27 Ekim 2011, Perşembe 16:10:49

"THY UÇAĞI KAÇIRILACAK"

İstanbul-Kopenhag uçuşunu yapan TK 1783 sefer sayılı THY uçağının kaçırılacağına dair ihbar paniğe neden oldu...
  • Bu gibi ihbar durumlarinda gec muracaat yolcular gecikme ne kadar olursa olsun ucaga Kabul edilmezler.... O nedenle ters bir durum yok.
  • Kopenhag gibi pkk nın, dhkpc nin binlerce üyesinin yaşadığı,son derece rahat şekilde türkiye aleyine faliyetlerde bulunmalarına izin verilmesi barındığı bir ülkede thy uçağını kaçırma girişimi olabilir bu tür bir olau asılsız bir ihbarda olabilir gerçek de olabilir.. en azından polisin ihbarı ciddiye alarak araştırması sonucundada asılsız çıkması sevindirici bir haber..
  • yıllar geçiyor halen milletçe uslanmıyoruz ders almıyoruz bu tip ihbarların sonlarında çıkan durumlar için öncesindeki benzer haberlerede bakınca uçağı kaçırmaktan daha ziyade uçağı kaçırmama uçağa yetişme durumundan başka birşey olamaz ama yinede tabi güvenliği elden bırakmamakta her zaman için fayda vardır.
Bilinmeyen bir şahsın, Norveçli bir gazeteciye mail yazarak THY uçağının kaçırılacağını öne sürmesi üzerine, alarma geçen Kopenhag'ın Kastrup Havaalanı polisleri, saat 12:10'da alana inmesi beklenen uçağın 12:50'de gecikmeli olarak iniş yapması üzerine, uçak polisin talebi nedeniyle iner inmez önce açığa çekildi. Polisler kaptan pilotla konuşup, uçakta şüpheli bir durum olup olmadığını sordu. Kaptan pilotun şüpheli bir durum olmadığını söylemesi üzerine körüğe çekilen uçağa binen polisler, pilotla konuştuktan sonra uçaktan ayrıldılar.
 
Kopenhag Emniyet Müdürlüğü'nden Mads Firlings, "Bir şahsın Norveçli bir gazeteciye attığı mail üzerine söz konusu gazeteci bizi arayıp durumu bildirdi. Biz de ihbarı ciddiye alarak hemen harekete geçtik. Uçakta şüpheli bir durum olduğu bildirilmişti. Ama kaptan pilotla yaptığımız görüşmede şüpheli bir durum olmadığını öğrendik Uçakta yaptığımız incelemeden sonra yolcular normal inişlerini gerçekleştirdiler ve uçak İstanbul seferini gerçekleştirdi" dedi.
 
Havalanı Basın Sözcüsü Lars Lembke, yolculara profesyonel görevliler tarafından psikolojik yardım edilmek istendiğini ancak yolcuların buna ihtiyaç duymadıklarını söyledi. THY yetkilileri, anormal bir durum olmadığını sadece asılsız bir ihbar yüzünden İstanbul seferinin yarım saat geciktiğini söylediler. (Hürriyet)
"THY UÇAĞI KAÇIRILACAK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu gibi ihbar durumlarinda gec muracaat yolcular gecikme ne kadar olursa olsun ucaga Kabul edilmezler.... O nedenle ters bir durum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kopenhag gibi pkk nın, dhkpc nin binlerce üyesinin yaşadığı,son derece rahat şekilde türkiye aleyine faliyetlerde bulunmalarına izin verilmesi barındığı bir ülkede thy uçağını kaçırma girişimi olabilir bu tür bir olau asılsız bir ihbarda olabilir gerçek de olabilir.. en azından polisin ihbarı ciddiye alarak araştırması sonucundada asılsız çıkması sevindirici bir haber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yıllar geçiyor halen milletçe uslanmıyoruz ders almıyoruz bu tip ihbarların sonlarında çıkan durumlar için öncesindeki benzer haberlerede bakınca uçağı kaçırmaktan daha ziyade uçağı kaçırmama uçağa yetişme durumundan başka birşey olamaz ama yinede tabi güvenliği elden bırakmamakta her zaman için fayda vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000