07 Ocak 2015, Çarşamba 09:54:45

THY UÇAĞI KUYRUK VURDU

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağın 29 Aralık’ta Duseldorf’ta kuyruk vurduğu ortaya çıktı.
  • Agzı olan konuşuyor. Ben sürekli uçuyorum ve o uçakları içinde yolcuyla birlikte kaldırıp uçurmak o kadar basit olsaydı herkes pilotluk sertifikası alır pilot olurdu.
  • Sonuca gel. Onlar da 737/320, onlar da aynı mesafe için yakıt alıyor. Ama adam gibi kalkıyor. Siz de kuyruk bölgenizi habire vurdurmaktan bi hal oluyorsunuz. Netice bu, hakaret değil ha. Görmesi bedava. Git ve gözlemle. Derdime ne ki iftira atıyım.
  • Ya anlamıyormusun adamlar ulke dışına ucuyor uzun uçuş yakıt fazla dediğin gibi 17R dan kalkıyorsa ki ben doğru söylediğinden emin değilim uöak ağır ufff nr anlatıyorum ben sana hehe biz oyle bala mala uçuyoz mal gibi yorumlar ( hakaret değil ha yanlış anlama)
  • Dikkatli okursanız orada pilotlara hakaret yok. "Hayvan gibi çekmek" tabiri, çok aşırı açı ile uçağı kaldırmak anlamında söylenmiş bir deyimdir. Tarzan pilot da bor hakaret değil, bu şekilde aşırı hareket eden anlamındadır. Lütfen uçaklar 17R den kalkış yaptığında gidin ve gözleyin. Neden tüm yabancı havayolu uçakları fly inn hizasına gelirken yeni teker kesiyor ve daha düşük bir açı ile yükseliyor da bizim 737 ve 320/321 lerin %80'i fly inn hizasında çoktan bilmem kaç yüz feet tırmanmış oluyorlar. Bu yoksa bizim pilotların lövyeyi çok aşırı çekmelerinden olmasın sakın. Niye yabancıların hiç bir uçağı böyle kalkmıyor söyler misiniz. Kurallara harfiyen uydukları için olmasın sakın.
  • Değerli yorumcular, hemen Kaptanı suçlu ilan etmişsiniz. Böyle durumlarda en başta yüklemeye bakılır. Daha doğrusu loadsheet'de yazılı mac değerleri acaba gerçek yüklemeyle aynı mı diye. Ama bakıyorum siz hemen topu Kaptana atmışsınız. Maaşallah diyorum. Y.D. İst. Şefi
  • ''Bizim Pilotlar' başlıklı yazıyı yazan kişiye; Sen ne hakla Serefli Turk pilotlarına 'Hayvan Gibi'' Tarzan pilotlar vb tabirlerle hakaret ediyosun? Saygıdan noksan ifadelerini sana iade ediyorum. Sayin Airporthaber yetkilileri böyle hakaret içeren yorumu neden yayınlıyorsunuz?
  • Carpsa bile Turkiyenin gururu Ucak arizalansin ve insanlar olmesin Cok uzgunum paris deki olayina :(( rip
  • Olabilir hatasız kul mu olur? Pilotlarımızı kötülemeyin destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Allah yardımcıları olsun edep yahu
  • Aft cg ve hafif ucakta,kalkis esnasinda tail Strike tehlikesi yükseliyor, windshear veya strong crosswind de lövye yi Cross tutarak Drag yükseliyor,tail clearance azaliyor
  • Yabancı pilot rumuzlu arkadaş ekmeğini yediğin yerde ülkemin pilotlarına saygısızlık yapma hakkını sana kim veriyor takeoff a teker koyan bir ülkenin pilotlarına saygısızlık etme

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağın 29 Aralık’ta Duseldorf’ta kuyruk vurduğu ortaya çıktı.

Avherald’da yer alan bilgilere göre THY’ye ait TC-JHB kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçak Duseldorf Havalimanı’ndan kalkış sırasında kuyruk vurdu. 23L pistinden kalkıştan sonra yaşanan kuyruk sürtme olayından sonra uçak yaklaşık 30 dakika sonra tekrar havalandığı piste iniş yaptı.

Uçuş güvenliği açısından sıkıntı olmaması kararı verilince aynı uçak yaklaşık 5 buçuk saat rötarla İstanbul’a hareket etti.

THY UÇAĞI KUYRUK VURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Çok gezen ~ 9 yıl önce
Agzı olan konuşuyor. Ben sürekli uçuyorum ve o uçakları içinde yolcuyla birlikte kaldırıp uçurmak o kadar basit olsaydı herkes pilotluk sertifikası alır pilot olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Netice ~ 9 yıl önce
Sonuca gel. Onlar da 737/320, onlar da aynı mesafe için yakıt alıyor. Ama adam gibi kalkıyor. Siz de kuyruk bölgenizi habire vurdurmaktan bi hal oluyorsunuz. Netice bu, hakaret değil ha. Görmesi bedava. Git ve gözlemle. Derdime ne ki iftira atıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya anlamıyormusun adamlar ulke dışına ucuyor uzun uçuş yakıt fazla dediğin gibi 17R dan kalkıyorsa ki ben doğru söylediğinden emin değilim uöak ağır ufff nr anlatıyorum ben sana hehe biz oyle bala mala uçuyoz mal gibi yorumlar ( hakaret değil ha yanlış anlama)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alıngan Abi'ye ~ 9 yıl önce
Dikkatli okursanız orada pilotlara hakaret yok. "Hayvan gibi çekmek" tabiri, çok aşırı açı ile uçağı kaldırmak anlamında söylenmiş bir deyimdir. Tarzan pilot da bor hakaret değil, bu şekilde aşırı hareket eden anlamındadır. Lütfen uçaklar 17R den kalkış yaptığında gidin ve gözleyin. Neden tüm yabancı havayolu uçakları fly inn hizasına gelirken yeni teker kesiyor ve daha düşük bir açı ile yükseliyor da bizim 737 ve 320/321 lerin %80'i fly inn hizasında çoktan bilmem kaç yüz feet tırmanmış oluyorlar. Bu yoksa bizim pilotların lövyeyi çok aşırı çekmelerinden olmasın sakın. Niye yabancıların hiç bir uçağı böyle kalkmıyor söyler misiniz. Kurallara harfiyen uydukları için olmasın sakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suçlu aramak ~ 9 yıl önce
Değerli yorumcular, hemen Kaptanı suçlu ilan etmişsiniz. Böyle durumlarda en başta yüklemeye bakılır. Daha doğrusu loadsheet'de yazılı mac değerleri acaba gerçek yüklemeyle aynı mı diye. Ama bakıyorum siz hemen topu Kaptana atmışsınız. Maaşallah diyorum. Y.D. İst. Şefi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
''Bizim Pilotlar' başlıklı yazıyı yazan kişiye; Sen ne hakla Serefli Turk pilotlarına 'Hayvan Gibi'' Tarzan pilotlar vb tabirlerle hakaret ediyosun? Saygıdan noksan ifadelerini sana iade ediyorum. Sayin Airporthaber yetkilileri böyle hakaret içeren yorumu neden yayınlıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Turk ~ 9 yıl önce
Carpsa bile Turkiyenin gururu Ucak arizalansin ve insanlar olmesin Cok uzgunum paris deki olayina :(( rip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Olabilir hatasız kul mu olur? Pilotlarımızı kötülemeyin destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Allah yardımcıları olsun edep yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Se737 ~ 9 yıl önce
Aft cg ve hafif ucakta,kalkis esnasinda tail Strike tehlikesi yükseliyor, windshear veya strong crosswind de lövye yi Cross tutarak Drag yükseliyor,tail clearance azaliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yabancı pilot rumuzlu arkadaş ekmeğini yediğin yerde ülkemin pilotlarına saygısızlık yapma hakkını sana kim veriyor takeoff a teker koyan bir ülkenin pilotlarına saygısızlık etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000