24 Ekim 2015, Cumartesi 20:56:29

THY uçağı Heathrow'a divert etti

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK1970 sayılı Birmingham-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı Londra'ya divert etti.
  • Olayı yaşayan kokpit ekibine geçmiş olsun. Havacılıkta herkesin başına her konu gelebilir büyük konuşmamak lazım. 737 serisi günümüz uçakları içinde handling i zor bir uçak diğer olumsuz şartlar zorluğu daha da artırıyor. Haber içerisinde hava şartları paylaşılabilirdi bu kaza konusunda konuyu bilerek okuyanlara fikir verirdi. Bu arada 737 filosun da uçağın ana sorumluluğunu taşıyan kaptanlar fazla ve zor mesai sebebiyle yorgun f/o lar ise az uçma sebebiyle tecrübesiz bunun önüne geçilmeli. Yetkililer lütfen bu yıl 737 f/o larını ortalama uçuş saatini sorsun aylık 70 saatin altında uçulan her saat şirketin çöpe attığı paradır bunun sebebide gereğinden fazla f/o alımı f/o lar daha fazla uçurulup kaptanlık saatleri doldurulmalı ve tecrübe kazanmaları sağlanmalı sistem düzwltilmeli
  • 900'de degil 800. Neden oldu acaba, yukleme hatasi mi?
  • Yine sürtme. Pes.
  • Haberleri magazin boyutunda degerlendiren yorumcular, cok komiksiniz. Kalkis sirasinda kuyrugun fazla surttugunden suphelenip Birmingham'a inisimiz agirlik sebebiyle zor olacagini hesaba katarak Heathrow'a gitmeyi tercih etmis kaptan. Londra'da ucaga bir goz atmakta ucus guvenligi acisindan hicbir mahsur yok; ki zaten kaptanin buna tam yetkisi var.
  • Eee normal... Globally fossssssss... Sürte Sürte gider :))
  • THY de kokpit üzerinde aşırı bir baskı var. Bu şartlarda bu tür olaylar artarak devam eder. Pilotlar yorgun. Özellikle kaptanlar çok uçuyor. FO lar uzun süredir 70 saati geçirilmeden uçuruluyor. Kaptanlar her ay 85-100 arası. Ücretler iyice düştü. Kokpit mutsuz. Gidişat kötü.
  • Boyle seyler butun sirketlerin basina gelebilir.Onemli olan pilot secimleri .INGILIZCE onemli fakat TECRUBE de COK ONEMLI. Cok cook geckmis olsun ALLAH beterinden saklasin
  • Haberi sözcü gazetesi "THY uçağı faciadan döndü" manşetiyle vermiş. Çok seviyoruz panik yaratmayı. Oysa sadece şanssız bir olay. Uçak kontrolden sonra tekrar uçuşa devam etmiş. Ayrıca yine haberde "pilot havada yakıt azaltarak uçağı emniyetli şekilde Londra Heathrow Havalimanı’na indirdi" yazmışlar. Gözünü seveyim, 737'lere yakıt tahliye ne zaman kondu? Kepazeliği görmek isterseniz: http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/thy-ucagi-kuyruk-surttu-968804/
  • Trabzon uçağı da bugün hava şartlarından divert etmiş ama hava gayet güzel uçuş için, diğer uçaklar iiniyor, THY hava şartlarından diyor ve seferi de iptal ediyor.
  • Anlaşılan yine pistin tozunu almış arkadaşlar

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK1970 sayılı Birmingham-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı Londra'ya divert etti.

TC-JVG tescilli Boeing B737-800 tipi uçağıyla gerçekleştirilen İstanbul seferinin neden Londra'ya divert ettiği henüz öğrenilemedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanına iniş yapan THY uçağının kalkış saatiyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

GÜNCELLENDİ:


Edinilen bilgiye göre THY uçağının kalkış sırasında kuyruğunu sürttüğü bu nedenle Londra'ya divert ettiği öğrenildi. Kontolleri yapılan uçak sefere devam ederken Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yapıldı.

THY uçağı Heathrow'a divert etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Olayı yaşayan kokpit ekibine geçmiş olsun. Havacılıkta herkesin başına her konu gelebilir büyük konuşmamak lazım. 737 serisi günümüz uçakları içinde handling i zor bir uçak diğer olumsuz şartlar zorluğu daha da artırıyor. Haber içerisinde hava şartları paylaşılabilirdi bu kaza konusunda konuyu bilerek okuyanlara fikir verirdi. Bu arada 737 filosun da uçağın ana sorumluluğunu taşıyan kaptanlar fazla ve zor mesai sebebiyle yorgun f/o lar ise az uçma sebebiyle tecrübesiz bunun önüne geçilmeli. Yetkililer lütfen bu yıl 737 f/o larını ortalama uçuş saatini sorsun aylık 70 saatin altında uçulan her saat şirketin çöpe attığı paradır bunun sebebide gereğinden fazla f/o alımı f/o lar daha fazla uçurulup kaptanlık saatleri doldurulmalı ve tecrübe kazanmaları sağlanmalı sistem düzwltilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 8 yıl önce
900'de degil 800. Neden oldu acaba, yukleme hatasi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine bayan pilot ~ 8 yıl önce
Yine sürtme. Pes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magazin ~ 8 yıl önce
Haberleri magazin boyutunda degerlendiren yorumcular, cok komiksiniz. Kalkis sirasinda kuyrugun fazla surttugunden suphelenip Birmingham'a inisimiz agirlik sebebiyle zor olacagini hesaba katarak Heathrow'a gitmeyi tercih etmis kaptan. Londra'da ucaga bir goz atmakta ucus guvenligi acisindan hicbir mahsur yok; ki zaten kaptanin buna tam yetkisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dc-3 ~ 8 yıl önce
Eee normal... Globally fossssssss... Sürte Sürte gider :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Kaptan ~ 8 yıl önce
THY de kokpit üzerinde aşırı bir baskı var. Bu şartlarda bu tür olaylar artarak devam eder. Pilotlar yorgun. Özellikle kaptanlar çok uçuyor. FO lar uzun süredir 70 saati geçirilmeden uçuruluyor. Kaptanlar her ay 85-100 arası. Ücretler iyice düştü. Kokpit mutsuz. Gidişat kötü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cockpit ~ 8 yıl önce
Boyle seyler butun sirketlerin basina gelebilir.Onemli olan pilot secimleri .INGILIZCE onemli fakat TECRUBE de COK ONEMLI. Cok cook geckmis olsun ALLAH beterinden saklasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 8 yıl önce
Haberi sözcü gazetesi "THY uçağı faciadan döndü" manşetiyle vermiş. Çok seviyoruz panik yaratmayı. Oysa sadece şanssız bir olay. Uçak kontrolden sonra tekrar uçuşa devam etmiş. Ayrıca yine haberde "pilot havada yakıt azaltarak uçağı emniyetli şekilde Londra Heathrow Havalimanı’na indirdi" yazmışlar. Gözünü seveyim, 737'lere yakıt tahliye ne zaman kondu? Kepazeliği görmek isterseniz: http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/thy-ucagi-kuyruk-surttu-968804/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk_fo ~ 8 yıl önce
havada yakit azaltmaktan kastinin hold'a girmek oldugunu farzedelim. ama baska bi ulkede bayrak tasiyici bu tarz bi olayla karsilastiginda eminim ustu daha da ortulurdu
Çağdaş'a ~ 8 yıl önce
Arkadaş senin verdiğin linke tıkladık hiç de senin söylediğin gibi bir 'facia' manşeti atmamış Sözcü gazetesi. Bildiğin normal bir haber yapmış. Uçak kuyruk sürttü,divert etti diye yazmış. Yani artık yalanın boyutlarını öyle bir noktaya ulaştırdınız ki gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Üstelik yalanı söyleyip üstüne de linki veriyorsunuz ki bu daha da komedi. Ayrıca pilot havada yakıt boşalttı demiyor,yakıtı azalttı diyor. Yani orada da yanlış birşey yok. Adam girmiş hold'a bekleyerek yakıt azaltmış. Yani Sözcü'nün verdiği haberde en ufak bir panik,çarpıtma veya göremedim ben. Gördüğüm tek şey sen ve senin zihniyetindeki arkadaşların Sözcü gazetesinden ölesiye korktuğu.
Aynen.. ~ 8 yıl önce
Haberin manşeti değişmiş. Sabah ana sayfada "faicadan döndü" diye manşet vardı. Şimdi "thy uçağı kuyruk sürttü" diye manşet var.
Sait ~ 8 yıl önce
Hold konusunda haklı olabilirsiniz ama bence şüpheli. http://www.flightradar24.com/data/flights/tk1970/#7cadf75 O kadar mesafede istanbul yakıtının ne kadarını tüketir uzmanlarına sormak lazım.
trabzon ~ 8 yıl önce
Trabzon uçağı da bugün hava şartlarından divert etmiş ama hava gayet güzel uçuş için, diğer uçaklar iiniyor, THY hava şartlarından diyor ve seferi de iptal ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Anlaşılan yine pistin tozunu almış arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000