12 Temmuz 2010, Pazartesi 18:47:50

THY UÇAĞI KAHİRE'YE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Türk Hava Yolları'nın Johannesburg-İstanbul seferini yapan uçağı bir çocuğun solunum problemi yaşaması yüzünden Kahire'ye zorunlu iniş yaptı.
  • deli mike bu hersey beklenir ondan
  • Turkce (pardon Türkçe'n) için yardımcı olayım... Bunun Türkçe adı 'operasyonel Teknik İniş' tir ve her uçuşun, herhangi bir aşamasında ''normal inişlerden'' farksız icra edilebilinir... Emniyetli uçuşlar
  • Turkcemi gelistirmeye calisiyorum. Belki yorumum yalnis ama "zorunlu inis" den anladigim "forced landing" veya "emergency landing". Yani ucakla bir problem oldugu zaman bir inis. Burda okudugum kadariyla ucagin bir sorunu yoktu. Teknik olarak rutin bir inisti. Boylece bu bir "diversion". Bunun tam turkce tabiri nedir? Tesekkurler.
  • Geçmiş olsun tabi uçuş ekibinin başındaki kişi captain pilot yolcunun sağlığını düşünerek en yakın alana iniş yapmaya karar vermiş ki en kısa zamanda tıbbı müdahale yapılsın diye.. Küçük hastamızın durumu iyidir..
  • 246 super bir rakam. Dunya kupasi durumu ile ilgilidir tabiiki. genelde doluluk nasil bu hatta senenin bu aylari?
Türk Hava Yolları'nın Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'dan İstanbul'a gelen TC-JDM kuyruk tescilli Airbus 340-300 tipi uçağı Kahire Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı. 246 yolcu bulunan uçakta bir çocuğun solunum sorunu yaşaması üzerine pilot Kahire Havaalanı'na inme kararı aldı. Uçak güvenli şekilde inişini gerçekleştirirken rahatsızlanan yolcu hastaneye kaldırıldı.

Seferde iki saatlik gecikme yaşandı.

Airporthaber.com
THY UÇAĞI KAHİRE'YE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
deli mike bu hersey beklenir ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkce (pardon Türkçe'n) için yardımcı olayım... Bunun Türkçe adı 'operasyonel Teknik İniş' tir ve her uçuşun, herhangi bir aşamasında ''normal inişlerden'' farksız icra edilebilinir... Emniyetli uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkcemi gelistirmeye calisiyorum. Belki yorumum yalnis ama "zorunlu inis" den anladigim "forced landing" veya "emergency landing". Yani ucakla bir problem oldugu zaman bir inis. Burda okudugum kadariyla ucagin bir sorunu yoktu. Teknik olarak rutin bir inisti. Boylece bu bir "diversion". Bunun tam turkce tabiri nedir? Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçmiş olsun tabi uçuş ekibinin başındaki kişi captain pilot yolcunun sağlığını düşünerek en yakın alana iniş yapmaya karar vermiş ki en kısa zamanda tıbbı müdahale yapılsın diye.. Küçük hastamızın durumu iyidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
246 super bir rakam. Dunya kupasi durumu ile ilgilidir tabiiki. genelde doluluk nasil bu hatta senenin bu aylari?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000