20 Kasım 2009, Cuma 08:30:00

THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

THY uçağı Sudan'ın başkenti Hartum'a iki denemesinde de park sorunu nedeniyle inemeyince 13 saat sonra kalktığı İstanbul'a geri döndü. Uzun yolculuğun nedeni Mısır-Cezayir maçı çıktı...
  • BUNU SUDAN DEVLET BASKANI TALIMAT VERMISTIR TARIFELI UCAN BIR HAVAYOLUNA PARK YERI YOK NE DEMEK VARMI BOYLE BIRSEY.O KADAR ANLASMA ALINAN MUSAADELER NE ICINDI O ZAMAN YAKIT PARASINI VE ONCA MASRAFI KIM KARSILAYACAK........
  • OCC müdür ve yardımcıları, Eğitmen dispatcherlerden oluşur. Başka görevlerden gelen torpilli kişlere bu görevi verirseniz sonuçlarına katlanmanız gerekir.
  • istasyon muduru veya satis mudurunun kabahati yok bence garipler ne yapsin buyuk bir olasilikla ikiside IBB den transfer olmuslardir THY na.khartoum airrport yetkilileri park yeri ile ilgili notam yayinladilarsa bile bunlar anlamaz bunlarin park yeri ile bilgileri sadece IBB nin park yerlerinden ibaret.THY OCC ninde bunlardan farki yok ucak gitsin nasil olsa bir yere park eder dediyse THY dispatch ne yapsin
  • Iste haberi okuyorsunuz. Hangi mantik Sudan a ucus koyuyor ve ucak 5o yolcu ile gidiyor. Az yere dolu mu gitmek iyi, yoksa cok yere bos ucmak mi? THY boyle mi kar ediyor, boyle mi buyuyor? Arastirilmasi gerekiyor... Yoksa bazi dini buyuklerimizin istekleri dogrultusunda okullarin oldugu yerlere mi ucus duzenleniyor....
  • Sayın airport yetkilileri, bu olayın sonunda yapılanlarıda öğrenip, açıklarsanız, çok seviniriz. O kayıpta, benim vergimdende pay varda, ondan. Tail commeder.
  • 8 saat lik bir uçuştaki, ekibin hesabını, o yakıtın hesabını, Üst geçiş ücretlerinin hesabını, handling, landing ve yitirilen saykılın hesabını birileri vermek zorundaydı. Khartum istasyon md. işten ATILIRDI. Dispatch, seninle temas ettimi, Ne olmuş, Neden inmemiş, Yedeğe neden gitmemiş, Meydanın, handlingin uçuştan haberi yokmuydu gibi, Ahret sorularıyla BUNALTILIRDI. 3.5 saat sonra Kartum a gelen uçak, Dispatch tarafından verilen, yedek meydanları denemeden geri gelmişse, O Kaptanıda öper, GÖNDERİRLERDİ. AMA, orası THY!
  • a be evladım.ona buna laf atacagına yazıyı dogru oku emi evladım.cografyadan bahsedecegine edebiyatı oku türkçeyi oku da okudugunu anla emi evladım..... bir pilot neye göre uçuşa başlar bilirmisin evladım... yedek yakıtı neye göre alır bilirmisin evladım.... thy deki occ deki müdürler hava durumu sıfır görüşte olsa iki gün o meydanın açmıyacagını bilsede uçuşun iptali yerine uçağı göndermek için nasıl çabalar bilirmisin evladım...... Ebilmiyorsan yorum yapma evladım e
  • baska şirket olsaydı ne olurdu biliyoırmusunuz?? hemen bugun hartum sefelerini iptal ederlerdi.. bu rezilligi temizlerlerdi olmaz olsun boyle hat dan gelecek para derlerdi..
  • yurdumun sivil captanlarına çamur atmak sana hiçbirşey kazandırmaz.sen kendi işine bak onlar neyaptığını çok iyi biliyor.senin kafa yapına göre cpt 50 yaşın üzerindemi olmalı. hiç yabancı şirketlerin pilotlarını görmedin galiba.youtube ta bir gezinti yap istersen.
  • Arkadaşlar bunu izah edecek bir tek şey var gittiğiniz yerin SUDAN olması bütün dediklerinizde haklısınız ama avrupaya uçmuyorsunuz!

İstanbul'dan kalkan Türk Hava Yolları uçağı Mısır ile Cezayir arasında Sudan'da oynanan Dünya Kupası eleme maçı nedeniyle başkent Hartum Havalimanı'nda boş park alanı kalmayınca yolcularını bırakamadan 13 saat uçtuktan sonra tekrar İstanbul'a geri döndü.

Havacılıkta yaşanan ilginç olaylardan birisi önceki gün Türk Hava Yolları uçağı ile İstanbul'dan Sudan'ın başkenti Hartum'a giden yolcuların başına geldi. Çoğunluğu Sudanlı olan 50'ye yakın yolcusunu alan THY uçağı, önceki gece saat 21.20'de Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Uçak yaklaşık 3 saat 45 dakika saat uçtuktan sonra Hartum'a yaklaştı. İniş için hazırlanan uçağa kuleden 'Boş park alanımız yok. İnişinize izin veremeyiz' uyarısı geldi.

PORT SUDAN'A DÖNDÜ
THY uçağı bunun üzerine yedek meydan olan Kızıldeniz kıyısındaki Port Sudan'a yöneldi. Buraya inen THY uçağına yakıt ikmali yapıldı ve 3 saatlik beklemeden sonra uçak 1 saat mesafedeki Hartum'a gitmek üzere tekrar havalandı. Fakat aksilikler bununla da bitmedi. Hartum Havaalanı uçuş kontrol kulesi, THY uçağına yine iniş izni vermedi. Uçağın kaptan pilotu durumu İstanbul'daki merkezine bildirdikten sonra riske girmeden Atatürk Havalimanı'na geri dönme kararı aldı. 50'ye yakın yolcu 13 saatlik yolculuktan sonra Sudan'a inemeden dün sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

İLK KEZ YAŞADIK
Uçakta bulunan ve Sudan'da Nil Nehri üzerinde köprü inşa eden bir Türk inşaat firmasının yöneticisi İlhan Ölçer, 'Saat 21.20'de Atatürk Havalimanı'ndan havalandık. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım.13 saat uçtuktan sonra tekrar uçağa bindiğimiz yere geldik' diyerek şaşkınlık içerisinde olduğunu söyledi. Bu arada bazı yolcular otellere yerleştirilirken, çoğunluğu Sudanlı olan yolcular ise havalimanında bekledi. Yolcular THY'nin bir gün sonraki uçağıyla Sudan'a gönderildi.

FUTBOL MAÇI YÜZÜNDEN
THY uçağının Hartum Havalimanı'na inmesini engelleyen yoğunluğun nedeni ise Mısır ile Cezayir arasında oynanan Dünya Kupası eleme maçıydı. İlk maçı Mısır'ın kazanmasının ardından ikinci maç tarafsız saha Sudan'da oynandı. Maçı izlemek için gelen her iki ülke taraftarlarını taşıyan uçaklar da Hartum Havaalanı'nın apronunu doldurunca bazı uçakların havaalanına inişine izin verilmedi. Maçı Cezayir 1-0 alarak Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

Akşam

THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
BUNU SUDAN DEVLET BASKANI TALIMAT VERMISTIR TARIFELI UCAN BIR HAVAYOLUNA PARK YERI YOK NE DEMEK VARMI BOYLE BIRSEY.O KADAR ANLASMA ALINAN MUSAADELER NE ICINDI O ZAMAN YAKIT PARASINI VE ONCA MASRAFI KIM KARSILAYACAK........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OCC müdür ve yardımcıları, Eğitmen dispatcherlerden oluşur. Başka görevlerden gelen torpilli kişlere bu görevi verirseniz sonuçlarına katlanmanız gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istasyon muduru veya satis mudurunun kabahati yok bence garipler ne yapsin buyuk bir olasilikla ikiside IBB den transfer olmuslardir THY na.khartoum airrport yetkilileri park yeri ile ilgili notam yayinladilarsa bile bunlar anlamaz bunlarin park yeri ile bilgileri sadece IBB nin park yerlerinden ibaret.THY OCC ninde bunlardan farki yok ucak gitsin nasil olsa bir yere park eder dediyse THY dispatch ne yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iste haberi okuyorsunuz. Hangi mantik Sudan a ucus koyuyor ve ucak 5o yolcu ile gidiyor. Az yere dolu mu gitmek iyi, yoksa cok yere bos ucmak mi? THY boyle mi kar ediyor, boyle mi buyuyor? Arastirilmasi gerekiyor... Yoksa bazi dini buyuklerimizin istekleri dogrultusunda okullarin oldugu yerlere mi ucus duzenleniyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın airport yetkilileri, bu olayın sonunda yapılanlarıda öğrenip, açıklarsanız, çok seviniriz. O kayıpta, benim vergimdende pay varda, ondan. Tail commeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
8 saat lik bir uçuştaki, ekibin hesabını, o yakıtın hesabını, Üst geçiş ücretlerinin hesabını, handling, landing ve yitirilen saykılın hesabını birileri vermek zorundaydı. Khartum istasyon md. işten ATILIRDI. Dispatch, seninle temas ettimi, Ne olmuş, Neden inmemiş, Yedeğe neden gitmemiş, Meydanın, handlingin uçuştan haberi yokmuydu gibi, Ahret sorularıyla BUNALTILIRDI. 3.5 saat sonra Kartum a gelen uçak, Dispatch tarafından verilen, yedek meydanları denemeden geri gelmişse, O Kaptanıda öper, GÖNDERİRLERDİ. AMA, orası THY!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a be evladım.ona buna laf atacagına yazıyı dogru oku emi evladım.cografyadan bahsedecegine edebiyatı oku türkçeyi oku da okudugunu anla emi evladım..... bir pilot neye göre uçuşa başlar bilirmisin evladım... yedek yakıtı neye göre alır bilirmisin evladım.... thy deki occ deki müdürler hava durumu sıfır görüşte olsa iki gün o meydanın açmıyacagını bilsede uçuşun iptali yerine uçağı göndermek için nasıl çabalar bilirmisin evladım...... Ebilmiyorsan yorum yapma evladım e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
baska şirket olsaydı ne olurdu biliyoırmusunuz?? hemen bugun hartum sefelerini iptal ederlerdi.. bu rezilligi temizlerlerdi olmaz olsun boyle hat dan gelecek para derlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yurdumun sivil captanlarına çamur atmak sana hiçbirşey kazandırmaz.sen kendi işine bak onlar neyaptığını çok iyi biliyor.senin kafa yapına göre cpt 50 yaşın üzerindemi olmalı. hiç yabancı şirketlerin pilotlarını görmedin galiba.youtube ta bir gezinti yap istersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bunu izah edecek bir tek şey var gittiğiniz yerin SUDAN olması bütün dediklerinizde haklısınız ama avrupaya uçmuyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000