18 Ocak 2019, Cuma 23:28:51

THY uçağı Helsinki'de büyük tehlike atlattı

Türk Hava Yolları’nın Helsinki Havalimanı’na iniş yapan uçağı büyük tehlike atlattı.
  • airport haberi tebrik ediyorum.Yazılan yorumlar çok güzel ve yayınladığınız için teşekküler.
  • Pistte uçak varken o piste inilmez zaten.Adam yakıtım ve zamanım boşa gitmesin diye bizim uçağımızı yolcumuzu tehlikeye atmış üstelik Atc pass geç demesine rağmen.Konu hakkında Avherald da ki yazıda da -ortada tehlikeli bir durum yoktu demiş.Elin yabancısı bizi mi kollayacak, herıld yani!!!!!
  • ATC hatası da olabilir, dibine sokmayacaksin uçağı
  • Ne kadar bilgili toplu muz maaşallah allah nazardan saklasin vay vay vay anam vay....
  • ha bir de söylemeyi unuttum. buz pistte pisti yavaş terk etmenin hiçbir ihlal durumu yok. ama iniş kleransın olmadan iniyorsan adamı ipe çekerler. klavye delikanlısı arkadaşlar bunu öğrensin, bir daha sefere cahil cahil konuşmazsınız.
  • yine klavye delikanlıları ortaya saçılmış. helsinki pistinde kışın ayakta zor yürünüyor gelmiş burada TK kaptanı oradan çıksaymış buradan çıksaymış diyorsunuz. Lviv'de uçak pistte kayar kaptan dikkatsiz olur, helsinki de pist terkederken yavaş taksi yaptı da bilmem ne olur. azıcık vicdanlı olun. hiç buz piste inmediyseniz burada ahkam kesmeyin. ders alacak birşey söyleyememiş olursunuz ama en azından adam sanarlar.
  • Birincisi TK çalışanı değilim ama yapılan bazı yorumları kınıyorum, yok yavaşmış yok bilmem ne. Eğer keyiften pist yavaş terk ediliyorsa onun hesabını soracak ilgili otoriteler var. Ancak her ne olursa olsun kule tarafından pas geç denilmesine rağmen, önceden deklare edilmiş bir arızan veya emercensi yakıt durumun yokken inişe devam etmenin verilecek hiçbir cevabı yok. Bu tamamen kuralsızlık, insan hayatını riske etmek(hem pist içindeki uçaktakilerin, hem de pas geçmeyen uçaktakilerin) ve pilotluktan uzak bir yaklaşım. Pas geç denildiyse pas geçeceksin kardeşim, sana ne pist içinde ne olduğundan. Merak ediyorum acaba pas geçmeyen uçaktakilerin İngilizceleri mi yetersizmiş
  • Adam kayıp toprağa çıksa bu sefer de hızlı çıkmasa idi diyeceksiniz, THY ciler ne yapsa suçlamaya hazirsiniz , Norwegian sarhoşlar dan oluşan kişilerin cirit attığı bir dandik, ucuzcu bir şirket, ABD'de Base kapatmaya bile başladı , yemezler!
  • Olay iyi ki Helsinki ‘de olmuş enine boyuna araştırılır. Da TK’cılar bu kadar yorumdan ne ders çıkartıyor ben çok merak ediyorum ben indikten sonra istediğim yerden çıkarım gördüm yorumlarda. Pes diyorum başka bir şey demiyorum
  • Bazı meydanlarda yoğunluk dolayısı ile iniş yapan uçaklar minimum ayrıma tabi tutulur.Meydan bilgilendirme chartlarında bu pilota bildirilir.Ama bunun uygulandığı tüm meydanlarda o bilginin altında uçuş güvenliği tehlikeye girdiği anda bu prosedürün iptal edilebileceği yazar.Adam Helsinki'ye inmiş.Pist kaygan ise 3-5 knot taxi süratinin altına düşmeden dönemezsin öyle kuru pistte döner gibi.Hızlı terketmeye çalışıp kayıp dışarı çıkacağıma(örnekleri onlarca vardır accident incident yayımlayan sitelerde) arkadaki pas geçer,eve gider safety reportumu yazar keyfime bakarım.

Türk Hava Yolları’nın Helsinki Havalimanı’na iniş yapan uçağı büyük tehlike atlattı.

Helsinki Havalimanı’nda yaşanan olayda Türk Hava Yolları’nın TK1763 sefer sayılı uçağı Helsinki Havalimanı’na iniş yaptı.

TC-JYH kuyruk tescilli B737-900ER tipi yolcu uçağı pisti henüz terk etmemişken Norwegian Havayolları'na ait EI-FYA kuyruk tescilli uçak iniş için izin istedi. Hava Trafik Kontrol görevlileri tarafından pas geçmesi tebliğ edilen uçağın pilotları talimatların aksine iniş yapınca THY uçağıyla çarpışma tehlikesi yaşadı.

Olay sonrası soruşturma başlatıldığı öğrenilirken iki uçağın çarpışmaması büyük bir facianın eşiğinden dönülmesini sağladı.

THY uçağı Helsinki'de büyük tehlike atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

-900ER ~ 5 yıl önce
airport haberi tebrik ediyorum.Yazılan yorumlar çok güzel ve yayınladığınız için teşekküler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖğrenciPilot ~ 5 yıl önce
Pistte uçak varken o piste inilmez zaten.Adam yakıtım ve zamanım boşa gitmesin diye bizim uçağımızı yolcumuzu tehlikeye atmış üstelik Atc pass geç demesine rağmen.Konu hakkında Avherald da ki yazıda da -ortada tehlikeli bir durum yoktu demiş.Elin yabancısı bizi mi kollayacak, herıld yani!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sait ~ 5 yıl önce
ATC hatası da olabilir, dibine sokmayacaksin uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Syf ~ 5 yıl önce
Ne kadar bilgili toplu muz maaşallah allah nazardan saklasin vay vay vay anam vay....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 fo ~ 5 yıl önce
ha bir de söylemeyi unuttum. buz pistte pisti yavaş terk etmenin hiçbir ihlal durumu yok. ama iniş kleransın olmadan iniyorsan adamı ipe çekerler. klavye delikanlısı arkadaşlar bunu öğrensin, bir daha sefere cahil cahil konuşmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 fo ~ 5 yıl önce
yine klavye delikanlıları ortaya saçılmış. helsinki pistinde kışın ayakta zor yürünüyor gelmiş burada TK kaptanı oradan çıksaymış buradan çıksaymış diyorsunuz. Lviv'de uçak pistte kayar kaptan dikkatsiz olur, helsinki de pist terkederken yavaş taksi yaptı da bilmem ne olur. azıcık vicdanlı olun. hiç buz piste inmediyseniz burada ahkam kesmeyin. ders alacak birşey söyleyememiş olursunuz ama en azından adam sanarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 5 yıl önce
Birincisi TK çalışanı değilim ama yapılan bazı yorumları kınıyorum, yok yavaşmış yok bilmem ne. Eğer keyiften pist yavaş terk ediliyorsa onun hesabını soracak ilgili otoriteler var. Ancak her ne olursa olsun kule tarafından pas geç denilmesine rağmen, önceden deklare edilmiş bir arızan veya emercensi yakıt durumun yokken inişe devam etmenin verilecek hiçbir cevabı yok. Bu tamamen kuralsızlık, insan hayatını riske etmek(hem pist içindeki uçaktakilerin, hem de pas geçmeyen uçaktakilerin) ve pilotluktan uzak bir yaklaşım. Pas geç denildiyse pas geçeceksin kardeşim, sana ne pist içinde ne olduğundan. Merak ediyorum acaba pas geçmeyen uçaktakilerin İngilizceleri mi yetersizmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 5 yıl önce
Adam kayıp toprağa çıksa bu sefer de hızlı çıkmasa idi diyeceksiniz, THY ciler ne yapsa suçlamaya hazirsiniz , Norwegian sarhoşlar dan oluşan kişilerin cirit attığı bir dandik, ucuzcu bir şirket, ABD'de Base kapatmaya bile başladı , yemezler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyze ~ 5 yıl önce
Olay iyi ki Helsinki ‘de olmuş enine boyuna araştırılır. Da TK’cılar bu kadar yorumdan ne ders çıkartıyor ben çok merak ediyorum ben indikten sonra istediğim yerden çıkarım gördüm yorumlarda. Pes diyorum başka bir şey demiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyzeee ~ 5 yıl önce
Teyze adam prosedüre aykırı inmş tk ne yapsın siz kafayı tkyla tk cılarla bozmuşunuz. Bu kadar çekemeyecek valla bişi yok ben içerden söylüyorum bak :)
Ignorance is Bliss ~ 5 yıl önce
Bazı meydanlarda yoğunluk dolayısı ile iniş yapan uçaklar minimum ayrıma tabi tutulur.Meydan bilgilendirme chartlarında bu pilota bildirilir.Ama bunun uygulandığı tüm meydanlarda o bilginin altında uçuş güvenliği tehlikeye girdiği anda bu prosedürün iptal edilebileceği yazar.Adam Helsinki'ye inmiş.Pist kaygan ise 3-5 knot taxi süratinin altına düşmeden dönemezsin öyle kuru pistte döner gibi.Hızlı terketmeye çalışıp kayıp dışarı çıkacağıma(örnekleri onlarca vardır accident incident yayımlayan sitelerde) arkadaki pas geçer,eve gider safety reportumu yazar keyfime bakarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000