01 Ağustos 2015, Cumartesi 07:50:52

THY uçağı geri döndü

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Paris seferini yapan uçağı, mutfaktan gelen koku sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na geri döndü.
  • Ocagın altını acık mı unutmuslar dıye yazılan yoruma katıla katıla guldugum dogrudur :D
  • mutfakta birimi varmis acaba?
  • Kuledeki kontrolor vhf den kokuyu hissetmis ve tamam geri donun demis :)
  • Atatürkte inseydı neden inmedi acaba?
  • Ocagin altini acik unutmuslar galiba. Tehlikeli bir durum
  • Uçakta tek yetki kaptan pilottadır kule hiçbirşekilde karar veremez. Kaptan pilot teknisyenle mühendisle görüşür bilgi alışverişinde bulunurlar ve kararı kaptan verir. Uçakta kaynağı belli olmayan şüpheli koku ve duman her zaman risktir ve basit bir şey de olabilir veya ciddi de olabilir risk alınmaz kaptan geri döner
  • pan pan koduyla ucak sabıhaya gerı dondu.dun bız yaklasmada ıken radıo konusmalarını dınledık.ılk basta gerıye donmek ıstıyoruz dedıler ama atc bunlara pek oncelık vermeyınce pan pana donustu cağrı. Ekıbe ve yolculara gecmıs olsun.
  • kuleye helal olsun.. adamlar aldigi parayi hakediyor gercekten..
  • 777 mi kalkmış sabihadan
  • Saçma saçma haber yapmayın lütfen. Kule uçağın içinde ve durumu biliyor mu ki uçağın dönmesini istesin. Ayrıca Bulgaristan üzerinde iken Sabiha kule ile görüşülemez. En fazla Teknik veya OCC İle konuşup geri dönmeye karar vermişlerdir.

Türk Havayollarına ait Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 15.35’te kalkan TK1817 sefer sayılı İstanbul-Paris seferini yapan yolcu uçağı, mutfaktan gelen koku nedeniyle geri döndü.

Uçak havalandıktan bir süre sonra kabin görevlileri uçağın mutfağından koku geldiğini fark etti. Durumun kaptan pilota bildirilmesinin ardından kaptan pilot da durumla ilgili olarak Sabiha Gökçen Havalimanı kontrol kulesini bilgilendirdi.

Durumu değerlendiren kule kontrolörü uçağın tedbiren geri dönmesini istedi. TK1817 sefer sayılı uçak Bulgaristan üzerindeyken Sabiha Gökçen Havalimanı’na geri döndü. Yolcuların tahliye edilmesinin ardından uçağın mutfak bölümünde kontrol yapılacağı ve yolcuların da gecikmeli olarak Paris'e gönderildiği kaydedildi.

THY uçağı geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ucan sef ~ 9 yıl önce
Ocagın altını acık mı unutmuslar dıye yazılan yoruma katıla katıla guldugum dogrudur :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jet soforu ~ 9 yıl önce
mutfakta birimi varmis acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuleci ~ 9 yıl önce
Kuledeki kontrolor vhf den kokuyu hissetmis ve tamam geri donun demis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 9 yıl önce
Atatürkte inseydı neden inmedi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
Ocagin altini acik unutmuslar galiba. Tehlikeli bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camarothy ~ 9 yıl önce
Uçakta tek yetki kaptan pilottadır kule hiçbirşekilde karar veremez. Kaptan pilot teknisyenle mühendisle görüşür bilgi alışverişinde bulunurlar ve kararı kaptan verir. Uçakta kaynağı belli olmayan şüpheli koku ve duman her zaman risktir ve basit bir şey de olabilir veya ciddi de olabilir risk alınmaz kaptan geri döner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cedf ~ 9 yıl önce
pan pan koduyla ucak sabıhaya gerı dondu.dun bız yaklasmada ıken radıo konusmalarını dınledık.ılk basta gerıye donmek ıstıyoruz dedıler ama atc bunlara pek oncelık vermeyınce pan pana donustu cağrı. Ekıbe ve yolculara gecmıs olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
kuleye helal olsun.. adamlar aldigi parayi hakediyor gercekten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
777 mi kalkmış sabihadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RX ~ 9 yıl önce
Saw.da sadece 30 civarında boeing 737 serisi var.
Kaptan ~ 9 yıl önce
Saçma saçma haber yapmayın lütfen. Kule uçağın içinde ve durumu biliyor mu ki uçağın dönmesini istesin. Ayrıca Bulgaristan üzerinde iken Sabiha kule ile görüşülemez. En fazla Teknik veya OCC İle konuşup geri dönmeye karar vermişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000