03 Haziran 2013, Pazartesi 17:31:00

THY UÇAĞI KUYRUK SÜRTTÜ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Lagos seferini yapan uçağı kalkışta kuyruk vurdu. Uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü...
  • Makbul pilot bunlar
  • bEN O KAPTANIN YERİNE OLMAK İSTEMEZDİM.ŞURADA YAZILANLARA BAKIN.İNSAN LAĞIM ÇUKURUNA DÜŞSE DAHA İYİDİR.HEPİNİZ Mİ BU İŞİ SÜPER YAPIYORSUNUZ.ALT TARAFI KUYRUK SÜRTMÜŞ.BÖYLE BİR OLASILIK OLDUĞU İÇİNDE BOEING UÇAKLARININ BAZI MODELLERLERİN KUYRUĞA MAHMUZ YAPMIŞLAR.NEDENİ DE GÖVDEYE ZARAR GELMESİN DİYE.SİSTEM GAYET GÜZEL ÇALIŞMIŞ,KAPTAN GÖREVİNİ GAYET GÜZEL YAPMIŞ.VEE SİZ KEPÇECİLEREDE GÜN DOĞMUUUŞ.Ve ben size ASTRONOT diyorum..
  • Ben arkadaşlarımızı anlamıyorum...Kendilerini simulator'de yada PS'de sanıyorlar...Geçen gün Onurdan emekli olan hocamızın haberinde bir yorum vardı."Hocam sizin gibiler ayrılıyor ortalık simulatorcülere yada minibüscülere kalıyor gibi"İnanın öyle tümünü kastetmiyorum çogu arkadaşımız arkada insan taşıdıgını hem kalkışta hem manevralarda unutuyor.Oyle acayip kalkışlar ve dönüşler görüyorum inanamıyorum.Adam sanki oyun oynuyor... Ve onunda da ortaya bu sonuçlar çıkıyor.Ne yapım hatası ne başka bir şey sebep "gerekli özeni göstermemek"...
  • 737 tıp müdürü değişdi ya ondan oldu bu kuyruk surtme olayı o olsaydı hıc olmazdı çok ozledık kendısını karnı TOK Sırtı pek arkadaş geri don , kurtar , duzelt bu işleri.
  • Boing o sürten yere bi tekerlek koysa sorun çözülür diye düşünüyorum :)
  • Hamdinin torpilli acemi pilotları yine herzaman olduğu gibi kuyruk sürtmüş ne yazık.Bu kaçıncı tail strike vakası kardeşim yahu yeter artık uçakları telef ettiniz sürte sürte yere.Nasıl bir şeyse sadece THY nin 900 leri kuyruk sürtüyor bir sürü havayolu bu uçakları düzgün bir şekilde uçuruyorken.Sen uçağı düzgün kullanmasını bilme,öğrenme sonra da yepyeni olan uçağa hatalı diye çamur at.Düpe düz beceriksizlik,tecrübesizlik ve eğitim eksikliği işte.Daha başka ne söylenebilir ki.Konrolsüz ve hormonlu büyümenin sonuçları bunlar.Dua edelim dew daha büyük felaketler yaşamayalım.THY nin gidişatı iyi değil tecrübeli adam kalmadı koskoca şirkette ve işi bilen kaliteli insanlara durmadan yol veriliyor yandaşlara yer,kadro açmak için.Kalite yerlerde sürünüyor ki gerçekten çok yazık oluyor bu güzelim şirkete...
  • aldığınız adamlar ile övünün daha kalkmasını beceremez inmesi daha felaket
  • YILLARIN PİLOTU OLABİLİRSİN ELİNİN AYARI YOKSA 900ER AFFETMEZ KENDİNE ÇOK GÜVENİRSEN O ELİNDEKİ KOLU CART CURT CEKERSEN 900ER AFFETMEZ 30 YAŞINDA PİLOT OLURSAN 900ER AFFETMEZ. SAYGILAR
  • Boeing malını bilmiyor mu:) kuyruk kısmına sürtülecek yere özel parça koymuş ki uçak da hasar almasın her vak ada.. Eğer bu olay airbus ile olsaydı direkt olarak kuyruk kısmının kendisi hasar alacaktı ki uçağın geri dönüşü de uzun olacaktı.. Pilotlara kızamıyorum hepsi de ahmak değil ya bunların, yada loadmaster lar sürekli olarak yanlış yükleme mi yapacaklar.. Alışın daha çook sürter 739 lar.. İnsan biraz daha geliştirir de yerden bari yükseltirdi tayyareyi ah boeing..
  • Gelişen teknojinin gerisinde kalan B737 serisi uçaklar FLY BYE WIRE değil ve klasik kablo sistemi ile kumanda ediliyor. Bu uçaklar Boeıng firması tarafından bir türlü geliştirilmedi . Oysa B777 serisi uçaklarda tüm kuyruk vurmaya karşı sistemler ve gelişmiş FLY BYE WIRE var. Sonuç hala Klasik B737 serisinde bu tarz kuyruk vurma olayları hiçbir zaman bitmeyecek. Pilotları tek başına suçlamak doğru değil.

Atatürk Havalimanı'ndan Nijerya'nın Lagos kentine gitmek üzere havalanan TK 625 sefer sayılı THY uçağı, kalkış sırasında kuyruk vurdu. 

TC-JYH kuyruk tescilli Boeing 737-900ER tipi uçağın kaptan pilotu, kule ile temasa geçerek Atatürk Havalimanı'na geri dönmek için izin istedi. Uçak havada uzun süre yakıt harcamak için tur attı. 

Saat 17:55 sıralarında Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştiren THY uçağı, teknik ekipler tarafından kontrole alındı. Yapılan kontrollerde uçağın kuyruğunun sürttüğü ancak uçuşa engel bir durumun olmadığı belirlendi. Ancak bu sırada bir yolcu kuyruk sürtme vakasından tedirgin olup uçmak istemeyince ikna edilmeye çalışıldı.

Uçuş ekibi ve teknik ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yolcu uçmaya ikna edildi.

Yakıt ikmali yapılan uçak, Lagos'a gitmek üzere kalkışını gerçekleştirdi.




















Airporthaber.com ÖZEL

THY UÇAĞI KUYRUK SÜRTTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Normaldir ~ 11 yıl önce
Makbul pilot bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astronatlar ~ 11 yıl önce
bEN O KAPTANIN YERİNE OLMAK İSTEMEZDİM.ŞURADA YAZILANLARA BAKIN.İNSAN LAĞIM ÇUKURUNA DÜŞSE DAHA İYİDİR.HEPİNİZ Mİ BU İŞİ SÜPER YAPIYORSUNUZ.ALT TARAFI KUYRUK SÜRTMÜŞ.BÖYLE BİR OLASILIK OLDUĞU İÇİNDE BOEING UÇAKLARININ BAZI MODELLERLERİN KUYRUĞA MAHMUZ YAPMIŞLAR.NEDENİ DE GÖVDEYE ZARAR GELMESİN DİYE.SİSTEM GAYET GÜZEL ÇALIŞMIŞ,KAPTAN GÖREVİNİ GAYET GÜZEL YAPMIŞ.VEE SİZ KEPÇECİLEREDE GÜN DOĞMUUUŞ.Ve ben size ASTRONOT diyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 11 yıl önce
İyide arkadaşım,bu 900 lergeldi geleli bu 4.kuyruk sürtme vakası,ne olacak bunun sonu,tamam belki uçak tipi buna müsait ama,nereye kadar.Allah vermesin daha sert sürtmelerde yaşanması muhtemel sonuçlar için bir fikrin varmı?Zamanında A310 nun kuyruk sürtmesi sonucu AİRBUS ''Nasıl başardınız''diye araştırmaya gelmişdi.
Mesleğe saygı... ~ 11 yıl önce
Ben arkadaşlarımızı anlamıyorum...Kendilerini simulator'de yada PS'de sanıyorlar...Geçen gün Onurdan emekli olan hocamızın haberinde bir yorum vardı."Hocam sizin gibiler ayrılıyor ortalık simulatorcülere yada minibüscülere kalıyor gibi"İnanın öyle tümünü kastetmiyorum çogu arkadaşımız arkada insan taşıdıgını hem kalkışta hem manevralarda unutuyor.Oyle acayip kalkışlar ve dönüşler görüyorum inanamıyorum.Adam sanki oyun oynuyor... Ve onunda da ortaya bu sonuçlar çıkıyor.Ne yapım hatası ne başka bir şey sebep "gerekli özeni göstermemek"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GUYS... ~ 11 yıl önce
737 tıp müdürü değişdi ya ondan oldu bu kuyruk surtme olayı o olsaydı hıc olmazdı çok ozledık kendısını karnı TOK Sırtı pek arkadaş geri don , kurtar , duzelt bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 11 yıl önce
kuyruk surtmesı abartılacak kadar bırsey degıl sadece kaptan pılotumuz lovyeyı bıraz daha asıldı :) :) gecmıs olsun bır daha olmamak sartıyla..havacılık hata kabul etmez,aman dıkkat ! :)
metin bal ~ 11 yıl önce
Boing o sürten yere bi tekerlek koysa sorun çözülür diye düşünüyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RIZE AIRLINES ~ 11 yıl önce
Hamdinin torpilli acemi pilotları yine herzaman olduğu gibi kuyruk sürtmüş ne yazık.Bu kaçıncı tail strike vakası kardeşim yahu yeter artık uçakları telef ettiniz sürte sürte yere.Nasıl bir şeyse sadece THY nin 900 leri kuyruk sürtüyor bir sürü havayolu bu uçakları düzgün bir şekilde uçuruyorken.Sen uçağı düzgün kullanmasını bilme,öğrenme sonra da yepyeni olan uçağa hatalı diye çamur at.Düpe düz beceriksizlik,tecrübesizlik ve eğitim eksikliği işte.Daha başka ne söylenebilir ki.Konrolsüz ve hormonlu büyümenin sonuçları bunlar.Dua edelim dew daha büyük felaketler yaşamayalım.THY nin gidişatı iyi değil tecrübeli adam kalmadı koskoca şirkette ve işi bilen kaliteli insanlara durmadan yol veriliyor yandaşlara yer,kadro açmak için.Kalite yerlerde sürünüyor ki gerçekten çok yazık oluyor bu güzelim şirkete...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi tecrubeli ~ 11 yıl önce
Genel mudurluge birsey diyemem ama mevcut yonetim yatan amirleri calistirdigi kokpitte gazete okuyarak gidip gelen kaptanlara fcom fctm okuttugu icin mi suclu oldu bilmiyorsunuz konusuyorsunuz onceki nesil pilotlar bilimsellikten uzak usta cirak iliskisiyle bu isi ogreniyorlardi mevcutun 3 te biri ucusla 4 senede bir olumlu kaza istatistigini yakalayanlar mi tecrubeli pilottu su hem askeriye hem akedemi yeni caga uygun pilotlar yetistirmeye calisiyor umarim bu yolda ne oldugunu bilmeden konusanlara bakmadan devam ederler
vatandas ~ 11 yıl önce
ne alakası var be kaptanla 900ler zaten trim sınırında gidiyor cunki C class koltukları fazla.yüklemeyi ne kadar öne yaparsan yap cg sınırda yapılacak tek bişey var arka tek sıra C class koltukları sökülüp Y class'a dahil edilecek.
thy pilotları belli ~ 11 yıl önce
aldığınız adamlar ile övünün daha kalkmasını beceremez inmesi daha felaket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
900ER ZORDUR ~ 11 yıl önce
YILLARIN PİLOTU OLABİLİRSİN ELİNİN AYARI YOKSA 900ER AFFETMEZ KENDİNE ÇOK GÜVENİRSEN O ELİNDEKİ KOLU CART CURT CEKERSEN 900ER AFFETMEZ 30 YAŞINDA PİLOT OLURSAN 900ER AFFETMEZ. SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
Boeing malını bilmiyor mu:) kuyruk kısmına sürtülecek yere özel parça koymuş ki uçak da hasar almasın her vak ada.. Eğer bu olay airbus ile olsaydı direkt olarak kuyruk kısmının kendisi hasar alacaktı ki uçağın geri dönüşü de uzun olacaktı.. Pilotlara kızamıyorum hepsi de ahmak değil ya bunların, yada loadmaster lar sürekli olarak yanlış yükleme mi yapacaklar.. Alışın daha çook sürter 739 lar.. İnsan biraz daha geliştirir de yerden bari yükseltirdi tayyareyi ah boeing..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 gercegi ~ 11 yıl önce
Gelişen teknojinin gerisinde kalan B737 serisi uçaklar FLY BYE WIRE değil ve klasik kablo sistemi ile kumanda ediliyor. Bu uçaklar Boeıng firması tarafından bir türlü geliştirilmedi . Oysa B777 serisi uçaklarda tüm kuyruk vurmaya karşı sistemler ve gelişmiş FLY BYE WIRE var. Sonuç hala Klasik B737 serisinde bu tarz kuyruk vurma olayları hiçbir zaman bitmeyecek. Pilotları tek başına suçlamak doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000