21 Nisan 2014, Pazartesi 12:02:35

THY UÇAĞI HAVALANAMADI!

Türk Hava Yolları'nın Barselona-İstanbul seferini yapması planlanan uçağın kalkışına izin verilmeyince yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı.
  • Uçacak olan yolcular işkenceye hazırım gerçeğiyle uçuş yapıyor. Özellikle frankfurt, charles de gaulle, roma, brüksel ve ispanya havaalanlarında bu gerçek %100 oluyor.
  • Motor arızası ve kapı kapanmıyormuş.... Art niyet arayanlara duyurulur.... Bir de izin mi verilecekti.... Can taşıyor...
  • Herzamanki gibi SAFA denetçileri uçağı yetersiz bulmuştur:)
  • Asıl yolcuların NV gibi bir uçağa bindirilmesi yazık.
  • Bu bir rezalettir.
  • Bizi orada bir türlü anlaşamadığımız ispanyollarla baş başa bırakan, hamile , çocuklu , uçak fobisi olmasa bile gece motor arızasından veya kapısı kapanmadığından ( iki bilgi de pilotlar tarafından aktarılmıştır ) kalkış izni verilmeyen uçağa sabah tekrar bindirmeye zorlayarak insanların psikolojisini bozan, pazar günü evine dönmeyi planlayan çoğu iş sahibi insanı bir gün daha işinden ederek maddi kayıba uğratan ( duruşmasına yetişemeyen, hastalarını iptal etmek zorunda kalan, ödül törenini kaçıran veya en basitinden dönme sözü verdikleri çocuklarının yanına o akşam dönemeyenler vardı; hepsi gerçektir :)) Temel Kotil yönetimindeki THY sınıfta kalmıştır. Hatta tarifeli uçaktaki boş koltuklar için ( arızalı uçağa kimse binmek istemediği için) kapışanlar için bile çözümü havayolu değil, sağduyulu yolcular bulmuştur. Sağ salim vatanımıza ayak bastıktan sonra artık sağlam kafayla hakkımızı aramamız kimseyi rahatsız etmemeli. Haber gerçektir ve THY için büyük bir ayıptır...
  • Kalkması gereken saatten tam 20 saat sonra kalkan, perişan olan yolcularına tutarlı ve açıklayıcı bir bilgi veremeyen , kriz durumunu hiçbir şekilde yönetemeyen THY, ne kadar bizim havayolumuz olsa da sonuçta para verip hizmet aldığımız bir şirkettir ve bir gün boyunca mağdur ettiği yolcularına bir özürü bile çok görmüştür :( Dünya çapında futbol yıldızlarıyla reklamlarına ayırdığı bütçesinden ( Ne ironiktir ki reklamlarında kullandığı Barcelona takımının şehrinde oluştu problem !!) bir kısmını da yurt dışında uçuş yaptığı şehirlerde olması gereken yer ekibine ayırsa, 20 saatimizin hesabını soracak birini bulabilirdik.... Uçakta arıza oluşması öngörülemez ama kriz anında nasıl bir yönetim izleneceği çok önceden çalışılmalıdır. Hele ki bu havayolu en büyüklerinden biri diye gurur duyduğumuz THY ise. Devam edicem:))
  • Yazik yolculara cok yazik
  • bir nedeni olmak zorunda neden Barcelona havalimanı thy uçağına kalkış izni vermedi. art niyette olabilir olmayabilir. karşılık esasına göre iberia uçağını hemen sivil havacılık ekipleri kontrol ederler eksikleriniz var tamamlayana kadar bu uçak uçamaz nokta al bakalım nasıl olur diye.. o zaman anlarlar. bir ara Hollanda da ve isveç de yaptılar onur air uçaklarına.. Avrupa da her şehirde thy var bunu da kabul edemiyorlar..
  • şiveyle konuşan zatlar, havacılığı öğrenmek internetten,kitaptan okumakla öyle havagazı ödüller almakla olmuyormuş demek ki di mi globally fısssssssssssssssssssssssssssssssssssss..........

Dün akşam saat 17:40′ta Barselona’dan havalanması beklenen TK1856 sefer sayılı THY uçağına İspanyol yetkililer ‘uçmaya elverişli değildir’ gerekçesiyle izin vermeyince yolcular yaklaşık 5 saat beklemek zorunda kaldı.

SAATLERCE BEKLEDİLER!

Uluslararası krize neden olan olay dün akşam saatlerinde İspanya’da Barselona Havalimanı’nda meydana geldi. Saat 17:40′ta istanbul’a hareket etmesi planlanan TK1856 sayılı THY uçağına İspanyol yetkililer uçuş izni vermedi. Uçaktaki yerlerini alan yolcuların ısrarlı sorularına cevap veremeyen THY ekibinin uzun soluklu görüşmeleri de fayda vermedi.

Yaklaşık 5 saat süren görüşmelere rağmen İspanyol yetkililer THY uçağının havalanmasına izin vermedi. Bunun üzerine yolcular gece yarısı tahliye edilerek başka bir uçakla İstanbul’a gönderildi.

THY tarafından yaşanan kriz için henüz resmi bir açıklama yapılmazken Barselona’da kalan uçağın bugün 14:15'te havalanacağı öğrenildi.





(Sözcü)

THY UÇAĞI HAVALANAMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçacak olan yolcular işkenceye hazırım gerçeğiyle uçuş yapıyor. Özellikle frankfurt, charles de gaulle, roma, brüksel ve ispanya havaalanlarında bu gerçek %100 oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Motor arızası ve kapı kapanmıyormuş.... Art niyet arayanlara duyurulur.... Bir de izin mi verilecekti.... Can taşıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAFA ~ 10 yıl önce
Herzamanki gibi SAFA denetçileri uçağı yetersiz bulmuştur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asıl yolcuların NV gibi bir uçağa bindirilmesi yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 10 yıl önce
Bu bir rezalettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaktaydım :(( ~ 10 yıl önce
Bizi orada bir türlü anlaşamadığımız ispanyollarla baş başa bırakan, hamile , çocuklu , uçak fobisi olmasa bile gece motor arızasından veya kapısı kapanmadığından ( iki bilgi de pilotlar tarafından aktarılmıştır ) kalkış izni verilmeyen uçağa sabah tekrar bindirmeye zorlayarak insanların psikolojisini bozan, pazar günü evine dönmeyi planlayan çoğu iş sahibi insanı bir gün daha işinden ederek maddi kayıba uğratan ( duruşmasına yetişemeyen, hastalarını iptal etmek zorunda kalan, ödül törenini kaçıran veya en basitinden dönme sözü verdikleri çocuklarının yanına o akşam dönemeyenler vardı; hepsi gerçektir :)) Temel Kotil yönetimindeki THY sınıfta kalmıştır. Hatta tarifeli uçaktaki boş koltuklar için ( arızalı uçağa kimse binmek istemediği için) kapışanlar için bile çözümü havayolu değil, sağduyulu yolcular bulmuştur. Sağ salim vatanımıza ayak bastıktan sonra artık sağlam kafayla hakkımızı aramamız kimseyi rahatsız etmemeli. Haber gerçektir ve THY için büyük bir ayıptır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaktaydım :(( ~ 10 yıl önce
Kalkması gereken saatten tam 20 saat sonra kalkan, perişan olan yolcularına tutarlı ve açıklayıcı bir bilgi veremeyen , kriz durumunu hiçbir şekilde yönetemeyen THY, ne kadar bizim havayolumuz olsa da sonuçta para verip hizmet aldığımız bir şirkettir ve bir gün boyunca mağdur ettiği yolcularına bir özürü bile çok görmüştür :( Dünya çapında futbol yıldızlarıyla reklamlarına ayırdığı bütçesinden ( Ne ironiktir ki reklamlarında kullandığı Barcelona takımının şehrinde oluştu problem !!) bir kısmını da yurt dışında uçuş yaptığı şehirlerde olması gereken yer ekibine ayırsa, 20 saatimizin hesabını soracak birini bulabilirdik.... Uçakta arıza oluşması öngörülemez ama kriz anında nasıl bir yönetim izleneceği çok önceden çalışılmalıdır. Hele ki bu havayolu en büyüklerinden biri diye gurur duyduğumuz THY ise. Devam edicem:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazik yolculara cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
bir nedeni olmak zorunda neden Barcelona havalimanı thy uçağına kalkış izni vermedi. art niyette olabilir olmayabilir. karşılık esasına göre iberia uçağını hemen sivil havacılık ekipleri kontrol ederler eksikleriniz var tamamlayana kadar bu uçak uçamaz nokta al bakalım nasıl olur diye.. o zaman anlarlar. bir ara Hollanda da ve isveç de yaptılar onur air uçaklarına.. Avrupa da her şehirde thy var bunu da kabul edemiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fısssssss ~ 10 yıl önce
şiveyle konuşan zatlar, havacılığı öğrenmek internetten,kitaptan okumakla öyle havagazı ödüller almakla olmuyormuş demek ki di mi globally fısssssssssssssssssssssssssssssssssssss..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000