11 Haziran 2012, Pazartesi 16:48:13

THY UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI

İstanbul-Budapeşte-İstanbul seferini yapan THY'ye ait yolcu uçağı, Uluslararası Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı hava sahasında kuş sürüsüne çarptı.
  • Benim yazıma cevap veren arkadaşım... Budapeşte İstanbula 1saat 45 dakika mesafede. Avrupanın ortasında ve yakın bir limanda, bizi 12 saat havalimanında bekletmek kimin hakkı? akşam uçağını neden bekleyeyim ben, orada yüzlerce kişi mağdur oldu. Bende dahil. Ayrıca türkiyeye geldiğinde bütün aktarma uçakları gitti. Bizde istanbul da kaldık. saat 2:30 da otele götürdüler ( istanbulun bir ucunda) sonrada saat 03:30 da uyandırıp 4 de aldılar. Saat 7 deki uçak için. Bu nasıl organizasyonsuzluk. Yakışmaz bu THY ye, tek yanlı bakmayın, oradaki herkes şikayetçi oldu durumdan, bende istemem THY nin kötü bir havayolu olmasını ama eleştirilere de açık olun biraz. İster kabul edin ister etmeyin THY bu olayda resmen çuvalladı. Öncelik tabiiki güvenlik sonrası da müşteri memnuniyeti, bu kafayla giderlerse THY güvenli uçuracak müşteri bulamaz. Bende bir müşteri olarak şikayet etme hakkına sahibim, nasıl yorumlarsanız yorumlayın.
  • Passenger rumuzlu yolcu. kendin soyluyorsun iste. Sanal havaciliktan biraz anliyormussun ya. ufacik bir risk olsa bile diye. Iste o yuzden bu ucak kalkmamis. Bunun rezalet kismi nerede. ucaga alim islemleri yapilmis. kaptan yer kontrolunu yaparken fark etmis ve yine senin ve diger yolcularin can guvenligi oncelikli oldugu icin sefer yapilmamis. Bir seferin yerde kalmasi ne kadar maaliyet bundan da haberin var mi? belki sanal muhsaebe ile de ilgin vardir. THY cok mu bayiliyor yolcuyu geri indirmeye ve yerine yeni ucak getirmeye. sallarken insafli olun ya. bu ucagin cup ucamayacagina ancak bazi teknik testler ve sorgular sonunda karar verilir. gerekirse ucak ureticisi veya motor ureticisine danisilir, ki burumda da oyle oldu. Amerika'daki motor ureticisine soruldu. ucar mi ucamaz mi diye. bu cevaplar da 5 dk.da alinmiyor. o nedenle cevap alinana kadar rotarlar verildi. sonra sefer iptal edildi ve aksam ucagi genis govdeli A330 geldi. Once Guvenlik. Biraz da insaf lutfen.
  • Ben direk bu olayın mağduru olarak durumu açıklayayım. THY nin Budapeşte Rezaleti Bölüm 1 Dün sabah saat 10:40 da Budapeşteden İstanbula gelmek için havalimanına gittik. Hiçbirşey olmamış gibi bizi uçağa aldılar. Uçağa binerken pilot ingilizce oradaki görevlilerden birine, "Motora kuş girdi, kuş küçük ama sorun büyük gibi" tarzında laflar ediyordu. Kendim azçok sanal havacılıktan dolayı bazı prosedürleri bilirim. eğer bir uçağın motoruna kuş girmişse kesinlikle ciddi kontrol yapılmadan uçurulmaması gerekir. Bizi nasıl oluyorda bukadar riski göze alarak uçağa bindiriyorlar. Yaklaşık 1 saat uçağın içinde bekledik. Sonra teknik problem var diye indirdiler. Önce 20 dk, sonra 1 saat, sonra yine 1 saat ve sürekli rötar verdiler. Kimseden bir açıklama yok. Havalimanında insanlar sefil oldu. En sonunda teknik bir problem deyip ya bu uçakla gideceğimizi yada akşam Türkiyeden gelecek 20:15 uçağı ile gidebileceğimizi söylediler.
  • Havacilikla saglik sektorunu ayni mi? Verdigin orneye sen inaniyor musun? İnsanlar neden grev yapti? Hala sacma sapan konusuyorsunuz kimse maasi vs icin grev yapmiyor. Maaslari yeterince yuksekmis vs grev hakki niye aliniyor? Maaslari yariyariya dusurup insanlari agir sartlarda diledikleri gibi ucurmak icin. Sen mahkemeye vermeye devam et elbet yalakalandiginiz bu sahte musluman yonetimde birgun gidecek ozaman ne yapacaksiniz? Kimsenin ahi kimseye kalmaz. Thy de olan olaylari herkes biliyor. Yok ihanetmis bilmemne. Thy calisanlarina yaptigi ihanet ne peki? Burasi bir profesyonel kurum kimse kimsenin kara kasina gozune calismiyor herkesin yaptigi isin hakkimi istemesi dogel. Aaaaa pardon dogruya Thy artik tamamen rize ve es dostlarin alimiyla aile sirketi oldu unutmustuk olmayanlarda bu bahanelerle isten cikarilir. Halen utanmadan konusuyorsunuz inancsiz firavunlar!
  • tam yalan degil ama abartili. Buyuk tehlike atlattigi falan yok. hatta olay IST kalkista oluyor. sefer normal devam ediyor. hicbir uyari, ikaz yok. BUD meydaninda Ground check de fark ediliyor. yolcu sayilari da yanlis. a321 gisi ve donus toplamda %90 in uzerinde dolu. Bu nasil haber anlamis degilim. kaynak neresi.
  • Yaz mevsimi, A-321 ve 140 yolcu. İşte THY nin geldiği durum. Bu tür olaylar olmasa anlayamayacağız doluluk oranlarını....
  • ''ihanet!!'' rumuzlu efendi ne ayaksın sen?
  • HHaber asılsızdır be gercekleri yansıtmıyordur.bilginize...
  • Yedikleri ekmeğe ihanet eden kişinin bu şirkette yeri yoktur.Beğenmeyen çeker gider.Sizleri zorla tutmuyoruz.Yazık şirketin malına zarar gelsin diye yorum yapan arkadaşlar sizler bu şirkete layık olamamışsınız .Bu saatten sonrada durmanızın anlamı yok.Buna namkörlük denir.Sizi atilay ağanız kurtarsın bu saatten sonra.
  • Rabbim şirketimize zeval vermesin.Kazalardan belalardan korusun.

 

THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy, Airbus 321 tipi yolcu uçağının 140 yolcusuyla Budapeşte'ye iniş yaparken uçağın motorlarından birine kuş girdiğini, ancak pilotun inişi başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Olayda kimsenin yaralanmadığını belirten Arısoy, uçağın arızalanan motorunun bakımı için hangara çekildiğini, burada diğer motorun da kontrol edileceğini ve Budapeşte'den İstanbul'a gidecek yolcuların ise başka bir uçakla gönderileceğini açıkladı.

THY UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Passenger ~ 12 yıl önce
Benim yazıma cevap veren arkadaşım... Budapeşte İstanbula 1saat 45 dakika mesafede. Avrupanın ortasında ve yakın bir limanda, bizi 12 saat havalimanında bekletmek kimin hakkı? akşam uçağını neden bekleyeyim ben, orada yüzlerce kişi mağdur oldu. Bende dahil. Ayrıca türkiyeye geldiğinde bütün aktarma uçakları gitti. Bizde istanbul da kaldık. saat 2:30 da otele götürdüler ( istanbulun bir ucunda) sonrada saat 03:30 da uyandırıp 4 de aldılar. Saat 7 deki uçak için. Bu nasıl organizasyonsuzluk. Yakışmaz bu THY ye, tek yanlı bakmayın, oradaki herkes şikayetçi oldu durumdan, bende istemem THY nin kötü bir havayolu olmasını ama eleştirilere de açık olun biraz. İster kabul edin ister etmeyin THY bu olayda resmen çuvalladı. Öncelik tabiiki güvenlik sonrası da müşteri memnuniyeti, bu kafayla giderlerse THY güvenli uçuracak müşteri bulamaz. Bende bir müşteri olarak şikayet etme hakkına sahibim, nasıl yorumlarsanız yorumlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
passenger ~ 12 yıl önce
Passenger rumuzlu yolcu. kendin soyluyorsun iste. Sanal havaciliktan biraz anliyormussun ya. ufacik bir risk olsa bile diye. Iste o yuzden bu ucak kalkmamis. Bunun rezalet kismi nerede. ucaga alim islemleri yapilmis. kaptan yer kontrolunu yaparken fark etmis ve yine senin ve diger yolcularin can guvenligi oncelikli oldugu icin sefer yapilmamis. Bir seferin yerde kalmasi ne kadar maaliyet bundan da haberin var mi? belki sanal muhsaebe ile de ilgin vardir. THY cok mu bayiliyor yolcuyu geri indirmeye ve yerine yeni ucak getirmeye. sallarken insafli olun ya. bu ucagin cup ucamayacagina ancak bazi teknik testler ve sorgular sonunda karar verilir. gerekirse ucak ureticisi veya motor ureticisine danisilir, ki burumda da oyle oldu. Amerika'daki motor ureticisine soruldu. ucar mi ucamaz mi diye. bu cevaplar da 5 dk.da alinmiyor. o nedenle cevap alinana kadar rotarlar verildi. sonra sefer iptal edildi ve aksam ucagi genis govdeli A330 geldi. Once Guvenlik. Biraz da insaf lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Passenger ~ 12 yıl önce
Ben direk bu olayın mağduru olarak durumu açıklayayım. THY nin Budapeşte Rezaleti Bölüm 1 Dün sabah saat 10:40 da Budapeşteden İstanbula gelmek için havalimanına gittik. Hiçbirşey olmamış gibi bizi uçağa aldılar. Uçağa binerken pilot ingilizce oradaki görevlilerden birine, "Motora kuş girdi, kuş küçük ama sorun büyük gibi" tarzında laflar ediyordu. Kendim azçok sanal havacılıktan dolayı bazı prosedürleri bilirim. eğer bir uçağın motoruna kuş girmişse kesinlikle ciddi kontrol yapılmadan uçurulmaması gerekir. Bizi nasıl oluyorda bukadar riski göze alarak uçağa bindiriyorlar. Yaklaşık 1 saat uçağın içinde bekledik. Sonra teknik problem var diye indirdiler. Önce 20 dk, sonra 1 saat, sonra yine 1 saat ve sürekli rötar verdiler. Kimseden bir açıklama yok. Havalimanında insanlar sefil oldu. En sonunda teknik bir problem deyip ya bu uçakla gideceğimizi yada akşam Türkiyeden gelecek 20:15 uçağı ile gidebileceğimizi söylediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah boyle cikmaz 2 ~ 12 yıl önce
Havacilikla saglik sektorunu ayni mi? Verdigin orneye sen inaniyor musun? İnsanlar neden grev yapti? Hala sacma sapan konusuyorsunuz kimse maasi vs icin grev yapmiyor. Maaslari yeterince yuksekmis vs grev hakki niye aliniyor? Maaslari yariyariya dusurup insanlari agir sartlarda diledikleri gibi ucurmak icin. Sen mahkemeye vermeye devam et elbet yalakalandiginiz bu sahte musluman yonetimde birgun gidecek ozaman ne yapacaksiniz? Kimsenin ahi kimseye kalmaz. Thy de olan olaylari herkes biliyor. Yok ihanetmis bilmemne. Thy calisanlarina yaptigi ihanet ne peki? Burasi bir profesyonel kurum kimse kimsenin kara kasina gozune calismiyor herkesin yaptigi isin hakkimi istemesi dogel. Aaaaa pardon dogruya Thy artik tamamen rize ve es dostlarin alimiyla aile sirketi oldu unutmustuk olmayanlarda bu bahanelerle isten cikarilir. Halen utanmadan konusuyorsunuz inancsiz firavunlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan haber ~ 12 yıl önce
tam yalan degil ama abartili. Buyuk tehlike atlattigi falan yok. hatta olay IST kalkista oluyor. sefer normal devam ediyor. hicbir uyari, ikaz yok. BUD meydaninda Ground check de fark ediliyor. yolcu sayilari da yanlis. a321 gisi ve donus toplamda %90 in uzerinde dolu. Bu nasil haber anlamis degilim. kaynak neresi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yaz mevsimi, A-321 ve 140 yolcu. İşte THY nin geldiği durum. Bu tür olaylar olmasa anlayamayacağız doluluk oranlarını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihanetmiş ~ 12 yıl önce
''ihanet!!'' rumuzlu efendi ne ayaksın sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asılsız ~ 12 yıl önce
HHaber asılsızdır be gercekleri yansıtmıyordur.bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihanet ~ 12 yıl önce
Yedikleri ekmeğe ihanet eden kişinin bu şirkette yeri yoktur.Beğenmeyen çeker gider.Sizleri zorla tutmuyoruz.Yazık şirketin malına zarar gelsin diye yorum yapan arkadaşlar sizler bu şirkete layık olamamışsınız .Bu saatten sonrada durmanızın anlamı yok.Buna namkörlük denir.Sizi atilay ağanız kurtarsın bu saatten sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah korusun ~ 12 yıl önce
Rabbim şirketimize zeval vermesin.Kazalardan belalardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000