13 Haziran 2016, Pazartesi 10:47:33

THY uçağı öncelik istedi

Türk Hava Yolları'nın (THY) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan İstanbul'a gelen Airbus 330 tipi uçağında hamile bir yolcu rahatsızlanınca uçağa iniş önceliği verildi.
  • Görsel kullanirken biraz daha özenli olunsa keske.eğer ucak 330 alesine mensup ise 777 göstermeyin.bulun bi tane 330 resmi koyun beyaa :)) bukadar mi zor.bak biri amerika biri fransiz merkezli avrupa ortak üretim uçağı.haksiz rekabet oluyor.boyink boyink :))
  • Eşim kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Hastanın kanaması var ve gebe. Bu acil değilse ne acil. Plasenta ayrılması denilen (dekolman plasenta) olsa hem bebek hemde anne olay yerinde yaşamını kaybedebiliyor. Bir konuda bilgi sahibi olmadan gene fikir sahibi olmada üstümüze yok. Neresinden baksan cehalet kokuyor.
  • Aynisi Avrupa'da olsa ve "inis icin oncelik istiyoruz" dediginizde, "Acil durum mu deklare ediyorsunuz?" derler. "Hayir, ama hastamiz var oncelik taninsin" seklinde cevapladiginizda da "Mayday ya da pan pan seklinde bir acil durum belirtmiyorsaniz oncelik taniyamayiz" deyip konuyu kapatirlar. Ama Turkiye'de her seyin yazili kurali olmasina ama pratikte hic sallanmamasindan dolayi kabin amirinin ayagina dusen trolley yuzunden bile inis onceligi isteyip gayet herkesin onune gecip inebilirsiniz.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan İstanbul'a gelen Airbus 330 tipi uçağında hamile bir yolcu rahatsızlanınca uçağa iniş önceliği verildi. Yolcuyu havalimanında doktor karşılarken, olayla ilgili konuşmalar telsizlere yansıdı.
Yerel saatle 22.34'te Malezya'nın Kuala Lumpur Havalimanı'ndan havalanan TK61 sefer sayılı Türk Hava Yolları'nın Airbus 330 tipi uçağının, pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaştığı sırada hamile bir yolcu rahatsızlandı. Doktor olduğu öğrenilen yolcuyla ilgili durumu kabin ekibi de hemen kokpit ekibine bildirdi. THY pilotu da, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi ve iniş önceliği istedi.

"HASTANIN KENDİSİ DOKTORMUŞ"

Pilot doktor olan yolcunun hamileliği ile ilgili sıkıntısı ve kanaması olduğunu belirterek, "Şu an kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş" dedi. Bunun üzerine kontrolör uçağa iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. THY uçağı saat 03.57'de Atatürk Havalimanı'na indikten sonra rahatsızlanan yolcu sağlık kontrolünden geçtikten sonra havalimanından ayrıldı. Yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

THY uçağı öncelik istedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Neco ~ 8 yıl önce
Görsel kullanirken biraz daha özenli olunsa keske.eğer ucak 330 alesine mensup ise 777 göstermeyin.bulun bi tane 330 resmi koyun beyaa :)) bukadar mi zor.bak biri amerika biri fransiz merkezli avrupa ortak üretim uçağı.haksiz rekabet oluyor.boyink boyink :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Eşim kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Hastanın kanaması var ve gebe. Bu acil değilse ne acil. Plasenta ayrılması denilen (dekolman plasenta) olsa hem bebek hemde anne olay yerinde yaşamını kaybedebiliyor. Bir konuda bilgi sahibi olmadan gene fikir sahibi olmada üstümüze yok. Neresinden baksan cehalet kokuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no comment ~ 8 yıl önce
Aynisi Avrupa'da olsa ve "inis icin oncelik istiyoruz" dediginizde, "Acil durum mu deklare ediyorsunuz?" derler. "Hayir, ama hastamiz var oncelik taninsin" seklinde cevapladiginizda da "Mayday ya da pan pan seklinde bir acil durum belirtmiyorsaniz oncelik taniyamayiz" deyip konuyu kapatirlar. Ama Turkiye'de her seyin yazili kurali olmasina ama pratikte hic sallanmamasindan dolayi kabin amirinin ayagina dusen trolley yuzunden bile inis onceligi isteyip gayet herkesin onune gecip inebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dutchman ~ 8 yıl önce
bayiliyorum bati hakkinda yorumlar okumayi :D
TK ~ 8 yıl önce
Mayday call ? Doğum için ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000