16 Temmuz 2017, Pazar 14:02:51

THY uçağı Mısır'a acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın Cidde'ye giden uçağı Mısır'ın başkenti Kahire'ye acil iniş yaptı.
  • Oldukça geri zekalısın
  • Canımız kimlere emanet ;)
  • acil durum demek plansizdir adi ustund.yolvulardan birisinin ciddi saglik problemi var ve hemen o esnada captan tarafindan belirlenen uçuş guzergahinda daha önce tespit edilmiş acil durumlarda inilebilecek havalimanina inmistir.
  • Uçuş bu durumda aktarmalı olmuş oluyor. Direk uçuş diyerek bilet almış yolcuların havayolundan tazminat hakkı doğar bu durumda.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Cidde seferini yapan uçağı Mısır'ın başkenti Kahire'ye acil iniş yaptı.

TK96 sefer sayısı ile Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan THY'ye ait Airbus A330 tipi uçakta bulunan yolculardan biri kalp krizi geçirdi.

THY kabin ekibi, 49 yaşındaki Wedad Omar isimli yolcunun geçirdiği kalp krizi ile ilgili kaptan pilota bilgi verdi. THY pilotu Kahire Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi. Uçağa gelen sağlık ekipleri yolcuyu ambulans ile hastaneye kaldırdı. 

THY uçağı Mısır'a acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

x ~ 7 yıl önce
Oldukça geri zekalısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahha ~ 7 yıl önce
Canımız kimlere emanet ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakamısın ~ 7 yıl önce
Yaa siz nasıl nankör insanlarsınız. Senin canın senden milyon kat üstün yetkinlikte kabin ekibi ve pilotlara emanet! Bu zamana kadar thy de uygulanan ilkyardım yöntemleriyle kaç kişinin canı kurtuldu kaç çocuk dünyaya uçakta göz açtı bi araştır öyle yorum yap! Şirketime de işime de asla laf ettirmem böyle kendini bilmezlere! Acil iniş yapılmış müdahale edilmiş adam kurtulmuş gelmiş burda canımız kimlere emanet diyosun. Belliki bi acın var, alınmadın heralde ondan böyle ağlıyosun :)
camarothy ~ 7 yıl önce
acil durum demek plansizdir adi ustund.yolvulardan birisinin ciddi saglik problemi var ve hemen o esnada captan tarafindan belirlenen uçuş guzergahinda daha önce tespit edilmiş acil durumlarda inilebilecek havalimanina inmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aktarma ~ 7 yıl önce
Uçuş bu durumda aktarmalı olmuş oluyor. Direk uçuş diyerek bilet almış yolcuların havayolundan tazminat hakkı doğar bu durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 7 yıl önce
Senin kafada bir problem var herhalde.adam kalp krizi geçirmiş hala direk uçuş aktarmalı diosun aptal mısın nesin?uçak yolcuyu bıraktığı gibi uçuşuna devam edecek.mağdur mu etti insanları?birinin sağlığı için acil iniş yapmak seni nie bu kadar rahatsız etti acaba?yarım öbür gün sen kalp krizi geçirdiğinde inmezler sende geberir gidersin uçakta malum uçuş aktarmalı olmasın
Fo ~ 7 yıl önce
Beyinsiz
hukuken doğrudur ~ 7 yıl önce
hastalık diğer yolcuları bağlamaz, bu havayolunun riskidir. Pilot iniş ve kalkış yaparak yüzlerce diğer yolcuyu riske sokmuştur. Yazılı kurallara göre tazminat kazanılır. Avk. Plt.
dus agent ~ 7 yıl önce
sen ne ictin bilmiyom ama, ben almayim! Harbi beginsizsin, senin basinada gelse görürsün ebenin.......
Ağzına sağlık ~ 7 yıl önce
İçimizden geçenleri aktardığın için eline/ağzına sağlık.
Hayir ~ 7 yıl önce
Bu durumda uluslararasi sivil havacilik kurallari geregi ucagin menziline bakilir. Eger ucak menzil itibariyle seferi direkt gerceklestirebilecekse acil durum inisi aktarma sayilmaz. A 330-200 ucagi da normal sartlarda Istanbul-Cidde'yi direkt ucabilecek menzile sahip oldugu icin herhangi bir tazminat soz konusu olmaz.
lh ~ 7 yıl önce
bunlar nasil fo oluyor daha turkcesi yok direkt o direk degil
Evet ~ 7 yıl önce
Hukuk kökenli bir pilot olarak söylemeliyim ki yazılı hukuka göre iddia doğrudur. Diğer yolculara tazminat hakkı doğar. Ayrıca pilot çok sorumsuzca davranarak büyük risk içeren bir iniş kalkış yaparak uçaktaki yüzlerce yolcuyu da riske sokmuştur. İdari ceza alması gerekir.
Yazık ~ 7 yıl önce
Fo nun cevabına kocaman bir tebrikle katılıyorum. Ayrıca gerçekten yazık yazık ki ne yazık sizde ne insanlık kalmış ne vicdan ne de merhamet! O uçak inmese o adam ölse gece rahat uyucaksınız dimi! Aman uçak aktarmalı gitmesin beylerin keyfi bozulmasın ama adam ölürse ölsün nolcak bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar! Hukukta sistemde yerin dibine batsın bir insanın canı söz konusu ise! Yarın senin başına ne gelecek bilemezsin bu kadar kötü kalpli olma!!
Sac malanmaz taranir ~ 7 yıl önce
Sen o ucakta miydin ? Ne demek cani tehlikeye atmak kafan mi guzel ? Kaptanlar ve ekip normali 12 saat suren mesailerini 3 saat daha keyiflerinden uzatmiyor herhalde. Hukuk kokenli yazmis bir de. Evdeki sultan papaginini hukuk bolumune kaydetsem 4 senede (hazirliga gerek yok ingilizce biliyor kus) bitirir herhalde. Tipe bak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000