28 Haziran 2017, Çarşamba 11:25:03

THY uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndü

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağı kalkışından kısa bir süre sonra Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
  • 737 de yakıt boşaltma diye bir şey yok sevgili editör
  • Arkaşlar uçak 5000 ft altitude + Full throttle + full flaps + full air brake + gears down + Kuyruk dümeni full sağ/sol yağ yolcu varken olurmu karadenize jet skid hızıyla boşaltırsın rahat ve tatlı iniş yaparsın olut biter hayırlı uşuşlar dilerim.
  • Flight control arızası varmış. Pan pan deklare ettiler ben havadaydım duydum.
  • Bu gibi durumlarda yakıtı en hızlı yakmanın yolu şudur: 5000 ft altitude + Full throttle + full flaps + full air brake + gears down + Kuyruk dümeni full sağ/sol pozisyon + klima açık + kapılar açık ( daha fazla sürtünme için ) Motorların hararet yapması durumunda motorlar sırasıyla 5er dk durdurulur ve tekrar çalıştırılır.
  • Ben amerikada vfr ucuslarini yaparken motor durmustu. yinede ucusuma devam etmistim. bunlar nasil havaci anlamak mumkun degil. yazik.
  • 737'lere ne ara yakıt tahliye sistemi geldi? "bir süre tur atarak yakıt boşalttı" demişler haberde.. Eğer boşalttıdan kasıt harcadı ise gözünü seveyim sadece 4 tur atarak mı kritik ağırlığın altına indi uçak?
  • Herhangi bir motor arizasi olabilirmi? Eo sid uygulanmis.
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı yok hat halleder ;)
  • TA BIR UCAK MOTORLARDAN BIRIBOZULDUGU ICIN GERI DONERMI ALLAH ASKINA. BUNLAR NASIL PILOT. NERDEN ALMISLAR BULAR PILOTLUGU ALLAH ASKINA, YA UZMAN VBIR PILOT OLARAK COK UZULUYORUM.HAVACILIK KIMLERIN ELINDE BOYLE. HAVA YOLLARI ISTERSE UZMAN BILGIMDEN YARARKABABILIR ISTERLERSE TABIKI UCRETI MUADILEN. BEN BOYLE BUYUK BIR HAVACILIK DEHASI, PRENSI, UZMANI KOLAY OLMADIM.BU ISLER BENIM GIBI ULTRA PROFESYONELLERIN ELINDE OLMALI. 5999 SAAT ALTI UCUSU OLANLARI ISE ALMAMAK LAZIM.NERDE DOLDURURLARSA DOLDURSUNLAR. OFF OFF BEN NE MUKEMMEL BIR PILOTUM.MEVLAM BENI OZENEREK YARATMIS. HEM YAKISIKLI,HEM ZEKI HEMDE UBER BIR PILOT
  • occ demiştir gitmişken izmire in. dönüşte bakarız

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağı kalkışından kısa bir süre sonra Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

TK2318 sefer sayısıyla İzmir'e gidecek Boeing 737-900 tipi yolcu uçağının kokpit ekibi kalkışın hemen ardından uçakta teknik bir arıza tespit etti. Atatürk Havalimanı'na geri dönme kararı alan kaptan pilot, bir süre tur atarak yakıt boşalttı.

Uçak az önce Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken, yolcularının tahliyesinin ardından bakıma alınacağı öğrenildi.

©AirportHaber

THY uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Sikorsky ~ 7 yıl önce
737 de yakıt boşaltma diye bir şey yok sevgili editör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SARAY MİDYE ~ 7 yıl önce
Arkaşlar uçak 5000 ft altitude + Full throttle + full flaps + full air brake + gears down + Kuyruk dümeni full sağ/sol yağ yolcu varken olurmu karadenize jet skid hızıyla boşaltırsın rahat ve tatlı iniş yaparsın olut biter hayırlı uşuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flight control ~ 7 yıl önce
Flight control arızası varmış. Pan pan deklare ettiler ben havadaydım duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 kullanım klavuzu ~ 7 yıl önce
Bu gibi durumlarda yakıtı en hızlı yakmanın yolu şudur: 5000 ft altitude + Full throttle + full flaps + full air brake + gears down + Kuyruk dümeni full sağ/sol pozisyon + klima açık + kapılar açık ( daha fazla sürtünme için ) Motorların hararet yapması durumunda motorlar sırasıyla 5er dk durdurulur ve tekrar çalıştırılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kullanım kılavuzu ~ 7 yıl önce
Akşam akşam güldürdün :D
komik mi ~ 7 yıl önce
dostum 5000 ft te içeride minimum 60 70 yolcun varken kapı açmaktan mı bahesiyorsun?üstelik full flap config ile bide uçağı overstress yüzünden structural damage a sokmaya niyetin var galiba
Ne içiyorsan ~ 7 yıl önce
Bize de ver
Neden ~ 7 yıl önce
Gölün batısından katetmiş, bunlar hep reisi çekemeyenlerin oyunu, reis onay vermiş mi inişe vıdı vıdı dıt dıt
Tufan ~ 7 yıl önce
Ben amerikada vfr ucuslarini yaparken motor durmustu. yinede ucusuma devam etmistim. bunlar nasil havaci anlamak mumkun degil. yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARIZA! ~ 7 yıl önce
Kalkıştan kısa bir süre sorna herhangi bi sorun bulunmuş. Motor durmamış
737-900 ~ 7 yıl önce
737'lere ne ara yakıt tahliye sistemi geldi? "bir süre tur atarak yakıt boşalttı" demişler haberde.. Eğer boşalttıdan kasıt harcadı ise gözünü seveyim sadece 4 tur atarak mı kritik ağırlığın altına indi uçak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eosid ~ 7 yıl önce
Bu agirlik illaki 10 ton olacak degil, cok az limit uzeridir. Ayrica Clean conf. Bekleme yapmamistir bundan dolayida yakit tuketimi daha fazla olmustur.
Önce bilgi sonra fikir ~ 7 yıl önce
Uçak zaten İzmir'e gidiyorsa en fazla 45 dakika içinde Max Ldg Weight in altına inecek şekilde yakıt almis demektir. Bu süre 10 dakikada olabilir. Bilginiz yoksa fikir üretmeyin lütfen
Engine Out ~ 7 yıl önce
Herhangi bir motor arizasi olabilirmi? Eo sid uygulanmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı yok hat halleder ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat Bakım ~ 7 yıl önce
Platindir o pkatin!
REMZI ~ 7 yıl önce
TA BIR UCAK MOTORLARDAN BIRIBOZULDUGU ICIN GERI DONERMI ALLAH ASKINA. BUNLAR NASIL PILOT. NERDEN ALMISLAR BULAR PILOTLUGU ALLAH ASKINA, YA UZMAN VBIR PILOT OLARAK COK UZULUYORUM.HAVACILIK KIMLERIN ELINDE BOYLE. HAVA YOLLARI ISTERSE UZMAN BILGIMDEN YARARKABABILIR ISTERLERSE TABIKI UCRETI MUADILEN. BEN BOYLE BUYUK BIR HAVACILIK DEHASI, PRENSI, UZMANI KOLAY OLMADIM.BU ISLER BENIM GIBI ULTRA PROFESYONELLERIN ELINDE OLMALI. 5999 SAAT ALTI UCUSU OLANLARI ISE ALMAMAK LAZIM.NERDE DOLDURURLARSA DOLDURSUNLAR. OFF OFF BEN NE MUKEMMEL BIR PILOTUM.MEVLAM BENI OZENEREK YARATMIS. HEM YAKISIKLI,HEM ZEKI HEMDE UBER BIR PILOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahhahahh ~ 7 yıl önce
Deli
isim yok ~ 7 yıl önce
hay masallah zekaya bak yakinda seni uzayada firlatirlar
Hayırdır ~ 7 yıl önce
Evlilik programı yan tarafta yanlış gelmişsin sen.ne övdün yaaaa kendini. Fazla uçma sana bişey olursa neyaparız
occ ~ 7 yıl önce
occ demiştir gitmişken izmire in. dönüşte bakarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahahaha ~ 7 yıl önce
mantıklı bir yorum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000