05 Şubat 2013, Salı 13:01:14

THY UÇAĞI BİŞKEK'TE KALDI!

Türk Hava Yolları'nın TK 342 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı uçuş personelinin görev süresinin dolması nedeniyle Bişkek'te kaldı, yolcular yaklaşık 14 saat terminalde bekletilince çileden çıktı...
  • Kalır arkadaş..Bu zihniyetle Bişkek'te de kalır orda da burada da...
  • nerde torpilli şef ve müdür?? evdeler mi yoksa?? bu ne kardeşim böyle toronto,los angeles,bişkek..hep aynı terane...sırada neresi var??? neden torpilli şef ve müdür ilgilenmemiş yolcularla ??? kim hesap soracak bunlardan??? bu kafayla mı 5 yıldız alacaksınız??? zaten güvenlik sıralamasında 54. sünüz..torpil ve haksızlıklar yüzünden şriketi ayağa düşürdünüz ayıp beee!!!!
  • thy nın en karmasık ıs yapamayan bırımı ekıp planlama dır.bu kadar lımıtlerde mınımum ıstırahat lımıtlerınde sefer planlamak ıcın ugrasıyorlar sonunda boyle oluyor.ekıbın mesaısı dolduysa ucmayacak tabı kardesım.bızde ınsanız köle degıl.allah korusun sonra bı kaza kırım bısey oldumu hıc bı hak ıdda edemez kımse.olay her sehre ıkı bacak ucmakmı her sehre dırek ucmakmı.son zamanlarda sefer konulan her yere aktarmalı.mesaıler 12 saat -13 saat yanı lımıtlerde .sonuda boyle.ben olsam bende ucmazdım tebrık ederım ekıbı kural neyse o...
  • madem pilota ihtiyacınız varda. bir tane manyak psikolog yüzünden htda elendim. ne biçim bir anlayıştır bu anlamadım gitti. ağzı laf yapanlar hta dan gecip dlr dan kalıyorlar. bizim gibi mühendislik kafası olanlarıda hta dan bırakıyorlar, tabiiki eğer beni htdan gecirseler dlrdan kolay gecicem ve beni işe almak zorunda kalıcaklar, şu oyuna bakınız hele arkadaşlar.
  • Ulanbatura 738 le sefer duzenlemek uzay cagi havaciligidir, biz buna ileri havacilik diyelim
  • o zaman bu seferi böyle yapmaya inat edeceklerine iki ayrı ekip planlasınlar, nasıl sao paolo ve arjantin seferinde pass ekip uygulaması varsa burada da yapsınlar, ondan sonra mesai aşımıyla uçarken başına birşey gelince bir de aksaklık oluyor, ekip ne yapsın?
  • harbiden globally fosssssssssssss :))
  • Herkes kafasına göre yazıyor.Burada Bişkek-Ulan batora uçan transit yolcuların vize durumları,pasaport kontrolden geçip geçemediği,havaalanındaki ülke mevzuatları,havaalanı idaresinin yeni uçuş saati belirlemesi,havaalanından merkeze olan uzaklık gibi birçok faktör değerlendirilmelidir.Koca Türk Hava yolları bir otel maliyetinden dolayı yolcusunu kesinlikle mağdur edeceğini düşünmüyorum.
  • benim en cokmerak ettigim donduklerinde neden olaganustu hallerden dolayı seferi gerceklestirmediniz diye savunma isteme ihtimallerinin olması
  • Generalin askerden çok olduğu yerlerdeki tipik hareketler

Türk Hava Yolları'nın dün akşam 18:55'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkışını yaparak Bişkek aktarmalı Ulan Batur seferini yapacak olan yolcu uçağı, mürettebatın görev süresinin dolması nedeniyle Bişkek'te ekibin dinlenme süresinin bitmesini bekliyor.

Yolcuların yaklaşık 14 saat terminalde bekletilip çileden çıkmasına neden olan olay şöyle gelişti; Dün akşam saat 18:55'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Bişkek'e, oradan da Moğolistan'ın Ulan Batur kentine gidecek TC-JGV kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Bişkek'e inip yolcularını indirdikten sonra Ulan Batur'a gitmek için kalkacakken Moğolistan'daki görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kalkışını gerçekleştiremedi.

Yaklaşık 2 saat hava şartlarının düzelmesini bekleyen uçak, bu kez de uçuş ekibinin görev süresinin dolmasıyla bir gecikme daha yaşadı. Dinlenmek üzere otele giden ekip yerine başka bir ekip tahsis edemeyen THY, yolcuların tepkisiyle karşılaştı. Yaklaşık 9 saat terminalde bekleyen 110 yolcu, açıklama yapılmadığı ve yetkili bulamadıkları gerekçesiyle tepki göstermeye başladı.

Yerel saatle 04:45'te Bişkek'e inen ve Bişkek'ten 18:10'da kalkacağı belirtilen uçağın yolcuları yaklaşık 14 saat terminalde bekletilip perişan olduklarını ifade etti.

Uzun süre sonra açıklama yapan THY yetkilileri önce hava şartlarına, daha sonra ise uçuş ekibinin görev sürelerinin dolması engeline takıldıklarını ifade ederek uçağın 18:10'da kalkışını yapacağını açıkladı.

©AirportHaber Özel

THY UÇAĞI BİŞKEK'TE KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

kalır ~ 11 yıl önce
Kalır arkadaş..Bu zihniyetle Bişkek'te de kalır orda da burada da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerdeler?? ~ 11 yıl önce
nerde torpilli şef ve müdür?? evdeler mi yoksa?? bu ne kardeşim böyle toronto,los angeles,bişkek..hep aynı terane...sırada neresi var??? neden torpilli şef ve müdür ilgilenmemiş yolcularla ??? kim hesap soracak bunlardan??? bu kafayla mı 5 yıldız alacaksınız??? zaten güvenlik sıralamasında 54. sünüz..torpil ve haksızlıklar yüzünden şriketi ayağa düşürdünüz ayıp beee!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
planlamama ~ 11 yıl önce
thy nın en karmasık ıs yapamayan bırımı ekıp planlama dır.bu kadar lımıtlerde mınımum ıstırahat lımıtlerınde sefer planlamak ıcın ugrasıyorlar sonunda boyle oluyor.ekıbın mesaısı dolduysa ucmayacak tabı kardesım.bızde ınsanız köle degıl.allah korusun sonra bı kaza kırım bısey oldumu hıc bı hak ıdda edemez kımse.olay her sehre ıkı bacak ucmakmı her sehre dırek ucmakmı.son zamanlarda sefer konulan her yere aktarmalı.mesaıler 12 saat -13 saat yanı lımıtlerde .sonuda boyle.ben olsam bende ucmazdım tebrık ederım ekıbı kural neyse o...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 11 yıl önce
madem pilota ihtiyacınız varda. bir tane manyak psikolog yüzünden htda elendim. ne biçim bir anlayıştır bu anlamadım gitti. ağzı laf yapanlar hta dan gecip dlr dan kalıyorlar. bizim gibi mühendislik kafası olanlarıda hta dan bırakıyorlar, tabiiki eğer beni htdan gecirseler dlrdan kolay gecicem ve beni işe almak zorunda kalıcaklar, şu oyuna bakınız hele arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pisikolog ~ 11 yıl önce
psikologa manyak dediğine göre :)
Rush ~ 11 yıl önce
Ulanbatura 738 le sefer duzenlemek uzay cagi havaciligidir, biz buna ileri havacilik diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesai aşımı ~ 11 yıl önce
o zaman bu seferi böyle yapmaya inat edeceklerine iki ayrı ekip planlasınlar, nasıl sao paolo ve arjantin seferinde pass ekip uygulaması varsa burada da yapsınlar, ondan sonra mesai aşımıyla uçarken başına birşey gelince bir de aksaklık oluyor, ekip ne yapsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
harbiden globally fosssssssssssss :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no comment ~ 11 yıl önce
sendeki de ne kuyruk acisiysa fosss dan baska yorum bilmiyorsun kelime dagarcigi bu kadar kisitli olsa gerek :D
KK ~ 11 yıl önce
Herkes kafasına göre yazıyor.Burada Bişkek-Ulan batora uçan transit yolcuların vize durumları,pasaport kontrolden geçip geçemediği,havaalanındaki ülke mevzuatları,havaalanı idaresinin yeni uçuş saati belirlemesi,havaalanından merkeze olan uzaklık gibi birçok faktör değerlendirilmelidir.Koca Türk Hava yolları bir otel maliyetinden dolayı yolcusunu kesinlikle mağdur edeceğini düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hcet ~ 11 yıl önce
Siz düşünmeye devam edin bunu kaçıncı kez yapıyor:(
ekip ~ 11 yıl önce
benim en cokmerak ettigim donduklerinde neden olaganustu hallerden dolayı seferi gerceklestirmediniz diye savunma isteme ihtimallerinin olması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 11 yıl önce
Generalin askerden çok olduğu yerlerdeki tipik hareketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000