29 Ocak 2016, Cuma 10:06:58

THY uçağı piste kısa oturdu

Türk Hava Yolları’nın Mauritius’tan Madagascar’ın Antananarivo kentine giden uçağının iniş sırasında ILS antenlerine çarparak pistin 50’nci metresine teker koyduğu ortaya çıktı.
  • Kazaların çoğunu siz ego manyağı erkekler yapıyorsunuz, kabullenin artık. Şu yorumlarınızın altındaki psikoloji çok ama çok zavallı... Size acıyorum. Kazaların %95'ini erkekler yapıyor, özellikle Türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde. Kabullenin.
  • Pilotluk ço hoştir, kadın dan anne oluyorsa valla insanın yaptıgı her işi yapar. Her insan anne olamıyor (bknz erkek) :)
  • Bayan pilot Bu isi zor yapar. Her melegi bayanlarimiz erkekten daha iyi yapar ama pilotluk baska Sey Ben daha oncede yazdim Pilot soguk kanli olacak Ve cok cok. Dikatli olacak dalgin olmiyacak. Kimse darilmasin Bayan kabin memuru olur. Genel mudur olr. Doktor olur. Muhendis olur her sey yapabilir ama. Pilotluk cok zor bir meslek .herkesin gorusu farklidir
  • Az daha otursaydı. Daha karpuz kesecektik
  • Belki Windshear yasamislardir
  • Pilot ogretmen mis
  • Dvleti smurenler. Yorumcu. Senin ne dedigini. Anlamak mumkun degil kusura bakma maksat ve dusuncen nedir. Anlamadim hani eskiler derya. Anladimsa arap olayim. Gibi. Anlamadim
  • Touchdown Ucagin. Erken. Touchdown. Yapmasi Tabiki. Dogru degil. Yalniz sunuda. Unutmayin Askeri pilot. Cok daha disiplinli ve daha cok. Dikkatli. Bunu bilginize sunuyorum, Senlerce. Onlarla calistik , bir kere. Pilotlukta cesaret cok onemli, Askeri pilot hata yapti yapmadi degil. Her pilot. Hata yapabilir , hicbir zaman. Bir sivil pilot. Askeri pilotla boy olcemez, Bir kere sunu dusunun. Askeri. Ucaklari. Jetleri nasil Kulandiklarini hepimiz goruyoruz. Bu ucaklari kullanmak icin yurek ister ben asker kokenli degilim Muhendisim ucucuyum ,,ve NDT. Uzmaniyim , Yani asker degilim,, Bu konuda birbirinize cok. Yuklenmissinidir , bir daha. Bunlari. Bu kosede gormiyecem, Aksitakdirde. Beni bosuna oraya. Getirtmeyin. Ben cok uzaklardayim, herkese. Saygilar sunuyorum.
  • Hala askeriler 5 gömlek üstündür diyor yaa..bu zamana kadar bütün uçakları askeriler kal etti..siviller değil.Şunu unutmayın Sivil pilotlar sivil havacılıkta 5 değil 10 gömlek üstündür...Öbürü hava kuvvetlerinden gelince sivili kaldıramıyorlar.Sivil zaten sivilden yetişiyor.
  • Kurul yokmu kurul Türkleri kovup yabancı alsaydınız yahu, nede olsa birileri bu işten para kazanıyor anlayana...)))

Türk Hava Yolları’nın Mauritius’tan Madagascar’ın Antananarivo kentine giden uçağının iniş sırasında ILS antenlerine çarparak pistin 50’nci metresine teker koyduğu ortaya çıktı.

9 Ocak’ta yaşanan olaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. İstanbul’dan kalkarak Mauritius’a inen THY’ye ait Airbus 340-300 tipi TC-JDN kuyruk tescilli uçağın Mauritius’tan sonra Madagascar’ın Antananarivo kentine hareket etti. 29 numaraları piste iniş için alçalan uçak yerel saatle 19.13’te piste kısa oturdu.

Bu sırada havaalanı çevresindeki ILS antenlerine de dokunan uçağın iniş takımları hasar aldı. Uçak pistin sadece 50’nci metresindeyken teker koydu. Uçak inişini gerçekleştirdikten sonra sorunsuz şekilde durdu.  Kazadan sonra yapılan incelemede, uçağın iniş takımlarında hafif hasar oluştuğu, ILS localizer antenlerinin aldığı hasar sonrası ise bir süre devre dışı kaldığı kaydedildi.

THY uçağı piste kısa oturdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

... ~ 8 yıl önce
Kazaların çoğunu siz ego manyağı erkekler yapıyorsunuz, kabullenin artık. Şu yorumlarınızın altındaki psikoloji çok ama çok zavallı... Size acıyorum. Kazaların %95'ini erkekler yapıyor, özellikle Türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde. Kabullenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çoh hoştir ~ 8 yıl önce
Pilotluk ço hoştir, kadın dan anne oluyorsa valla insanın yaptıgı her işi yapar. Her insan anne olamıyor (bknz erkek) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Bayan pilot Bu isi zor yapar. Her melegi bayanlarimiz erkekten daha iyi yapar ama pilotluk baska Sey Ben daha oncede yazdim Pilot soguk kanli olacak Ve cok cok. Dikatli olacak dalgin olmiyacak. Kimse darilmasin Bayan kabin memuru olur. Genel mudur olr. Doktor olur. Muhendis olur her sey yapabilir ama. Pilotluk cok zor bir meslek .herkesin gorusu farklidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çohhh Zoğrrr ~ 8 yıl önce
Pilotluk çok zor değil ki siyaset amca birçok meslek sahibi mesleği zor diye pilotluğa geçiyore
Çohhh Zoğrrr ~ 8 yıl önce
Pilotluk çok zor değil ki siyaset amca birçok meslek sahibi mesleği zor diye pilotluğa geçiyore
ondan değil o ~ 8 yıl önce
kendi meslekleri zor diye değil kendi mesleklerinden para kazanamadıkları için pilotluğa geçmeye çalışıyorlar ama %50 hüsranla sonuçlanıyor
Niye kısa ~ 8 yıl önce
Az daha otursaydı. Daha karpuz kesecektik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belki ~ 8 yıl önce
Belki Windshear yasamislardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogretmen ~ 8 yıl önce
Pilot ogretmen mis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Dvleti smurenler. Yorumcu. Senin ne dedigini. Anlamak mumkun degil kusura bakma maksat ve dusuncen nedir. Anlamadim hani eskiler derya. Anladimsa arap olayim. Gibi. Anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep derim ~ 8 yıl önce
Şu tabletlerin klavyesini parmaklarınızla kullanın diye neyse gelişçez daha gelişçez :)
Siyaset ~ 8 yıl önce
Touchdown Ucagin. Erken. Touchdown. Yapmasi Tabiki. Dogru degil. Yalniz sunuda. Unutmayin Askeri pilot. Cok daha disiplinli ve daha cok. Dikkatli. Bunu bilginize sunuyorum, Senlerce. Onlarla calistik , bir kere. Pilotlukta cesaret cok onemli, Askeri pilot hata yapti yapmadi degil. Her pilot. Hata yapabilir , hicbir zaman. Bir sivil pilot. Askeri pilotla boy olcemez, Bir kere sunu dusunun. Askeri. Ucaklari. Jetleri nasil Kulandiklarini hepimiz goruyoruz. Bu ucaklari kullanmak icin yurek ister ben asker kokenli degilim Muhendisim ucucuyum ,,ve NDT. Uzmaniyim , Yani asker degilim,, Bu konuda birbirinize cok. Yuklenmissinidir , bir daha. Bunlari. Bu kosede gormiyecem, Aksitakdirde. Beni bosuna oraya. Getirtmeyin. Ben cok uzaklardayim, herkese. Saygilar sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Dünyanın her tarafında kadınlar da yapıyor o işleri, fazla abartmayalım üstadım!
Hadi Oradan ~ 8 yıl önce
Lufthansa niye asker kökenli kaptan almıyor..Ben de mühendisim dediklerinizin zerre kadar gerçekle alakası yoktur. THY kaza tarihine bakın kim yapmış kazaları bir görün bir daha da buralara yanlış bilgiler yazmayın..
askercik ~ 8 yıl önce
Hala askeriler 5 gömlek üstündür diyor yaa..bu zamana kadar bütün uçakları askeriler kal etti..siviller değil.Şunu unutmayın Sivil pilotlar sivil havacılıkta 5 değil 10 gömlek üstündür...Öbürü hava kuvvetlerinden gelince sivili kaldıramıyorlar.Sivil zaten sivilden yetişiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevda ~ 8 yıl önce
Arap sevdasından Asker düşmanlığı çıkmış galiba. Neden bu kadar düşmansınız anlayamadım. Ülkeyi şeriattan koruyorlar diye mi ?
Kurul ~ 8 yıl önce
Kurul yokmu kurul Türkleri kovup yabancı alsaydınız yahu, nede olsa birileri bu işten para kazanıyor anlayana...)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000