02 Nisan 2017, Pazar 21:54:16

THY uçağı kalkışta kuyruk vurdu

Türk Hava Yolları'nın TK322 sefer sayılı İstanbul-Aşkabat seferini yapacak yolcu uçağı kalkışta kuyruğunu piste vurunca Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
  • Türkiye adını dünyanın her yerine taşıyan, Türkiye nin dünyada bilinen en büyük markasına bir Türk vatandaşı olarak çamur atan insanları anlayamıyorum. Türk Hava Yolları bizim milli markamızdır. Ne demek Türk Hava Yolları ile uçmayın falan fistan. Gurur duyacağınıza karalayan insanların vicdanından ve vatanseferliginden şüphe ederim. Gunde yuzlerlerce noktaya yüzlerce sefer yapan, 300 den fazla uçak uçuran bir havayolu şirketinin bir seferinde kuyruk sürtmüş olmasını ne kadar çok buyutuyorsunuz. Bir arkadaşım çok güzel birşey yazmış. Bir çoğunuz burda kulaktan dolma bilgilerle klavye pilotlugu yapıyorsunuz. Hele de bir havaciysaniz üzülüyorum. İster KLM de uçun ister PGS hiç önemi yok. Bir havacı bir hava cinin arkasında durmalıdır.
  • Çok geçmiş olsun ALLAH bela kaza vermesin
  • :))):)))) Kimse altın soruyu sormamış ? Asker kökenli mi sivil kökenli mi ? Ekip'e cok geçmiş olsun kazasız belasız ucuslar Dilerim .klavye pilotları devam atıp tutmaya devam ederken herkesin basına gelebilecek bir olay olduğunu unutmayalım ;))
  • Ya yorumlari okudumda herkes excess bagajdan, yanliş load sheetten bahsetmis. Yok mudur bir aslan parçası: çikip ta: sevgili arkadaşlar. 737-800 de yakıt boşaltma sistemi yoktur... diyecek :)
  • Birbirinizi.
  • Bir pilotun bilmesi gereken limitler vardır.Uçağın limitleri,operasyonel limitler gibi...Fakat ya kendi limitini bilmiyorsa işte o zaman tehlike başlar.Arkadaş Boeing yazmış 11 derece çekersen burnu yerde iken uçak acele ile bu alet kuyruk sürter.Kitapta pistin üzerindeki engebeli yerler ,rüzgar hamlesi,yolcuların yer değiştirmesi,yanlış yükleme ve bunun gibi handikaplardan bahsetmemiş.Demiş ki optimum koşullarda burnu 11 derece çekersen kuyruk vurur.E sen de saniyede 3 derece çekme yahu senin limitin totale 9 derece saniyede iki derece olsun.Madem anlayamıyorsun hissedemiyorsun uçağın kesildiğini çekme arkadaş gürz diye şunu.Istanbuldan kalkıyorsun mania yok bir şey yok dağlık arazi değil yavaş çek.Alet zaten marazlı dikkat et...
  • Yorumlara Bakıyorumda Burada Havacılıktan Nokta Kadar Anlamayan Çahil İnsanlar Bir Takım Kulaktan Kulağa Duyulan Laflarla Ben Havacılığı Biliyorum Diye Geçinenler O Kokpitin Başına Geçte Görelim Uçak Nasıl Kaldırılır Havacılıkta Bu Tür Kuyruk Sürtme Vurma Olayları Çok Normal Her Havayolunun Başına Gelebilir Olay Durumu Üzücü Fakat Yapılabilecek Bişey Yok...
  • Dilimde tüy bitti THY ile uçulmaz diye diye, başka bir kanıtı daha... Dünyada 738 ve 9 ile operasyon yapan o kadar şirket var, tüm dünyadaki toplam kuyruk vurmaları toplayın THY'yi geçemez. Flap'ları göz işaretiyle toplatan, iniş takımını el işaretiyle indirten, My name is ... demekten aciz kaptanlardan, bir rütbeye geldiğinde hiç ehil olup olmadığına bakmadan sırf aynı cemaatteniz diye arkadaşlarını yükselten, kendini rahat filolara geçiren yöneticilerden ne beklenir? Bu kafayla bu şirket 2020'yi çok zor görür.
  • Sistemi cemaat kurarsa kimse kıvırmasın pilot hatası ama cemaat tır kimse hesap soramaz ki hadi sorsun bir zamanların ceza kralı ekşi hadi versin. Veremezzz kii. Uçağı kırsa bileeee.
  • kargo ve yolcu bagajları bir sebepten doğru tartılmamış bunun sonucunda balans sorunu yaşanmış olabilir mi ? ayrıca bu uçuşlarda oldukça fazla el bagajları oluyor ve önüne geçilmiyor. bu da uçuş güvenliğini riske atmıyor mu ?

Türk Hava Yolları'nın TK322 sefer sayılı İstanbul-Aşkabat seferini yapacak yolcu uçağı kalkışta kuyruğunu piste vurunca Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Edinilen bilgiye göre; Atatürk Havalimanı''ndan kalkış için pistte koşturan TC-JVV kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kalkış yaptığı anda kuyruğunu piste vurdu.

Kalkışından sonra Atatürk Havalimanı kulesine bilgi veren kokpit ekibi geri döneceğini bildirdi. Bir süre havada tur atıp yakıt boşaltan THY uçağı az önce Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Uçağın birazdan bakıma alınacağı öğrenildi.

©AirportHaber

THY uçağı kalkışta kuyruk vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (145)

Havacılar Dosttur. ~ 7 yıl önce
Türkiye adını dünyanın her yerine taşıyan, Türkiye nin dünyada bilinen en büyük markasına bir Türk vatandaşı olarak çamur atan insanları anlayamıyorum. Türk Hava Yolları bizim milli markamızdır. Ne demek Türk Hava Yolları ile uçmayın falan fistan. Gurur duyacağınıza karalayan insanların vicdanından ve vatanseferliginden şüphe ederim. Gunde yuzlerlerce noktaya yüzlerce sefer yapan, 300 den fazla uçak uçuran bir havayolu şirketinin bir seferinde kuyruk sürtmüş olmasını ne kadar çok buyutuyorsunuz. Bir arkadaşım çok güzel birşey yazmış. Bir çoğunuz burda kulaktan dolma bilgilerle klavye pilotlugu yapıyorsunuz. Hele de bir havaciysaniz üzülüyorum. İster KLM de uçun ister PGS hiç önemi yok. Bir havacı bir hava cinin arkasında durmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamaset ~ 7 yıl önce
Hamaset yapmayalım. Hepimiz TC vatandaşıyız. Türk'ün Türk'e propagandası modası geçti. THY pahalıdır. Alternatif varsa diğerleri ile uçulabilir. Herkes kendi çıkarını düşünecek. Gayet normal. Bu arada ben nasıl her gün araba mı bir yere vurmuyorsam, uçak da kuyruk sürtmemeli. Bu da ayrı konu..
Kenan ~ 7 yıl önce
Çok geçmiş olsun ALLAH bela kaza vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330/200 ~ 7 yıl önce
:))):)))) Kimse altın soruyu sormamış ? Asker kökenli mi sivil kökenli mi ? Ekip'e cok geçmiş olsun kazasız belasız ucuslar Dilerim .klavye pilotları devam atıp tutmaya devam ederken herkesin basına gelebilecek bir olay olduğunu unutmayalım ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaaaaaa ~ 7 yıl önce
Ya yorumlari okudumda herkes excess bagajdan, yanliş load sheetten bahsetmis. Yok mudur bir aslan parçası: çikip ta: sevgili arkadaşlar. 737-800 de yakıt boşaltma sistemi yoktur... diyecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaaaaaya ~ 7 yıl önce
sanirim sizin disinizda herkes yakit bosaltmadan kastin fazla yakiti yakmak oldugunu anlamis
Yiyin ~ 7 yıl önce
Birbirinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limitler ~ 7 yıl önce
Bir pilotun bilmesi gereken limitler vardır.Uçağın limitleri,operasyonel limitler gibi...Fakat ya kendi limitini bilmiyorsa işte o zaman tehlike başlar.Arkadaş Boeing yazmış 11 derece çekersen burnu yerde iken uçak acele ile bu alet kuyruk sürter.Kitapta pistin üzerindeki engebeli yerler ,rüzgar hamlesi,yolcuların yer değiştirmesi,yanlış yükleme ve bunun gibi handikaplardan bahsetmemiş.Demiş ki optimum koşullarda burnu 11 derece çekersen kuyruk vurur.E sen de saniyede 3 derece çekme yahu senin limitin totale 9 derece saniyede iki derece olsun.Madem anlayamıyorsun hissedemiyorsun uçağın kesildiğini çekme arkadaş gürz diye şunu.Istanbuldan kalkıyorsun mania yok bir şey yok dağlık arazi değil yavaş çek.Alet zaten marazlı dikkat et...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus F/O ~ 7 yıl önce
Yorumlara Bakıyorumda Burada Havacılıktan Nokta Kadar Anlamayan Çahil İnsanlar Bir Takım Kulaktan Kulağa Duyulan Laflarla Ben Havacılığı Biliyorum Diye Geçinenler O Kokpitin Başına Geçte Görelim Uçak Nasıl Kaldırılır Havacılıkta Bu Tür Kuyruk Sürtme Vurma Olayları Çok Normal Her Havayolunun Başına Gelebilir Olay Durumu Üzücü Fakat Yapılabilecek Bişey Yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine haklıyım ~ 7 yıl önce
Dilimde tüy bitti THY ile uçulmaz diye diye, başka bir kanıtı daha... Dünyada 738 ve 9 ile operasyon yapan o kadar şirket var, tüm dünyadaki toplam kuyruk vurmaları toplayın THY'yi geçemez. Flap'ları göz işaretiyle toplatan, iniş takımını el işaretiyle indirten, My name is ... demekten aciz kaptanlardan, bir rütbeye geldiğinde hiç ehil olup olmadığına bakmadan sırf aynı cemaatteniz diye arkadaşlarını yükselten, kendini rahat filolara geçiren yöneticilerden ne beklenir? Bu kafayla bu şirket 2020'yi çok zor görür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
THY. NIN ALDIĞI EL BAGAJI BAVULLARDAN DAHA FAZLA VE AĞIRLIK DAN DOLAYI KUYRUK VURMUŞTUR.
Şu haklıya ~ 7 yıl önce
Bu ülke bu bayrak bu marka senin gibi 10 ülke vatandaşları ile uğraşıyor hadsiz aymaz ukala her modeliniz var konuşun konuşun 2020 miyi kim görür kim görmez onu görecez
THY ~ 7 yıl önce
THY Hic bir sey olmaz . Birak 2020 kiyametin sonuna Kadar gider . Kuyruk carpmayi bu Kadar buyutmeyin. Dosya kapandi. Hatasiz Kul olmaz . Kuyrugu vurun Kaptan kendini bilgisayar flight Simulatorde ucusunda zannetdi . Sirketimizde ucak cok. Devletimizin parasi da cok. Ozel sirketden cok kaliteli tecrubeli pilotlari HTA CRM de eletdirdik . Gencler Ayip oluyor cop seyler yazmak
KHY ~ 7 yıl önce
2020 den sonra THY devam eder ama yarı büyüklükte. Diğer yarısı bu gidişle KHY (kürdistan hava yolları) olur.
Yarasa ~ 7 yıl önce
Sistemi cemaat kurarsa kimse kıvırmasın pilot hatası ama cemaat tır kimse hesap soramaz ki hadi sorsun bir zamanların ceza kralı ekşi hadi versin. Veremezzz kii. Uçağı kırsa bileeee.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemaat ~ 7 yıl önce
Cemaat gitdi Ana Akolu palyoco psikologu HTA CRM Psikologunun getirdi . Ana Okulu psikologu da sasirdi . THY pilotlarin secimi gorevine getirilmesine Cemaatden olanlar olumlu obur kisiler olumsuz Insanlarin hakkini yediniz . Once Hamdi Topcu koltugunu kaybetdi , sonra Temel kotile arkasindan Ana Okulugu palyoco HTA Psikologunun. Isine son verirdi Sonunda Torpilli becereksiz kisiler yo tail strike yapan veya hard landing .
acaba ~ 7 yıl önce
kargo ve yolcu bagajları bir sebepten doğru tartılmamış bunun sonucunda balans sorunu yaşanmış olabilir mi ? ayrıca bu uçuşlarda oldukça fazla el bagajları oluyor ve önüne geçilmiyor. bu da uçuş güvenliğini riske atmıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her'e ~ 7 yıl önce
beceriksizlik, önüne geleni thy'ye sokmak, işi doğru yapmamak, yaptıkları işleri düzgün şekilde denetlememek, yanlış varsa yaptırım uygulamamak ve senin gibi ukala, herşeyi bildiğini sanan ama hiçbir şey bilmeyip, millete olmayan aklıyla ahkam kesmektir koçum !
Her' e ~ 7 yıl önce
Cahilin hiçbirşey bilmesine gerek yoktur çünkü kendi hariç herkes cahildir. Ne güzel sistem
Her ~ 7 yıl önce
Herşeyide biliyosun Kargo bagaj el bagajı vs. aferin peki beceriksizlik nedir biliyomusun hadi araştır koçum
Haydaaa ~ 7 yıl önce
Her biri gozetim altinda indirildi tartildi nereden biliyorsunuz tartilmadigini?
Hercim ~ 7 yıl önce
Aslanım bilip bilmeden konuşuyosun istem dışı kendini anlatıyosun boş işlerin elemanısın haydi yavrum volta

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000