25 Haziran 2009, Perşembe 13:28:27

THY uçağı havalanamadı!

Türk Hava Yolları'na ait Kahramanmaraş-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı, teknik arıza sonucu havalanamadı.
  • hepsini elden çıkaralım.afgan havayollarıda hazır müşteri zaten.başlık zaten yanlış.bu uçak uçmayı bilmese fabrikadan çıkarılmazdı.uçak havalanmadı filan bu siteye yakışmıyo.rto yapıldı bilmem ne görüldü bunun üzerine de.illa haber yapacaam diye dolaylı işler girme.erkenci olmayın canım o kadar da.olur bunlar yerden de dönülür havadan da dönülür.bunları dert edecekseniz alın bi tren bileti seyrede seyrede gidin ama daha emniyetli değil bilginize..
  • evet normaldir.bizim medyamız bu tip haberleri şişirmeye meraklı olduğundan normal sayılan olayları bile abartarak güya habercilik yaparlar.bundan 3-4 ay önce lufthansa uçağının motoruna kuş girdi ve uçak geri dönüp thy teknik hangarında bakıma alındı.peki bu olayı alman gazeteleri yazdı mı?aynı şey THY'nin başına gelse olası gazete başlıkları şöyle olurdu.ÖLÜMDEN DÖNDÜLER,HAVADA FACİADAN DÖNÜŞ,HAVADA DEHŞET VS.
  • Uçağın kalkışta jeneratörü arıza yapıyor ve diğer jeneratör devreye girmiyince pilot V1 süratine yakın olduğundan, asılıyor frene. Aşırı ve güçlü fren tabiki lastiği parcalıyor konu budur.
  • Bu pilotların similatör eğitimleri, ağırlıklı olarak RTO ve tek motor uçuşu üzerine kuruludur. Ancak gerçek durumda bu kararı verebilmek çok önemlidir. Aferim kaptana.
  • THY nin bu ay ikinci rto su sanirim degil mi? gecenlerde de amsterdam bir a320 rto yapmisti. Belki ciddi bir problem olmasa bile Problemi onceden fark edip kalkisi iptal etme karari alan pilotlarimizi tebrik ederim.
  • Burada havacılık sektöründe çalışan pek çok değerli insan yorumlar yapıyorlar. Ben pek sık uçak ile seyahat eden biri değilim ama son günlerde ardı ardına gelen arıza haberleri bizleri ürkütmeye başladı. Lütfen bilgisizliğimi mazur görünüz ama bu günlerde bu arızaların bu kadar sık yaşanması normal midir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Hemen bir arıza olunca 734 ler elden çıkıcakmış.Çok cahilce bir yorum.Lufthansa bile elinde hala 733 lerler uçuyor. İyi alıştınız 738 lere.. Arıza olabilir Allah beterinden saklasın.
  • B734 lerin bir an önce elden çıkarılması gerekiyor. Çok sık arızalanmaya başladı

Türk Hava Yolları'nın TK0723 sefer sayılı Kahramanmaraş-İstanbul bu sabah kalkış için pisten hareket etti. Edinilen bilgiye göre, pilotlar, uçağın kalkış hızını almadan arızayı tespit ettiler ve güçlükle uçağı durdurdular.  Uçağın kalkışa hazırlandığı sırada ani bir şekilde durmasıyla yolcular, sarsıntı nedeniyle kısa süreli paniğe yaşadığı iddia edildi.

THY yetkililerin, 75 yolcu bulunan uçağın önce jeneratör arızası verdiğini, ardından lastiklerinde sorun yaşadığını belirterek, "Teknik ekibimiz lastiğin içerisindeki bir parçanın çatladığını fark etti. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Ankara'dan parçanın gelmesini bekliyoruz. Parça değiştirildikten sonra uçağın saat 16.30 gibi kalkması planlandı" dedikleri ifade edildi.

THY uçağı havalanamadı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
hepsini elden çıkaralım.afgan havayollarıda hazır müşteri zaten.başlık zaten yanlış.bu uçak uçmayı bilmese fabrikadan çıkarılmazdı.uçak havalanmadı filan bu siteye yakışmıyo.rto yapıldı bilmem ne görüldü bunun üzerine de.illa haber yapacaam diye dolaylı işler girme.erkenci olmayın canım o kadar da.olur bunlar yerden de dönülür havadan da dönülür.bunları dert edecekseniz alın bi tren bileti seyrede seyrede gidin ama daha emniyetli değil bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet normaldir.bizim medyamız bu tip haberleri şişirmeye meraklı olduğundan normal sayılan olayları bile abartarak güya habercilik yaparlar.bundan 3-4 ay önce lufthansa uçağının motoruna kuş girdi ve uçak geri dönüp thy teknik hangarında bakıma alındı.peki bu olayı alman gazeteleri yazdı mı?aynı şey THY'nin başına gelse olası gazete başlıkları şöyle olurdu.ÖLÜMDEN DÖNDÜLER,HAVADA FACİADAN DÖNÜŞ,HAVADA DEHŞET VS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın kalkışta jeneratörü arıza yapıyor ve diğer jeneratör devreye girmiyince pilot V1 süratine yakın olduğundan, asılıyor frene. Aşırı ve güçlü fren tabiki lastiği parcalıyor konu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu pilotların similatör eğitimleri, ağırlıklı olarak RTO ve tek motor uçuşu üzerine kuruludur. Ancak gerçek durumda bu kararı verebilmek çok önemlidir. Aferim kaptana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY nin bu ay ikinci rto su sanirim degil mi? gecenlerde de amsterdam bir a320 rto yapmisti. Belki ciddi bir problem olmasa bile Problemi onceden fark edip kalkisi iptal etme karari alan pilotlarimizi tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Burada havacılık sektöründe çalışan pek çok değerli insan yorumlar yapıyorlar. Ben pek sık uçak ile seyahat eden biri değilim ama son günlerde ardı ardına gelen arıza haberleri bizleri ürkütmeye başladı. Lütfen bilgisizliğimi mazur görünüz ama bu günlerde bu arızaların bu kadar sık yaşanması normal midir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hemen bir arıza olunca 734 ler elden çıkıcakmış.Çok cahilce bir yorum.Lufthansa bile elinde hala 733 lerler uçuyor. İyi alıştınız 738 lere.. Arıza olabilir Allah beterinden saklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
B734 lerin bir an önce elden çıkarılması gerekiyor. Çok sık arızalanmaya başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000