07 Aralık 2014, Pazar 22:41:38

THY UÇAĞI ODESSA'DAN GERİ DÖNDÜ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Odessa seferini gerçekleştiren uçağı olumsuz hava şartları nedeniyle kalkıştan bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.
  • Selamlar Ben Herson seferinin iptali sonrası yurda dönebilmek için Odessada TK467nin gelişine müteakip Tk468 ile İstanbul'a dönecektim. Bizzat Canlı yaşadım. Odessa pistini bilmeyenler için söylüyorum resmen tarla yolu. ve 15 dakika içinde hava sıcaklığında -6 derece düşüş ve buzlama oluştu. Lütfen flightradar üzerinden takip ediniz. ( http://www.flightradar24.com/data/flights/tk467/#4fc6458 ) Uçak Havalimanı etrafında (Illichivs'k Civarında) 7-8 tur Attıktan sonra İstanbul'a döndü. O havalimanı için mantıklı bir karar çünkü normal kuru havada sağa sola savuran tarla yolu.. Saat 19:00 sonrası hiçbir havayolu şirketinin inişine izin verilmedi. Hiçbir yolcu mağdur edilmedi. Otele yerleştirildi ve ertesi Gün TK5864 ek seferi ile tüm yolcular İstanbul'a sorunsuz olarak gönderildi. 160 Yolcunun Otel transferi 4 Yıldız otelde konaklama. Başka hangi havayolu yapar. Teşekkürler THY . Teşekkürler THY Odessa Çalışanları..
  • Diğer firmalar nasıl inip kalkıyor arkadaslar???
  • havanın kotu odugunun bılınmesıne ragmen bı ıhtımal acar ıner dıye ucagı gondermek yıllardır thy ye mahsus bısey
  • hee yine aynı açar diye kalkmışlardır. gülelim eğlenelim
  • Burda hava iyi cpt evi ozlemis :)
  • Cpt Zaten biliyorsun havanin kötü olduğunu ne diye gönderirsin tayyareyi???Hep aynı nakarat Ah u bu occ ....(!)
  • Odessa Oflaz da patladı yine:)

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Odessa uçuşunu gerçekleştiren TK467 sefer sayılı uçağı kalkışından bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

19:10'da İstanbul'dan havalanan A321-200 tipi yolcu uçağı 19:15 sularında Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra Odessa'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş yapamadı.

Kuleyle irtibat geçen kaptan pilot Karadeniz üzerindeyken kalkış yaptığı meydana geri dönme kararı aldı.

Uçak Atatürk Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaparken, Türk Hava Yolları'nın TK467 sefer sayılı uçuşu iptal edildi.

©AirportHaber

THY UÇAĞI ODESSA'DAN GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

M.G. ~ 9 yıl önce
Selamlar Ben Herson seferinin iptali sonrası yurda dönebilmek için Odessada TK467nin gelişine müteakip Tk468 ile İstanbul'a dönecektim. Bizzat Canlı yaşadım. Odessa pistini bilmeyenler için söylüyorum resmen tarla yolu. ve 15 dakika içinde hava sıcaklığında -6 derece düşüş ve buzlama oluştu. Lütfen flightradar üzerinden takip ediniz. ( http://www.flightradar24.com/data/flights/tk467/#4fc6458 ) Uçak Havalimanı etrafında (Illichivs'k Civarında) 7-8 tur Attıktan sonra İstanbul'a döndü. O havalimanı için mantıklı bir karar çünkü normal kuru havada sağa sola savuran tarla yolu.. Saat 19:00 sonrası hiçbir havayolu şirketinin inişine izin verilmedi. Hiçbir yolcu mağdur edilmedi. Otele yerleştirildi ve ertesi Gün TK5864 ek seferi ile tüm yolcular İstanbul'a sorunsuz olarak gönderildi. 160 Yolcunun Otel transferi 4 Yıldız otelde konaklama. Başka hangi havayolu yapar. Teşekkürler THY . Teşekkürler THY Odessa Çalışanları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 9 yıl önce
Diğer firmalar nasıl inip kalkıyor arkadaslar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normaldır ~ 9 yıl önce
havanın kotu odugunun bılınmesıne ragmen bı ıhtımal acar ıner dıye ucagı gondermek yıllardır thy ye mahsus bısey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
angut ~ 9 yıl önce
hee yine aynı açar diye kalkmışlardır. gülelim eğlenelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iyi ~ 9 yıl önce
Burda hava iyi cpt evi ozlemis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cpt Zaten biliyorsun havanin kötü olduğunu ne diye gönderirsin tayyareyi???Hep aynı nakarat Ah u bu occ ....(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Odessa Oflaz da patladı yine:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000