14 Şubat 2017, Salı 22:38:12

THY uçağı büyük tehlike atlattı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkışa hazırlanan THY uçağı ile inişteki Easyjet uçağı çarpışma tehlikesi yaşadı.
  • talimatı yanlış anlayan bir kokpit ekibi bunun hesabını nasıl verecekler çok merak ediyorum çok oyuncağımı bu anlamadıysan please say again demek çok zor heralde.
  • Birileri sansasyonel sekilde THY ustunden Turkiyemize tuzak kuruyor. Eyyyy Pensilvanya,,,,,,,,,,,,
  • Şu torpilli ve asker eleştirisi yapanlar gidin başka yerde çalışın lan. Babalar öyle büyük görüyor ki kendilerini, sanırsın Boeing-e model üretmekte danışmanlık yapıyor. Gidin olum gidin katarda çalışın. Bencil, terbiyesiz ve ahlâk yoksunusuz. Hatta her boarding sırasında bir posta dayaklıksınız.
  • Ne kadar bostan bi sektör bu havacılık sektörü, sektörün suçu yok A dan z y ye,en tabandan en tavana 100 de 90 oranında herkes berbat,! Çok büyük paralar dönmesi bu işi yapanların işini çok iyi yaptığı anlamına gelmiyor, sektörün suçu yok bildiğiniz 2 ayaklı yaratıklar sektörü bu hale getiriyor, kendini bi boka zannedenler inşallah bu yorumumu okur
  • 1000ftten pas gecis facia son anda engellenmis :) Ataturk inislerinde 200-300 ftlerde pist icinde ucak oluyor
  • Dunyanin en iyi pilotlari turklerdir. Bence yalan haber. Israhell thy i yere cakilmis gormek istedi. Allah korusun.
  • Bizim böyle çelik sinirli kaptanlara ihtiyacımız var! Son yaklaşmada uçak olsa bile lineup yapabilecek cesareti olmalı! Pilot dediğin HHOndan yetişir!
  • Eger kulenin verdigi talimati anlamadiyse tekrar sormak lazim bu ucus meselesi pist basindasin , bunlar cok oneli. Anlamadan pistin basina gitmek cok Tehlikeli bilgisizliktir. Ger cekten ucakla uzun seyahat edenlerden biriyim . Captaniniz konusuyor sayin captan konusuyor ucak yabanci ile dolu Cok utaniyorum Cunku hersey mukemmel. Fakat ingilizce cok zayif. Imtana aliyorsunuz. Hemen ingilizce. Yaziliya tabi tutuyorsunuz 60. Veya. 70 puan aldimi Bu is tamam. Pilotluk veya hoteslik yapabilir. Cok yanlis. Eger itihani yapan kisi gercekten Yuksek duzeyde ingilizcesi varsa. Insanlari alir karsisina. Sozlu ingilizce mulakat yapar . Yazili insanlari aldatir, ben senlerimi havaciliga verdim ve su anda USA da yasiyorum , kusura bakmayin , Cok yazdim , insallah bundan sora daha iyi olur, NOT. Yaziliya. Itibar gostermeyin. Soslu. Konusturun. Sevyesi beli olsun.saygilar suhuyorum,
  • Kaptan böyle yapmış, Thy öyle yapmış, bu bunun hatası, suçlu bu, o öyle bu böyle.. insanları ya da THY 'yi kötülemekten ne zaman vazgeçeceksiniz? Çok şükür ki ölen yaralanan yok, zarar yok. Kaptanlarla, kabin memurlarıyla, Thy ile alıp veremediğiniz ne var anlamıyorum. Kendimi bildim bileli hâlâ gelişmekte olan ülkeler kategorisindeyiz. Ona buna gereksiz laf salatası yapmak yerine herkes kendi işine baksa bişeyleri aşabiliriz diye düşünüyorum.
  • Bayan pilot "nasıl yani, hold ne demek, öncelik her zaman bayanlarındır, hele ki 14 şubatta, ayrıca pist verilmez alınır" diyerekten kulenin uyarısına rağmen direkman piste girmiş. Neyse ki ecnebi pilotlar eğitimli de zamanında kaçınabilmiş. Dileğimiz kokpit lütfen efendilerine, yani baylara terk edilsin.

Berlin-Tel Aviv seferini yapan Easyjet'e ait Airbus 320 tipi uçak ile Tel Aviv'den İstanbul'a gelmek için kalkışa hazırlanan TK 795 sefer sayıl Airbus 321 tipi THY uçağının çarpışmasına metreler kaldı, facia son anda önledi.

İddiaya göre, THY uçağ kalkış için piste doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada Easyjet uçağı havalianına iniş için alçalmaya devam etti. Kule, THYuçağına beklemesi talimatı verdi. Ancak THYuçağı talimatı yanlış anladı ve piste doğru ilerledi.

İki uçak birbirine 1000 feet (300 metre) yaklaştı. Easyjet uçağı pisti pas geçti. Çarpışma son anda önlenirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 
THY uçağı büyük tehlike atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

boşver ismi ~ 7 yıl önce
talimatı yanlış anlayan bir kokpit ekibi bunun hesabını nasıl verecekler çok merak ediyorum çok oyuncağımı bu anlamadıysan please say again demek çok zor heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Malesef THY ve diger sirketlerde Ingilizceleri cok zayif olan arkadaslar ucuyor hele hele Level 4 dedigin.. Hepsi ezbere.. Flight Deck (COCKPIT) dediginiz yerde en azindan LEVEL 6 birisi olmasi lazim.. Bunu halen THY anlamiyor.. Ama bir gun KAZA olunca anlayacaklar.. Allah gostermesin..
Ust Akil ~ 7 yıl önce
Birileri sansasyonel sekilde THY ustunden Turkiyemize tuzak kuruyor. Eyyyy Pensilvanya,,,,,,,,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimmisim yok! ~ 7 yıl önce
Şu torpilli ve asker eleştirisi yapanlar gidin başka yerde çalışın lan. Babalar öyle büyük görüyor ki kendilerini, sanırsın Boeing-e model üretmekte danışmanlık yapıyor. Gidin olum gidin katarda çalışın. Bencil, terbiyesiz ve ahlâk yoksunusuz. Hatta her boarding sırasında bir posta dayaklıksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nkbk ~ 7 yıl önce
Ne kadar bostan bi sektör bu havacılık sektörü, sektörün suçu yok A dan z y ye,en tabandan en tavana 100 de 90 oranında herkes berbat,! Çok büyük paralar dönmesi bu işi yapanların işini çok iyi yaptığı anlamına gelmiyor, sektörün suçu yok bildiğiniz 2 ayaklı yaratıklar sektörü bu hale getiriyor, kendini bi boka zannedenler inşallah bu yorumumu okur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginc olay ~ 7 yıl önce
1000ftten pas gecis facia son anda engellenmis :) Ataturk inislerinde 200-300 ftlerde pist icinde ucak oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Dunyanin en iyi pilotlari turklerdir. Bence yalan haber. Israhell thy i yere cakilmis gormek istedi. Allah korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt Plt Çlk Snr ~ 7 yıl önce
Bizim böyle çelik sinirli kaptanlara ihtiyacımız var! Son yaklaşmada uçak olsa bile lineup yapabilecek cesareti olmalı! Pilot dediğin HHOndan yetişir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yek ~ 7 yıl önce
Sen nerden çıktın?
Dikkat ~ 7 yıl önce
Eger kulenin verdigi talimati anlamadiyse tekrar sormak lazim bu ucus meselesi pist basindasin , bunlar cok oneli. Anlamadan pistin basina gitmek cok Tehlikeli bilgisizliktir. Ger cekten ucakla uzun seyahat edenlerden biriyim . Captaniniz konusuyor sayin captan konusuyor ucak yabanci ile dolu Cok utaniyorum Cunku hersey mukemmel. Fakat ingilizce cok zayif. Imtana aliyorsunuz. Hemen ingilizce. Yaziliya tabi tutuyorsunuz 60. Veya. 70 puan aldimi Bu is tamam. Pilotluk veya hoteslik yapabilir. Cok yanlis. Eger itihani yapan kisi gercekten Yuksek duzeyde ingilizcesi varsa. Insanlari alir karsisina. Sozlu ingilizce mulakat yapar . Yazili insanlari aldatir, ben senlerimi havaciliga verdim ve su anda USA da yasiyorum , kusura bakmayin , Cok yazdim , insallah bundan sora daha iyi olur, NOT. Yaziliya. Itibar gostermeyin. Soslu. Konusturun. Sevyesi beli olsun.saygilar suhuyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce soslu pilot mu o? Almancalısı yok mu? ~ 7 yıl önce
Bunu da, daha anadilini düzgün konuşamayan birisinin söylemesi...
3.göz ~ 7 yıl önce
Kaptan böyle yapmış, Thy öyle yapmış, bu bunun hatası, suçlu bu, o öyle bu böyle.. insanları ya da THY 'yi kötülemekten ne zaman vazgeçeceksiniz? Çok şükür ki ölen yaralanan yok, zarar yok. Kaptanlarla, kabin memurlarıyla, Thy ile alıp veremediğiniz ne var anlamıyorum. Kendimi bildim bileli hâlâ gelişmekte olan ülkeler kategorisindeyiz. Ona buna gereksiz laf salatası yapmak yerine herkes kendi işine baksa bişeyleri aşabiliriz diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ladies First ~ 7 yıl önce
Bayan pilot "nasıl yani, hold ne demek, öncelik her zaman bayanlarındır, hele ki 14 şubatta, ayrıca pist verilmez alınır" diyerekten kulenin uyarısına rağmen direkman piste girmiş. Neyse ki ecnebi pilotlar eğitimli de zamanında kaçınabilmiş. Dileğimiz kokpit lütfen efendilerine, yani baylara terk edilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilenci ~ 7 yıl önce
Pilot kadın falan değil, sallıyor...
bay efendi ~ 7 yıl önce
efendini yesinler allam yaa :)
Pp ~ 7 yıl önce
Artık Türk pilotların uçağına binmezsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000