13 Ocak 2009, Salı 19:13:51

THY uçağı pas geçmek zorunda kaldı

Türk Havayolları’nın Ankara-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağın pilotu yanlış alçalma yapınca son anda pisti pas geçmek zorunda kaldı.
  • Sayın Airport haber yetkilileri, Şirketimizin yetkilileri dahil her hangi bir sebepten pas geçme hadisesini hiçbirşekilde rapor edilmesini bile istemez ve pilotları emniyetsiz bir inişi zorlamak yerine pas geçmeye teşvik ederken,siz bunu olaganüstü bir olaymış gibi reklam ediyorsunuz.Bu tarz haberler yapmak yanlıştır ve pilotlara olumsuz baskı yapmaktadır.Lütfen haber yaparken biraz daha duyarlı olunuz.
  • eğer ki pistte bir değişiklik olduysa (özellikle rüzgar, trafik, v.b nedenlerden) yaklaşma kontrolörü, daha önce verdiği kleransa göre bu yaklaşmayı yapıp yapamayacağını sorar, ki bu emniyet ve iletişim açısından doğru bir davranıştır.değişiklikler karşılıklı istişare edilebilir. kaptan uçağının o anki performansına göre bunu kabul eder veya reddeder.bu istanbulda da olabilir, bursa da da, köln de de, başka yerde de. unutulmamalıdır ki ATC nin temel görevi hava trafiğini düzenlemek kadar, havadaki ekiplere yardımcı olmaktır.emniyetli uçuşlar.
  • Pas geçme şayet uçak yakıt kritiğinde değil ve güvenlik söz konusu ise gayet normal bir işlemdir .
  • BUNCA YILDIR UÇARIM EMİNİM BU SİTEYİ TAKİP EDEN BİR ÇOK PİLOT ARKADAŞ VARDIR. BEN KULEDEKİ BİR KONTROLÖRÜN BÖYLE BİR ŞEY DEDİĞİNİ DUYMADIM. DUYAN VAR MI?
  • Bir gün antalya havalimanı 18L pistine gelinde haftada kac ucak pas geciyor görün...hergün haber olur size.
  • Her zamanki gibi pilot ve THY düşmanlığı yapmaya devam ediyorsunuz.Sanırım bu haberi yazan arkadaş arkadaş çok iyi bir pilot ki bu haberi kabinde oturduğu yerden kokpitte pilotun ne yaptığını hissediyor.Geçen hafta Amerikan NASA astronot arıyordu. Bu muhabirin bu yetenek ile oraya müracat etmesini öneririm. Pas geçme gibi doğal bir olayı bir felaket imiş gibi yayınlamanız hiç uygun bir davranış değil. Kulenin görevi önündeki aletlerden gördüğü standart dışı herşeyi ikaz etmektir.Pilot ise yaklaşmaya devam etmiş ve sizin dediğiniz gibi ise yüksekliği yedirememiş normal yoluna girememiş ve pas geçmiştir. Daha ne istiyorsunuz? Bu site niye her şeyi reyting uğruna abartmayı seviyor. Havacılık sitesi olmaya çalışmıyor doğrusu anlamıyorum.
  • Thy yıllardır böyle sıkıştığı zaman hemen topu dhmi ye atar kardeşim uçağı dhmi ye ait personel kullanmıyo ona göre
  • pilotun ilk inisimi ?? yapmayin arkadaslar o kadar da diil yaw.pas gecmek normaldir yuksek kaldiginda .
  • Değerli arkadaşlarım,hiçbir pilot,kule ile yaptığı konuşmada-ben inerim-gibi bir tabir kullanmaz.Airport Haber'in dediği DHMİ kaynakları nelerdir acaba? Kule konuşmaları mı,yoksa DHMİ kaynakları adı altında yazılmış olaya heyecan katma,pilotu karalama çabası mı?
  • Bir gunde onlarca ucak pisti pas geciyor... Onlar niye yazilmiyor? Madem haber yapmaya deger bir olay, her pas gecen ucak hakkinda arastirma yapin, ve gazetelere basin... Biraz daha profesyonel haberler yayinlayin lutfen... Olmadi onemli baska bir haberi daha uzun yazin, vakit oldurmek istiyorsaniz...

AirportHaber ve Airport Tv Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık’ın da içinde bulunduğu uçak Ankara’dan 18.00’de İstanbul’a hareket etti. İçinde yaklaşık 165 yolcu bulunan uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’na inişe geçtikten sonra aniden havalanmaya başladı.

Yolcuların birbirine “Ne oluyor” sorusunu sormaya başladığı anda pilotun anonsu duyuldu. Uçağın kaptan pilotu “Atatürk Havalimanı trafiğindeki sorun nedeniyle pas geçmek zorunda kaldık. Yaklaşık 7-8 dakika sonra yeniden ineceğiz” şeklindeki bu anonstan sonra yolcular rahat nefes aldı. THY’nin TK139 sefer sayılı uçağı Atatürk Havalimanı’na sorunsuz iniş gerçekleştirdikten sonra Ali Kıdık’a bilgi veren kaptan pilot, ATC hatası olduğunu ifade etti. Ancak Airport Haber'in DHMİ kaynaklarından edindiği bilgiye göre kulenin THY pilotuna "Yüksek kaldınız" uyarısı yaptığı buna rağmen pilotun "Ben inerim" dediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre pilotun iniş için makul iniş yüksekliğinde olmadığını son anda pas geçmeye karar verdiği anlaşıldı.



AirportHaber Özel

THY uçağı pas geçmek zorunda kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

GoAround ~ 15 yıl önce
Sayın Airport haber yetkilileri, Şirketimizin yetkilileri dahil her hangi bir sebepten pas geçme hadisesini hiçbirşekilde rapor edilmesini bile istemez ve pilotları emniyetsiz bir inişi zorlamak yerine pas geçmeye teşvik ederken,siz bunu olaganüstü bir olaymış gibi reklam ediyorsunuz.Bu tarz haberler yapmak yanlıştır ve pilotlara olumsuz baskı yapmaktadır.Lütfen haber yaparken biraz daha duyarlı olunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt2 ~ 15 yıl önce
eğer ki pistte bir değişiklik olduysa (özellikle rüzgar, trafik, v.b nedenlerden) yaklaşma kontrolörü, daha önce verdiği kleransa göre bu yaklaşmayı yapıp yapamayacağını sorar, ki bu emniyet ve iletişim açısından doğru bir davranıştır.değişiklikler karşılıklı istişare edilebilir. kaptan uçağının o anki performansına göre bunu kabul eder veya reddeder.bu istanbulda da olabilir, bursa da da, köln de de, başka yerde de. unutulmamalıdır ki ATC nin temel görevi hava trafiğini düzenlemek kadar, havadaki ekiplere yardımcı olmaktır.emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airmet ~ 15 yıl önce
Pas geçme şayet uçak yakıt kritiğinde değil ve güvenlik söz konusu ise gayet normal bir işlemdir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 15 yıl önce
BUNCA YILDIR UÇARIM EMİNİM BU SİTEYİ TAKİP EDEN BİR ÇOK PİLOT ARKADAŞ VARDIR. BEN KULEDEKİ BİR KONTROLÖRÜN BÖYLE BİR ŞEY DEDİĞİNİ DUYMADIM. DUYAN VAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 15 yıl önce
Bir gün antalya havalimanı 18L pistine gelinde haftada kac ucak pas geciyor görün...hergün haber olur size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falconx ~ 15 yıl önce
Her zamanki gibi pilot ve THY düşmanlığı yapmaya devam ediyorsunuz.Sanırım bu haberi yazan arkadaş arkadaş çok iyi bir pilot ki bu haberi kabinde oturduğu yerden kokpitte pilotun ne yaptığını hissediyor.Geçen hafta Amerikan NASA astronot arıyordu. Bu muhabirin bu yetenek ile oraya müracat etmesini öneririm. Pas geçme gibi doğal bir olayı bir felaket imiş gibi yayınlamanız hiç uygun bir davranış değil. Kulenin görevi önündeki aletlerden gördüğü standart dışı herşeyi ikaz etmektir.Pilot ise yaklaşmaya devam etmiş ve sizin dediğiniz gibi ise yüksekliği yedirememiş normal yoluna girememiş ve pas geçmiştir. Daha ne istiyorsunuz? Bu site niye her şeyi reyting uğruna abartmayı seviyor. Havacılık sitesi olmaya çalışmıyor doğrusu anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 15 yıl önce
Thy yıllardır böyle sıkıştığı zaman hemen topu dhmi ye atar kardeşim uçağı dhmi ye ait personel kullanmıyo ona göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canarsieclimb ~ 15 yıl önce
pilotun ilk inisimi ?? yapmayin arkadaslar o kadar da diil yaw.pas gecmek normaldir yuksek kaldiginda .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru haber lütfen ~ 15 yıl önce
Değerli arkadaşlarım,hiçbir pilot,kule ile yaptığı konuşmada-ben inerim-gibi bir tabir kullanmaz.Airport Haber'in dediği DHMİ kaynakları nelerdir acaba? Kule konuşmaları mı,yoksa DHMİ kaynakları adı altında yazılmış olaya heyecan katma,pilotu karalama çabası mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa (PILOT) ~ 15 yıl önce
Bir gunde onlarca ucak pisti pas geciyor... Onlar niye yazilmiyor? Madem haber yapmaya deger bir olay, her pas gecen ucak hakkinda arastirma yapin, ve gazetelere basin... Biraz daha profesyonel haberler yayinlayin lutfen... Olmadi onemli baska bir haberi daha uzun yazin, vakit oldurmek istiyorsaniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000