. Lütfen eleştirmeden önce pazartesi akşamüstü 15 - 18 arası kule kayıtlarını dinleyin. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000