05 Eylül 2011, Pazartesi 15:35:12

THY UÇAĞI KURTARILMAYI BEKLİYOR

Hindistan’ın Mumbai kentinde pistten çıkan Türk Hava Yolları uçağının halen pistte bulunduğu, yağışlı ve rüzgarlı hava sebebiyle uçağı pistten çekme işleminin bir türlü gerçekleştirilemediği kaydedildi...
  • Her incident ve accident ın olması için olaylar ve durumlar silsilesi lazımdır.Bu olaylar ve durumlar silsilesinin bir çok halkası pilotların elinde değildir ama en son yapılan bir hata halkaları tamamlar.Kazayı sadece pilotların üzerine yıkma cehaletini gösteren tüm yorumcuları biraz accident,incident ve near miss raporu okumaya davet ediyorum.
  • Kaptan İspanyol değil lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım...Her iki kaptanımız da Türk, ayrıca hava pist ve uçağın şartlarına göre herkesin başına gelebilecek bir talihsizlik ve kaptanların milliyetiyle bir bağlantı kurulması gerçekten abes bu da ayrı bir nokta..
  • kaptan ispanyol hemi de exeminer.boşuna dememişler KILAVUZU KARGA OLANIN GAGASI B.KTAN ÇIKMAZ diye.
  • allah kurtarır mutlaka, yoksa zaten bizim thy nin bişey yapacağı yok. 3 gün dediğin nedir ki, göz açıp kapayana kadar geçer. 3 ay desen neyse:)))... kargonun bi uçağı afrikada bi yerlerde kalmıştı (sanırım?) bu da hindistan da kaldı. 3-5 yerde daha bırakırlarsa zaten eski airbus lardan kurtulmuş oluyor thy. eski uçaklardan kurtulun derken bunu mu kast ediyorlar tabii, onu tam bilemeyeceğim:))
  • uçağın bu yüzden çekilemediği ilginç
  • Coluk cocuk dolmus herkes yorumcu olmus. Partiden torpili alan Thy calısanı olmus. Bunların hesabını nasıl vereceksiniz acaba burda müslüman taklidi yapmakla bitmiyor is ;) Burada kendi kendinize calin oynayın görücem ben hepinizi!
  • 100 yolcu için 340 mı göndermişler???? Bravo. THY gerçekten özel bir şiret olsa bunun hesabını sorarlardı adama. 98 den beri özel diyen arkadaşa sormak istiyorum, Yönetim Kurulu üyeleri ve genel müdür bıraksalar 100 yıl kalacak orada, atamayı neden Ankara yaptı, özel şirket olduğu için mi:)))))
  • Kaptanlar kimlerdi bilen varmı?
  • burdaki yorum yapan arkadaşlara sesleniyorum,harcanıyorsunuz siz buralarda.
  • A340 4 motorlu?
Türk Hava Yolları’nın 2 Eylül’de Hindistan’ın Mumbai şehrindeki Chatrapati  Shivaji Havaalanı’nda pistten çıkan uçağının halen çekilemediği bildirildi.

THY’ye ait TC-JDM kuyruk tescilli Airbus 340 tipi uçağın 3 günden bu yana pistin hemen yanındaki toprak zeminde bulunduğu ve elverişsiz hava koşulları gerekçe gösterilerek pistte çıkarılamadığı öğrenildi.
 
Uçağın her iki motorunun da kazada hasar aldığı ve Türkiye’den yedek motor gönderildiği öğrenilirken, tamamen toprağa gömülen iniş takımlarında da ağır hasar oluştuğu tahmin ediliyor.
 
Bu arada üç gündür uçağın toprak zeminden çıkarılamaması yüzünden havaalanının en işlek pisti üç gündür kullanılamıyor.
THY UÇAĞI KURTARILMAYI BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Her incident ve accident ın olması için olaylar ve durumlar silsilesi lazımdır.Bu olaylar ve durumlar silsilesinin bir çok halkası pilotların elinde değildir ama en son yapılan bir hata halkaları tamamlar.Kazayı sadece pilotların üzerine yıkma cehaletini gösteren tüm yorumcuları biraz accident,incident ve near miss raporu okumaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaptan İspanyol değil lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım...Her iki kaptanımız da Türk, ayrıca hava pist ve uçağın şartlarına göre herkesin başına gelebilecek bir talihsizlik ve kaptanların milliyetiyle bir bağlantı kurulması gerçekten abes bu da ayrı bir nokta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaptan ispanyol hemi de exeminer.boşuna dememişler KILAVUZU KARGA OLANIN GAGASI B.KTAN ÇIKMAZ diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah kurtarır mutlaka, yoksa zaten bizim thy nin bişey yapacağı yok. 3 gün dediğin nedir ki, göz açıp kapayana kadar geçer. 3 ay desen neyse:)))... kargonun bi uçağı afrikada bi yerlerde kalmıştı (sanırım?) bu da hindistan da kaldı. 3-5 yerde daha bırakırlarsa zaten eski airbus lardan kurtulmuş oluyor thy. eski uçaklardan kurtulun derken bunu mu kast ediyorlar tabii, onu tam bilemeyeceğim:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağın bu yüzden çekilemediği ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Coluk cocuk dolmus herkes yorumcu olmus. Partiden torpili alan Thy calısanı olmus. Bunların hesabını nasıl vereceksiniz acaba burda müslüman taklidi yapmakla bitmiyor is ;) Burada kendi kendinize calin oynayın görücem ben hepinizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
100 yolcu için 340 mı göndermişler???? Bravo. THY gerçekten özel bir şiret olsa bunun hesabını sorarlardı adama. 98 den beri özel diyen arkadaşa sormak istiyorum, Yönetim Kurulu üyeleri ve genel müdür bıraksalar 100 yıl kalacak orada, atamayı neden Ankara yaptı, özel şirket olduğu için mi:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaptanlar kimlerdi bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burdaki yorum yapan arkadaşlara sesleniyorum,harcanıyorsunuz siz buralarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A340 4 motorlu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000