24 Temmuz 2014, Perşembe 09:37:03

THY UÇAĞI YAKIT ALIRKEN ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Türk Hava Yolları uçağını dün Kano Mallam Aminu Uluslararası Havalimanı'nda atlattığı büyük tehlike bölgede bulunanlar tarafından fotoğraflandı.
  • uyuyomu kaptanlar neeci o ucakta prosedürleri uygulamayı biliyorlarda yakıt alınırken teknsyen yoksa ucakta napıolardı acaba kokpıtte ? cay kahve ?
  • adamlar ICAO'ya göre hareket etmiş önlem almış sorun yok işte ne güzel. thy yi batırınca başınız göğe mi erecek? luftansayla yüzbinlik olunca mı rahat edeceksiniz?
  • Yolcu uçaktayken yakıt alımı ancak itfaiye eşliğinde yapılır.
  • Sen bir zahmet o tecrübeyi git kendi kendine kazan, aileni de uçağa kabin ekibi olarak koy. Eee tecrübe tabii arasıra olacak böyle şeyler. 150 yolcu var, tecrübe diyor, karpuz kamyonu mu bu!
  • İstediğin kadar ikram ödülü alsan ne olur ? uçuş güvenliğinde ilk 137 ye bile neden giremediğin oldukça açık değil mi ? şu 4 ödül birden alıp boy gösteren yöneticeler nerelerde ? yazık güzelim şirket zarar etmekten kaza atlatmaktan bir hal oldu.
  • Ucak Kano dan NDJ meydanına devam edecekti Ist'a değil.Yakıt aracı kaynaklı bir yangın olduğu söyleniyor. Ilk yangın basladktan 10-15 dk sonra itfaiye gelmiş. Ekibi yolcuları Allah korumus büyük gecmiş olsun
  • uçağı çağrı işaretini bilen varmıdır.
  • Ekip servis mi yapıyodu acaba
  • Ekibe geçmiş olsun Afrika şartlarının zorluğu ortada ama genelde THY özelde ise 737 filosunun bu konuda tecrube kazanmaya başladığıda bir gerçek risk almadan öğrenemezsiniz gelişemezsiniz. Nedense şirketimiz de bir grup hiçbir yere uçmasak ama ayın 8 in de para yatsa niyetin de lufthansa klm air france delta gibi şirketleri gittiğimiz çoğu meydan da görüyoruz sanki buralar kuş uçmaz kervan geçmez imajı yaratmayın yolcunun % 90 a yakınının yabancı olduğu kargo da avantajların olduğu bir alanda inşallah şirketimiz başarılı ve kalıcı olur. İş yapan hata yapar önemli olan can kaybına sebep olan bir hata yapmamak ve bu gibi olaylardan ders alıp bir daha olmasını engellemektir.
  • Thy kabin ekibi ve pilotlari bu konuda cok egitimliler aldiklari paranin hakkini sonuna kadar vermislerki kazada olum olayi yasanmamis. Gecmis olsun thy ailesine tebrikler ucaktaki ekibe

Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı yakıt alımı sırasında alev alınca büyük panik yaşandı.

Türk Hava Yolları'nın TK 587 sefer sayılı yolcu uçağı, Kano Mallam Aminu Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbul'a hareket etmeden önce yolcularını aldıktan sonra yakıt alımı yaptı.

Yakıt alımı devam ederken bir anda uçağın kanadı alev aldı ve büyük panik yaşandı. Yolcular derhal uçaktan tahliye edilirken itfaiye ekiplerinin zamanında yangına müdahale etmesiyle büyük bir facia atlatılmış oldu. Alev alarak alev topuna dönen yakıt aracı ise THY uçağından uzaklaştırılarak itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yaşanan olay sonrasında yolcuları almak için İstanbul'dan başka bir uçak Nijerya'nın Kano şehrine gönderildi. Ayrıca yaşanan olayla ilgili fotoğraflar uçağın üretici firması Boeing'le de paylaşılarak inceleme başlatıldı.

BÜYÜK BİR FACİANIN SON ANDA ÖNLENDİĞİ OLAYA MÜDAHALE ANI İSE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ





THY UÇAĞI YAKIT ALIRKEN ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

ekip ~ 10 yıl önce
uyuyomu kaptanlar neeci o ucakta prosedürleri uygulamayı biliyorlarda yakıt alınırken teknsyen yoksa ucakta napıolardı acaba kokpıtte ? cay kahve ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artık ~ 10 yıl önce
Yakıt alırken başında dursa, bozuk olan tankeri mi onaracak, yakıt kaçağını mı tıkayacak? Hepi topu iki pilot, Birini tankerin başına koy, diğerini kargolar yüklenirken balans problemi olmasın diye yüklemeye nezaret ettir, bunun walk arround' u var, meteoroloji incelemesi var, boarding' i var. eee, uçağı kim hazırlayacak, kokpite yetkisiz erişimin önüne kim geçecek, yer işletmeciler, harekat uzmanları ne iş yapar. Hepi topu 30-45 dakika ground time. Hangi işin başına kaç pilot koyup uçağı uçuşa hazırlayacaksın. İstersen en kolayı herkesi pilot yap, sorunların hepsi ortadan kalksın olmaz mı? Sen pilotları süpermen zannediyorsun galiba, iş bölümü, profesyonellik nerede? Yönetim her destinasyona atlarken, nokta kontrolü yaparak gizli risk ve tehditleri tesbit etmediğini niye sorgulamıyorsun? Adı üstünde Afrika işte, senden bir adım geride riskli operasyon bölgesi. Tehlikeleri önlemeyi sadece pilotlar üstüne yıkarsan mutlaka olacak olur.
breh ~ 10 yıl önce
adamlar ICAO'ya göre hareket etmiş önlem almış sorun yok işte ne güzel. thy yi batırınca başınız göğe mi erecek? luftansayla yüzbinlik olunca mı rahat edeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
localizer ~ 10 yıl önce
Yolcu uçaktayken yakıt alımı ancak itfaiye eşliğinde yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Geçmiş olsun'a" ~ 10 yıl önce
Sen bir zahmet o tecrübeyi git kendi kendine kazan, aileni de uçağa kabin ekibi olarak koy. Eee tecrübe tabii arasıra olacak böyle şeyler. 150 yolcu var, tecrübe diyor, karpuz kamyonu mu bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amdi top ~ 10 yıl önce
cu demiş ya habomculara kamyonu da bi vida tutuo ucagı da akıllı olun epınızı kovarm die
Şaşırdık mı ? ~ 10 yıl önce
İstediğin kadar ikram ödülü alsan ne olur ? uçuş güvenliğinde ilk 137 ye bile neden giremediğin oldukça açık değil mi ? şu 4 ödül birden alıp boy gösteren yöneticeler nerelerde ? yazık güzelim şirket zarar etmekten kaza atlatmaktan bir hal oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucak Kano dan NDJ meydanına devam edecekti Ist'a değil.Yakıt aracı kaynaklı bir yangın olduğu söyleniyor. Ilk yangın basladktan 10-15 dk sonra itfaiye gelmiş. Ekibi yolcuları Allah korumus büyük gecmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuyruk no ~ 10 yıl önce
uçağı çağrı işaretini bilen varmıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 10 yıl önce
jya
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Ekip servis mi yapıyodu acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 10 yıl önce
Ekibe geçmiş olsun Afrika şartlarının zorluğu ortada ama genelde THY özelde ise 737 filosunun bu konuda tecrube kazanmaya başladığıda bir gerçek risk almadan öğrenemezsiniz gelişemezsiniz. Nedense şirketimiz de bir grup hiçbir yere uçmasak ama ayın 8 in de para yatsa niyetin de lufthansa klm air france delta gibi şirketleri gittiğimiz çoğu meydan da görüyoruz sanki buralar kuş uçmaz kervan geçmez imajı yaratmayın yolcunun % 90 a yakınının yabancı olduğu kargo da avantajların olduğu bir alanda inşallah şirketimiz başarılı ve kalıcı olur. İş yapan hata yapar önemli olan can kaybına sebep olan bir hata yapmamak ve bu gibi olaylardan ders alıp bir daha olmasını engellemektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Thy kabin ekibi ve pilotlari bu konuda cok egitimliler aldiklari paranin hakkini sonuna kadar vermislerki kazada olum olayi yasanmamis. Gecmis olsun thy ailesine tebrikler ucaktaki ekibe

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000